Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 903 987 km-t sportoltatok

Triatlon

Létrehozta: Odemas  |  2006-11-16 22:37:19-kor

Tavasszal indulni szeretnék egy sprint távú triatlon versenyen, csak nem tudom, hogy kezdjek hozzá az edzésekhez. Bármilyen segítséget szívesen veszek (edzéstervek, felszerelés, stb.).

Sipi 2013-05-23 10:11:43 | 909
Sipi képe

Balatonman (70,3 távra) nevezésem sérülés miatt, sürgősen átadó!

A legkedvezőbb tavalyi előnevezéses áron!

 

 
Lacus1980 2013-02-05 19:28:26 | 908
Lacus1980 képe

szia Jocc és mindenki!  Abban kérnék segítséget, hogy hol tudok utánanézni annak, hogy egyáltalán milyen fajta triatlon- és duatlon- sportok léteznek. A triatlonrol tudom, hogy van sprint-, közép-, valamint hosszú táv. De vannak tereptriatlonok is. Meg duatlonok. És aquatlonok. Jaj és még azzal az evezősel kombinált versenyek, nevét sem tudom. Csak most ismerkedem a sporttal, csak nemtudom egyáltaln milyen fajtái vannak, milyen távokon. Igy káosz van a fejemben az innenonnan informéciokbol. Nincs valami átfogo oldal, ahol le van irva milyen fajta versenyek léteznek, milyen távon? Előre is kösz a választ, bocs a béna kérdésekért, de nekem minden új.

 

L

 
ORBEA ORCA 2013-01-30 08:45:10 | 907
ORBEA ORCA képe

A magyar triatlon szövetség honlapján van éves versenynaptár,ott meg tudod nézni,sok nincsen.Mivel terep,és mountival kell menni,vagy cyclokrosszal,29-el esetleg így általában nem sík terepre teszik  a versenyt  ha van,de qra nem gazdaságos a pár induló miatt,ezért nem rendeznek.Egy triatlon versenyen meg rendesen lehet kaszálni,főleg egy ironmanen horror,érthetetlen nevezési díjjal gyakorlatilag null díjazással,visszaforgatással a nevezési díjból,sponzor bevételekből az indulóknak....

Tehát ha elindulsz az OB.-n kis készüléssel is gyakorlatilag biztosan jó helyezést tudsz elérni korosztályban mindenképp.



Előzmény: Lacus1980 (906)  
Lacus1980 2013-01-30 07:43:02 | 906
Lacus1980 képe

Jaj és még elfelejtettem, egy kérdést. A tereptriatlonon is vannak sprinttávok? Vagy ott milyen távokat kell teljesíteni? Helyszínfüggő?

 
Lacus1980 2013-01-30 07:41:37 | 905
Lacus1980 képe

Értem, köszi a választ. De általában aki indul sima triatlonon, az indul terepen is? Vagy fordítva? Vagy aki amelyikre "szakosodott" :) azon indul? Hol tudom megnézni, h 2013- ban hol lesznek tereptriatlon versenyek?  Előre is kösz a választ. L

 
ORBEA ORCA 2013-01-30 07:36:24 | 904
ORBEA ORCA képe

A tereptriatlon nem tovább,hanem visszalépés,mert még kisebb a konkurencia,induló létszám,mint triatlonban,ahol nem versenyeznek pld az egy egy számban igazán jók se már.

Itt Szálkán pld volt egy normál triatlon verseny,egész szép induló létszámmal.Másnap rendeztek egy tereptriatlont,ugyanolyan jó idő volt,összesen vagy 10 induló....



Előzmény: Lacus1980 (902)  
ORBEA ORCA 2013-01-30 07:32:51 | 903
ORBEA ORCA képe

Ha ilyen hőskori vas bringás van azt nyugodtan használd bármikor nagy baja nem lesz ha mégis az se nagy veszteség.

A 28-as gumi biztosan belefér a villába,így télen is elég biztonságos.E mellé nem szükséges cyclokrossz bringa,nálunk többen mennek téli időszakokban ilyen régi 20-30E ft os bringával.Ha komolyan gondolod az edzést,ironmant,akkor 150-250E kategóriában használt bringában érdemes gondolkodni.Ennyiért újat nem kapsz csak alapbringát alapszettel,használtban egy középkategóriásat tudsz venni.Esetleg érdemes a régit megtartani télire,bát még ez sem az a kategória,amit annyira félteni kellene télen.

Kamásli,maszk nem nagy tétel újonnan 2-4000ft.Ha nincs is téli cipőd,de a mostaniba belefér a téli zokni lazán,akkor elég az is a kamáslival általában.Turikban is ki lehet fogni alig használt,sőt új bringás cuccokat is,ha Ellegi,Essegi,Gi-esse,Biemme,Aqu,Specialized márkajelzésű akkor nagy valószínűséggel kényelmes lesz hosszabb távokon is.

