Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 904 610 km-t sportoltatok

csak úszás - nem csak békáknak

Létrehozta: sandorbogyo  |  2006-11-18 11:22:29-kor

Nos azt szeretném ha itt csak úszásról lenne szó, mivel amugysem űzi itt mind3 sportágat.

Uszodákról, árakról, felszerelésekről, versenyekről, clubokról, és naná, hogy edzéstervekről irogassunkegymásnak

kösz
d.

ÚszóZsuzs 2013-05-04 19:28:26 | 478
ÚszóZsuzs képe

Hát köszönöm, ez nem túl jó hír.  Akkor irány a piac, letesztelem azt a múdszert is.



Előzmény: F1DO (476)  
F1DO 2013-04-29 10:10:00 | 477
F1DO képe

Váltóban mindent lehet felezni / résztávozni, akár az összes sportnemet külön-külön is a csapattagok közt.



Előzmény: SOLDIER125 (474)  
F1DO 2013-04-29 10:08:35 | 476
F1DO képe

Bár én nem női úszóruhát hordok, hanem férfi boxer fazont, egy évet hálósodás, bolyhosodás nélkül nem bírt ki eddig egyik sem. Bár szétszakadni azért nem fognak, annál jóval erősebb anyagok, de ezen tapasztalatok szerint inkább olcsóbból vegyen többet az ember. (mást úgysem lehet tenni)



Előzmény: ÚszóZsuzs (475)  
ÚszóZsuzs 2013-04-25 22:11:32 | 475
ÚszóZsuzs képe

Sziasztok!  Az itt olvasgató nőnemű fórumtársaktól kérdezném, hogy létezik uszodát 1 évnél tovább bíró úszóruha khmm...nagyobb cicimérettel megáldottak számára?  Látok rengeteg "klórbíró" úszódressz reklámot, de hát azoknál elfelejtették, hogy a nőknek ott elöl van két búb, ami néha nem csak búb.  Elvileg jó erős anyagból készült fürdőruhát vettem tavaly...de úgy fest, ez is csak 1 évet bír, pedig csak heti 1-2-szer járok uszodába, kezd széthálósodni az anyag.  Ez a normális?  Elkeserítő, az árakat tekintve...  vagy irány a piac, 2-3 ezer forint és vegyek belőle hatot...?

 
SOLDIER125 2013-04-14 00:56:54 | 474
SOLDIER125 képe

Sziasztok. A nagyatádi Ironman versenyen, ha ketten váltó csapatként indulunk és ővé a bringa, enyém a futás, akkor az úszást el lehet felezni? Lehet cserélni a 2db 1900m-es tó-kör szárazföldi szakaszán? Köszi!

 
Bendeguz85 2013-01-16 22:11:08 | 473
Bendeguz85 képe

Sziasztok,

Páromban megfoggant a gondolat, hogy szivesen indulna Nagyatádon váltóban, futóként. Szóval keresünk egy lelkes bringást és egy úszót, akik szivesen kipróbálnák milyen lehet az IM hangulata, de még túl nagy falatnak érzik egyéniben.

 
nyaff 2012-11-10 08:40:23 | 472
nyaff képe

Szia!

 

Én már értem a próblémádat, hosszú évekig voltam tájolós búvár. A snorin akkor és úgy veszed a levegőt ahogy akarod. Nem kell az uszás ritmusához alkalmazkodni. Amikor snori nélkül kellett úsznunk és is fulladásos problémával küzdöttem, mert elszoktam a fejfordítástól, a helyes fejtartástól. Nem az a problémád, hogy mikor kell kifújni, hanem az, hogy a snoriba egyszerre, nagy lendülettel fújod ki, hogy ha esetleg van benne viz (és miért ne lenne) azt is kilökd és belégzésnél ne tűdőzd le. Teljesen már tehát a ritmusa, mint a "sima" úszásnak. Nem kell izgulnod, semmire sincs szükséged, csak egyszerűen át kell szoknod, és ez időigényes lesz, és gyakorlással megy. Tehát, ússz, ússz amennyit csak tudsz, ne 5-7-sel, hane csak 3-sal, hogy ráérez a ritmusára.

