Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 35 235 555 km-t sportoltatok

Az ÜZENŐFAL adja a másikat ...

Létrehozta: Lélek  |  2016-02-11 18:05:33-kor

Áthozok egy sportpolitikai vitát ide az üzenőfalról.

   
dilisuni

Lélek, még mindig nem érted mi a baj? Nem személyeskedtem, csak egy példát hoztam, ha nem jó benne a Lélek név, helyettesítsd az enyémmel, vagy Gipsz Jakabéval.
Kérlek mondd már el, hogy akkor mit is szeretnél? Szidni a politikát, a közpénzeket elherdálókat, mi a célod?

Ez tőled idézet (így utólag is úgy gondolod, hogy ezt kellemes lehet olvasni mondjuk a kitüntetettnek? Hogy így vélekedsz a kitüntetésről és az adományozókról?):

"Ez a kitüntetés számomra érthetetlen. Ebben az országban még a korrupció elleni harcra kapott uniós forrásokat is ellopták. Föl nem tudom fogni, hogy a díjátadás végéig megmaradt a medál, pedig számtalan politikus sündörgött körülötte"
Befejeztem.

Lélek

Bozót!

Igazad van. Épp most láttunk pédát egy hosszú, félreértésekkel teli, személyeskedő bejegyzésre.


dilisuni

Ewil, légyszilégyszilégyszi ne folytassuk, vagy legalább ne itt az üzenőfalon! Volt szerencsém a kitüntetés átvételének estéjén találkozni Szilvivel és jónéhány nagyszerű (ultra)futóval is Kanizsán. Szilvi méltán volt büszke, de mi is büszkék voltunk rá, és a kitüntetésre is. Egy szó nem hangzott el politikáról, korrupcióról, meg közpénzekről. Annál több a futásról, a sportról. Szerintem ez így volt pont jó. Senki nem kérdezte senkinek a pártállását, szimpátiáját, politikáról való vélekedését. Örültünk annak, hogy valaki felfigyelt erre a teljesítményre.

Érteni vélem Lélek álláspontját is, akinek bögyében vannak a politikusok. Csak (szerintem) abba nem gondol bele, hogy ha mondjuk ő kap egy hónap dolgozója kitüntetést/vagy csak egy extra prémiumot a munkahelyén és otthon eldicsekszik ezzel a kedves nejének, aki azzal fogadná, hogy ez szép, de mi a lófütyiért vetted át ezektől a korrupt zsarnokoktól, nem hallottad, hogy miből szedték meg magukat? Később átjönne a szomszédasszony is, és közösen folytatnák a szapulást, hogy bezzeg ezek a trógerek ennek százszorosát adták valami focicsapat szponzorálására és egyébként is mind gerinctelen. És a Lélek egyetért ezekkel, mert átvette a plusz pénzt/plecsnit, mi a francért nem tiltakozott? Búcsúzkodásnál, az ajtóban a harmadik szomszéd is bekapcsolódna, jó hangosan szidnák a bunkó céget, amire már a közös képviselő is felfigyelne és mondaná, hogy "lakótársak csendesebben, lehet, hogy nekem is hasonló a véleményem, de ezt nem itt kéne megdumálni, mert  - bár szólásszabadság van, és a többi lakó se jelenthet fel ha nem hangoskodunk -, csak szimplán nem illik olyan témákkal terhelni őket, amikre ők nem biztos, hogy kíváncsiak;) Lélek meg közben már nem tudna örülni a plusz pénznek/plecsninek, mert a hozzá közel állók nem a jót látták a dologban, hanem a rosszat... vagy legalábbis főként azt hangsúlyozták, azon rugóztak jó hosszan. Inkább nem szól, elmegy futni...
Lehet, hogy nem jó a példa, nem jön át, hogy mi a baj...

A szólásszabadságról, futással összefüggésről csak annyit, hogy ha holnaptól napi 8 Győzike slágert írok ki az üzenőfalra, hogy "szerintem erre kurva jó futni, szerintetek?", akkor gondolom senkit nem zavarna, hiszen szólásszabadság van és nekem ez tetszik, összefügg a futással, így írkálhatom..

