Olaszország:
Federica Pellegrini, a 200 és 400 méter római világbajnoka bejelentette, hogy vőlegényével, Luca Marin vegyesúszóval együtt elhalasztják tervezett áttelepülésüket az USA-ba. A pár eredetileg azt tervezte, hogy egy időre Los Angelesbe költözik és ott folytatja edzéseit. Az utazás elhalasztásának oka, hogy támogatni szeretnék edzőjüket, Alberto Castagnettit, aki szeptember végén komolyabb műtéten esik majd át.

Laosz: A 25. SEA Games nemzetközi úszóversenyre pár nappal a csodaruhák betiltásának hivatalos határideje - 2010 Január 1. - előtt került sor. Bár erre nem kötelezik őket a nemzetközi szabályok, a szervezők fontolgatják, hogy ne engedélyezzék a december 9-18 között zajló versenyen a csodadresszeket. Véleményük szerint egy ilyen döntéssel biztosítható lenne a tehetősebb illetve a szegényebb országokból érkező úszók közötti esélyegyenlőség. Végső döntés az ügyben november folyamán várható.

Nagy-Britannia: A kétszeres olimpiai bajnok Rebecca Adlington egyéni szponzorációs megállapodást kötött a British Gas céggel, mely egyben a brit szövetségnek is kiemelt támogatója. A megállapodás szerint az úszónő lesz a cég „Új arca". Adlington: „Fantasztikus látni azt a támogatást, amit a British Gas a brit úszósport számára nyújt és nyújtani fog a következő években. Közös célunk, hogy minél több embert rávegyünk az úszásra, és ezért is örülök annyira, hogy együtt dolgozhatunk majd a jövőben."

USA:
Aaron Peirsol, a 200m hátúszás világbajnoka, szeretne még a csodadresszek betiltása előtt megdönteni néhány rekordot - ezzel a nem titkolt céllal áll majd oda a hamarosan következő világkupa versenyeken a rajtkőre.

FINA: A római vizes vb-n levett mintákból eddig elkészült 391 doppingteszt eredménye negatív lett, jelentette be a nemzetközi szövetség. Hátra van azonban még néhány fontos teszt elvégzése, - ilyen pl. az EPO - amiket a római labor nyári üzemszünete miatt még nem tudtak elvégezni.

Dánia: Holnap délelőtt rendezik a FINA 10km-es maratoni világkupa következő versenyét Koppenhágában, a parlamentet körülvevő Frederiksholms csatornában. A pálya 2 km hosszú, a víz mélysége 4-8 méteres, a várható vízhőmérséket 18-19° C.


Forrás és kép: http://www.insweep.com/; http://www.swimnews.com/; http://www.fina.org