Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 40 589 355 km-t sportoltatok

Szintidők, gyaloglás, (ne)vesszünkössze :)

Létrehozta: Bozót  |  2015-07-28 21:04:18-kor

Gr.Ch.Pitbull
Pecsenye!
Minden tiszteletem! Köszönöm az invítálást,momentán nem érdekel. Néha elgondolkodom milyen lehet. De minekután a leghosszabb távom a Kinizsi 100 volt.(6×) 1× gondoltam,hogy végigfutom. Bevallom nem ment. De az túra! És én a 12.40 en belüli időmre büszke voltam,még beletúrázva is. Viszont a lényeg,hogy ha ott még 12 órát futni kell. Akkor én most biztosan nem tudnék ezen morfondirozni.... talán a séta ment volna....
Világbéke!

 

Gr.Ch.Pitbull
Ha már megszólítotál..... Igen, én a saját felkészülésem fényében röhejesnek is találom a nagyatádi maratonomat.Viszont te csak az eredményt látod azt nem,hogy full hülye voltam, elcsesztem a frissítést, a gyomrom feladta. A maratonomat így kéne jellemezni: ismerd meg a pálya szélén lévő toy-toyok mozgalom. Ez van ! Viszont a gyomorgörcseimmel együtt én nem gyalogoltam 1 métert sem.Bármennyire is tükrözi azt az időeredmény. És ha már ennyire érdekel. Bár senkit sem kívánok megsérteni és csak bekapcsolódtam egy "vitába" én órákkal megrövidíteném pl az Ironman és egy szimpla Maraton szintidejét is.Divat lett ez is és üzleti alapon van megszabva a szintidő. A továbbiakban szívesen folytatom magánlevelezős formában.
Dicsőség a Hősöknek.dilisuni
Pitbull, a Te hétvégi maratoni időd nem sokkal tér el többel a győztesétől, mint a mezőny második felében végzőké a tiedtől. És egy 4 órás maratonba sokaknak belefér nem is kevés gyaloglás... na most akkor ők (ti?) is menjenek a túraversenyre?

Necromedve, Pitbull! Belegondoltatok abba, hogy ezek az emberek sok hónapnyi/évnyi felkészülést tettek bele ebbe a teljesítménybe? Miért jó ezt leszólni? Csak? Fel kell írni egyből az üzenőfalra, hogy mindenki olvassa, hogy vetted a fáradtságot és megnyitottad a linket és egyből kialakult egy ilyen lesújtó véleményed amit rögtön meg is szeretnél osztani mindenkivel? Nagyszerű.

Néztem a nagyatádi közvetítést sok órával a győztes beérkeztét követően is. Ott is jó sokan belegyalogoltak. "Szanatóriumi udvar" ez is? Pitbull, Te 4 órás maratont futottál elsőre, belegondoltál legalább egy pillanatra abba, hogy milyen lehet ha ebből kell még kettő?
Én is csak a futásról tudok nyilatkozni, ott simán előfordul akár olyan is, hogy mondjuk 12-14 órás futás után 1 órán keresztül még a gyaloglás is fáj és utána valahogy összekapja magát az ember és fut egy... mondjuk 4 órás maratont.

 


pecsenye
Nem triatlonozok. de voltam triatlon versenyen segítőként, szurkolóként. Utoljára pár hete a dupla VB-n. Én csak futok. Szeretettel várlak mondjuk egy 24 óráson.

 


Gr.Ch.Pitbull
Az iram öl nem a táv. Mondták a nagyok.... Én merg azt látom,hogy miután az iram megölte az alanyt, jön a séta és fogy a táv. Aztán lehet ragozni,de az kinlódva is,bár becsülendő,hogy nem állt meg akkor is gyaloglás,SÉTA, banduklás. A triatlonban a 3.szám az futás. A BSI-nek van túratriatlon versenye ott nem szúr szemet a túra.
necromedve1 napjaModerálás | Törlés necromedve képe
A helytálláshoz természetesen gratulálok én is, ébren lenni se egyszerű ennyit, nem hogy fizikai munkát végezni...
És tényleg csak azért tettem szóvá, mert ha csak úgy komment nélkül látom a videót, meg nem mondtam volna, hogy ez triatlon verseny, vagy szanatóriumi udvar... Elsőre komolyan azt hittem, a netkapcsolattal van baj, vagy kevés a gépben a memória.
A furcsaságokon viszont fennakad az agyam valóságérzékelő központja. Ilyen még a kerékpárútnak kinevezett járda, az ebédnek nevezett kórházi kaja, az elhízott forrónadrágos csajok, meg a bolti húskészítmények is. ;)

