Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 858 774 km-t sportoltatok

Debrecen csak ötször tudott Maratont rendezni!??

Létrehozta: leon01  |  2008-12-10 21:45:23-kor

Debrecenben 2009-ben nem lessz Maraton,állítólag nincs rá pénz....bezzeg a focira van!?

Szerintem egy ilyen sport rendezvény miatt inkább maradjon el egy kultúrális,vagy más esemény.

futor 2009-06-11 19:48:27 | 34
futor képe

Ha választanom kell én nem egy nagyváros aszfaltján futok,(A dühös elterelt autós kipufogója közelében) inkább erdőben.

Ha kell inkább több kört.

Ha ezzel kevesebb a bevétele a szervezőknek mert nem látnak minket(Nekem nem hiányzik), kevesebb a kiadásuk is mert nem kell útvonalat biztosítani lezárni.

Nem valaki mellett vagy ellen írom, ez csak a véleményem.

Lehet, hogy nincs mindenki így vele, sőt biztos. De ez így jó. Nem vagyunk egyformák.

 
jude 2009-06-11 18:23:31 | 33
jude képe

Kedves leon! Csak egy költői kérdés, az egy pillanatra sem merült fel benned, hogy esetleg a Debrecen Maratonnal kapcsolatosan az Oxigén Klubnak is hihetnél? Csak gyanítom, hogy azzal a válaszlevéllel, amint a polgármestertől kaptál, bármi volt is benne, megelégedtél, az abban foglaltakat automatikusan elfogadtad. Azt viszont nem értem, hogy ha az Oxigén klub képvisel ezzel kapcsolatban egy álláspontot és a városvezetés is egyet, akkor miért inkább a városvezetését fogadtad el? Ugyanennyi erővel elfogadhattad volna az Oxigén Klub álláspontját, és akkor a másik oldalt támadhatnád adott esetben.

Az én véleményem annyi, hogy minden tisztelet az Oxigén Klubé, az eddigi és ezt követő szervezésekért, egészen biztos vagyok benne, hogy a maraton sorozat megszakadásának elkerüléséért is mindent megtettek, ami tőlük telt, de talán még többet is. Szervezz te is egy maratont, hátha majd jobban megy, mint nekik, mert részben félinformációk alapján kritizálni igen egyszerű, és nem vall átgondolt vélemény alkotásra. Nem ez az első hely, ahol az Oxigént próbálod lejáratni ezzel, de talán már elég is. Ha a lelkednek úgy könnyebb, akkor hidd, hogy neked van igazad, csak ezzel másnak a rossz hírét ne keltsd, és ne híreszteld kérlek. Ha meghallgatod a véleményemet, akkor próbálj előre tekinteni, mert szerintem jó verseny lesz 2010-ben az ONM. Ahhoz nem kell a városközpontban futni, hogy színvonalas, izgalmas és értékes verseny legyen. A maratonisták sem azért futnak szerintem, hogy minél többen lássák őket, akkor talán inkább nem futóversenyre kell menni.

Bocs mindenkitől, hogy kicsit hosszúra sikerült, de már követem egy ideje az eseményeket, és már nekem kellemetlen, hogy az Oxigén klubban tevékenykedő roppant elhivatott, és általam emberileg igen nagyra tartott, hiteles emberek örökösen védekezésre és magyarázkodásra szorulnak a Debrecen Maraton elmaradása kapcsán, amelyben szerintem semmilyen mulasztás nem terheli őket. Azt gondolom ők nem ezt érdemlik, és a futás nem erről kellene, hogy szóljon.

Gyertek mind Debrecenbe 2010. áprilisban!!

 
amadeus 2009-06-10 22:03:45 | 32
amadeus képe
" Két dolog végtelen: az univerzum és az emberi butaság." Albert Einstein  
leon01 2009-06-10 21:58:12 | 31
leon01 képe

Zappa és amadeus tudom az fáj nektek,hogy tisztáztam Debrecen Polgármesterével az igazságot.

Nevezetesen azt a tényt,hogy az Oxigén Klub miatt nem volt ebben az évben DB. Maraton,ez már lerágott csont és ezen a fórumon nem kívánok tovább vitázni. Látom ti ketten csak vitatkozni jöttetek ide,mert edzéseket nem látok a naplótokban. Menjetek szépen vissza az Oxigénes fórumotokra,vagy írjatok privibe , esetleg néha eljöhetnétek versenyekre és ott megmutathatjátok,hogy nem csak szöveg van.

