Az RCS Sport bejelentése szerint a május 19-re időzített 10. szakaszból kimarad a francia rész, így a legmagasabb csúcs, a Col d'Izoard is. A változtatás oka, hogy a francia oldalon az útvonal egy részét lavinaveszély miatt lezárták. Bár a Giro szervezői tárgyaltak a francia hatóságokkal, nem sikerült elérni a lezárt szakasz megnyitását a versenyre.

A módosított útvonalban csak három nagy emelkedő lesz öt helyett, viszont a szakasz hossza megnő 260 kilométerre. Az utolsó nagy emelkedő (Pramartino, 918m) mindössze 8 kilométerrel a cél előtt lesz, ami izgalmas befutót ígér.

A 10. szakasz módosításának további indokaként említették még a szervezők a kommunikációs problémákat is: a francia oldalon a verseny közbeni rádiózás céljára használható frekvenciákról nem sikerült megállapodásra jutni az illetékesekkel.

Másik fontos hír, hogy bejelentették: a Barloworld kapja meg az utolsó szabad helyet a versenyen. Ezzel kialakult a résztvevő csapatok végső listája: AG2R - La Mondiale (Fra), Astana (Kaz), BBox Bouygues Telecom (Fra), Caisse d'Epargne (Spa), Garmin-Slipstream (USA), Katusha (Rus), Lampre-N.G.C. (Ita), Liquigas (Ita), Team Milram (Ger), Quick Step (Bel), Rabobank (Ned), Saxo Bank - IT Factory (Den), Silence-Lotto (Bel) and Team Columbia (USA). ProConti: Acqua & Sapone - Caffè Mokambo (Ita), Barloworld (RSA), Cervélo Test Team (Swi), ISD (Ita), LPR Brakes Farnese Vini (Irl), Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli (Ven) and Xacobeo Galicia (Spa).

Forrás: http://www.cyclingnews.com; http://www.velo.hu
Kép: http://www.ilgiroditalia.it