A német szervezők elmondták, hogy a hamburgi vb szervezésében közel 1200-an vettek részt, ebből 500-an csak a versenypályán láttak el valamilyen feladatot, csak 250-en az amatőr résztvevőkkel foglalkoztak. A több ezres amatőr tömeg kezelésére egy alvállalkozó céget vontak be, amely a folyamatos e-mailes kapcsolattartást és a nevezéseket, a depóban a chipek visszavételét, a záró banketten pedig az eredményhirdetést is lebonyolították.

Kiderült továbbá néhány extra igény is: az amerikai csapat például csak légkondicionált hotelben hajlandó megszállni; az európai franciaágyas szobák helyett a két külön ágyas hotelszobák a megfelelőek; a repülőtér személyzetét pedig nem ért külön kiképzésben részesíteni, hogy megbirkózzanak majd az egy napon elutazó tömeg és a velük együtt utazó több ezer kerékpár jelentette kihívással, az érkezéskor elkavarodó bringákról nem is beszélve..

Érdekes tanulság volt, hogy a triatlon vb-n amatőrként való indulási lehetőség nem túlzottan ismert még a nagyobb triatlonos nemzeteknél sem, a németeknél sem volt az. Azóta már onnan is nagyon sokan mennek a vb-re, és a magyar szervezőgárda reméli, hogy Budapesten is nagyon sokan itt lesznek. Ennél is jobban számítanak persze a magyar versenyzőkre és szabadidős sportolókra.

Forrás: http://www.triatlon.hu