 

 
zappa 2009-06-10 14:25:22 | 30
zappa képe
leon! Ha egyszer szerinted alkalmatlan, akkor NE LEGYÉL OTT !!!!  
amadeus 2009-06-10 13:09:35 | 29
amadeus képe

Kedves Leon, csakhogy némi fény legyen az éjszakában.

1. Te mint irtad szoktál futni a Nagyerdő. Nos ZAPPA 20 éve hetente legalább 6-szor ott fut. Igy némi helyismerete van.

2. ZAPPA eddig 18 maratont - szavaddal élve - kocorászott le idáig, 45 évesen 3:06, 55 évesen 3:25. Lehet persze nem mérhetők a Te teljesítményedhez, de szerintem nem rossz. 

3. Szerinted a Nagyerdő alkalmatlan a maratonra ( ÉPÍTŐ JELLEGŰ KRITIKA ). Szerintünk alkalmas. Kétségtelen kevés erdei maratont rendeznek a világban, de rendeznek. Nézz utánna, mi megtettük. De egyébként is MI HISZÜNK BENNE! S talán nem vagyunk egyedül. Mindenesetre 10 hónappal a rajt előtt 2-en már regisztrálták magukat.

4. A Pálya. Nem magyarázkodás. Feltételek: Egyszerűnek, "átláthatónak" lenni, rajt - cél közelségének fontossága, táv pontossága és utat ne érintsen ( mert lezárás, pályabírók, költség stb).

5. Ha oly egyszerű és természetes BÁRKITŐL szponzori támogatást elnyerni talán mutasd meg a gyakorlatban is mert elméletben egy picit könnyebb. Legalább tanulunk mi is.

6. Végül PEN gondolatával- SZERETETTEL VÁRUNK KEDVES PEN - egyetértve talán szerencsésebb ha kersesel magadnak az ONM helyett egy másik versenyt. Mindannyiunk számára jobb lesz.

HAJRÁ FUTÁS!

 
leon01 2009-06-10 12:30:24 | 28
leon01 képe

Mindentől függetlenül én ott leszek,gyertek minél többen és remélem te is indulsz"Zappa",mert a versenyek hangulata nagyon jó.Sajnos,hogy ezen a versenyen el kell bújnunk a külvilágtól.

 

 
leon01 2009-06-10 12:23:25 | 27
leon01 képe

Zappa gondolom közöd nincs Debrecenhez,nem tudod a terepviszonyokat a Nagyerdőn. Edzésnek kiválló a hely,de egy Maratoni futóversenyre alkalmatlan sajnos. Én szoktam ott is edzeni a faágak annyira belógnak,hogy tömeg esetén nehéz lenne előzgetni.Nem tudom,hány Maratoni versenyen vettél már részt,azért ez nem egy "kis" erdei kocorászás.

Aki ismeri Debrecen Polgármesterét az tudja,hogy egy ilyen verseny szponzorálásában 100 %-osan részt venne.

Én nem vagyok rendező, csak építő jellegű kritikát fogalmaztam meg a rajt és a cél tekintetében.

Te csak maradj a helyesírásodnál,ja és ne rejtőzz álarc mögé.

 
zappa 2009-06-10 11:56:06 | 26
zappa képe
Pontosan erről van szó kedves "pen" , de sajnos tényleg mindenki "a maga módján" szurkol !!!  
pen 2009-06-10 10:31:45 | 25
pen képe
Srácok, légyszi ne bántsátok már egymást.