Na, csak nem sikerült abbahagynom nekem se :(


Bozót

Azt gondolom, itt nincs kitől félnem, de nem szeretnék senkit sem megbántani, vagy hosszas, félreértésekbe vagy személyeskedésbe torkolló vitákba bonyolódni. Inkább sportoljunk a magunk módján, a többit hagyjuk meg annak, aki bele kíván merülni :)


Lélek

Én szívesem meghallgatom. Szabad országban szabad moderátor fél a netizenektől vagy a politikusoktól?

Egyébként megérdemelne bajai témája egy szálat a fórumban.


Bozót

Lélek, inkább attól félek, hogy nem bírom megállni és megosztom a saját véleményemet is ;-)


Lélek


Ewwil!

Szilvi teljesítményének mindenki örül.

Pár szóban vázold, légy szíves, mi örömöt találsz abban, hogy a politikusok teljesítménye fényévekkel marad el Szilviétől!

Hidd el én is örülnék a politikusok teljesítményének, de egyszerűen nincs minek.

Szerintem meg Hófutónak van igaza. Meg Bozótnak is, aki jó okkal nem engedné, hogy az üzenőfalat lehúzzuk a politika mocsarába.

ewwwil

Süninek igaza van...semminek nem tudunk örülni...az örök fanyalgók országa vagyunk :)

Bozót

Csak azt kértem, hogy ne az üzenőfalon :) Más vitás témákkal is a fórum topikokat szoktuk javasolni, ott lehet folytatni vérmérséklettől függően :)  


Galamb

A moderátoroknak mindig igaza van. Ezt már vagy 11 ve felismertették velem és tiszteletben is tartom. De gondoljatok bele!

Hófutónak igaza van. Az indexen például nyugodtan lehet beszéni az aranyos női és férfi mindenféle nemiszervekről, lukakról, erezettségről stb.stb. ,lehet fényképeket mutogatni a feleségről6szeretőről a egülönfélébb pozíciókban, de a politikai érzékenység az indexen rettenetesen kifinomult (gondolom én - 11 évvel ezelőtt legalábbis az volt) .

Furcsa világban élünk. A politika valóban nem tartozik egy sporttopik üzenőfalára, de az élet úgy hozta, hogy idekerült.

(NÖvényi Norbert egyszer büszkén mutogatta az izmait és azt kérdezte:Gondoljátok, hogy ezt szél fújta ide? Nos mi játszuk azt, hogy a politikai kifakadásokat az országban kavargó szél fújta ide -hess,hess, hess!)

Politizálni egyébként valóban nem érdemes, mert egy családot is szét tud verni a barom politizálás, hát hogyne tudna egy sport topikot, hát  ne hagyjuk!)

Illés - MIÉRT HAGYTUK HOGY ÍGY LEGYEN?  

https://www.youtube.com/watch?v=flw76vMgCpU

 
Lélek

Hadd emeljem ki azt, amiben egyetértünk!

Te sem teszel különbséget a politikusok pártállása között és én is egy kalap alá veszem őket.


dilisuni


Ha tiszteletben tartod, akkor ok :) A lopásos dolgot ne folytassuk, azt talán majd egy másik fórumon, vagy élőben... szép estét


Lélek

Süni!

Miből gondolod, hogy nem tartom tiszteletben Szilvi vagy Blaskó Péter döntését?

Kire vonatkozik az a "vitathatatlan" érved, hogy ha valaki valamivel nem ért egyet, akkor maradjon csöndben?

A közpénzes példával senkit nem noszogattam arra, hogy feltétlenül megszólaljon, ha lopást tapasztal. Viszont azt sem mondtam, hogy hallgattassa el azokat, aki mégis szóvá teszik.


dilisuni

Lélek, elég hosszan írtam, de inkább kitöröltem... nincs értelme itt folytatni. "Nem rontanám el azok örömét, akik itt örülnek annak, hogy közpénzt csatornáznak át magánzsebekbe" Ilyen érvekkel nem lehet vitázni.
Csak egyet: Ha Neked adnak majd át díjat, akkor Te is döntsd el, hogy átveszed-e. Mi tiszteletben fogjuk tartani a lelkiismereti döntésedet. Jó lenne, ha Te is ezt tennéd más esetében, legyen az futó, úszó, focista, sportvezető, színész, vagy akárki :)

Lélek

Süni!

Szilvi teljesítményét mindannyian csodáljuk és itt senki nem szólt egy rossz szót sem róla. Sőt.

