Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 429 166 km-t sportoltatok

Dohányzás és a futás: avagy a nagy dohányzás leszoktató topic :-)

Létrehozta: robcsi1979  |  2010-05-30 00:02:54-kor

Lehet hülye kérdés, de dohányzik itt még valaki rajtam kívül? Ha igen, akkor szokjunk le együtt!! :)

pecsenye 2010-06-15 08:00:41 | 17
pecsenye képe

én speckó kb. 35-35 kilót fogytam:D:DElőzmény: robcsi1979 (13)  
felician 2010-06-15 00:09:59 | 16
felician képe

Kemény vagy, toljad, kb én is így haladtam tavaly, jó lesz ez. Nem híztam, igaz, elég sokat futottam (meg akkortájt úszkáltam is, meg bicikliztem is). De ha hízol is 10 kilót, az sem számít, majd neked is eltünteti a futás.

Hajrá!Előzmény: robcsi1979 (13)  
monique 2010-06-13 16:03:26 | 15
monique képe
nem törvényszerű a hízás, nem kell annyit enni pótcselekvésként a cigi helyett. ;) hajrá a leszokáshoz!

Előzmény: robcsi1979 (13)  
robko66 2010-06-13 15:22:47 | 14
robko66 képe

elektromos cigarettárol van valakinek tapasztalata?mondjuk én csak télen futok néha,ugyhogy akkor én lehet bagozhatok:)

 
robcsi1979 2010-06-13 14:43:42 | 13
robcsi1979 képe

UPSSSSSSZ mennyi válasz, nem is gondoltam volna hogy ennyi EX-DOHÁNYOS van a futók között!Nevetés

Nem szép dolog tőlem topicnyitóként hogy még nem is válaszoltam, ezért 1000BOCSS és 1 ANYAMACI! Szóval mindenkinek gratula aki már letette és megszabadult a RABSZOLGASÁGTÓL! Remélem hamarosan én is ezt mondhatom magamról.

Ha minden igaz holnap lesz az első FÜSTMENTES NAPOM! Amit a leszokáshoz használok: KUDZU gyógynövény kivonat kapszula+Nicorette rágó. Kb 1 hete kezdtem, napi 1 dobozról most 4 szál a napi adagom és nem is nagyon kívánom! Champixot már tavaly előtt próbáltam, olyan mellékhatásai voltak nálam hogy kb 2 hónapig Xanax lett a vége........

 

Tényleg: aki letette eddig mennyit hízott? Mennyit híztatok utána? vagy lehet ezt hülyeség egy futótól megkérdezni?Lakat a szájánNevetés

 
Bozót 2010-06-01 21:33:27 | 12
Bozót képe

Nekem csak a szüleim dohányoztak, kb 20-25 évig. Apám egyik napról a másikra tette le, egyszer visszaszokott egy időre, de már sok éve "tiszta", anyunak kicsit fokozatosabb volt, de már ő se gyújtott rá évek óta. Én mindig nagyon utáltam, hogy szívják azt a vackot, és nagyon örülök, hogy az unokáik már csak hallomásból tudják, hogy a Papa meg a Mama is rabja volt ennek a butaságnak..... Mellesleg azóta mindketten rácsodálkoztak mennyi fantasztikus illatot és ízt nélkülöztek évtizedekig miközben ők maguk és környezetük nikotintól és füsttől "illatozott"

 
Eperszem 2010-06-01 20:12:21 | 11
Eperszem képe

Én is hosszú évek után tavaly Januárban tettem le egyik napról a  másikra, nekem sem ment másképp. De sajnos úgy sikerült önmagammal megegyezni hogy ha valami alkalom van, vagy beülünk dumcsizni, borozgatni, bizony rágyujtok, de ezzel már egészen elégedett vagyok.

És sztem is ez fejben dől el mikor már igazán elhatározod magad! Hajrá!!

És ahoyg pecsenye is írta borzalmas a tudta hogy olyan büdős voltam én is...