Az elmúlt edzésen direkt figyeltem, hogy csinálom. Még mindig valamennyit ér a búvár-snoris szokás, ha tempós úszás van, egyszerre nagy lökettel megy a levegő, nyugisnál folyamatosabban. Neked még a fej megfelelő fordítása is az elején plusz energia lesz, szóval csak a gyakorlás segít. Lazulj el úszás közben, gondolj valami másra, ne a levegő vételre koncentrálj, hogy automatukus legyen az. És azért 3-massal úsz, hogy minél többször kellejen venned és kifújnod. Egyik pillanatról a másikra fogsz a TE SAJÁT levegővételi ritmudosra ráérezni, de ez idő-idő. Ha jól emlékszem nekem vagy 3 havi heti legalább 3*1 órást edzést jenetett közel 8 évnyi snoris úszás után.

 

Ui: Van eladó snorit? Annyira szeretnék egyet. A stilus gyakorlatoknál jó lenne vele úszni, pont, hogy ne kelljen a fejemet forgatni a levegő vétel miatt. arról nem is beszélve, hogy szeretnék egyre többet talpazni, és ahhoz is jó lenne.



Előzmény: MerGirl (471)  
MerGirl 2012-10-19 19:40:33 | 471
MerGirl képe
Köszi! :-)
 
Évek óta búvár vagyok, úgyhogy nálam az orr van teljesen kiiktatva. Szájon veszem és fújom is a levegőt. Volt próbálkozásom átszokni, de letettem róla, még a mellnél is csak a relax nyugdíjastempóban megy. 
Ma 5-ös és 7-es kartempókra vettem levegőt, de érzem, hogy nem az igazi. 
Igen, tudom, hogy minden az agyban dől el, ideje lenne ápdételnen a szoftvert. :-)


Előzmény: teadrop (470)  
teadrop 2012-10-18 21:28:48 | 470
teadrop képe

+2 ötlet :-)

ha eddig csak orron fújtad ki a levegőt, próbáld szájon át is, ott egyszerre nagyobb mennyiség tud távozni egységnyi idő alatt.. :-D

a másik, kicsit drasztikus talán, de olyan vki mesélte, aki most tanul gyorsúszni, hasonló gondokkal küzd és bevált neki. Tehát az a lényeg, h úszol, kifulladsz(mert nincs elég levegőd), de nem állsz meg pihegni, hanem úszol tovább, lesz, ami lesz alapon és így rákényszerülsz arra, levegőt vegyél, előtte kifújd és h mindezt jól csináld...

amúgy meg agyban dől el minden, szóval koncentrálj erősebben! :-))



Előzmény: MerGirl (469)  
MerGirl 2012-10-18 18:44:00 | 469
MerGirl képe

Köszi a tippet és segítséget. Igyekszem kipróbálni a verziókat, bízom benne, hogy sikerül valamelyikkel levegőhöz jutnom. :-)

Nem adom fel, türelmesen próbálgatom, majd csak sikerül egyszer. :-)

Remélem mihamarabb jövök büszkélkedni az első 200 méteremmel.

Köszi még 1x mindenkinek. 



Előzmény: Appendix (468)  
Appendix 2012-10-17 18:19:10 | 468
Appendix képe

Szia!

Ha a 3-as kartempó kevés neked mert jó a tüdőd, akkor próbálj meg 5-össel vagy 7-essel úszni (ahogy előttem is írták már :) ). Esetleg még indulás előtt, a falnál ne vegyél nagy levegőt, csak egy kicsit, vagy vegyél egy nagy levegőt, fújd ki a felét, és úgy indulj el. Úszás közben fújd ki a maradékot, és akkor vegyél levegőt, ha már szinte teljesen elfogyott.

Én régebben mindig úgy csináltam hogy 3 tempón keresztül fújtam ki az orromon a levegőt, egyenletesen. Így általában jól jött ki.

Szerintem próbáld ki hogy kevés levegővel indulsz el, elrúgás után rögtön elkezded kifújni a levegőt az orrodon keresztül egyenletesen, és az elején nem erőlteted 3-as levegővételt, ha az kevés neked. Amennyire érzed (ha pedig már megtanultad hogy kell, menni fog a 3-as is).