Képzeld el, hogyan gondolkodhat az, aki sokmilliárdos lopást vagy korrupciót sem látott közelről, de még messziről sem és azt sem hiszi, hogy ilyen egyáltalán létezhet!

Nem rontanám el azok örömét, akik örülnek annak, hogy közpénzt csatornáznak át magánzsebekbe. Jogukban áll erről hallgatni.
Annak is örülök, ha a művészet vagy a színház kerül reflektorfénybe, de azt is megértem, ha egy színész tiltakozásképpen nem fogadja el a Kossuth-díjat egy politikustól.

Bozót, ezt is törölheted nyugodtan, bár szerintem a sportpolitika a sporthoz is tartozik. Minek összezavarni azokat, akik azt hiszik, hogy a  sport és a politika diszjunkt halmazok?

dilisuni

Hófutó, de az is igazi hazai szokás/mentalitás, hogy végre valaki felfigyel a mi sportágunkra, felfigyel arra, hogy milyen teljesítmény, mennyi munka van mögötte... és természetesen még a futók/sportolók se tudnak örülni a sikernek, egyből jönnek a kritikák... képzeld el, hogy hogyan gondolkodhat az, aki nemhogy ultrafutót, de még futót se látott közelről... ;) ha nem örültök, nem értetek egyet, akkor nem lehetne, hogy legalább csendben maradjatok, ne rontsátok el mások örömét? És tökmindegy, hogy milyen színű politikustól kapta, ha hupililától kapta volna, akkor is örülnünk kéne!!! Mert egy picit reflekorfénybe került a sportágunk egy ilyen nagyszerű futó/ember kapcsán...

A politizálásnak megvannak a maga felületei, ez a felület tudtommal nem az... de lehet akár arról is beszélgetni az üzenőfalon (ha az illetékesek megengedik), de akár beszélgethetünk az autószerelésről vagy, az az autópályamatricákról is... mindenki dumáljon arról, ami éppen őt érdekli :)

Bozót, csak nem bírtam ki, töröld nyugodtan :)


Bozót

Írhat véleményt mindenki, csak inkább ne az üzifalat használjuk fel politikai jellegű vitafórumnak :)


Hófutó

... fentiekről ... :)


Hófutó

A politikától való merev elzárkózás a legnagyobb baja ennek az országnak. Szabad mindenütt mindenről beszélni csak arról nem ami leginkább érinti az emberek mindennapjait. Ha fentről lefelé "beavatkoznak" a sportba akkor a sportolók miért ne írhatnának véleményt a fentiek? Naivitás azt hinni, hogy bármit is hosszú távon függetleníteni lehet s politikától vagyis a KÖZÜGYektől. :)
Bozót

A politikát ne hozzuk ide - legalább az üzenőfalra ne - , légyszi!


Lélek

Ez a kitüntetés számomra érthetetlen. Ebben az országban még a korrupció elleni harcra kapott uniós forrásokat is ellopták. Föl nem tudom fogni, hogy a díjátadás végéig megmaradt a medál, pedig számtalan politikus sündörgött körülötte.
Galamb


na azért a hazudozás, szemforgatás és csalás területén is születtek maradandó alkotások!


Lélek

A politikusok mindig is szerettek sikeres emberekhez dörgölőzni.

De ha megnézem az utolsó negyedszázadot, akkor azt látom, hogy a politikusok igazán maradandót csak a lopás és a korrupció területén alkottak.

Szilvi kiváló ultrafutó. Látatlanban is biztos vagyok abban, hogy képviselőként is verné a politikusi mezőnyt.

Bozót

Liverpool, miért ne? Felakaszthatja az érmei mellé :)


Liverpool

Lubics Szilvia kitüntetéséről a "köztévé" is hírt adott a hétvégén: a jól felkészült riporter először egy papírról olvasta fel a főbb eredményeit (nyilván évi 80 milliárdból nem telik súgógépre), majd következett a távkapcsolás. Azon még csak felnyerítettem, amikor a média-szakember Szilvia "borsos teendőit" említette meg, de amikor aziránt érdeklődött, hogy a Becsület Rendet majd a falra teszi-e majd ki... na, akkor végképp elszállt az agyam.