Cipőben Sidit keress,azt szinte egyszer kell csak venni,főként ha nyáron is használsz vékony védő kamáslit.

Itthon a Bikemag-ot nézd,kint az e-bay-on érdemes vásárolni pld.Itthon boltban szinte semmit max a kis értékű gyorsan kopó alkatrészeket.



Előzmény: agyula (901)  
Lacus1980 2013-01-29 15:00:06 | 902
Lacus1980 képe

Köszi Jocc a választ! Még azt szeretném kérdezni, hogy a tereptriatlonról mit lehet tudni? Ők általában síma triatlonosokból "fejlődnek" tovább, vagy teljesen más szakág? Milyen távú versenyek vannak terepkategóriában? Azt tudom, h Kőszegen meg Visegrádon van ilyen verseny, de bővebb infot hol lehet szerezni? Köszi

L

 
agyula 2013-01-29 14:05:02 | 901
agyula képe

Cyclocross ügyben fejlesztettem a tudásomat. Előbb kérdeztem utána kerestem. De úgy tünik a google nekem is barátom. Már értem, hogy mi ez.

http://bikemag.hu/kerekparteszt/a-ritchey-swisscross-avagy-epitsunk-klasszikus-cyclocross-bringat



Előzmény: ORBEA ORCA (899)  
agyula 2013-01-29 14:01:49 | 900
agyula képe

Köszönöm a kimerítő választ. A helyzet viszont bonyolultabb lett mint volt. Igaz a régi mondás ne szólj szám nem fáj fejed. Amit írsz annak a felét sem értem.

Mi az a cyclocross?

Értem a felszerelést. Mit javasolsz hol tudok jó felszerelést venni? Ha már itt tartunk... A verseny amire készülök májusban lesz. A víz a duna, gyanítom nem lesz meleg tehát szükségem lesz neoprén ruhára is. Miután kezdő volnék és az első versenyem lesz tanácstalan vagyok ezen a téren. Egy sprint távon az úszás után neoprénből át kell őltözzek? Ha igen, akkor a kérdés még bővebb, mert kell neoprén, kell triatlon mez a bringához és a futáshoz. Igaz? Ja és a cipőről már ne is beszéljünk. Futáshoz vettem egy Sauconyt ami nagyon jó. (Zokni nélkül még nem próbáltam) Tekeréshez nyilván másik fog kelleni. Ehhez is szívesen vennék némi támogatást merre keressek jó bringás cipőt???

A jelenlegi bringám egy megszállot bringás haverom által épített országuti acélvázas technika. Lehet ezt kéne alakítsam???

Előre is köszi a választ.



Előzmény: ORBEA ORCA (899)  
ORBEA ORCA 2013-01-29 08:37:47 | 899
ORBEA ORCA képe

Ami kimaradt.

Nekem természetes,hogy télen a Red Bullal edzek,mert ezen épp azt a nyeregpozíciót tudom felvenni,mint az outikon egy kicsit magasabb kényelmes kormány állásnál.A hajtómű karhossz is a nyári,hisz a nyári szettem van felrakva.

Mountival is lehet menni télen,ha beállítható rajta a nyári nyeregpozíció az áttételhez képest,és nem a szokásos mtb rövid hajtókar van rajta.Régen én is mentem télen alapozáskor mountival outon sokat,80-120 közt outisabb vékonyabb gumival persze,nem tereppel.

 
ORBEA ORCA 2013-01-29 08:22:57 | 898
ORBEA ORCA képe

Szia!

Speciális felszerelések szükségesek a bringás felkészüléshez,már ha legalábbis kint akarsz menni.

Az első a bringa,nem árt egy edzőbringa-téli bringa,amit nem sajnálsz annyira ha kimész akkor is,amikor nem szárazak az utak.A kihegyezett versenybringák erre nem alkalmasak igazán,főképp az időfutam vagy karbon outik.Hidegben merevebbek lesznek,és sérülékenyebbek,valamint az illesztett alu kötő elemek a különböző hőtágulás miatt kimozdulhatnak főként ha nagyobb áttételeket is használ az ember,nem csak forgat.

A nagy profilú csövek nagy mennyiségű hőt tárolnak,ez gond,amikor mondjuk edzés végén a bringát null fokról beviszed 20 fokba.Ez a hirtelen diletáció komoly terhelés mind a váz anyagának,mind a fényezésnek bármilyen hihetetlenül is hangzik.

Ezért téli edzés után ha bringát mosunk még véletlenül sem tesszük azt meleg vízzel.

