bushman futás

2019.02.17 Vasárnap, 07:39:00

Sport


(edzés)

Edzés ideje

02:00:00

Távolság

17 km Szint: 300 m

Tempó

07:04 p/km (8.50 km/h)

Edzésleírás

Ba Rig- Majpk- erd- Rig  ND8

Edzésszakaszok

Idő Táv
(km)
Tempó
(p/km)
Seb.
(km/h)
Szint
(m)
Minimum
pulzus
(bpm)
Maximum
pulzus
(bpm)
Átlag
pulzus
(bpm)
02:00:00 17 07:04 8.50 300 0 0 0
Új edzésszakasz

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

3 hozzászólás

bushman képe

bushman 1891 napja

Jó lehetett, köszi! :-)

sankesz képe

sankesz 1893 napja

Ma én is jártam a Dante-poklánál és le is másztam megnézni közelebbről. Egs! 

bushman képe

bushman 1893 napja

-"Miért, neked van pénzed elmenni idén is nyaralni?"

-"Nem, nekem ez a nyaralás. Ez uram, hogy itt vagyok majd minden nap kint és csoszogok felfelé a Napba.."

Furcsa ma kivételesen, borotvált pofával nekiindulni egy ilyen ködös reggelnek, mégha felsejlik is a színházi függöny mögül a tegnapi melegség varázsa. Az ígéretbeváltót pedig úgy hívják: Kecső- rét, legalábbis annak baloldali erdőszéle, ahol a keresett katlanhatás van. És ahonnan már melengeti a fagyott sarat a laposan vágó, felkerekedő fény. Megint a vagy kétheti emlékezet után vezetem elől a sort, bár nem kedvencem ez a pozíció. Jobbszeretem "valakire tenni a kereket" és közben elmélázni a jelenemen, ami nagyonis jófelé mutat, bár "Mordorban" mindig várhatóak hullámvölgyek. Mint most is, ahogy Ballát rosszabbik kalauzolásommal, a kedvelt fenyvesem elérése után, balra vezetném. A csak épp felsejlő átkötőösvény végi Dante-pokla felé. De ő mégis inkább a napos hegytető felé kalauzol az ágak útvesztőjében. És milyen igaza van!

-"Megint meg se tagadhatjuk magunkat" - rikkantom oda, miközben gyerekkori kalandozásainkra gondolok a bánkúti vadcsapásokon és arra, hogy mi lesz ennek a vége, ha az jobb kézre kibukkanó, sátrazó rétfolt és az átsejlő, szikrázóan fehér sziklák és a csupasz fatörzsek közt beleütközünk a besűrűsödő elegyes valóságba. A kimosolygó kék ég után ismét le kell forduljunk hát az általam csak intervall-katlannak becézett, mára már járhatatlanul bedölt fagyzugos huplik közé, balra. Miközben a harmadik csörtető őzcsapat válik el előttünk a fáktól.. Barátomat nem kell félteni, mindjárt szökell is fel a másik oldalon. Saját bevallása szerint egy új látnivalóra szomjazva az emelkedő tetején, ami hajtja és hajtja, légiessé váló lépéseit -magam alig kapkodva a levegőt kapaszkodok csak utána a gallyakat lépdelve. 

-"Istenem, milyen kár, hogy Biga megint nincs itt velünk, vagy Rézi..!" -gondolom. De visszacsöppenek a realításba, mivel kis kupaktanácsunk a tetőn megállapítja: ki kell lyukadnunk egy újabb hullám-lábkapkodás és fejforgató navigálás után a kék O-re. Onnan már nem Izom útján, hanem a csábító Molnárszikla-gerincen ereszkedjünk vissza, ezúttal mediterrán hangulatot csak szóban felidézve (ez úgy néz ki, hogy egymásnak kiáltozgatunk hátra, -ha eszünkbe jut egy újabb etűd) a mínuszfokos, ködös Majpark szorításába.

Soha rosszabb reggelt!

Felszerelések

Add meg az edzéshez tartozó felszerelésed!