A maximum ötfős váltócsapatokra a verseny mindkét napján 5-5 szakasz vár, melyeket a csapattagok tetszőleges kombinációban teljesíthetnek. A legrövidebb szakasz 19.3 km, míg a leghosszabb 26.9 km.

A váltóban nevező csapatok 2009. március 18-31. között 15% kedvezményt kapnak az aktuális nevezési díjból, amennyiben:
- minden csapattag regisztrált Edzésonline felhasználó, és
- a csapat nevében valamilyen formában megjelenik az Edzésonline, vagy emblematikus Sportmalacunk neve :o)

Az Ultrabalaton idei programjában a hagyományosnak mondható egyéni és váltó mellett egy új versenyszám, az Ultrastaféta is szerepel. Az Ultrastaféta keretein belül a 10 fős csapatok csapatok non-stop futással kerülhetik meg a Balatont, váltani tetszőleges sorrendben és rendszerben lehet, az egyetlen megkötés csupán az, hogy a váltások mindig frissítőpontokon történjenek. A rajt szombaton 10-kor lesz Tihanyban, így értelemszerű, hogy a táv második felében a csapatok egy felejthetetlen éjszakai futás élményével is gazdagodnak. Természetesen minden versenyszám nevezői logózott NIKE pólót és egy palack minőségi vörösbort is kapnak ajándékba.



A versenyszervezőkkel együttműködve az Online Edzésnapló egy Ultrabalatonos Csapatkereső Fórummal segíti a csapatok szerveződését a versenyre. Várunk fórumunkba minden futás iránt érdeklődőt, aki meg szeretné hirdetni saját csapatát, vagy szívesen csatlakozna egy csapathoz!

A versenyről bővebb információt az Ultrabalaton oldalán találhattok.