Galamb

a futás (" úszni, futni, hegyet mászni, és  csirkékre vadászni" )  becsületbeli ügy.


bajai

Magyar Becsület Rendet kapott az az ultramaratonista fogorvosnő, akinek hosszútávfutóként elért eredményeiről elismeréssel beszélt Orbán Viktor a tavalyi évértékelő beszédében. A becsületrendet éppen Orbán Viktor adta át Lubics Szilviának.

Áááááááááááááááááááááááááááááááá!

Lélek 2016-03-21 14:05:40 | 12
Lélek képe

Adalék a kitüntetések természetrajzához:

A Saul fia című film rendezője bent, a Parlamentben átvette  a Kossuth-díjat, és kezet fogott Orbán doktorral, majd a kitüntetést tartalmazó tokkal a kezében csatlakozott a Parlament előtti kockásinges tüntetőkhöz.

 
tomcsi 2016-02-19 08:31:50 | 11
tomcsi képe

minden kormány mellébeszél...és mondhatjuk minden politikus...gondolom ez már kiskorban is felüti a fejét, vagy külön tanítják ha erre a pályára szánják...

egy picivel több jut a sportra közpénzekből, ennek örülni kell, annak hogy a szakadék nő a sportágak között annak nem...ilyen világot élünk...ha ez focioldal lenne biztos mindenki örülne neki :-)

 
pudingman 2016-02-17 09:19:38 | 10
pudingman képe

Szerinted tud ez a "kormány" maszlag nélkül beszélni? Előzmény: alouette (7)  
Lélek 2016-02-17 08:56:02 | 9
Lélek képe

Az indoklást szerintem nem sokan olvasták és nem is nagyon törődtek vele.

Itt egyszerűen csak arról van szó, hogy a szavazatmaximálásra törekvő hatalom fölismerte, hogy reflektorfénybe kerülhet olyan sportsikerek kapcsán, amikhez semmi köze. 

A család fontosságát harsogó politikusok és képviselők között alig van nő. Házasságpártiak sokkal inkább. Vannak, akik annyira házasságpártiak, hogy többször is nősültek. Viszont valóban családszeretők. Szeretik szűkebb és tágabb családjukat közpénzekből kistafírozni.

 

 
Bozót 2016-02-16 20:25:07 | 8
Bozót képe

Épp csak azt nem tették hozzá, hogy lám, szült három gyereket a hazának :PElőzmény: alouette (7)  
alouette 2016-02-16 07:52:54 | 7
alouette képe

Bozót de jó, hogy ezt leírtad én eddig nem ismertem ennek a kitüntetésnek az előtörténetét! Ami nálam kiverte a biztosítékot - amellett, hogy nagyon örültem Szilvi kitüntetésének - az az indoklás volt :

"A közvélemény nemcsak a már-már transzcendens versenyteljesítményei okán kapta fel a fejét a Lubics Szilviáról szóló hírekre, hanem azért is, mert itt különlegesen ritka összhangját láthatja a sport, a család, a szakma hármasának. Nem áldozta föl a családi életet és a szakmai előrehaladást a sportkarrierért, és nem adta fel a sportolást a szakmai sikerekért vagy a családi boldogságért. Megvalósította mind a hármat, s ezzel bebizonyította, hogy a hatalmas távolságokat az életben is le lehet győzni.”

Tehát kit is tüntettek itt ki? A "magyar Anya" mintapéldányát aki nem mellesleg fut és dolgozik? Vagy a "jópolgár fogorvosnőt" aki szorgosan dolgozik a társadalom jólétéért és mellette még (ultra)futó és anya is? Ragozhatnám tovább, de a lényeg, hogyha valaki az élet más területén nem annyira sikeres, mondjuk elvált és árufeltöltő egy bevásárlóközpontban, de sikeres sportoló akkor ő kevesebb elismerést érdemel? 

Ezt a kitüntetést Lubics Szilvi, az ultrafutó (és nem hosszútávfutó!) kapta szerintem, akkor meg nem kell ilyen maszlag indoklásként...Előzmény: Bozót (3)  
Lélek 2016-02-11 21:39:42 | 6
Lélek képe

Bozót!
Sünitől kérdeztem, mi a baj. Ő vélhetően nem magára a kitüntetésre gondolt.

Ez a miniszterelnök azért óvatosabb volt, mint amelyik pórul járt Blaskóval.
Először név nélkül említette Szilvit és megvárta a reakcióját.

http://www.origo.hu/itthon/20150227-megszolalt-a-futono-akit-orban-peldakepul-allitott.html

Nem tudtam róla, hogy a miniszterelnök megemlít az évértékelő beszédében, de nyilván nagyon jólesett – nyilatkozta az Origónak Lubics Szilvia.

