Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 904 685 km-t sportoltatok

Táplálékkiegészítők

Létrehozta: pégé  |  2011-02-01 18:40:17-kor

Ki milyen vitamint, energetizálót szed? No és melyikre esküszik?

mjoci 2013-09-09 20:02:57 | 70
mjoci képe

http://www.profigym.hu/penco/ac-salts/penco-ac-salts-s93629168

A Spuri futóboltban is lehet kapni csak 2000ft-tal drágábban.



Előzmény: powermen (69)  
powermen 2013-09-08 13:09:22 | 69
powermen képe

Nem lehet találni sehol, én kerestem patikákban, és gyógynövényes boltokban is sótablettát, de semmi.

 
schnippchen 2013-03-03 12:43:01 | 68
schnippchen képe

Kezdő futóknak néhány támpont itt:

http://lefutomamaratont.blogspot.se/2012/10/taplalekkiegeszitok.html

 
torolt_2698 2012-06-29 15:02:50 | 67
torolt_2698 képe

Sziasztok.

Tud esetleg vki sótablettát valahonnét? Már össze-vissza bújtam a netet, még anno a proathlonról rendeltem, de már nem forgalmazzák, csak külföldi oldalt találtam. Nagyatádra kellene, ha esetleg tud valaki legyen szíves keressen meg privátban. Előre is kösz.

George

 
swimmingjoe 2012-06-20 10:54:32 | 66
swimmingjoe képe

helló. ha még aktuális, én a folyékony géleket szoktam használni. reklám nélkül: BowerBar ami nekem bevált, de jó a Decathlonos nemtudommilyen gyártású is :)



Előzmény: gombi (65)  
gombi 2012-04-30 08:15:20 | 65
gombi képe

sziasztok, 

tudna valaki ajánlani valamit amit futás mellé lehet enni és inkább jobb kondit ad nem pedig csak bedurrant, ami esetleg már 20km felett csak gondot okoz...

köszi

 
SirBrian 2011-12-24 00:08:11 | 64
SirBrian képe

"Szívemből szóltál, a cseh sör az igazi sör!

2005 nyár közepén a Pásztó-50 céljában 50-60 éves sporik mondták rosszul kinéző társuknak is, akinek teljesen leállt az emésztése, hogy "Igyál sört, hogy tudjál enni!". Tudták az öregek rutinból, mi működik."

 

Ha csak a sör hiányzik, akkor én jó úton járok... :-)



Előzmény: tzh (55)  
sultan albertovics 2011-12-16 20:56:15 | 63
sultan albertovics képe

Na ezt túltárgyaltuk!



Előzmény: Csanya (62)  
Csanya 2011-12-16 14:34:29 | 62
Csanya képe
sultan albertovics 2011-12-15 23:13:22 | 61
sultan albertovics képe

Na jó alapjában egyetértúnk, mindenki azt eszik, iszik ami neki jó.

Kinek a pap, kinek a papné!

Érdekes módon nálunk ez pont fordítva jött be. Viszont tény sosem volt anno türelmem normálisan végigcsinálni egy-egy kúrát, így nem mondhatom határozottan, hogy a receptek voltak rosszak, de mert sosem éreztem igazi hatást így szinte mindig félúton bodobtam a törülközőt és általában akkor lett minden jó.

Pont az utolsó ilyen esetem nem is olyan régi, mert október végén a térdem bemondta az unalmast ki is hagytam egész a múlt hétig, közben Béres porcerőztem orvosi tanácsra, de mert egyre jobban fájt olyan egy hónap után leálltam vele. Mostanság egyre jobb igaz még nem százas, futni már egész jól megy, guggolni az már nem.

Ami igazán használ az a masszázs és a térdgumi, meg egy-egy jő forró fürdő neki.

Orbea kollégánkat hadd cáfoljam meg pont szintén térd ügyban, nem saját tapasztalat hanem egy eléggé elismert orvos véleménye, pont minden ilyen porcerősítő készítményt(Béres,Proenzi, Joint) max 2 hónapíg szabad szedni, a második hónapban már csak féladagot. Utána egy évig semmi szükség rá, mert csak immunizálódik a szervezet. Ki mondta ezt nekem, egy olyan orvos a Sportkorházból ki a Pekingi olimpián volt a magyar csapat vezető orvosa, Dr Tállai(Y)nak hívják, anno mikor még olyan 15 volt a fiam a Vasas kosarasai is hozzá tartoztak szerződésileg.

izoitalok ezek megint egy érdekes történetek, köztudott rólam, hogy extra frissítőt sosem használok, tény nem terepen nyomulok, így eddig mindig nagyjából elég volt az miket a frissítő asztalokról felcsipegettem, de volt mikor csak iso(márkát ne kérdezz)és pár kili után jöhetett a bokor. Több versenyen biztos más és mások voltak a márkák, hol mi ki tudja, sosem érdekelt. Tény volt mikor nem volt bajom belőle, de ez olyan egyharmad.

Azért még egy vélemény csak úgy gondolatilag a c vitaminnál senkinek sem ajánlom az 1000mg-os vagy nagyobb dózisú tablettákat, mert ugyan nagyon szépen reklámozzák ugyan őket, de mint köztudott a  vitamin vízben jól oldódó így hamar ki tud ürülni a szervezetből. így az ezerből jó ha 200mg lesz hatásos a többi megy a lecsóba. Tudom ma már hírdetnek fokozatosan adagoló intelligens kapszulákat, de maradjunk annyiban, hogy aki hisz a reklámoknak az...Szerintem ha valaki C1000-rel próbálkozik jobban jár ha legalább három darabra szétvágja és napközben apránként veszi be.

Vas kérdésben absz nem vagyok mérvadó, mert ha azt szedném hát ki tudja mikor dobnám fel a bakancsom, így is kicsit magas a vérnyomásom. Érdekes módon akkor fedezte fel ezt a háziorvosom olyan hatévvel ezelőtt mikor még csúcson voltam magamhoz képest, sokáig nem is vettem komol Mikor komolyabban vettem és szedtem rá gyógyszert olyan egy évig minden elfogadható volt, aztán mintha immunizálódtam volna rá, ugyanúgy magas volt. Dózisemelés, majd hasonló helyzet. Most olyan féléve semmi és ha nem is alacsony, de nem magasabb, mint mikor bármit szedtem. Ezzel vele kell most már élnem. olyan fél múlva megint jöhet valami gyógyszer olyan fél évig majd megint pauza.