A téli bringákba belefér a 28-as mintás edzőgumi,ami pld nekem a Prince-be,vagy az Orcába nem megy be a fékhidaknál,villáknál nincs annyi hely.Sok outira rendes sárvédőt sem lehet felszerelni,ami télen nagyon kell,ha vizes az út,egyébként átázol hátul,és a cipőd,hiába van rajta kamásli.

Legjobb megoldás egy Cyclokrossz bringa tartása ,ezekbe 35-ös igazi téli gumi is elfér,sárvédő alap,ugyanakkor majdnem akkora élményt ad,mint egy rendes outi csak persze jóval nehezebb vele ugyanaz a tempó.Ez télen nem is baj,mert 25-ös átlaggal kisebb légellenálással kevésbé fázik az ember,mint 30-al az outin.

Egyébként egy ilyen szintű dömper normál 23-as gumikkal bőven elegendő a magyar versenyeken a főmezőnybe,ez tapasztalat,indultam vele outi versenyen,bár megnéztek az ismerősök,hogy elment az esze,????:-)

Indul a Dömper-szezon...:-)))

Azért jó a cyclokrossz,mert a 35-ös gumi azért csúszós úton is elég biztonságos,valamint nagyon nehéz vele defektelni,amit télen nem kellemes dolog szerelgetni.

Ha télen elesel szokszor az a legveszélyesebb,mert alacsony sebességgel ha hirtelen kicsúszik a bringa levágódsz az útra,és törik mindjárt valami ha nincs szerencséd.Nagyobb sebességnél inkább kicsússza az ember,és megússza horzsolásokkal főleg télen a sok ruha felfogja az ütést.

A ruházatra is kell költeni,alap egy téli lehetőleg magas szárú bélelt cipő,és jó minőségű kamásli ami sohase neoprém,mert abba belefagy a lábad,nem szellőzik.

Ugyanez igaz a téli hosszú thermokra is,kerüljük a decatlonos,hervise,egyéb amatőr ruhákat,próbáljunk csapat szereléseket szerezni,de itt is figyelni,mert kína elárasztja minden xarral a piacot,ami úgy néz ki mint egy Pro-Tour mez az gyakorlatilag egy 20 ft-os bóvli.

Ha szél is van null fok környékén,akkor kell egy vékony széldzseki,vagy mellény is felülre,valamint maszk a fejre a sapka alá.Bélelt vastag síkesztyű szélstoppos.

Én -1-3 fok alatt nem megyek kint,főleg ha szél is van.

Amire edzésen figyelni kell.

Null fok környékén már nem nagyon van értelme heyges terepre menni edzeni.Igaz felfelé nagyobb a hőtermelés,nem fázik az ember általában,de megizzad,és lefelé ha hosszabb a lejtmenet nagyon át lehet hűlni,és innéttől csak szenvedés lesz.

Tehát max enyhén hullámos terep,és ott is felfelé sétálás lazán.Állandó hő egyensúly tartás alacsony pulzussal.Ne akarjunk hidegben magas forgással edzeni,az izmok merevebbek,én átlag 65-80 forgással megyek leginkább,ahol könnyű,ott 90-95.

Lehetőleg minél több kinti edzés,a görgő,kondibringa,spinning csak hasonló,mint a rendes kerékpározás,nem helyettesíti azt,legfeljebb annak jó,aki nagyon csúnyán bringázik,és azon javíthat az álló bringa.

Ha nagyon nem vesz rá valakit a lélek,hogy mégis kint menjen,akkor jó alternatíva az alapozó futások,sokat hoznak bringán is.Erről vannak viták,hasznos-nem hasznos,én az előbbi oldalra állok,és szeretnék még szezonban is futni most,ha minden rendben lesz.



Előzmény: agyula (897)  
agyula 2013-01-29 01:14:07 | 897
agyula képe

Sziasztok, remélem jó helyre írok. Abban kérnék tanácsot, hogy ilyenkor télidőben, hóban, jégen hogyan oldható meg a bringás felkészülés. Másik kérdés is hasonló. Hogyan, hol tudom tesztelni az eredményeimet uszásból. Az klassz, hogy a medencében tudom teljesíteni a távot x idő alatt, de az még nem jelenti azt, hogy a dunában vagy valamilyen más nyilt vizen, ahol áramlatok, vagy hullámok is vannak megfelelő eredményt tudok produkálni.

Videókon láttam olyan medencéket ahol áramlatban lehet edzeni. Vajon ilyen lehetőség van itthon?

