Powell a következőket mondta: "Két évvel ezelőtt azt gondoltam, valószínűleg tudok 9.65-öt futni, vagy azon belül. De most, Usain futását látva megváltozott a célom: szeretnék 9.6 alá kerülni. Usain nagyon gyorsan tud futni, de nem vált elérhetetlenné számomra. Szerintem ő az olimpián képes lehetett volna 9.63-at vagy 9.65-öt is futni. Megdöbbentett, ahogy akkor viselkedett - nevetséges volt. Most ő a legyorsabb, őt kell legyőzni, de ha sikerül amit tervezek, újra én kerülhetek majd a csúcsra."



Powell, aki két egymást követő olimpián végzett érem nélkül, még nem adta fel a reményt, hogy szerezzen egyet magának: "A 2012-es Londoni Olimpia lesz az utolsó esélyem. Kétségtelenül Peking volt a legjobb esélyem, de az ember sosem adja fel a reményt. Nem tudom, miért szorulok mindig hátra az olimpiai döntőkben, amikor egyéb versenyeken sikerül nyernem. Talán, ha csak egyet kellett volna futni, és nem lettek volna selejtezők, jobb eredményt értem volna el. De az is lehet, hogy én egyszerűen olyan típus vagyok, aki nem teljesít jól a legnagyobb versenyen, de sikeres a Grad Prix és Golden League futamokon."
 
Ma este Bolt és Powell nem találkoznak, hiszen, bár mindketten rajthoz állnak Lausanne-ban, Powell 100 méteren, Bolt pedig 200-on versenyez majd. Azért külön-külön is érdemes lesz őket megnézni!

Forrás és kép: www.iaaf.org