Testépítő készítmények, szerencsére sosem vonzott ez, mint sportág nincs sok tapasztalatom benne. nagyon régen gátfutóként azért hetente egy-két alkalommal azért le-le jártunk konditerembe, de főleg a hasizom volt mi igazán lényeges volt, de azért arra emlékszem egyszer csak úgy, mert beugrattak(nem tudtam mennyi a súly) sikerült 160-nal guggolnom, lehet ha előre tudom nem is vállalom el. Hasonló eset volt olyan 5-6 éve ki tudja már pontosan mennyi megnyílt itt Budaörsön az Androméda sportcentrum és az egyik gyuró mert régebbről ismertük egymást bevitt olyan nézz körül és csinálj amit akasz jelszóval. ott volt egy lábgép, tudod ülsz és nyomod a pedált ami egy kötéllel egy rahedli súlyt emel fel. míg beültem a "haver" heccből a maxra tette a súlyokat, majd leesett az álla mikor kinyomtam. Az is tény, hogy karban meg hát nagyon pehelysúlyú női eredményekre voltam mindig képes, gátfutó koromban a "rekordom" 55kg volt pl. fekvenyomásban, igaz ez többször is ment, de ennyi.

Ami tapasztalat, mint már említettem a fiamat, 15 évesen már majdnem ilyen magas volt, mint most 208 centi körül és volt mellette olyan 70 kiló, nála pont a Tállai úr javaslatára megpróbálkoztak egy kúrával, ezt már pár szőban említettem valahol. Az első két három hónapban össze is jött valamennyi olyan max öt kiló, de utána megállt több nem jött össze. Igaz az egész nem volt több egy évnél, mert aztán kikerült Barcelonába 16 évesen és ott semmi vitamin vagy egyéb, sőt azt is nyugodtan mondhatom, hogy a kollégiumi étrend sem volt egy szupergazdag világklubra dicsérő. Elég puritán volt az egész, kollégium pl a Nou Camp oldalában a lelátó alatt, három fős szobák, egy 30x60-asablakkal pl. Szinte hihetetlen, hogy onnan egy Messi vagy még sok más világsztár sportoló kikerült. Igaz a nagyszámok alapján nem olyan nehéz ez, mert olyan 50 gyerek volt egy évfolyam, ebből 40 focista, olyan 5 kosaras a többi a többi sportból.kázilabda, terhoki, jégkorong stb még atléta is volt egy. Ebből ha évente egy a nagycsapatíg jutott az már szép eredmény volt, a többi? ki itt, ki ott ki sehol, nem a Barca gondja. Azért három ott töltött év alatt egyhangú kollégiumi étrenden is felment olyan 95 kilóra ami ma is megvan. zsír semmi csak izom az egész srác, tény jó lenne neki egy olyan még 15 kilo, de ki tudja ha gyorsan szedi fel akkor maradjunk annyiban, hogy egy center kosárlabdában olyan 24 éves korára lesz általában valaki, így most még van olyan ez a szezon és még három szezonja erre azalatt mert hétvégeken néha itthon is van majd a nejem felkosztolja. Debrecenben azért változatosabb az étrend, mint Barcelonában, de azért csak vendéglői menű. Még arra emlékszem, hogy mikor még 15 évesen itthon nyomták a srácnak a sokfajta terméket egy fura szitu volt, mert mikor haza kellett hozni, hát a fél csomagtartóm tele volt, olyan félóra volt mire mindegyiknek el lett mondva a használatija, volt olyan mit csak hetente egyszer, volt mit naponta kétsdzer kellett. neveket ne kérdezz mi a nejemmel csak porfogó kacatoknak tartottuk őket. A fél konyha ezekkel volt tele. Már olyan egy éve volt a srác kint Barcelonában mikor végre  megszabadultam tőlük, főleg a nagyobb olyan ötliteres flakonú készítményeket rohadtul utáltam. kukába mégsem dobhattam, végül is főleg a dobozok nem igazán környezetbarátok.

Még arra emlékszem, hogy mindig a Móricz Zs. körtér-Karinthy űt hatos végállomás mellett volt egy üzlet mindig ott vettem pótlást számlára a vasas meg fizette. Egyszer megpróbálkoztam Budaörsön egy hasonlő termékeket árúsító üzletben beszerezni, de, mert ott egy más cég termékét forgalmazták úgy néztek rám, hogy az a tekintet hát a szegény dilis és a ha azt eszed jobb ha beugrasz egy kútba ennyire hülye nem lehetsz az méreg bezzeg a mi termékünk. De miután én absz nem értettem hozzá így rábeszélni nem hagytam magam, főleg, mert abban sem voltam biztos, más márkát fizetnek-e gyorsan megszágyenülve hülyén, bénán kimenekültem az üzletből, hetekig még azt az utcát is elkerültem nehogy mutogasson a tulaj, hogy itt ez a szegény elmebeteg.

Bocs piszok hosszú voltam, de olyan vacakok a TV műsorok, hogy most nagyon ráértem, meg harminc évi ismeretség után így este jobb ha elalszik az asszony akkor tuti nem vallok kudarcot.



Előzmény: Csanya (57)  
Csanya 2011-12-15 22:03:46 | 60
Csanya képe

Tőled mondjuk el is vártam...Komolyan.



Előzmény: Mozg (59)  
Mozg 2011-12-15 21:57:55 | 59
Mozg képe

Feltettem a kezem! :)



Előzmény: Csanya (57)  
Csanya 2011-12-15 21:08:16 | 58
Csanya képe

A vasat elég sok minden ki tudja mosni. Pl a koffein de a sok calcium is zavarja a felszívódását. Na, most én se a kecske tejről se a jó kávéről nem akarok lemondani...ezért kell nekem a Humet-r.