Mi itt mindannyian futni szeretünk, és a maga módján gondolom mindenki azért szurkol, hogy legyen Debrecenben újra verseny. Örüljünk, hogy jövőre lesz. Akinek tetszik a kiírás, jöjjön, akinek nem, az pedig keressen egy másikat a versenynaptárban.  
zappa 2009-06-10 07:54:18 | 24
zappa képe
2010-ben nem lesz"DB."maraton, és akinek nem tetszik az OXIGÉN NAGYERDEI MARATON kiírása, az ne induljon rajta! Bízom benne, hogy lesz elég jelentkező azok között is, akik szeretik a kihívásokat és nem a kifogásokat keresik állandóan. Az ilyen hozzá nem értő tanácsokat pedig köszönjük, de (sajnos) nem fogadjuk meg. További jó kötözködést kívánok, de ha egyszer esetleg te rendeznél bármilyen versenyt (leon) nem fogom viszonozni a piszkálódásodat, igaz el sem mennék a versenyedre.  
leon01 2009-06-09 22:35:27 | 23
leon01 képe

Köszi "oleandro",hogy kiálsz mellettem.Tényleg nagyon a szívemen viseltem a Debrecen Maratont. Sok kellemes emlék által kötődtem hozzá. Sajnos az Oxigén klub és "társai" nem azzal foglalkoztak,hogy mindent megpróbáljanak,hogy ne maradjon el a 2009-es verseny. Én megkerestem Kósa Lajost Debrecen Polgármesterét és választ is kaptam a kérdésemre,ezt követően próbáltak támadni,de hidegen hagy.

"Amadeus" én csak az igazat akartam kideríteni,mert hallottam,ill. olvastam ezt is-azt is. Még a hozzászólásaimat is töröltétek!!!??Miért?

A 2010-es DB. Maratonnak örülök,csak lehetne a rajt és a cél valami nyílvánosabb helyen,/pl. Egyetem előtti tér/,kevesebb kör,nem előnyös csak az erdőben versenyezni,gondolok itt a reklámra,sportra ösztönözni az embereket és nem utólsó sorban a látványosság miatt.

Mégegyszer "oleandro" a véleményeddel teljesen egyetértek,jó edzéseket neked spori!

 

 
oleandro 2009-06-09 16:09:24 | 22
oleandro képe

Mjad aq topiknyi leon01 biztos reagál, én csak annyit mondanék, hogy tudtommal a verseny neve Debrecen maraton volt, úgyhogy nem érzem jogosnak a kritikádat.

És emlékeim szerint a város szponzorálta, sőt a Lajos volt a fővédnök (bocs, de anno haver volt). nyilván most is csak fél szavába került volna,  és lett volna rá támogatás, és lett volna hatodszor is maraton.

Amúgy meg ha valaki valamit megfelelő infomráció nélkül állít a verseny lefújásáról, akkor az elsősorban azért van, mert a futó közvélemény nem kapott  normális tájékoztatást, hogy végülis miért szűnt meg a verseny!!!

Különben én  örülök, hogy jövőre a Nagyerdőben lesz a verseny, csak kár, hogy ilyen rövid a pálya, és ennyit kell körözni.



Előzmény: amadeus (21)  
amadeus 2009-06-09 08:27:30 | 21
amadeus képe

Elkészült az ONM ( OXIGÉN NAGYERDEI MARATON ) versenykiírása ( oxigenklub.hu). Szeretettel várunk minden futást szerető társunkat, csakúgy mint előtte az O.K.-n ( Oxigén Kupa). Lehet nevezni!

S a tisztán látás végett a Debrecen csak ötször tudott Maratont rendezni!?? felvezetéshez.

1. ONM-et - csakúgy mint a  Debrecen Maratont -  néhány atllétikát, a futást szerető sportbarát szervezi, rendezi, bonyolitja. Nem vennénk - mint ahogy Ők sem - azt az önteltséget magunkra, hogy DEBRECEN nevében tesszük mit teszünk. Mindenekelőtt a FUTÓKÉRT és Debrecenért is igen. Micsoda különbség.

2. A feltételek és igen az anyagi háttér előteremtése, biztosítása egy bevétellel nem rendelkező sportklub ( Oxigén Klub) tagjainak a feladata. Ennek tükrében megintcsak picit tulzó a Debrecenre való hivatkozás. Mily egyszerű volna is ez esetben anyagi szempontból megrendezni. Talán nem kell hosszan ecsetelni nem teljesen így működik. Ez nem sírám akar lenni. TÉNY! Próbálkozunk! Mert hisszük: a pénz nem hozhat szeretetet, de a szeretet hozhat pénzt. ( Lásd Oxigén Kupa ).