 


melwin
És természetesen Vőneki Antalnak is nagy gratula, késői félálmomban sajnos megfeledkeztem róla... :)
melwin1 napjaModerálás | Törlés melwin képe
Tehát ősszel a spar maratonon is legyenek a pálya szélén versenybírók, akik szabálytalan futómozgásért kiemelik azokat, akik belegyalogolnak? Amit ezek a fiúk és lányok csinálnak, az kőkemény szenvedés, nem kellemes séta. Ilyenkor már a gyaloglás is rohadtul fáj. Az meg szerintem tök mindegy, hogy minek nevezzük. Hívhatjuk gyaloglásnak is, de akkor azok a szabálytalanok, akik nem érintkeznek minden pillanatban a talajjal. Szóval örülök, hogy ilyen fontos dolgokon sikerült fennakadni, és lefikázni őket ahelyett, hogy inkább gratulálnánk nekik. Már csak azért is, mert ugye vannak köztük edzésonlineosok is. Gratulálok Rokob Józsinak a harmadik helyhez, Pánczél Andinak, Hegyesi Tomcsinak, és Mindum Karcsinak pedig a remek helytálláshoz!

 


pecsenye
Séta is séta között is van különbség.. Sétálhatunk andalogva párunkkal, kéz a kézben.. de egy nagy terhelés során, mikor az ember már a határaival küzd.. én azt nem hasonlítanám sétához..

 


Gr.Ch.Pitbull
Ebből az látszik,hogy a szintidők rosszul vannak megszabva. Azért tényleg ne hívja már senki futásnak a sétát. Akkor a nagyanyám szatyorral meg sprinter volt hazafelé a piacról...


alouette
Medvécske ismerjük a véleményedet, miszerint a 6 perces kiliknél lassabb futás már nem futás ;-) De nézz meg egy 6 napos vagy egy 48 órás ultrafutóversenyt, vagy akár a Spartathlon mezőnyének a végét, a lényeg ezeken a versenyeken az emberfeletti teljesítésen van, nem a tempón.
GRATULÁLOK Rokob Józsinak a 3. helyért és a másik 4 sikeresen célbaért magyar versenyzőnek is, különösen azért, hogy ilyen időjárási körülmények között ( egy napos eső, majd szombat este az év eddigi legnagyobb vihara 100-120 km/ órás széllökésekkel) sem adták fel és végigcsinálták ezt a versenyt! Sok ember egész felnőtt életében összesen nem mozog ennyit, mint ők ezen a hétvégén :)

 


Bozót
A futás irama nincs sehol előírva, csak szintidő van....

 


necromedve
Belenéztem egy 6 órája feltett videóba - hát mit mondjak, ennek azért a futáshoz már nem sok köze van, ami pedig elvileg triatlonos versenyszám.... Átnevezhetnék az ilyen túrákat valami másra. Vagy akkor az nem futás, amit a négerek csinálnak. :P

pudingman 2015-07-31 11:47:48 | 4
pudingman képe

Nagy, nagy gratula nektek! NevetésElőzmény: tomcsi (3)  
tomcsi 2015-07-29 19:02:14 | 3
tomcsi képe

ilyen világot élünk...a futók gyalogolnak, a gyaloglók meg futnak :-)

Kössz Mindenkinek!!!

 
aorsolya 2015-07-29 09:37:29 | 1
aorsolya képe

Szívből gratulálok Pánczél Andreának és Hegyesi Tamásnak a TRIPLA Ironmanhez akkor is, ha netán belesétáltak olykor! Kalapom emelem a teljesítmény előtt! Vigyor