Előzmény: monique (56)  
Csanya 2011-12-15 21:03:49 | 57
Csanya képe

A sör nyilván izlés dolga.Én már ittam finom ausztrál sört...-)

Természetes étrend. Persze ez nyilván alap.És mindenkinek mást és mást jelent. Már elég öreg vagy hozzá ( mint ahogy én is), hogy lásd mennyit változik a jó kaja megítélése mint olyan. Egyik nap még egészséges másnap már mindenki szerint nem az. Egyik nap még magas koleszterint okoz másnap meg nem. Szerintem amúgy a magyar ember borzasztóan táplálkozik. Rengeteg finomított cucc. Liszt, cukor. Rengeteg szénhidrát, rengeteg zsir. Nulla mozgás.Nulla nyers zöldség, gyümölcs. Nulla rost. Nem elég, hogy szart esznek még sokat is esznek belőle...Tegye fel a kezét aki ma megevett legalább két féle gyümölcsöt és ugyan ennyi zöldséget nyersen.

Gyömölcs. Főleg a déli gyömülcsök. Voltál valaha a nagybanin? Ha nem, elmondom neked, hogy a banán, narancs stb olyan éretlenül érkezik oda, hogy öröm nézni. A banán nem zöld hanem fehér és kőkemény. Na szerinted abban mennyi C vitamin van? Ettél már fáról citromot? Az olyan finom éretten, hogy simán meg lehet enni mint almát a fáról. A mérete meg kb mint a legnagyobb narancs amit valaha láttál. Na és milyen citromot kapsz itthon a boltban? Gyakorlatilag egészségesebb fagyasztott dolgokat enni mint "frisset". A fagyasztó üzemek a gyümölcsösök mellett vannak. Szüretelés után 1-2 órán belül gyorsfagyasztják a cuccot. A rost tartalom miatt érdemes enni déli gyümölcsöt, semmi másért.

Zöldség. Dettó mint a gyümölcs.

Hús. A mostani húsok színe olyan mintha be lenne festve fehér festékkel. Gondolom láttál már háztáji baromfit bontva. Milyen színe volt? Gondolom láttál már háztáji tojást, ittál már friss tejet, ettél már friss túrót.Olyan volt mint a tecso, auchan, cba stb.?

Igazán sok pénzbe nem a táplálék kiegészítők, hanem az igazán minőségi táplálék kerül. Mennyibe fáj egy kiló valódi kecskesajt? És mennyibe egy kiló "trapista"?

 

A kérdésedre a válaszom:Igen próbáltam már. 21 évesen elkezdtem gyúrni. Annyit ettem, hogy  a barátnőm ( most feleségem) nem győzte főzni, sütni a sok csirkemellet. Az emésztésem olyan gyors volt, hogy ha ettem valamit 10 percen belül mentem a WC-re...a haverok ezen jól szórakoztak és azt mondták nekem fél méter belem van csak. Szóval a heti négy edzésből annyit látszódott meg, hogy egyre nagyobb súlyokat mozgattam és évi 1 kiló izmot sikerült feldolgozni az első két évben. Aztán elkezdtem fehérje turmixot inni és láss csodát az emésztésem belasult és felszedtem majd 20 kiló izmot 3 év alatt. Semmi anabolika nem volt. Ha elolvasod mi van egy tömegnövelőben te is meglátod, hogy semmi extra. Belehetne azt vinni normál kajában is csak éppen fél év után hánynál a főtt csirkelmelltől és tripla annyiba kerülne. Vagy ott vannak a zselék amiket hosszú futásokon tolok.Mi van benne? Egy csomó ilyen-olyan cukor. Lehetne gyógyszertárban is venni ezeket harmadennyiért, ha gondolod megkeresem a Jaat féle fosatópor recepjét. Gyakorlatilag ugyanazt ami egy normál izoitalporban van megcsinálják neked a gyógyszertárban töredék árért. Egy bibi van vele: Nem véletlenül kapta a fosató por nevet. Sokan fosásal reagáltak a cuccra. Az pedig nem játék futás közben...

A gyúrást 5 év után abba hagytam, ellustultam,elhíztam. 93 kg voltam amikor észbekaptam és elkezdtem futni. Most 72 vagyok.

Én nem mondom, hogy szedj bármit. Ne szedj. Ez a te döntésed. Az, hogy én meg szedek az meg az én döntésem. Tartsuk tiszteletben a másik döntését.



Előzmény: sultan albertovics (54)  
monique 2011-12-15 01:38:03 | 56
monique képe

vas téma: 100 körül volt ferritinem nyári vérvételen (asszem július). most kontroll vérvételen pár napja: 33.

a 33 még normál tartomány alja, de orvos rögtön írt fel egy kis adag vasat... azt szedhetem 2 hónapig most. úgy látszik a futás az már csak ilyen, eszi a vasat, pedig heti 50-nél nem gyakran mentem többet. és figyeltem h legyen vmi vasbevitel az étrendemben, még ha nem is kúraszerű mennyiségben...

ez nemtom mennyire egyénfüggő, én nem eszem húst, ez is belejátszhat. meg persze nőnemű vagyok :P

 

D-vitamint kezdtem el még szedni, mert abból amikor nézték, határérték alatt voltam. nem napozok nyáron =(

 

más táplálékkiegészítő most nincs, csak sima kis multivitamin, semmi lórúgásszerű nincs benne, de mindenből van egy kicsi benne.

 

ja meg, korábban volt folyékony aminosavam, nagyon fincsi volt, de asszem h nem ezen múltak a dolgok nálam :) (ez még akkor volt, amikor vashiányra még nem jöttünk rá)

 
tzh 2011-12-14 20:08:31 | 55
tzh képe

Szívemből szóltál, a cseh sör az igazi sör!

2005 nyár közepén a Pásztó-50 céljában 50-60 éves sporik mondták rosszul kinéző társuknak is, akinek teljesen leállt az emésztése, hogy "Igyál sört, hogy tudjál enni!". Tudták az öregek rutinból, mi működik.



