Kánikulával kezdődött a nap és ez megmaradt a befejezésig, nem kevés extra erőfeszítést követelve a versenyzőktől. Az elmúlt évek győztesei közül többen is rajthoz álltak , közülük Szemán Csilla, Medgyes Gábor és Mester Bálint számítottak idén is esélyesnek. A rajt után a 750 m-es úszásnál azonban még Nagy-Kovács Ádám lépett első egyéniként partra, közel fél perces előnnyel az üldözőkhöz képest. A tereptriatlon íratlan törvényei azonban most is érvényesültek: az első technikásabb kerékpáros szakaszon elolvadt az előny a fantasztikus lendülettel kezdő esélyesekkel szemben.

Medgyes Gábor nem bízta a véletlenre az elsőbbséget: mind az emelkedőkön, mind a lejtőkön fokozatosan növelte az előnyét. A lassabban úszó, de kimagasló MTB tudású versenyzők közül ketten jelenthettek volna rá veszélyt: Horváth Zsolt (BEAC Polythlon) és Fenyvesi Péter (X2S-KONA TEAM), aki többszörös magyar bajnok. Azonban Gábor jó formában van, hiszen számára ez egy előkészítő versenye volt az XTERRA Európa-bajnokságnak. Mester Bálint sokáig távol tudta tartani az üldözőket, de Zsolt később a futáson utolérte.A hölgyeknél Szemén Csilla úszómúltjának hála magasan messze maga mögött hagyta ellenfeleit és mivel az utóbbi időben különböző MTB versenyeken is kimagaslóan jó eredményeket ér el, itt sem jelentettek rá veszélyt.

A férfiaknál időközben Fenyvesi Péter is feljött az elsők közé, de mögötte a csapat fiatal tereptriatlon reménysége az U23 Szente Dániel is nagyon komoly tempóban haladt. A futószám elkezdésekor Gábornak már csak a váltók közül lehettek ellenfelei, hiszen az élen - nem sokkal mögötte - indult futni az egyik legkiválóbb magyar terepfutó, Langer Olivér. Az 1 perces hátrányt azonban csak úgy tudta ledolgozni, hogy a célban egy fej fej melletti sprintbefutóban végül Gábor szakította át a célszalagot.

A futópályán az élen néhányan el is tévedtek, ami átrendezte az addig kialakult sorrendet, de ez senkinek sem szegte kedvét a folytatástól. Remek hangulatban telt az eredményhirdetés, addig a célba érkezett versenyzők a befutóknak drukkoltak, családi strandolást rendeztek a tóban és piknikhangulatban várták a verseny befejezését.

Eredmények
Férfiak:
1. Medgyes Gábor (X2S-KONA TEAM)
2. Horváth Zsolt (BEAC-Polythlon)
3. Mester Bálint (X2S-KONA TEAM)
Nők:
1. Szemán Csilla (Merida-Gödöllő)
2. Vasas Bettina (Ózdi KE)
3. Kubassek Lilla (Egri Triatlon Klub)