 
HarcsaBarna 2010-06-01 18:44:57 | 10
HarcsaBarna képe

azér, ha néha megcsap a pipa illata...

egy ideig gyűjtögettem a márkás pipadohányok dobozait, aztán amikor bedobozoltam, rosszul esett megsaccolni a ráköltött pénzmennyiséget...

 
felician 2010-06-01 11:26:38 | 9
felician képe

(utálom ezt a laptopot, nem lehet rendesen írni vele, broáf)Előzmény: felician (8)  
felician 2010-06-01 11:25:19 | 8
felician képe

Pont ugyanezt szoktam mondani, leszokni nem lehet... Tavaly júliusban tette le, hosszú-hosszú kínlódás után, bár pont úgy, hogy egyre kevesebet szívtam, eleinte nem tudatosan, hanem csak már untam, vagy ilyesmi, nemtom, de napi 1 dobozról lemet 10-12 szálra. És ott megrekedt. Akor aztán eldöntöttem, hogy vég vannaket vetek ennek, 17 év füstölés elég volt. Kurva nehéz volt, pont ahogy mondod, reggel, meg kajálás után, de meg lehet csinálni. Kell találni egy jó kis motivációt, egy olyan célt, amit cigivel tuti nem lehet elérni (az enyém még élküle is necces, pláne, hogy tök lusta vagyok mostanság). Meg vannak különféle honlapok, pl. nincsde.hu, meg a jóég tudja még menyi minden, ellátnak jótanácsokkal, biztatnak, az is segíthet. És be kell látni, az én ügyemen az is sokat lendített, hogy elég szarul álltam anyagilag, s hó végén el kellett döntenem,hogy akkor veszek még egy doboz cigit és alig-alig eszek valamit, vagy eszem rendesen, de cigi nélkül. Pár hónapal azelőttig simán vettem volna cigit (ahogy az egyetemen is tettük), de életemen először másképp döntöttem. Azóta sem cigizek. És valóban nem ritkán jut eszembe, hogy hmmm, de jó lenne egy cigi, de ezen már csak nevetek. Szilveszterkor azért rágyújtottam egyre, merthogy buli van, most lehet (egyébként nem, akkor sem szabad, mert akkor majd a másik buliban is szabad lesz, stb). Csak egy slukkot szívtam, adtam is oda másnak, olyan volt, mintha hamutálat öntöttek volna a számba. Ettől függetlenül oda kell figyelni, mert van az a fizikai/lelki állapot, amikor simán egy pillanat alatt visszatér az ember. Egyszer 10 hónap után sikerült ezt megtennem.

Úgyhogy hajrá, keményen, másképp nem megy!Előzmény: pecsenye (5)  
Shrek 2010-06-01 11:12:11 | 7
Shrek képe

Max egyetértek pecsenyével. Leszokni nem lehet, csak abbahagyni. 14 évesen szoktam rá, majdnem 20 voltam amikor abbahagytam. Egyik napról a másikra. Az utolsó csikket még most is őrzőm. A "napról-napra kevesebb" módszerben én sem hiszek. AKARATERŐ! Márpedig egy futónak van, kell hogy legyen!

Néha-néha még ma is kedvem lenne hozzá, főleg amikor a gyufával meggyújtott pácolt dohány első füstjének a szagát megérzem. Mellette persze utálom a füstös helyiségeket, autót, ruhát, stb. Hosszan lehetne sorolni. Még az utcán is zavar, ha valaki elmegy melletem füstölögve. A szájszagról nem is beszélve. Nincs az a fogkrém vagy rágógumi, ami a szagát elveszi.

 
pecsenye 2010-06-01 08:48:24 | 6
pecsenye képe

Ja.. és nem lesz büdös a ruhád.. és meglepődsz, ha elmész egy bagós ember mellett: "Úristen, én is ilyen büdös voltam?" gondolat jut eszedbe..:)Előzmény: pecsenye (5)  
pecsenye 2010-06-01 08:46:02 | 5
pecsenye képe

Szia!