Előzmény: sultan albertovics (54)  
sultan albertovics 2011-12-14 19:58:28 | 54
sultan albertovics képe

Sört csak olyan területen készítenek ahol a koalák nem honosak, így az igazi a cseh ahol nem minden utcasarkon találsz koalát.

De tényleg első a természetes étrend és csak akkor kell máshoz is nyúlni ha komoly pénzdíjas versenyeken akarsz eredményt ezáltal bevételt csinálni.

Csak kiadás bevétel nélkül azért, hogy 645-dik helyről felmenj a 615-dikre, hát az szerintem tényleg nem normális.

Igaz nekem semmivel sem jobb vagy rosszabb ezért szedje ő dolga, csak ne azzal jöjjön, hogy nélküle nem lehet eredményt elérni.

Lehet, csak az már nem üzlet.

Próbáltátok már nélküle? Honnan tudjátok, hogy kell?, ha nem próbáltátok?



Előzmény: Csanya (53)  
Csanya 2011-12-14 19:47:33 | 53
Csanya képe

Nana! Honnan tudod milyen sört iszik??!! Lehet valami koalák által megrágcsált komlóból készültett. Az meg tuti nagyon drága...



Előzmény: HarcsaBarna (52)  
HarcsaBarna 2011-12-14 19:44:18 | 52
HarcsaBarna képe

Ilyenek ezek a dilerek mind, itt van pl, ez a Gyugyo, olyanokat ir az Ironman edzéstervnél, hogy komolyabb szinten 25-30-50 ezer forintot kell havonta táplálékkiegészitőre költeni, ha célja van az embernek... sehol nem emliti a sört, lehet, nem is ért hozzá...

 
sultan albertovics 2011-12-14 18:43:44 | 51
sultan albertovics képe

Tény valóban nem tudom, hogy 47 évesen ez mennyi energiát igényel,mert az már olyan régen volt, hogy minek emlékezzek rá.

Igen tudtam a maratoni élmezőnnyel valamikor együtt futni, de ez már valóban régen volt, de az a maratoni mezőny ma is becsületére válna az országnak..Babinyecz Józsi az idősebb, Szekeres Feri, hogy csak a legjobbakat említsem.

Tény sprinter, gátfutó voltam, nem ez volt a fő profilom, de azért ott is jó helyen voltam.

Ma mikor nemrég elkezdtem az 58.-dik évemet tényleg más szemszögből látom a világot és vallom, hogy a produkcióhoz DOLGOZNI kel és csak utána tablettázni.

Először legyen egy teljesen normális alapprodukció és majd ha már úgy látja az illető, hogy minden további eredményhez szüksége van kiegészítőre azt akkor nézze meg és elsősorban orvosnál nem dielernél.

Egyébként mit lehet elérni minden táplálék kiegészítő nélkül 50 év felett:

Négy Bécs-Budapest teljesítése, mezőny erős közepén talán kicsit előbb is absz 10-15 hely között.

12 órás futásban öt alkalommal 100 km fölött. Egyszer sem alatta. A német ultrafutó szövetség 2009-es ranglistája alapján az adott év absz 92.-dik helye, korosztályban 4.

Ultrabalaton.

És még rombolom is az egészségemet szerinted a sörrel, mi lenne ha beállnék a sorba és bogyóznék, mint te?

Megmondon, semmivel sem lettem volna jobb!

majd ha egy orvos valóban szakszerüen előadja ezeket a dolgokat neki elhiszem, de egy dieler ne lökje az igét!



Előzmény: ORBEA ORCA (49)  
ORBEA ORCA 2011-12-14 15:36:13 | 50
ORBEA ORCA képe

Szia!

Vassal kapcsolatosan annyi,hogy a kemény 2500-3000km-es,vagy még több hónapokban szedtem pluszban a Daily One 75 mellett napi egy Neo Ferro Fol Gammát,ami ha jól emlékszem 35mg vasat tartalmaz.

Írtam,szoktam járni laborba,és mindig minden értékem szinte űrhajósi értéken szokott lenni,de túllövés az nem igen volt.

Most tervezem valamelyik nap alabort,így év végén.

Most télen váltottam a MULTI PRO-ra,most nem szedek külön vasat,nincs annyi aerob edzés.A súlyzós edzések miatt váltottam erre,gyorsítva a felépülést,fehérje beépülést,ilyenkor nagyobb a fehérje bevitelem.

A 2 gramm/tskg megfelelő bevitel,ha 80kg vagy akkor a 160gramm 1/3-át nyugodtan beviheted turmix formájában is,én egy turmixban 40-50gr fehérjét viszek be a tejfehérje koncentrátumból+2 tojás van még benne.Amikor 2004-ben 95kg voltam télen,és újra keményen edzettem,akkor napi 2-3 turmixot ittam,tehát 100-150gramm volt csak abból a bevitel,csirke-pulykamell/halat nem szeretem,így azt nem eszek/pedig 150-200 gramm,mindehhez pedig 500-600gr szénhidrát,elsősorban barna rizs,és barna tészta,kenyér formájában.

Természetesen ez 95 kilósan napi 35-50Tonna súlymozgatásnál volt.

75 kilósan nyáron csak aerob edzéshez elég nekem is a 2-3gr/tskg,és 5-6 gr/tskg szénhidrát alap bevitel kapaszkodj meg +zsír,szeretem a Rama margarint,és sok mogyorót,tökmagot is eszek.

A glutamin nagyon jó,amikor testsúlyt veszítesz az izomleépülést nygmértékben gátolja,nekem bejön,én egész tavasztól őszig szedem a fehérje melltt.Láthatod a naplómban,hogy 2 hónap alatt olyan erőszintre vagyok képes vissza menni,ami előző évben volt,sőt egyre erősebb leszek...Ha az izmaim leépülnének,ez nem lenne lehetséges.

Az L Carnitin szerintem nagyon jó dolog,de nem csodaszer.Viszont,hogy nyáron szuper szálkás vagyok,és télen sem jön rám sok felesleg az biztosan köszönhető az L carnitin-nek.