Előre is köszi a válaszokat. 

 
jocccc 2013-01-26 19:39:07 | 896
jocccc képe

igen, 750, de azért ne a 10 perces úszóidőket nézd, ők mind régi motorosok, vagy korábban úszók voltak. gondolom az első versenyeden nem a győzelem lenne a cél, szóval egy 15perc is teljesen korrekt eredmény, de az se baj, ha lassabb. általában az amatőr mezőnyben mindenki az órával szokott versenyezni, és az általa kitűzött célokat próbálja megvalósítani. ha pl edzésen 13 percet tudok úszni, akkor versenyen igenis szeretnék 12:30at, és tök mindegy hányadik leszek ezzel, de már örülni fogok neki ha sikerül.

mtb-vel nem szoktak tekerni, de pl egy használt országútit már lehet 70-80ezerért is kapni, de ha hosszú távra tervezel a sporttal, akkor bőven megéri egy picit többet is áldozni rá.



Előzmény: Lacus1980 (895)  
Lacus1980 2013-01-25 19:55:12 | 895
Lacus1980 képe

szia!

 

megnéztem az általad küldött eredményeket. Hát nem semmi. 750 m a sprinttáv úszástávja, igaz?  Hát én nem tudom 10 perc alatt fordulókkal együtt lenyomni 25 m es medencében. Néztem a bringákat is. vannak nagyon drágák. Nemtudom, mounten bikeval senki nem teker a versenyeken, mármint az országúti versenyeken? mind1, edzek, még ezekhez az eredményekhez képest nagyon béna vagyok.

 
jocccc 2013-01-23 19:19:04 | 894
jocccc képe

én mindenképp koskormányos országúti kerékpárt ajánlanék, hisz ezek a versenyek aszfalton vannak. (van külön tereptriatlon verseny is, de amiket írtam, azok nem azok.) aztán hogy milyen típus legyen, az igazából mindegy, mert nagyon nagy a választék. a legfontosabb a méret, szóval érdemes helyben venni a bringát, és nem internetről rendelni. használtan nagyon jó áron lehet beszerezni bringát, de persze újonnan is lehet venni, ez igazából egyéni döntés. az úszás változó, pl Egerben és Tiszaújvárosban medencében van, de Balassagyarmaton tóban van az úszás. általában a nyílt víz a gyakoribb, medencében csak rövidebb távokon van úszás.

sprint távon az elit mezőny tud 9 percet úszni, 30 percen belül tekerni és 15 percet futni, ehhez jön még a depóban töltött idő, de az nagyban függ a depó kialakításától (milyen nagy, mennyit kell futni bringával), de a profiknak maga az öltözés szinte nem telik időbe. az amatőr mezőny azért ennél gyengébb, de a jobbak ott is tudnak 1 órán belül menni. az, hogy mi számít közepes időnek, az eléggé relatív, ezért időket inkább nem írok, helyette itt van pl a tavalyi Tiszaújvárosi felnőtt férfi amatőr eredménylistája: http://www.zalaszam.hu/triatlon/verseny/2012/tvk/tvkfelff.htm



Előzmény: Lacus1980 (893)  
Lacus1980 2013-01-23 09:05:00 | 893
Lacus1980 képe

Köszönöm, hogy válaszoltál ismét. Hát akkor azthiszem májusban Egerben kezdek. Addig pedig csak edzek, és edzek. Még addig vennem kell egy bringát, valami jobbat. Melyikek a legmegfelelőbbek? Milyet ajánlasz? Mounten Bike- ot, vagy inkább gyorsat? A sprinttávok általában terepen vannak, vagy országuton?? Medence, vagy tó?? szóval természet, vagy mesterséges környezet? Tudsz mondani egy közepes időt sprinttávon?? Csak hogy tudjam milyenek az átlag összidők (uszás+bicikli+futás)

 

köszi

 

Laci

 
jocccc 2013-01-22 21:26:32 | 892
jocccc képe

az itthoni versenyeken az 5-75 éves korosztályig mindegyik megtalálható, a sport nem életkorhoz kötött. cikinek pedig egyáltalán nem ciki, valahol el kell kezdeni. hogy a magam példáját említsem, én 4 éve még mellben úsztam a versenyeken (10 perc után már majdnem üres volt a medence, és már csak néhányan úsztunk), a depóban rengeteg időt töltöttem öltözéssel, mert még zoknit is vettem, majd pedig egy teleszkópos trekking bringával tekertem, mert még nem volt országútim. ezek ellenére nagyon élveztem, és azóta is rabja vagyok ennek a sportnak. a táv tekintetében pedig van aki a rövid, gyors versenyeket szereti, valaki pedig a nagyobb kihívásokat választja és a teljesítés öröméért hosszabb távokon versenyez.

a sportorvosi pedig nem kötelező, csak ha versenyengedélyt (licencet) akarsz kiváltani, de enélkül is lehet indulni versenyen.