Előzmény: MerGirl (467)  
MerGirl 2012-10-16 22:23:26 | 467
MerGirl képe
Sziasztok,
 
köszönöm szépen a válaszokat. Hát igen, itt kezdődnek a problémák, hogy a gyakorlatoknál a fókusz a levegővétel+kifújáson van, így az általában sikerül. Ezért nem érti az edzőm sem. Avval a lendülettel, ahogy kompletten kellene kiviteleznem az úszást, leblokkolok levegőkifújásilag. (szőke vagyok :-) )Mire észbe kapok, már fél táv lement, majd kezdem kifújni és meg is érkeztem. :-(
A gyors kifújást arra értettem, hogy a 3-as kartempót tartva, egyenletesen nem sikerül minden levegőt kifújnom, és így csak rányelek a maradékra. Az edzőm ekkor azt javasolta, hogy mindjárt az első kartempó után ki az összes levegővel. Ez barátibb lenne a számomra, de nem bírom végig úszni ezzel a 25m-es medencét. Szóval tanácstalan vagyok. Tudom, gyakorlás-gyakorlás-gyakorlás, csak gondoltam hátha valaki még emlékszik rá, hogy tanulta meg, vagy hogy vált rutinná.    
 
teadrop 2012-10-16 19:00:35 | 466
teadrop képe

szia!

ha jól értem, azért nem veszel levegőt, mert tele a tüdőd, tehát nem fújod ki előtte az elhasználtat? ill. nem egészen értem a gyors levegőkifújás dolgot. Miért egyszerre akarsz az összes levegőtől megszabadulni? Nem tudom mi a "szabályos" de én pl. vagy folyamatosan kis adagokban, vagy a kartempóra magamban számolva, ütemet diktálva magamnak fújom ki a víz alatt..

Ezt esetleg kipróbálhatnád, h számolsz magadban, és minden számolásra fújsz!

(Vagy iszonyat nagy a tüdőd, sok levegőd van és nem 3-mas, hanem 4-es/5-ös/6-os/7-es levegővel kéne úsznod Vigyor )

Nyilván egy edző jobban ért hozzá, meg nem is írtad, h milyen gyakorlatokkal próbált rávezetni erre, de egy próbát talán megér ez is!



Előzmény: MerGirl (464)  
Zolo 2012-10-16 13:11:31 | 465
Zolo képe

Szia MerGirl!

Nincs véletlenül egy kisebb medence?

Csak azért, mert anno nekem úgy tanitották meg a levegő kifújását, meg úgy egyáltalán a vizen fekvő testhelyzetet, hogy egyszerű "siklás" volt a feladat. Pusztán azt kellett csinálni gyermekmedencében, hogy KERESZTBEN elrugaszkodtunk az egyik faltól a másik, szemben lévő fal irányába, s a kezeinket összefűztük a fejünk fölött kinyújtva. Semmi más nem volt a feladatban, mint az, hogy minél messzebbre el tudjunk siklani, és közben folyamatosan fújjuk ki a levegőt. Aztán, mikor már nem volt több levegőnk, akkor letettük a lábunkat, és átsétáltunk. 6 évesen persze még a kis medencén sem tudtam átlökni magam keresztbe, ezért a sétálás a végén.

A deszkázást is kipróbálhatnád: ha csak gyors krallozást csinálsz, és közben a fej bent (kifújod a levegőt), majd fej kint (beszivod a levegőt).

Persze ezek csak tippek, nem akarok ám beleszólni az edződ dolgába, hiszen én csak úszni tanultam, az oktatást sosem. :)



Előzmény: MerGirl (464)  
MerGirl 2012-10-15 21:44:19 | 464
MerGirl képe
Sziasztok, 
 
régóta olvasgatlak benneteket, de még csak most regeltem. Picit el vagyok keseredve, és minden tanácsnak nagyon örülnék. 38 évesen augusztus végén nekifogtam a gyorsúszás megtanulásának. Átlag heti 3x járok edzőhöz úszni ( +3 nap kemény edzőtermi edzés, hogy ne legyek "puding"). Elkeseredésem oka, hogy már jól megy a láb, a karok, jól fordítom a fejem is, csak az a fránya levegővétel. Illetve a kifújás még nagyobb gond. Már leúszom a 25m-es medencét gond nélkül, szépen elfordítgatva a fejem 3-mas ütemben, csak épp levegőt nem veszek. Egyszerűen minden porcikám tiltakozik a gyors levegőkifújás ellen. Így meg persze kifulladok 25m után. Edzőm már sok mindent gyakoroltatott, de sajnos nem jártunk sikerrel. Már nagyon dühös vagyok magamra és kétségbeesett, hogy ennyire béna vagyok. (ja, pl.mellnél nincs semmi problémám a levegőkifújással)
Köszönök minden tanácsot! 
 
anna2210 2012-09-13 14:25:44 | 463
anna2210 képe

Köszönöm a választ. Én is rájuk gondoltam és jól is hangzik amiket írtál. Nemsokára kiderül, hogy tudok-e menni az októberi turnusra, vagy csak tavasszal. Addig is marad a gyakorlás.