A kitüntetést Szilvi viszont csak akkor kapta meg, amikor a Spartathlont megnyerte ... Nagy Katalin amerikai színekben 25:07:12-es újabb pályacsúccsal, abszolút negyedikként.

A korrupt hatalomnak is jól jön egy ilyen olcsó, kitüntetési gesztus a sportbarátok felé, amikor olimpiát rendezne úgy, hogy közben mindent megtesz ... az olimpiáról szóló  népszavazás elkerüléséért. Még el sem nyertük a rendezés jogát, de már eddig is rengeteg pénzt csatornáztak át magánzsebekbe az olimpia kapcsán.

Az ultrafutásra szerintem a világraszóló eredmények hívják föl a figyelmet és nem a kitüntetések. A hatalom semmit sem tett azért, hogy Szilvi háromszor is Spartathlont nyerjen.

 
Galamb 2016-02-11 20:52:30 | 5
Galamb képe

De miért is csodálkozunk ezeken a jelenségeken? Milyen országban élünk? Bemegyek a fodrászhoz, bömböl a kereskedelmi rádió, bemegyek az uszodába, bömböl ugyanaz az ostoba kereskedelmi rádió , bemész a vásárlóközpontba megállás nélkül pofáznak a hangszóróból. Egy fodrász/ uszodai dolgozó naponta kb húszszor meghallgatja az ostobábnál ostobább híreket, a vacaak reklámokat, hallgatja a két -három majmot a hangszóróból. Amikor ezek hangját meghalom, kiráz a hideg. Csodálkozom, hogy miként másztunk le a fáról annak idején, hisz akkor is kb . is hasonlóak voltunk. Agymosás hoch touron. És akkor az emberek még haza is mennek és rávetik magukra az ostoba kereskedelmi tévékre - na és a facebookra.

Fél Magyarország a Facebookon éli az életét.

  magyar Facebook-felhasználók mindennap bejelentkeznek a közösségi oldalra, és majdnem másfél órát ott is töltenek. Ott tartják a kapcsolatot a barátaikkal, ott szórakoznak, és ott tájékozódnak arról, mi történik a világban, és mindez úgy összekeveredik, hogy néha maguk sem tudják, épp mit olvasnak – derül ki a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületének felméréséből.

A magyar Facebook-felhasználók négyötöde mindennap bejelentkezik a közösségi oldalra, de a többiek is csak legfeljebb egy-két napot bírnak ki nélküle hetente – derül ki a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesülete és az NRC online piackutató lapunkhoz eljuttatott felméréséből. Ráadásul rengeteg időt töltenek a magyarok a Facebook böngészésével: átlagosan napi 86 percet. Hétvégén még többet, akkor másfél óránál is több időt lógnak az oldalon.

Magyarország lakossága: 9,9 millió

Internetezők száma: 7,5 millió

  Facebook-tagok száma: 5,1 millió

Naponta bejelentkezik a facebookozók 80 százaléka

Átlagosan egy nap a közösségi oldalon töltött idő: 86 perc 

(Forrás: Internet World Statistics)

stb.stb.

A Kádár korszakban a mozikban a filmek előtt vetítettek híradókat, ahikben megmondák, hogy hogyan érezz és gondolkozz. A Mai világban a sebestyénbalázsok(?) mondják meg a tutit. És a birkák meg hallgatják. Aztán meg elmennek szavazni.

Én.kb. 2 éve voltam párszor a facebbokon, elhánytam magam az ismerőseim ostobaságán, és lejöttem.

Bunnyt lehet szeretni vagy utálni, de kevesen vállalják saját, különbejáratú véleményüket-és az is érdekes, hogy míg őt pár százan nézik meg, addig például Tody Zsuzsát ezerszer annyian. Mondjuk Zsuzsa csinosabb is, de az ember  nem csak a szemeivel figyel. Az embernek füleket és agyat is adott a természet/a teremtő.

 https://www.youtube.com/watch?v=_lnGka1zXYc

Drugs Bunny és a faszbúk.  