A táplálékkiegészítők még egyszer írom,nem doppingszerek,nem csodaszerek,csupán a normál helyes étkezés melletti plusz bevitelére szolgálnak,ami egy komoly sportolónak szükségszerűek ma már.

Tehát az L Carnitin  hatása sem olyan drasztikus,mint mondjuk egy keringés javító,anyagcsere gyorsító Spiropent tablettának,vagy egy légzés javító Salbutamol-nak,vagy Effedrinnek.



Előzmény: kkoos (48)  
ORBEA ORCA 2011-12-14 15:02:38 | 49
ORBEA ORCA képe

Tézé!

Írtam az üzenőfalra,MINDENBEN IGAZAD VAN.

Most mi kell még neked?Én is ilyen értetlen leszek 10 év múlva???Remélem,nem.

Ez a fórum nem arról szól,hogy TE,és még pár hasonló ember köpköd mindenre,amiről azt sem tudja,hogy eszik vagy isszák....PÉGÉ kérdése egyszerű,ki mit szed,és mi az ami bejött neki....Ennyi...

Bozótnak igaza van,elkölthetném a pénzem az egészségemre áldozás helyett a kocsmában is,sőt elég lenne csak egy nő az életemben máris nem lenne pénzem a hobbymra....Ezt is megtapasztaltam,és máshol is ez a helyzet sajnos....

Egy kedves régi osztálytársam jár a terembe hozzám évek óta.Totya 175 magas,és olyan 60 kiló...Mindig ilyen vékony volt,alkatilag fiatalon is...De nyomja keményen,csak épp nem tud egy dekát sem felszedni.Mondtam neki idefigyelj Totya:Jön a karácsony,szólj a Jézuskának,hogy te szeretnél végre először életedben egy doboz tömegnövelőt kapni.....ÁÁÁÁ,elmososlyodott,és azt mondta,arra nincsen pénz....Család,2 lánya van,neki így persze már semmire sem jut....Hát,szomorú,és ez van szinte mindenhol....

Nem,nincs raktáram,amit én szedek,az MINDEN komoly szinten sportoló AMATŐRNEK is alapvető lenne,ha napi 3-4 órákat sportol évtizedeken át,és még szeretne 40,50 felett is versenyezni akár a fiatal elite igazolt versenyzőkkel.

Te ezt sem tudod,hogy ez 47 évesen mennyi energiát igényel...tudtál valaha együtt futni a magyar élmezőnnyel mondjuk maratonon,vagy akár csak félmaratonon?

Olvasd már végig,hogy mit írok a táplálékkiegészítésről légyszíves.

80%-ban az alap táplálkozás számít,nekem ez viszonylagosan rendben van,figyelek rá,igen.Régen csak testépítőként kigrammoztam mindent,és csak 3 óránként voltam hajlandó enni,napi 6X.

Kipróbáltam jópár féle diétát,akár a megvonásosokat is,de gondolom,ebben is többet tudsz mint én.

70-95kg között annyi a testsúlyom,amennyi épp szezonálisan kell,vagy szeretném hogy legyen.

Szerintem te is simán megcsinálod ezt....

További sportsikereket,immár ezen a fórumon is találkoztunk,remélem már többet nem fogunk itt sehol.



Előzmény: sultan albertovics (45)  
kkoos 2011-12-14 15:00:47 | 48
kkoos képe

Köszi Tibor, ez nagyon jó kis összefoglaló. Volna néhány kérdésem:

1, Vassal nem kell óvatosabbnak lenni? A Multi pro vagy Mega DailyOne mellé nem látom értelmét, de érdekel a véleményed ezzel kapcsolatban.

2. Hogy kalkuláljak a fehérjével, ha nem akarok tömeget növelni, de segíteni szeretném vele a regenerációt és elkerülni az izom leépülést? Gondolom erre értetted a 2gramm/testtömeget lehetőleg normál étkezéssel és edzés utáni 1 turmixszal. Mondjuk nem tudom hogy én beviszek-e 160gr fehérjét naponta, elég macerás ezt minden nap követni, de arra ügyelek, hogy edzés után legyen 1 turmix (20g)

3, Mikor érdemes a fehérje koncentrátum mellett még pluszban L Glutamint bevinni?

 

Energizálót nem szoktam használni de az összes többit kipróbáltam. Ahogy írtam neked már privátban ami a legnagyobb benyomást tette rám az a fehérje koncentrátum volt (20g edzések után), nem gondoltam volna hogy ilyen sokat számít a regenrációban. Ami a legkevésbé győzött meg az az L-Carnitin, de erről egyébként is rengeteg pro és kontrát olvastam.



Előzmény: ORBEA ORCA (44)  
sultan albertovics 2011-12-14 12:45:01 | 47
sultan albertovics képe

Az tuti, de a sör sok mindent helyettesít!



Előzmény: Bozót (46)  
Bozót 2011-12-14 12:05:03 | 46
Bozót képe

Szerintem még az se kizárt, hogy Tibor kevesebbet költ ezekre, mint te sörre Nevetés

amíg megy normál hétköznapi étrenddel addig azzal kell menni.

Ezzel majdnem egyet tudnék érteni, de azért jobb odafigyelni és nem várni meg a hiánybetegségek megjelenését... Persze nem full kezdőkre gondolok, náluk kicsi az esély komolyabb hiányra ha amúgy a táplálkozásuk kielégítő és nincs szervi probléma, felszívódási zavar, stb



Előzmény: sultan albertovics (45)  
sultan albertovics 2011-12-14 11:07:46 | 45
sultan albertovics képe

És ha mindezt megveszed marad még pénzed esetleg a napi normális étrendre is?

És hová spájzolod mindezt el, van egy bérelt raktárad?

Ha ez az út egy jobb teljesítményhez inkább nem kérek belőle.

Egy kezdő semmi képpen ne így kezdjen sportolni, amíg megy normál hétköznapi étrenddel addig azzal kell menni.

 



Előzmény: ORBEA ORCA (44)  
ORBEA ORCA 2011-12-11 22:12:36 | 44
ORBEA ORCA képe

Amit én preferálok,fontossági sorrendben.