a ruházat pedig attól függ, mennyit szeretnél áldozni rá. igazából elég egy úszónadrág, egy atléta (ezt úszás után veszed fel a depóban), egy kerékpár (+bukósisak kötelező!), és egy futócipő, és már ennyivel is lehet teljesíteni a távot. persze ha komolyabban érdekel a dolog, akkor lehet venni triatlonos mezt (egyberuhát), így nem kell öltözni a depóban, valamint kerékpárhoz is érdemes kerékpáros cipőt venni, azzal sokat lehet nyerni, továbbá egy napszemüveg sem árt kerékpáron a bogarak ellen :)



Előzmény: Lacus1980 (891)  
Lacus1980 2013-01-22 20:20:00 | 891
Lacus1980 képe

Szia!

 

Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, rendes vagy.  Nagyon szeretnék részt venni ilyen versenyeken, és egyre fejlődni. Mondjuk még nincs semmi triatlonos ruházatom, csak magamnak szoktam futni, úszni, meg edzeni, de versenyezni akarok. Nem ciki 32 évesen sprint távon kezdeni? Van még ott több ilyen korú? Milyen ruházatot érdemes beszerezni, és hol? A sportorvosi vizsgálat kötelező minden verseny előtt?? Ha az otthoni orvosom ad igazolást, hogy alkalmas vagyok, az megfelelő?

 

Laci

 
jocccc 2013-01-22 11:17:51 | 890
jocccc képe

Szia!

A magyar versenynaptár itt érhető el: http://www.triatlon.hu/files/content/file/versenynaptr_2013.xls

Felvidékiként gondolom a határhoz közelebbi események érdekelnének inkább, így Eger (május 12.), Tiszaújváros (május 19.), Budapest (június 2.) és Balassagyarmatot (július 6.) tudom ajánlani, mint sprint táv.

Teljesen amatőrként is részt lehet venni a versenyen, nem baj, ha nem vagy klubtag. Ez utóbbi a kötelező sportorvosi vizsgálat miatt ajánlott, illetve ha magyar állampolgár is vagy, akkor OB helyezést is érhetsz el, bár az általam írt versenyek közül egyik sem Országos Bajnokság (csak Balassagyarmaton a másnapi aquatlon).

A nevezési információk a versenykiírásokban szoktak lenni, de ezek még nem jelentek meg. Az MTSZ versenynaptárában tudod figyelni, amint megjelennek, ide felkerülnek: http://www.triatlon.hu/index.php?op=events

Remélem tudtam segíteni!

J.

 



Előzmény: Lacus1980 (889)  
Lacus1980 2013-01-22 10:12:34 | 889
Lacus1980 képe

Üdvözlet!

32 éves felvidéki Magyar férfi vagyok. Nagyon érdekelne, hogy hol tudok részt venni amatőr triatlon versenyeken? Egyelőre a sprinttáv érdekelne. Hogyan és hol zajlik a nevezés? Teljesen amatőrként is részt vehetek e a versenyen, baj ha nem vagyok klubtag. Hányszor és hol vannak ilyen versenyek magyarországon? 

Előre is köszi a választ,

 

Lacus1980

 
Bendeguz85 2013-01-16 22:08:56 | 888
Bendeguz85 képe

Sziasztok,

Páromban megfoggant a gondolat, hogy szivesen indulna Nagyatádon váltóban, futóként. Szóval keresünk egy lelkes bringást és egy úszót, akik szivesen kipróbálnák milyen lehet az IM hangulata, de még túl nagy falatnak érzik egyéniben.

 
azazello 2012-08-20 21:10:24 | 887
azazello képe

versenykiírás:

http://furedtriatlon.hu/abrahamhegy.php?menu=versenykiiras

 
azazello 2012-08-20 20:47:26 | 886
azazello képe

Sziasztok,


Tervez valaki jönni szombaton Ábrahámhegyre?

 

üdv,

L

 
ORBEA ORCA 2012-08-08 09:59:13 | 885
ORBEA ORCA képe

Sanyi köszönöm az infot,akkor még egyszer körbejárom a kérdést,de valószínű maradok  a szálkai versenynél ami helyben van,és épp úgy elfáraszt majd:-))))

Az OB-n mint írtam nincs doppingvizsgálat,és gondolom jön egy csapat,akiknek ez a verseny a szomszédban van...

Nekünk előző nap már utazni kellene,teljes hétvége elmenne rá.