3. Ennek tükrében mielőtt vitriollba mártaná valaki tollát, hogy kifejtse véleményét egy adott témában , nem árt ha előtte picit tájékozódik, ad abszurdum személyesen kér találkozót - mondjuk a Debrecen Maraton esetében egy szervezőtől - s nem fórumokon üzenget. Kétségtelen persze ez kultura és intelligencia kérdése.

HAJRÁ FUTÁS!!!!!

 

 
jude 2009-05-29 12:23:34 | 20
jude képe
Szerintem inkább gyertek el minél többen, mert jó hangulatú kis versenynek ígérkezik.  
zappa 2009-05-28 15:11:05 | 19
zappa képe
Ez hihetetlen, de sajnos igaz! Ilyen messzire jutottunk az olimpiai eszmétől! Nem öröm ilyet hallani (olvasni). A klasszikus korban az olimpiai játékok a sportesemények mellett alkalmat adtak az előadóművészek, írók szereplésére is. Olümpia a görög kultúra egyik központjának szerepét is betöltötte. De hagyjuk a régmúltat! A kitűnő Hajós Alfréd - aki az első magyar olimpiai bajnok volt - a szellemi versenyeken is élen járt, sőt az Aranybika Szállodát is ő tervezte. Ezen kívül természetesen még több ezer sorban lehetne a sport és a kultúra, a művészet kapcsolatát elemezni, példákat lehetne említeni, lehetne beszélni a szellemi olimpiáról (intelimpia-sakk, stb.), de úgy látom nem mindenki fogékony az ilyenre, így hát abba is hagyom............  
leon01 2009-05-27 22:00:21 | 18
leon01 képe

Zappa ez itt a sportról szól,a kultúrát más helyen keresd.



Előzmény: zappa (17)  
zappa 2009-05-25 08:21:59 | 17
zappa képe
A futás a legfontosabb, de azért figyelni kellene a helyesírásra is! Lehet, hogy furcsa, de az én gondolataimban azért van összefüggés a futás és a kultúra, a kulturált viselkedés, illetve a kulturális események között.  
futor 2009-05-22 13:28:55 | 16
futor képe

egyre szomorúbb vagyok. Olyan szívesen mennék.

Hátha 2011-ben nem üti egymást a versenynaptáramban.

Én ráérek.



Előzmény: amadeus (15)  
amadeus 2009-05-22 09:05:13 | 15
amadeus képe

Kedves Futótársaink, Érdeklődők!

Az Oxigén Klub 2010. Április 10-én szombaton - Rajt 11 óra - megrendezi az Első OXIGÉN NAGYERDEI MARATON-t.

Az előkészületek zajlanak. A részletes versenykiírás hamarosan az oxigénklub.hu honlapon. A pályáról - aki nem ismerné -a honlapon található 21 db fénykép, valamint egy pályarajz.  

Előljáróban annyit: két versenyszám ( női és férfi maraton egyéni és párban ), egyedi névvel ellátott rajtszám, nevezési díj nem lesz, pénzdíj nem lesz, díjazás abszolút ( 1 - 7 ) és szenior kategóriákban ( 1 - 3, 5 évenként 35 évtől ), továbbá minden induló ajándékban részesül.

Jó felkészülést!

Hajrá Futás!

 

 

 
jude 2009-05-22 08:39:19 | 14
jude képe

Sziasztok!

Tudomásom szerint szombaton lesz a verseny a legújabb infók szerint, azaz április 10., bár nem tudom, hogy a honlapon javították-e már. Én sokat futok azon a környéken, biztos jó verseny lesz, nem is gondolnátok, hogy egy-két kicsike dombocska az x. körnél már mekkora hegynek tűnik. :-) Persze és inkább hobbifutó vagyok, ezért nem is indulok, mert nekem sok, de biztos ott leszek segíteni, és jó lenne ha az edzésonline-ról minél többen ott lennétek.

Aki eldöntötte, hogy indul, az jelezze minél előbb az Oxigén SE-nek, akár már most is, mert higgyétek el, a szervezők már most lázban égnek és minden új nevezéssel csak megújul a lelkesedésük. Ha kérdés van, akkor tudok elérhetőséget adni.

 
futor 2009-05-19 23:00:44 | 13
futor képe
Szívesen mennék, de előző nap: április 10. Mátrabérc...  
oleandro 2009-05-19 08:49:59 | 12
oleandro képe
Na ez egy jó hír. A Nagyerdő a kevenc futóterepem: erdei, de mégis síkWink! Mondjuk kijelölhettek volna egy hosszabb pályát is, de azért hurrá! Tuti ott leszek (ha minden jól megy...)!