-Vitamin-nyomelem komlex,általában Daily One75-öt használtam,nyári időszakban napi 1-2 tabletta tökéletesen elég volt úgy érzem,most télen az alapozó súlyzós edzések mellett váltottam Multi Pro-ra.

-C1000mg,és Ca & Mg. C vitamint téli időszakban viszek be többet,CA&Mg-t 2-3 hó szedés után 1-2 hó szünettel szedem.A szünetekben sem szoktak lenni görcs,egyéb hiánytünet gondjaim.

-Joint X hasonló szedés,mint a Ca&Mg,szünetekkel egész évben télen mindenképp.

-Vas. Neo Ferro Fol Gamma,tökéletes,a vérképem általában elég jó,44-45 hematrokit szinttel....:-)

Ez is magyarázza az alacsony pulzusszámokat,az izmok sok évnyi edzéssel elért erezettségével párosulva jó kombináció,átlagban 39-42 közti ez a számígy az alacsony oxigén szállítási képesség magasabb pulzusszámokat igényel.Profiknál nem véletlen a 45-ös határ doppingnál,ismert anyag,ami felnyomja a Hema szintet az EPO.

-L-Carnitin. Gyakorlatilag folyamatosan szedem az alacsony testzsír százalék megtartására.Most Carni FX pezsgő.

-Fehérje koncentrátum. Most épp Pharma First Whey Best,télen dominánsabb 2 turmix,100gr bevitel,nyáron csak 1.

Itt kell elmondjam,hogy a tskg-ra min.2gramm,max 4 grammot viszek be elosztva normál étkezéssel,és kiegészítéssel.És alapvető,hogy jó minőségű,és másodlagosan egyszerű szénhidrátokból a 2X-esét,nyári időszakban csak aerob edzéseknél pedig a 3-4 szeresét is be kell vigyem nyílván.

Télen általában 3gr fehérje,6gr szénhidrát/tskg+5-10%zsír=átlag 2800-3000Kcal 80kg körüli testsúlynál

Nyáron elég 2gr fehérje,és edzésidőtől,intenzítástól függően 5-8gr szénhidrát+zsír=2400-3000Kcal 72-73 testsúlynál.

Nagyon divatosak a szinte null kalóriás diéták.....Ezektől mindenkit óvnék,az anyagcsere lassulás miatt.

-L Glutamin nyári időszakban a legjobb izomtömeg megtartó,720 gramm nekem olyan jó 2 hónapig elég

-Energizálók:Attack,szerintem a legjobb kiegészítve némi szőlőcukorral edzés előtt 10-15 perccel.

Hot Blood nekem nem jött be,drága,cukorért nem fizetek annyit.

Guarana versenyeken az utolsó 10-15km-re dob meg 3cl alkohollal hatásos...:-)

Aki napi rendszerességgel több órát sportol,azoknak ezeket mindenképp ajánlom,nagyon más "szuper" tököm Mátrix,mindenféle csodaszert nem,felesleges,ez után a szint után csak a Dopping szerekkel lehet jobb eredményeket elérni,de nyílván azokat sem ajánlom,ha valaki szeretne évtizedekig a sportban maradni.

Heti átlag 3-4 edzéshez aki változni szeretne egy alapvető csomag:

-Daily One 75,ez majd 3 hónapra elég 3300 ft körüli árért.Tudni kell,hogy szinte bármely cégnek van ilyen összetételű terméke más más névvel.Mind jó,sőt mind szinte egy alapanyag gyártótól veszi az alapot,és maga dobozolja.

-Fehérje koncentrátum.Edzés után minimálisan napi egy turmix,több viszont nem kell ilyen szinten normál megfelelő táplálkozás mellett.Itt is sok hasonló jó termék van,és itt is sokan csak dobozolnak egy alap gyártótól,tehát nincs nagy szórás.Teljes tej,vagy Tejsavó fehérjét célszerű venni árban,minőségben as legjobbak.Ha valaki nagyon jó formában van,az vegyen Tojás-Tej kevert fehérjét,de őszintén szólva én sem vagyok azon  a szinten,szerintem nincs értelme.

Valakinél olvastam,hogy napi 100gr szénhidrát korláttal diétázik....

Hát,az egy megvonásos diéta erősen,én is csináltam ilyet keményebb bodys koromban,4-5 nap 50-70gr szénhidrát bevitellel eléggé morózus tud lenni az ember,a hétvégi szénhidrát töltés persze kellemes,de ez a diéta legfeljebb egy csúcsforma elérésére jó,hosszú távon semmiképp.

-Joint X,izületvédő,esetleg egy komplexebb készítmény kollagén fehérjékkel.Ez az utolsó ami még fontos,mert mindenkinek csak egy teste van,ha az izületek nem kapnak megfelelő tápanyagokat időben,akkor később már nem igazán lehet mit tenni.Ha a porcok állománya meggyengül utána ezek a védők még segítenek valamit,de már nem képesek csodákra.

 

 
oroby 2011-12-10 21:26:28 | 43
oroby képe

Vegyél Magnerot-ot abban több a magnézium és olcsóbb is...



Előzmény: torolt_12 (42)  
torolt_12 2011-12-10 20:02:47 | 42
torolt_12 képe

Azt a hétszáz, mennyivel könnyebb egyszerűen lenyelni a Magne B6 kapszulát, mint meginni ezt a magnéziumos pezsgőtablettás undorító löttyöt! Pénz beszél

 
andrea09 2011-09-18 15:09:33 | 41
andrea09 képe

Fontos, hogy a táplálékkiegészítők is természetes anyagokból készüljenek, csak így lehet egészségesen élni.

 
oroby 2011-04-20 11:33:17 | 40
oroby képe

Ez tetszik Nevetés



Előzmény: mjoci (38)  
cseha 2011-04-20 08:12:48 | 39
cseha képe
mjoci 2011-04-19 22:36:39 | 38
mjoci képe
robcsi1979 2011-04-19 21:42:15 | 37
robcsi1979 képe

Jah, még kihagytam a BCAA-t és az ARGININE-t!