Csapat OB második már voltam Erb Zsolti és Brozovácz Laci barátommal,az az érem már nem hiányzik:-)

 
mata 2012-08-07 19:46:19 | 884
mata képe

Szia Tibi ! A balmazújvárosi verseny most a Hajdúnánás felé vezető 10 km-es útszakaszon kerül megrendezésre, amit kíváncsiságból végigtekertem júliusban. Jó minőségű az út a fordító előtti kb. 500 m-t leszámítva. Szóval ez ne tartson vissza :)



Előzmény: ORBEA ORCA (878)  
Sipi 2012-07-31 22:20:25 | 883
Sipi képe

Néztem én is ezt a szálkai versenyt, első rendezésű és szimpatikusnak tűnik! Habár a kiírásban van egy-két furcsa dolog! Például chippes, és lehet bolyozni a kiírás szerint, de a honlapjukon még "esetleges" chippes mérésről, és az XL-es távon a bolyozás tiltásáról beszélnek! Ez elég érdekes lesz egy mezőnyön belül a másik három táv bolyozik a negyedik meg nem?! Ki fogja ezt ellenőrizni, és hogyan - még ha külön rajtszámot is kapnak az XL-esek - , ez vicc!

No, a váltó is külön érdekesség! Honlapjukon igen, a Triatlon Szöv.-nek küldött hivatalos kiíráson ( ez a két kölünböző dolog úgy-látom), még nem  szerepel váltóverseny!? Na mindegy, szerintem a napokban(hetekben) még csiszolnak rajta valamit, remélhetőleg.....:))

Tibor! Szerintem a csapatban egy-egy közepes úszóval, és futóval is  - a Te bringás képességeidet figyelembe véve - simán nyeritek akár az abszolútot is! Ezt sem értem igazán különben, most váltó indul akár mind a 4 számban is? Csodálkoznék ha lenne ennyi csapat! Triatlon versenyeken általában - pláne ha sok kategória van - nem indul túl sok váltó!      

Sok sikert, valszeg találkozunk, én neveztem a "M" távra, nekem az fekszik a legjobban...!Kacsintás



Előzmény: ORBEA ORCA (878)  
HarcsaBarna 2012-07-31 19:53:55 | 882
HarcsaBarna képe

köszönöm........Király eddig is tudtam, hogy kellene csinálni ezeket a gyakorlatokatKirály

 
pudingman 2012-07-31 17:58:44 | 881
pudingman képe

Pont ma gondoltam, hogy megkérdezem, mi volt Nagyatádon. A francba....

 

Ismerem ezt az érzést, jobban mondva, mind a kettöt: az idegzsábát, és a verseny lemondása utáni szar állapotot.

 

Szabi, az út a cél... Még fiatal vagy, és sokszor fogsz még Atádon, vagy máshol célbaérni:-)) A legfontosabbat, az úszást már megtanultad. Nekem nem sikerült..:-))

 

Jobbulást, és sok lazítást kívánok. Ha a fájdalom elmúlt, és tudsz már rendesen mozogni, akkor kezdj el olyan gyakorlatokat csinálni, amik széthúzzák a csigolyákat, és erösítsd a hasizmot, meg az alsó hétizmot.



Előzmény: HarcsaBarna (880)  
HarcsaBarna 2012-07-31 16:56:00 | 880
HarcsaBarna képe

Gondoltam, nem írok egy ilyen apróság miatt blogot... a múlt hét összetört testileg lelkileg... az IM előtt 8 nappal arra ébredtem, hogy nem bírok lépni, fáj a derekam, és a jobb lábamba kisugárzik... na de sebaj, edzés van... nyomtam egy szép huszast... másnap reggel még elmentem tekerni, de a futást csak elkezdtem és 50 méter után be is fejeztem... a következő napon elmentünk gyógyfürdőbe, és masszíroztatni ( később kiderült 3 dolog árt a zsábának, ez ebből 2). Ezután másik masszőr, csontkovács, na majd ez jó lesz... nem lett, de elértem azt a pontot, hogy ezután egész nap a földön feküdtem, tettem-vettem a lábam és üvöltöttem a fájdalomtól ( azt nem is írom, hogy az orvos nem akart kijönni, én meg nem bírtam beülni az autóba) .

Na ezután beszéltem a masszőr barátommal, aki diagnosztozálta, hogy ez biza idegbecsípődés, isiász, népies nevén idegzsába... izomlazító, idegvédő gyógyszerek, lazítás, és pihentetés, illetve mozgatás... de a szakirodalom szerint hat hét alatt spontán gyógyul... már kettőn túl vagyok lassan...

még pénteken délben fizikoterápián voltam, bicaj, cuccok az autóban, hogy indulok Nagyatádra... de lebeszéltek, illetve járni sem tudtam, olyan fájdalom van ( volt) a combomban, a vádlimat betonnak érzem, a talpam pedig el van zsibbadva... kipróbáltam az úszás megy, bicaj megy, de futni egy lépést se bírok...