 

https://www.youtube.com/watch?v=BE7uXkn-ODk

Toldi Zsuzsi - „Elhivatottság és kitartás"  

 
Bozót 2016-02-11 20:12:44 | 4
Bozót képe

Abban pedig sajnos egyáltalán nem tudok egyetérteni Sünivel, hogy ennek kapcsán az ország felfigyelne az ultrafutásra....  

 
Bozót 2016-02-11 20:02:42 | 3
Bozót képe

Azt mondod, senkinek sincs baja....hát nekem igazából magával a kitüntetéssel van :) Anno ez az általam kicsire-sem-becsült bagázs alapította a győzelmük emlékére (oké, lehet, hogy nem azért :) ), mert nehogy már elég legyen az addig létezett néhány féle állami kitüntetés (tisztikereszt meg egyebek). Azóta mintha megfeledkeztek volna róla, csak egyszer adták ki egy amúgy bizonyára tiszteletreméltó hölgynek, de a vak is láthatta, hogy kül- és belpolitikai üzenete volt az adományozásnak   (a hölgy aki kapta, elvesztette szlovák állampolgárságát amikor a magyart megkapta, és ezért évekig hadakozott - vagy még most is teszi - az igazáért, az Emberi Jogok Bíróságáig menve) 

Aztán hosszú csend és most megkapja Szilvi.... Félreértés ne essék, nem tőle sajnálom :) Csak egyrészt nem értem, másrészt - ahogy bajai is meglepetten felkiáltott - éppen a jelenlegi köztársasági elnök úr adományozza és a miniszterelnök úr adja át a BECSÜLETrendet.....hát ouch Előzmény: Lélek (1)  
Galamb 2016-02-11 19:26:13 | 2
Galamb képe

Azért szerencse, hogy a kitüntetés megmaradt és nem kallódott el habony nagyanyjának lakásán a szépművészeti múzeumból elcsaklizott festmények között. Ennél jellemzőbb dolgot, mint az itt-ott kallódó, kutyának sem kellő magyar nemzeti kincsek esetét, nem is lehetene találni a tolvaj banda pökhendiségének és teljes gátlástalanságának bemutatására.   

 
Lélek 2016-02-11 18:45:55 | 1
Lélek képe

Süni!
Nemhogy nem értem mi a baj, de még azt sem látom, hogy baj lenne. Kinek van baja? Mivel?

Szerintem személyeskedtél az egyébként élvezetes hipotézisedben a nickemmel. Ha a te nickedet használnánk, akkor meg veled személyeskednénk.

Mindössze arról van szó, hogy bajai idehozott egy hírt és arról beszélgetünk. Kíváncsi vagyok a véleményekre és az érvekre. Célom nincs, csak az, hogy aki akarja, az mondhassa el a véleményét, de semmi esetre sem tenném kötelező olvasmánnyá.

A hipotézised az volt, hogy mit tennék, ha engem tüntetnének ki.
Nos. Egyszer az én életemben is összegabalyodott a munka a politikával.
Még a diktatúrában történt akkor, amikor azt hittem, hogy az egész életemet diktatúrában fogom leélni. A vállalatnál egyesével értékelték a dolgozókat. Azzal akartak "kitüntetni", hogy fölajánlották, lépjek be A pártba. A vállalatnál akkor csak az mszmp működött. Nem kívántam párttag lenni. Azóta is megrögzött pártonkívüli vagyok.

A kérdéses kiüntetésről. Úgy látszik, hogy az én hozzáállásom függetlenebb és kevésbé alattvalói.

Szerintem is jó lenne, ha nem csak a kitüntetett lenne feddhetetlen, hanem a te szóhasználatoddal az adományozók is. Bár ha belegondolunk, akkor az adományozók a mi adónkból osztogatják a medálokat és nem a saját zsebükbe nyúlnak.
A lopás és a korrupció tény. Te nem is a tényt vitatod, hanem úgy oldod föl a kognitív disszonanciát, hogy a saját örömöd elrontásaként éled meg, ha páran megszólalunk azok közül is, akik mást is látunk az esetben, sőt a szólásszabadságunkat is kétségbe vonod. (maradjatok csöndben!)

A zenehallgatásra van topic ( http://edzesonline.hu/forum/23/mit_hallgatsz_futas_kozben )
Bár a cím azt sugallja, hogy valamit hallgatni KELL közben, többen is hozzászóltunk, akik futás közben nem hallgatunk zenét. Győzikét sem.