Előzmény: robcsi1979 (36)  
robcsi1979 2011-04-19 21:41:28 | 36
robcsi1979 képe

Olyan nincs hogy "recovery cucc" Kacsintás Bár jómultkorában láttam már valami marketing orientált xart, amit recovery cuccosnak nevezenek, tele fiszf@sz MÁTRIXOKKAL, hogy még véletlenül sem tudd hogy miből mennyi van benne.

 

Olyan viszont van hogy REGENERÁLÓDÁST ELŐSEGÍTŐ, én ebben hiszek.

Nálam is a NO1 a GLUTAMIN, mármint edzés után GLUTAMIN (5g) + fehérje turmix (ha nem diétázom 50g tejsavó+50g CH, ha diétázom akkor kimarad a CH, helyette 10g glutamin megy) Ja, és nem a marketing orientált féle G-BOMB, meg az MHP 12 órás glutaminja, hanem az egyszerű síma L-GLUTAMIN.

 

Továbbá L-carnitine. Ez is segít gyorsabban regenerálódni. Illetve ha gyorsabban akartok regenerálódni, legegyszerűbb módja a fent felsprplt kiegek mellett ha tisztán kajáltok. Kacsintás



Előzmény: oroby (34)  
Fari 2011-04-19 21:12:52 | 35
Fari képe

glutamin..Kacsintás



Előzmény: oroby (34)  
oroby 2011-04-19 19:46:49 | 34
oroby képe

Edzések után szoktatok valami recovery cuccot használni?

 
robcsi1979 2011-04-18 23:23:02 | 33
robcsi1979 képe

"Hizasra mit javasoltok? :)" - hát nem sok infó volt - rólad - amit nagyon félre lehetett érteni Kacsintás

 

A lényeg hogy ha több kalóriát viszel be mint amennyit elégetsz, nem fogsz fogyni. Ha izmot is akarsz építeni akkor min. 2g fehérje/testsúly kilogram, szénhidrát 4g/tsk.

Izom lebomlás (azaz katabolizmus) megakadályozására GLUTAMIN, BCAA, fehérje turmix.

Saját példámból kiindulva: jelenleg diétázom, napi 100g szénhidrátot eszem. Fehérjéből 2-300g (tápkiegből és szilárd kajából). Mellette min 1óra kardio+intervall (20perc bemelegítés+5x30mp intervall+5x1p pihenő+a fennmaradó idő aerob zónában Karvolen képlet szerinti maxxal). Mégsem fogyok rohamosan. Tartom a heti 1-1,5kg-t fogyásban. Ha ennél gyorsabban fogynék, megemelném a CH bevitelt mondjuk 50g rizzsel.

A lényeg hogy EGYÉL TÖBBET KALÓRIÁBAN MINT AMENNYIT ELÉGETSZ és nem fogsz fogyni. Én a mérleget már rég elfelejtettem, nekem a tükör meg a centi a mérvadó. Mérleg csalóka, főleg ha a szervezeted több vizet raktároz mint amennyit kell (ez lehet akkor is ha sósabban eszel) stb.



Előzmény: Mike01 (32)  
Mike01 2011-04-18 20:37:06 | 32
Mike01 képe

Robcsi, szerintem felreertettel. Nem feltetlen izmot akarok novelni, csak nem szeretnek mar fogyni. Minden heten hetfo reggel meretkezem (mindig ugyanazon a merlegen), es mostmar kicsit nekem is aggaszto, hogy minden heten egyre kevesebb. Meg mostmar tenyleg nem kene kevesebbnek lenni.

(Pedig most futas sincs sok.)

 
robcsi1979 2011-04-18 18:29:01 | 31
robcsi1979 képe

 

Nem szeretnék veled vitába szállni, de kinek ez, kinek az.

A lényeg: az a "sok" összetevő amit a Volumass 35-nél látsz egy síma AMINO PROFIL! Magyarul: a benne lévő FEHÉRJÉNEK az AMINO PROFILJA! A Volumass 35 1 adagja 100g, ebből 34g fehérje, 45g szénhidrát.

 

Ha egy alap fehérjének megnézed az aminosav profilját, közel ugyan ezt kapod, max a Volumass35 annyival másabb hogy van benne kreatin monohidrát is (2,5g)

 

v35 amino profil (1 adag 100g):

Typical Amino Acid Profile per Serving

L-Alanine 2303 mg
L-Arginine 1060 mg
L-Aspartic Acid 4951 mg
L-Cysteine 1078 mg
L-Glutamine 8265 mg
L-Glycine 845 mg
L-Histidine 796 mg
L-Isoleucine 3041 mg
L-Leucine 4823 mg
L-Lysine 4080 mg
L-Methionine 811 mg
L-Phenylalanine 1447 mg
L-Proline 2764 mg
L-Serine 2252 mg
L-Threonine 3297 mg
L-Tryptophan 1112 mg
L-Tyrosine 1358 mg
L-Valine 2677 mg
Taurine 500 mg

 

Power Protein amino profil (1 adag 25g):

 

Amino Acid Profile

L-Alanine 1125 mg
L-Arginine 700 mg
L-Aspartic Acid 600 mg
L-Cysteine 487,5 mg
L-Glutamic Acid 4475 mg
L-Glycine 617,5 mg
L-Histidine* 712,5 mg
L-Isoleucine* 850 mg
L-Leucine* 2202,5 mg
L-Lysine* 2037,5 mg
L-Methionine* 800 mg
L-Phenylalanine* 337,5 mg
L-Proline 450 mg
L-Serine 645 mg
L-Threonine* 925 mg
L-Tryptophan* 475 mg
L-Tyrosine 1435 mg
L-Valine 1135 mg

 

Hozzá teszem, a Power Protein nem tiszta tejsavó, ez kevert fehérje! Power Protein 4kg 10700ft (160adag), marketing orientál V35 2,95 kg 12980ft (29 adag).

Maltodextrin kilója meg 800ft.