 

LEFÚJVA.... hát nem esett jól...

másfél évig készültem, megtanultam úszni, bringáztam is mostanában... azt gondolom felkészültem...

az Út megvolt, a Cél talán jövőre....

 

most gyógyulgatok, úszok, bicajozok, fizikoterápiára járok és reménykedem, mert Szálkára már beneveztem        ( bár járni még nem tudok)

 

 

 
HarcsaBarna 2012-07-31 16:42:52 | 879
HarcsaBarna képe

Ügyesn Tibi, toborozd a győztes csapatot!

 
ORBEA ORCA 2012-07-31 09:21:28 | 878
ORBEA ORCA képe

Sziasztok!

Aug 18.-án Szálkán lesz triatlon verseny,ahol lesz váltó is.

Mivel a 3.-as csapat OB-ra az útminőség és távolság/Balmazújváros/,és a dopping ellenőrzés hiánya miatt nem indulok.

Szeretnék egy erős úszó,és futó csapattagot,1,9 -90 -20 a táv.Ha valakit érdekel kérem jelezze.

Nem tudom,van-e köülön korosztályos csapatverseny,még érdeklődök majd,elsődlegesen senior csapattársakat keresek,de klasszis úszó-futó emberrel abszolútra is mehetünk...:-)

 
stojesz 2012-07-30 11:03:58 | 877
stojesz képe

Nem lehet oka a kevés folyadékbevitel a verseny alatt (pl. bringán, ahol nagyon könnyen kiszáradhat a szájpadlás is)?

Én tudom magamról most, hogy rengeteget ittam és nincs a szájpadlásommal gond. Korábban viszont én is tapasztaltam már ilyet, de akkor nem emlékszem, hogy volt-e kiszáradással kapcsolatos problémám.



Előzmény: kipage (874)  
kissg 2012-07-30 10:46:34 | 876
kissg képe

Már azt hittem csak nekem. Ezek szerint sajnos "normális" jelenség. Ha ezt tudom tegnap reggelire nem eszem meg a kenyér héját a rántottához. Mondjuk nekem ma reggel is fájt kicsit.



Előzmény: kipage (874)  
pudingman 2012-07-30 06:50:03 | 875
pudingman képe

De fáj...:-)

Az ürkaja nem teheti, legalábbis nálam, mert nem ettem, és mégis fáj:-) Ez volt a 9. ironman-em Nagyatádon, de még soha nem éreztem ilyet. Nálam inkább az edzetlenség, vagy a szervezet túlterhelése lehet, mert két éve a dupla után ugyanúgy fájt, mint tegnap.

 

Lehet, hogy vitaminhiányunk lett a verseny alatt?:-)



Előzmény: kipage (874)  
kipage 2012-07-30 06:32:28 | 874
kipage képe

Kérdem  nektek nem fáj a verseny másnapján a szájpadlásotok? (főleg evésnél) Nagyon kellemetlen érzés biztos a sok zselé meg egyéb űrkaja teszi.

 
Kovada 2012-07-23 15:50:06 | 873
Kovada képe
Ironmanre kerékpáros váltótagot keresünk most szombaton a nagyatádi IM-re. Sajnos akivel neveztünk nem tud részt venni. Kb 50 perces úszás és 2.40-es futás, így a kerékpáros embernek 5 órán belül kéne tekernie a 180 km-t a dobogóhoz. Nevezési díjrész 7333 Ft, nyeremény 25 eFt/fő 1. hely esetén, 20 eFt a 2., 15 a 3. helyért. Szállás ingyen.  
victorhugo 2012-07-20 16:14:25 | 872
victorhugo képe

Tárgytalan, megvan az ember.



Előzmény: victorhugo (870)  
mezesmelange 2012-07-19 20:59:52 | 871
mezesmelange képe

szia, köszi a választ, mi is úgy gondoltuk, hogy végül felmegyünk gyékényesre autóval, onnan meg egyikünk visszavezet atádra. Inkább attól tartottam, hogy nem lesz parkolóhely már nagyatádon, és mivel nincs olyan hely ahol az egyik bringát és a futófelszerelést lehetne hagyni ez elégge megnehezíti a logisztikát, ergó ha messzire parkolok körülményesebb a váltás. Amúgy ketten indulunk életmód váltóban, izgi lesz, sok szempontból első :)



Előzmény: kissg (869)  
victorhugo 2012-07-19 11:30:32 | 870
victorhugo képe

Sziasztok!

 

Átadnám a július 28-i nagyatádi triatlon OB-n a nem díjazott váltó kategóriában az indulási jogomat, ha van köztetek olyan, akit érdekel, vagy, ha tudtok valakit, aki szívesen kipróbálná ott magát. Akár a nevezési díjat is elengedem, ha ezen múlik.

 

Köszönöm!

