meggyesj futás

2019.05.25 Szombat, 18:04:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

04:48:21

Távolság

40.17 km

Tempó

07:11 p/km (8.36 km/h)

Edzésleírás

Zselic 40 éjszakai túra futva. Hamarosan betöltöm a negyedik x-et. Öregszem. Ebből az apropóból elhatároztam, hogy kedvenc gyalogtúrámat idén önző módon nem tanítványokkal teljesítem, hanem lefutom. Társam is akadt, Attila is készült velem, de tegnap csúnyán megsérült. Sebaj, gondoltam én akkor se eresztem el!
Kutya kemény volt, elég szintes, szinte végig terep, erdő. Nagyon szép, csak fárasztó. Az első húszas kemény emelkedőkkel izzasztot, és egy legalább 20 tagú vaddisznó rajjal, ahol sok volt a malac, emiatt meg is riadtam, álltam vagy két percig, mire kellő távolságra került mindenki...
A második húszas első tízese viszonylag széles földesút, hosszú, sunyi emelkedőkkel, helyenként sárral. Itt az út közepén álldogált egy vadkan, a sötétben csak a körvonalait vettem észre. Satufék, várakozás... Amúgy szarvasokat is láttam, de az nem ilyen izgis!
Az utolsó tízes hozta meg az igazi örömöket. Sok helyen futhatatlan volt így sötétben a terep az erdőben, hacsak nem akartam bokát törni. Volt egy csaknem 1 km hosszú szakasz, ami végre végig lejtett. Kb. 9 p/km!! nem lehetett rajta tisztességesen haladni. 32 km-nél kb. 500 méteren élvezhettem a derékig érő nedves füvet, amiben csapás, ösvény persze nem volt. Cipő, zokni tocsogósra ázott át, cuppogott az egész mire végül kiértem. Faluba beérve megállapítottam, hogy 38 km körül lesz a vége, én 40-et szerettem volna. A Simonfai tó körüli egyenetlen talajon futottam öt kört, így átléptem a kívánt km korlátot. Az idő talán nem a legjobb, de nem szégyellem, sok helyen nem a fáradtságom, hanem a körülmények miatt nem tudtam nagyobb tempót menni, és tényleg kemény pálya volt. Jól megdolgoztatott!
Végül az érem. Egyedi darab, Törő Zoltán kollégám alkotása, aki felajánlotta, hogy készít nekünk emlékérmet, mikor megtudta mire készülünk. Gyönyörű lett, köszönöm!

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
04:48:21 40.17 07:11 8.36 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

0 hozzászólás

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!