A tavalyi versenyhez képest felüdülés volt az egész verseny - akkor mindent víz és sár borított, most egy könnyebb pályán is szép, napos, száraz időben lehetett teljesíteni a távokat. Ez nem mindenkinek tetszett, volt aki szeretett volna több nehezítést, de a többség nagyon élvezte a kihívásokat és a meglepő fordulatokat.

A futás pályája szinte teljesen sík terepen vezetett (első körben 6 km, a verseny végén újabb 3 km távon), de a terepakadályok, árkok, ingoványos talaj komoly megterhelést jelentett a versenyzőknek. A köztes kerékpáros pálya 2 km-es körökből állt (összesen 16 km), szintén síkon, de nagyon változatos talajon, ahol a hegyikerékpáros tudás és tapasztalat nélkülözhetetlen volt.

„Gyors és meglepően trükkös pálya volt, nehéznek semmiképpen nem mondható, de tökéletesen illett a duatlon EB válogatóhoz és a csodás tavaszi időhöz." - nyilatkozta Tóth Viktor, a X2S sorozat megálmodója. „Idén egyre nehezebb versenyeket szeretnénk szervezni, de mindegyik alkalommal lesz olyan szám, ahol a kezdők is próbára tehetik állóképességüket és kalandvágyukat."

„Meglepett, mennyire fárasztó volt, szerencsére az utolsó futásra tudtam tartalékolni elegendő erőt a győzelemhez." - mondta Sipiczki Csaba (X2S-KONA TEAM) a verseny győztese.

Poór Brigitta, a női verseny győztesének szavai a célban: „A kerékpárom még új, így a beállításokat még finomítani kell, de már most érzem, hogy sokkal többre vagyok képes, mint tavaly." (Brigi vasárnap a Pilis-kupa nemzetközi MTB versenyen megszerezte a kategóriájának aranyérmét.)

A duatlon EB főszervezői egyrészt szervezőként, másrészt versenybíróként vették ki részüket a munkából, így tapasztalatuknak és lelkesedésüknek köszönhetően a rendezvény minden különlegessége ellenére (vagy talán miatt) mindenki szívébe újból belopta magát.



Eredmények
Férfi hosszú

1 Sipiczki Csaba Péter X2S-Kona Team 01:19:20
2 Mester Bálint X2S-Kona Team 01:20:34
3 Varga Tamás Ervin Vasemberek Klubja 01:23:15
Női hosszú
1 Poór Brigitta X2S-Kona Team 01:38:41
2 Schweigert Árpádné 01:51:31
3 Török Zsuzsanna 01:57:26

Forrás: multisportinfo.hu
Fotó: X2S-KONA TEAM