Viktor

30/6219545

borbvik@gmail.com

 
kissg 2012-07-18 14:36:31 | 869
kissg képe

Amikor változtam, illetve most a váltós barátaim, így oldják meg: (ha jól értem életmód váltóztok), kocsival megyünk le Gyékényesre, az úszás után az első kerékpáros elindulása után van időnk felérni Nagyatádra, (az egyéniek futopályára állása előtt kell felérni, ez több óra) a parkoló hatalmas, az elmúlt két évben (azóta van parkoló a strand mögött) nem láttam, hogy gond lett volna a kocsik mennyisége. Persze a futópálya "feletti" kis utcákban akkor is meg tudtok állni.

Nálunk kb 2 óra minimálisan rendelkezésre áll a csapattagok felérésére (ha csak 70km-el számolsz az is 35-ös átlag!), ha sokkal gyorsabb a kerékpárosotok akkor megálhattok reggel a Gyékényesi parkoló előtt is a falu végénél, így a parkoló lezárása sem érint.

Milyen depóra gondolsz? Fent van a technikai értekezlet anyaga, abban jól le van írva minden, kimondott váltohely nincs ott váltasz ahol akarsz, mi az egyéni frissítőhelyek végénél szoktunk váltani, ott lesz kb. a díjazott váltok váltóhelye is.



Előzmény: mezesmelange (868)  
mezesmelange 2012-07-15 11:47:45 | 868
mezesmelange képe

Nagyatádi váltósok: hogyan oldjátok meg a bringa szállítását az uszás helyszínéhez? Mi ketten vagyunk és az autót inkább a nagyatádi parkolóhelyen hagynánk. Bringaszállításra már jelentkeztünk a nevezéskor, de nem olyan szimpi  a megoldás. Ha meg autóval megyünk nem bizti, hogy én időben visszaérek Nagyatádra, és ha igen, akkor nem biztos, hogy lesz még parkolóhely. 

Amúgy az egyéb váltósoknak van biztosítva egyáltalan vmi depó?

 
Bendeguz85 2012-07-05 17:03:46 | 867
Bendeguz85 képe

Üdv,
Nagyatádi Ironmanre pénteki leutazással van még szabad helyem. Következő opciókkal: 1 versenyző, 1 bringával, 1 kisérővel. Gödöllőröl indulok Pest érintésével.

 
stojesz 2012-06-20 12:21:35 | 866
stojesz képe

Kipróbáltam ezt a zsírtalanítást, amit javasoltál, 70%-os alkohollal, aztán úszás előtt belemártottam még a biztonság kedvéért a vízbe és teljesen páramentes maradt a szemüvegem. Ajánlom!



Előzmény: nyaff (854)  
doboseva 2012-06-07 07:30:40 | 865
doboseva képe

Köszönöm. A hétvégén már megyek futni egyet. 



Előzmény: stojesz (864)  
stojesz 2012-06-06 10:19:02 | 864
stojesz képe

Jobbulást kívánok!



Előzmény: doboseva (863)  
doboseva 2012-06-06 08:15:50 | 863
doboseva képe

Nem ment el a kedvem, csak az elszalasztott lehetőséget sajnálom. Nemsokára rendbe jövök és akkor folytatom az edzést. Remélem lesz ennél jobb! :-)



Előzmény: mezesmelange (861)  
Bendeguz85 2012-06-05 23:17:03 | 862
Bendeguz85 képe

Üdv,

Keresek triatlon mezt, vagy nadrágot, új és használt is érdekel. 175 cm és 73 kg vagyok. Mindenféleképp fel szeretném próbálni, szóval a webshopok kilőve, de ugyanakkor egyenlőre nem szeretnék 20-30 ezret kiadni egy mezre. 

 
mezesmelange 2012-06-05 21:39:40 | 861
mezesmelange képe

uff, sajnálom, hogy elestél, és abba kellett hagynod épp  a bringa végén, remélem nincs komolyabb sérülésed. ha nem ment el a kedved a triatlontól, hajrá továbbra is és lesz még sokkal jobb is.. :)



Előzmény: doboseva (860)  
doboseva 2012-06-04 07:17:27 | 860
doboseva képe

Csak 2/3 részben tudtam megtapasztalni a triatlont, ugyanis a bringázás vége felé elestem, így nem tudtam befejezni a versenyt. A víz különben nem volt hideg szerintem, legalábbis ezen a rövid távon még elviselhető volt neoprén nélkül is. Az átöltözés macerás volt, rájöttem, hogy az sem mindegy melyik cuccomat hova teszem. Szóval a   tapasztalatszerzés így is megvolt. Máskor okosabb és ügyesebb leszek. :-)



Előzmény: mezesmelange (857)