Előzmény: pen (11)  
pen 2009-05-19 08:03:54 | 11
pen képe
Jövőre lesz maraton Debrecenben.

De nem a belvárosban, útlezárós formában, hanem a Nagyerdőn, végig erdei utakon megrendezve. Egy 5306 méteres körön kell majd 8 kört teljesíteni. Nevezési díj nem lesz, ahogy pénzdíj sem. Még nem sok info van a versenyről, de ami van, azt itt találjátok: http://www.oxigenklub.hu/  
zaultschy 2009-02-12 16:31:20 | 10
zaultschy képe
hát persze hogy lenne a támogatója csak lóvét nem adna annyit amennyiből meg tudnák az egészet finanszírozni...gondolom én.

Előzmény: leon01 (7)  
Pierre 2009-02-04 23:22:24 | 9
Pierre képe

Ez tényleg érdekes...

Kíváncsian várom a fejleményeket.

 
felician 2009-02-04 23:16:11 | 8
felician képe

ez meglehetősen érdekes, főleg annak tükrében, amit azon a fórumon korábban írtak. na mindegy. kérdezz rá az oxigénnél is. egyre kíváncsibb vagyok. (lehet, hogy GJ provokátor, vagy mittoménmi, de egy sima levélből még sosem lett baj).

hajrá leon!



Előzmény: leon01 (7)  
leon01 2009-02-04 20:35:58 | 7
leon01 képe

Írtam egy levelet Kósa Lajos Polgármester Úrnak /Debrecen Város Polgármesterének/ és meglepő választ adott:

Azt válaszolta,hogy a Hivatal kiemelt támogatója lenne a 2009-es versenynek is,csak éppen az eddigi szervezők,nevezetesen az Oxigén Klub nem vállalja a rendezést. Kérdem én miért nem?!

 
zaultschy 2009-01-27 19:58:19 | 6
zaultschy képe

azt hiszem a leghitelesebb topic ezzel kapcsolatban a szervezők topicja,nem hosszú akit érdekel lessen bele:

http://www.oxigenklub.hu/forum/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=11

 
evita 2008-12-19 12:38:15 | 5
evita képe
Nem hallottam erről,de nagyon szomorú.A Rajkait is épphogy összehozták az idén...Puccos órjásplázák a városban,de egy marathonira nincs pénz...Yell  
rob 2008-12-11 22:05:49 | 4
rob képe

Basszus, most nagyon mérges vagyok! Erre készültem volna Januártól!!!

 

 
leon01 2008-12-11 20:25:16 | 3
leon01 képe

Szerintem a szervezők és a város is túl könnyen feladta!? Nem hiszem el,hogy a 2-ik legnagyobb város nem tud megrendezni egy maratoni futóversenyt. 10,20,42 km-es távok voltak és nem utólsósorban a 3.5 km-es "minimaraton", ai önmagában 3000! "kisiskolást" mozgatott meg.

Márciusban lefutom egyéniben a Balaton Szupermaratont,így hátha sikerül elfelejtenem Debrecent.

 
oleandro 2008-12-11 09:01:44 | 2
oleandro képe

Sajnálom, én jövőre is terbve vettem. Minden hibája ellenére azért nagyon jó kis verseny volt.

 Mi az, h. nincs rá pénz? A város megvonta a támogatást? Állítólag eléggé eladósodott az utóbbi időben, és ezért ott is megszorítások vannak. Ennek esett áldozatul ez is? És a potenciális  szponzorok? Tényleg nincs senki, vagy a szervezők adták fel túl könnyen? 

 

 

 
devilv8 2008-12-11 06:48:06 | 1
devilv8 képe
Én is olvastam róla hogy se a Debreceni sportocentrum, sem a város nem támogatja a Marathont, pedig hogy hangoztatták, hogy egyre többen vagyunk futók ott, és egyre jobb lesz. Kár, én akartam volna menni.