Kis Gyula a Szigeti-triatlononA versenyközpont a Zánkai Üdülőcentrumban kapott helyet. A pénteki tésztaparti és előzetes regisztráció után szombat reggel 9 órakor vetette magát a közel 200 fős mezőny a Balaton habjaiba. A tó hőmérséklete a hivatalos mérés szerint 24,9 Celsius fok volt, és a nyugati szélnek köszönhetően a versenyzőknek mintegy 800 méteren keresztül meg kellett küzdeniük a hullámokkal. Az 1900 méteres távot elsőként Kuttor Csaba teljesítette, mintegy 40 másodperccel megelőzve a követőket: Kis Gyulát, Szilágyi Egont, Alun Woodwardot. Mögöttük érkezett a partra a táv országos bajnoka, Benőcs Zoltán. A nőknél Szakály Zsuzsanna nyerte az első számot.

A kerékpárpálya Brassay Réka szerint sem volt könnyű: "Melós volt a pálya, igazán hosszú szakaszon nem lehetett nagyobb sebességet tartani, egy emelkedő vagy egy kanyar mindig megtörte a lendületet.". A férfiaknál Kuttor Csaba elsőként fordult Gyulakeszi határában, de az első kör végére Benőcs, Woodward és Kis is megelőzte. A fordító után nem sokkal a két TVK-Mali-versenyző ellépett Kis Gyulától, aki ekkor úgy döntött, inkább saját tempóját választja, és a futásra tartalékol. A nőknél a kerékpározás során esélyeshez méltóan Brassay Réka állt az élre, maga mögé utasítva a jobb úszókat.

Brassay Réka a Szigeti-triatlononKis Gyula taktikája eredményesnek bizonyult: egy lassabb "bemelegítő" kör után rákapcsolt, és ledolgozta 1,5 perces hátrányát. A két tiszaújvárosi versenyző nem tudta tartani ezt a tempót, így már csak az volt a kérdés, kettejük közül ki állhat fel a dobogó második fokára. Az eddigi versenyeken kiderült, Benőcs jobb futóteljesítményre képes, mint klubtársa, ennek megfelelően alakult ki a végső sorrend.

A gyengébbik nem képviselői bebizonyították, hogy kiemelkedő teljesítményre képesek: a 150 ezer forintnyi pénzdíjat a Budaörsi TK versenyzője, Brassay Réka vihette haza, második Halász Annamária lett, a bronzérmet pedig Szakály Zsuzsanna szerezte meg.

Nem csak a profik számára volt nehéz a verseny, hiszen a versenyen az amatőr triatlonistáknak is meg kellett küzdeniük a körülményekkel és önmagukkal. Minden teljesítőnek kijár a gratuláció!

Eredménylista

Kis Gyula beszámolója a versenyről

Forrás: http://zankatriatlon.hu/

Képek: saját fotók