Előzmény: pecsenye (28)  
Fari 2011-04-18 17:06:04 | 30
Fari képe

hali!!nekem a scitec hot-blood jött be 100%ig,verseny előtt 30perccel szoktam bevenni,a pulzust lenyomja vagy 10el,az értágitók miatt,és hihetetlen izomerőt ad,ez kb n 2óra időre...próbáltam multkor a brutál nutrition nováját,az is hasonló müködésű lenne,de nekem például fordítva sült el,az edzésen,fél óra alatt teljesen kiütött,nem bírtam erősen menni,kb 1óra volt mire kiment belőlem,utána lett jobb egy kicsit a helyzet...az l carnitinnek,én a pentacarn-t használom,edzés előtt 1órával(mikor nem felejtem el)nekem nagyon jó,tovább bírok menni kaja nélkül...



Előzmény: just4u (21)  
pecsenye 2011-04-18 10:50:24 | 29
pecsenye képe

és, h idézzek is:

Maltodextrin

A maltodextrin a szőlőcukornál összetettebb szénhidrát, mégsem igényel hosszú lebontást. Egyes források szerint a felszívódása "lényegesen lassúbb", mint a szőlőcukoré (dextróz) vagy agyümülcscukoré (fruktóz) - míg máshol azt olvasni, hogy a felszívódás sebessége (és ezáltal a glikémiás indexe is) megegyezik a szőlőcukoréval. Ha ez utóbbi az igaz, akkor a következő kijelentést is feltétellel kell fogadni: "Éppen ezért, lassabban emeli a vércukor- és inzulinszintet, ami lehetővé teszi, hogy a szervezet hosszabb időn át nyerjen belőle energiát, és kevésbé legyen rákényszerítve zsírként történő elraktározására.

A maltodextrin számos tömegnövelő-, MRP- és izotóniás készítmény alapanyaga.



Előzmény: robcsi1979 (26)  
pecsenye 2011-04-18 10:48:01 | 28
pecsenye képe

naaaa Robi.. Ez így ebben a formában nem igaz...nézd csak meg az összetevőket:

http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=1395

 

fehérjében és maltoban nincs ennyi



Előzmény: robcsi1979 (26)  
kkoos 2011-04-18 09:33:44 | 27
kkoos képe

Engem a Vivicitta felmaraton utani teljes kipurcanasom meggyozott, hogy jobban oda kell figyelni a potlasra (szedtem etrend kiegeszitot addig is de kis mennyisegben). Es egy kedves sporttars tanacsara ezeket rendeltem (idokozben mar megjottek):

- Daily One

- Ca/Mg

- Joint health http://shop.builder.hu/termekek_reszletes.htm4?id=4797

- C-1100.

(ahol nincs link, azok ugyanazok amiket Robcsi linkelt)

A C-1100 kicsit megbantam, hogy figyelmetlen voltam az elolvasasnal mert ez kapszula es az volt a tervem hogy feldarabolva tobb reszletben veszem be a nap folyaman, majd legkozelebb a Biotech C vitaminjat rendelem, az tabletta.



Előzmény: robcsi1979 (16)  
robcsi1979 2011-04-18 08:05:19 | 26
robcsi1979 képe

Testsúlykilogrammonként 2g fehérjét + 4-5g szénhidrátot+alap gyakorlatokat (ezek tömeget növelnek nagy súllyal kis szériával)

A Volumass35 és bármilyen tömegnövi parasztvakítás. Sokkal jobban jársz ha veszel egy egyszerű tejsavó fehérjét és adsz hozzá gyorsan felszívódó szénhidrátot vissza töltésre. Ez lehet dextróz vagy maltodextrin is. Minden tömegnövinek ez az alapja, szinte kivétel nélkül mindegyikben ez van. Csak ha tökömtudja milyen marketingorientált néven veszed meg (pl V35) akkor sokkal xarabbul jössz ki.

Tehát: tömegnövi=parasztvakítás

helyette: tejsavó fehérje + CH :-)



Előzmény: Mike01 (24)  
pecsenye 2011-04-18 07:51:25 | 25
pecsenye képe

pl. volumass35

aztán lesz, aki, majd kolbászt, sonkát, kürümpörkültet, töpörtyűt, etc. javasol



Előzmény: Mike01 (24)  
Mike01 2011-04-18 07:04:21 | 24
Mike01 képe

Hizasra mit javasoltok? :)



Előzmény: robcsi1979 (23)  
robcsi1979 2011-04-18 00:46:46 | 23
robcsi1979 képe

Kérdés hogy mi a cél? Enegizálás vagy fogyás? Feltételezem hogy fogyás mert L-carnitin egy olyan amino sav amely zsírsejtet szállít mozgás közben a "kohóhoz" és elégeti............

Súlyzós energizálásra nekem beváltak a nitroxok, N.O. fokozók. Ezekben van kreatin is,  így külön nem kell kreatint bevinni.

Futás energizálásra:L-carnitine (kitolja ez is a fáradtságot illetve segít regenerálódni) fél órával edzés előtt, Glutamine, BCAA ezek amino savak (nem pörgetnek, segítenek regenerálódni illetve megőrízni a felszedett izomtömeget).

A külön energizálókkal az a gond hogy kivétel nélkül szinte mindegyik tartalamz koffeint. Ezt vagy bírod vagy nem. A koffein pulzust emel, futásnál pedig pont az a lényeg hogy minél alacsonyabb pulzussal fuss. Ha fogyás a cél, akkor más a helyzet (és természetesen ha bírod). Ilyenkor bármilyen termogén zsírégetőt bevethetsz akár energizólóként is, bár a termogén zsírégetők szedését (a koffein miatt) nem ajánlják edzés előtti idppontban szedni mert megpörgeti a szívet. Itt az a kérdés hogy bírod e vagy sem.



Előzmény: just4u (21)  
robcsi1979 2011-04-18 00:40:22 | 22
robcsi1979 képe

1000mg C vitamin beviteléhez megeszel natúrba 10-15kg zöldpaprikát vagy citromot? És akkor hol marad a többi fontos vitamin, ásványi anygag? Ca, Mg stb.?



Előzmény: krammel (20)