Előzmény: Jozsef (462)  
Jozsef 2012-09-13 09:29:34 | 462
Jozsef képe

Nyár elején Darnyinál,  Komjádiban jártam végig két turnust.

Hasznos volt, alapvetően a technikára mennek rá. Előtte is tudtam úszni a szó hétköznapi értelmében, de a szabályos technikától igen távol voltam és sajnos még mindig vagyok is.

Sok technikai gyakorlatot végeztünk: siklás, lábtempó, levelgővétel, gyors-, hát-stílus.

Annyiban nagy segítség volt ezen az úton, hogy külső szakértő szem mindjárt elmondta a hibákat és hogy hogyan kellene kijavítani. Egy kis változtatás a vízfekvésen, fejtartáson csodákat tud művelni.

Azonban felnőttként szabályos technikát pl. gyorsúszás "magas könyök" teljesen elérni, szinte lehetetlen. Egyszerűen a vállizületek nem annyira lazák, mint gyerekkorban. De lányoknak  valamivel könnyebben megy.

Én mindenképpen javaslom, hogy egy turnust próbálj ki. A Darnyi Úszóiskolát pedig kifejezettem ajánlom, nem csak én voltam, mindkét gyerekem is ott tanult/tanul úszni. Ha mélyvízben tudsz úszni, akkor a félhaladó csoportba kérd magad.

 



Előzmény: anna2210 (461)  
anna2210 2012-09-12 16:17:51 | 461
anna2210 képe

Lenne egy valószínüleg túl általános kérdésem:

a felnött úszásoktatások mennyire hatékonyak? Gyerekkorban megtanultam úszni, azóta sajnos a technika és az állóképesség (így a hatékonyság) erösen megkopott. Amolyan nyári Balatonban nem süllyedek el úszkálások voltak.

Kinéztem egy bp-i oktatást, de elötte bármilyen tapasztalat és tanács jó lenne.

 
teadrop 2012-08-29 21:14:19 | 460
teadrop képe

szívesen! remélem beválik! én rendszeresen küzdök ezzel a problémával,  Betadin a jó barátom :-)



Előzmény: ÚszóZsuzs (459)  
ÚszóZsuzs 2012-08-29 09:31:21 | 459
ÚszóZsuzs képe

Szia Teadrop, köszi az ötletet, ilyenről még nem is hallottam, rá is keresek gyorsan :)  Nagyon durva sebekkel nem persze mennék vízbe, de a félig gyógyult, hegesedett cuccra talán jó, megnézem.  Hálás köszönet!



Előzmény: teadrop (458)  
teadrop 2012-08-26 17:43:33 | 458
teadrop képe

szia!

a folyékony (spray állagú) sebtapaszt próbáltad már? dm saját márkást ismerem, Pflasterspray néven fut. átlátszó, olyan mintha vékony műanyag réteget vinnél fel a bőrödre, akár 3-4 napig is fennmarad.

viszont kérdés, milyen sebet akarsz lefedni, mert amikor ráfújod, az fáj (sztem) és vszínű a mély, nagy felületű sebekre nem alkalmas, csak felületi, kisebb horzsolásokra..



Előzmény: ÚszóZsuzs (457)  
ÚszóZsuzs 2012-08-24 13:08:15 | 457
ÚszóZsuzs képe

Sziasztok, tud valaki megbízható vízálló sebtapaszt úszáshoz?  Gondolom a sportúszók sem állnak le kisebb sérülések miatt, de valamit csak tesznek magukra szétázás ellen...?  Hansaplast és DM saját márkás vízálló tapaszt próbáltam, egyrészt nehéz úgy feltenni, hogy ne ázzon le vagy tökéletesen zárjon, másrészt ha mégis sikerül, akkor meg úgy ..nem tudom jobban leírni... megszívja a bőrt, hogy hihetetlen - piros a bőr akár napokig a ragadós rész helyén.  Bosszantó kihagyni az úszást... :(

 
htom 2011-10-12 08:46:28 | 456
htom képe

Uszoda és sávbérlési lehetőség most ideális feltételekkel Békásmegyeren!