Nos én is évekig szívtam a cigit.. Nem akarlak elkeseríteni, de leszokni nem lehet róla, max. abbahagyni. Jó nem cigizek már évek óta, de hazudnék, ha azt mondanám, h néha nem gyújtanék rá. de megállom.. egyébként akaraterő kérdése az egész. Én kezdetben csak lelkileg próbálkoztam, de vmiért nem tudtam rászánni magam. Aki cigizett, az tudja: elképzelni nem tudja az ember a reggeli kávét nélküle, vagy kaja után egy jóízűt. Mi a barátaimmal "emésztést elősegítő"-nek hívtuk. Vagy még sorolhatnám. Nekem végülis egy elég érdekes időszakban sikerült: pont lakásfelújítás közepén voltunk, tiszta stressz, őrület volt akkor. Aztán egyik reggel márcsak egy szál volt a dobozban, Elszívtam a kávé mellé, és úgy döntöttem, hogy többet nem veszek. Valójában az nem jön be sztem, h mindennap kevesebbet szívok majd elképzelés. Szóval elszívtam az uccsó szálat, aztán csókolom. Időnként, ha boltba mentem elkapott a kísértés, h vegyek egy dobozzal, de megálltam. Így nem volt cigi, nem volt mire rágyújtani.. Nem egyszerű, sőőőt... De tényleg akaraterő kérdése az egész. A "megtakarított pénzre" még reagálva: az egyik legnagyobb hülyeségnek tartom azt a marketing dumát, h ha leszoksz, akkor ennyi, meg ennyi pénzed lesz, ezt meg azt vehetsz... Elmegy az másra, úgy, hog yészre sem veszed.. De azért szokj le. Szurkolok, h sikerüljön. Jobban fogod érezni az illatokat, az ízeket. Arról nem beszélve, h edzés után nem fuldokolsz, nem köhögöd szét a világot.. HAJRÁ!!Előzmény: robcsi1979 (3)  
HarcsaBarna 2010-06-01 05:08:46 | 4
HarcsaBarna képe

hát nem elszállt... na

 

én pipáztam évekig, mert az vagány...Király

 

aztán az allergiám miatt elmentem fülakupunktúrára, ahol dohányzás ellen is kezeltek, pedig nem kértem!!!

Azót sokakat küldtem oda, és jó arányban leszoktak, de volt aki nem...

 

ez akarat kérdése is... én nem akartam, mégse bírok már rágyújtani...Rosszall

 

http://www.szechenyi-kozpont.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=24&Itemid=43&lang=hungarian

 
robcsi1979 2010-06-01 00:19:53 | 3
robcsi1979 képe

Tény, hogy még 1 ilyen hülye élőlény a földkerelségen nincs mint az ember, aki tudatosan mérgezi magát a cigivel. No, idáig már gondolatban eljutottam, letöltöttem Allen Carr - Hogyan szokjunk le a dohányzásról című hangoskönyvét stb. :-)

 

Hozzá teszem, hogy 14éves korom óta szipákolom és ha bele gondolok hogy minden hónapban egy futócipő árát füstölöm el akkor igencsak ingerült leszek............Érdekes, mert a nikotin önmagában nem okoz függőséget. Csak a qrva megszokás........No e helyett kell valami pótcselekvés Kedves Monerd, pl a futás. A plussz motivációt meg az adná ha jönnél velem nyulazni......Zavarban van Múltkor már az ELTE pályán látomásaim voltak veled kapcsolatban....Zavarban van Mellettem futott egy leányzó, mondom magamban......mi van ha ez Monerd a fórumról........Meglepett Aztán rájöttem futkorászás közben magamban hogy csak nem mehetek oda minden lányhoz a pályán hogy "ne haragudj, te nem a Monerd vagy és nyulaznál velem........"Kacsintás

 

A lényeg hogy ezt a topicot azért hoztam létre mert le szeretnék szokni végre a cigiről. Gondoltam ehhez hasonló sorstársakat keresek mert együtt csak könnyebb - motiválóbb. Hozzá teszem hogy tavaly már volt 1 hónap mikor nem cigiztem, igaz akkor a Champix gyógyszerrel sikerült, és valami iszonyat jól éreztem magam.......Kivéve azt hogy a Champixtól gyomorégésem lett, meg idegileg buktam ki tőle. De jó volt legalább 1 hónapig nem cigizni........Előzmény: monique (2)  
monique 2010-05-31 23:07:52 | 2
monique képe

mi lenne ha az lenne a motiváció h jó tesztet futsz... hagyd el a cigit addig is, mibe fogadunk h rögtön gyorsabb leszel :)

 
Mozg 2010-05-30 19:31:44 | 1
Mozg képe

Szerintem rendszeres futás mellett az dohányzik aki szereti a két végén égetni a gyertyát. (nem csodálom, hogy viszonylag régóta (néhány hónap) futsz és a 2000m kicsit gondot okoz. Szegény tüdő, vérerek és izmok)