Érdeklődés:holzer.tamas@t-online.hu

 
torolt_10194 2011-10-09 10:56:21 | 455

-- Moderálva--

Hauanita 2011-09-12 21:58:41 | 454
Hauanita képe

Nem tudom, olvassa-e ezt még valami, de két gyors kérdés.
Gorsúszástól lehet-e izomlázam a hát alsó-oldalsó izmaiban, vagy azok a számítógép előtt ücsörgéléstől fájnak?
Éstovábbá a nyakam-vállam találkozásánál is érzem az izmaimat, illetve tökolyan feeling, mintha elaludtam volna. Nade mindkét oldalon? Vagy ezért is lehet-e felelős (gyors)úszás? 

 
stojesz 2011-07-26 14:58:56 | 453
stojesz képe

No igen, majd megpróbálom szombaton, mer a lábam mindig lefárad :)

Köszönöm!



Előzmény: mirko (452)  
mirko 2011-07-26 14:29:37 | 452
mirko képe

Two-beat-kick a megnevezése ennek a technikának. Vagyis az úszás során a hagyományossal 6-al ellentétben 2-őt rugunk lábunkkal két kartempó alatt. Célja, hogy stabilizálja a csípőmozgást és fenntartsa a lábat. Előnye, hogy alacsonyabb vízellenállást produkál és több energia marad. Hosszabb távokon és triatlonosok között gyakran használt technika ez.



Előzmény: stojesz (451)  
stojesz 2011-07-26 12:50:58 | 451
stojesz képe

Most, hogy úszom, jobban figyelek az úszóversenyeken. És azt nézem, hogy a vébén pl. Lotte Friis 1500 gyorson is alig használja a lábát, egy karcsapáshoz egy lábtempó tartózik, legfeljebb még az alsólábszárat meglengeti picit. Meglepődtem :)

 
stojesz 2011-06-12 23:27:47 | 450
stojesz képe

Hordanám ott szívesen, ha nem lenne riasztókapcsoló és nem félnék attól, hogy beázik a kocsikulcs és meghal az indításgátló chipje :)



Előzmény: nyaff (449)  
nyaff 2011-06-12 19:45:06 | 449
nyaff képe

A férjem hosszú évek óta a fürdőgatyája madzagjára köti rá és berakja a.... na oda Zavarban van , (a nadrágjába).

Eddig működött, rendesen tud úszni vele, nem zavarja közben.



Előzmény: stojesz (443)  
zontyik 2011-06-12 09:53:07 | 448
zontyik képe

Szia, kipróbálom ezt a nyújtást, amit irtál. Érdekesség, hogy most jöttem meg az úszásból, és szerda estével ellentétben ma nem volt semmi gond, csak viz, napsütés és pure pleasure. Fura ...

 
potther 2011-06-12 09:29:02 | 447
potther képe

Pontosan nem tudom, hogy melyikek fájnak, de nekem bejött ez a nyújtás. Egyik láb elöl, másik hátul, a hátsó lábat lábujjhegyre emeled és, így viszed előre a térded. Ha érzed, hogy nyúlik, akkor jól csinálod.



Előzmény: zontyik (446)  
zontyik 2011-06-12 06:50:07 | 446
zontyik képe

Potther, köszönöm a gyors választ. Igyekszem több Mg-t, Ca-t szedni, de azokat a nevetséges apró izmokat hogyan lehetne nyújtani?

 
potther 2011-06-11 15:35:38 | 445
potther képe

Én nyújtást és Ca, Mg-t tudok ajánlani.



Előzmény: zontyik (444)  
zontyik 2011-06-11 15:28:33 | 444
zontyik képe

Sziasztok, régóta olvasom az oldalt, rengeteg hasznos információt találtam már itt. Az a gondom, hogy úszás közben gyakran elkezd görcsölni a lábfejem, mindkét lábamon, eleinte csak egész apró izmok a lábujjak tövében, majd ez egyre nagyobb területeket érint, egyre erősebben. Néha hetekig semmi gond, utána megint kezdődik. Teljesen amatőr vagyok, soha nem tanultam, csak imádok úszni. Van esetleg tippetek, hogy mi okozhatja, és mit tehetnék ellene? Előre is köszönöm. Zontyik

 
stojesz 2011-06-10 20:42:11 | 443
stojesz képe

Nem a versenyre kell, hanem edzésekre. Ha napközben kedvem támad kimenni a Mosoni-Duna holtágra vagy valamelyik közeli bányatóra, akkor nem akarom a kocsikulcsot a törölközőbe tekerve vagy a szokásos helyekre dugni (ahol a tolvaj is legelőször nézi meg - kerék mögé, sárvédőbe, stb.), hanem szívem szerint inkább nyakba akasztanám, hátam mögé dobnám, aztán húznám magam után. Legalább az is fogja a vizet, nehezített edzés :)



Előzmény: nyaff (442)  
nyaff 2011-06-10 20:08:21 | 442
nyaff képe

Csak nem ezzel a nyakadban akarsz úszni a füredi triatlon versenyen? Csak lesz valaki, akire rábizhatód a kocsi kulcsod?



Előzmény: stojesz (441)  
stojesz 2011-06-10 14:30:14 | 441
stojesz képe

Közben nézegettem én is. Decathlonban van vízálló, amire rá van írva: ne merítse víz alá :)

Elektronikai boltok mobiltelefon osztályán nagyobb lesz szerintem a választék :)



Előzmény: nyaff (440)  
nyaff 2011-06-10 14:21:12 | 440
nyaff képe

Decathlon, Auchan, Cora sport-strand osztályai, sportboltok, de szerintem találsz a 100 Ft-os boltokban is. Vagy, csecse-becsét árusítóknál. De lehet, hogy a sarki fűszeresnél,  Kaisersben, Sparban, Intersparban is kapsz, most szórtálk ki a strancuccokat.  



Előzmény: stojesz (438)  
necromedve 2011-06-10 14:11:27 | 439
necromedve képe

Sajna oda nézőnek is lassú vagyok.:(



Előzmény: swimmingjoe (437)  
stojesz 2011-06-10 14:06:38 | 438
stojesz képe

Úszáshoz keresek nyakba akasztható vízálló tokot, amibe bele tudom rakni pl. a kocsikulcsot. Tudtok ilyet ajánlani?

 
swimmingjoe 2011-06-10 12:27:28 | 437
swimmingjoe képe

sziasztok! megy valaki közületek holnap a Balatonlellei nyíltvizi úszásra??? 99% h megyek de a leutazással (is) némi gonjaim akadtak...

 
necromedve 2011-06-06 12:24:40 | 436
necromedve képe

Versenyen csökkentheted vele az ellenállást, ha spéci anyagból van, amúgy szerintem semmitől. Itt Veszprémben is minden versenyző fecskében jár edzeni, az jár a legkevesebb dörzsöléssel, az a legkényelmesebb. Csak ugye nem "menő", lenézik a bokáig érő, virágmintás gatyában pompázó gyúrós srácok.... Tavaly 12 órás úszáson Kardos Daninak pl nagyon kidörzsölte a lábát a térdig érő naci annyi idő alatt, én fecskében gond nélkül letoltam a távot.



Előzmény: seglare (435)  
seglare 2011-05-20 16:39:09 | 435
seglare képe

Sziasztok!

 

Lenne egy kérdésem...   Szerintetek mitől jobb a térdig érő úszónadrág mint a hagyományos?  Esetleg tartósabb?  Mert ha igen akkor lehet, hogy megérné beszerezni egyet...   :-)

 
asztalos 2011-04-09 20:40:10 | 434
asztalos képe

Azért azt elég erősnek érzem, hogy a Balaton átúszás érzését egy uszodai faltól faliggal hasonlítsuk össze! Nekem nagyon nagy élmény volt! Persze én egy egyszerű amatőr vagyok. Ha ez a hasonszőrű amatőröknek jelent valamit, 50 évesen 2'50 alatt úsztam le, és nagyon óvatos voltam.

 

 
azazello 2011-04-09 09:16:43 | 433
azazello képe

Ez mind igaz (mínusz marhavagonos "vicc"), de azért talán ne felejtsük el, hogy a dolog lényege, hogy ÁT LEHET ÚSZNI a Balatont. Amit ráadásul nagyon jól biztosítanak. 

S ha korán mész, nagy tömeg sincs. 



Előzmény: necromedve (432)  
necromedve 2011-04-08 00:08:39 | 432
necromedve képe

Szerintem baromi drága, szar pólót adnak, és olyan iszonyatos tömeg van visszafele a kompon, hogy irigykedni lehet utána a marhavagonban deportált emberekre.:P Tizedannyi pénzért bármikor úszhatsz 10 km-t bármelyik strandon, a különbözetből meg lehet vasaltatni valami rendes pólót.:)



Előzmény: pirkancs (425)  
eftomi 2011-04-07 15:51:57 | 431
eftomi képe

2011. Nyílt vízi úszások

 
eftomi 2011-04-07 15:49:34 | 430
eftomi képe

Köszi, hogy szóltál! Máris módosítom.



Előzmény: Daniloo (429)  
Daniloo 2011-04-07 13:07:40 | 429
Daniloo képe

A Velencei Tóúszás(BSI) időpontja augusztus 13.-ra módosult.



Előzmény: eftomi (428)