Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 903 123 km-t sportoltatok
komiagi
Úszás komiagi  úszott  2017-11-16-n

Edzésvégzés időpontja
2017-11-16 00:00
Edzés típusa
Mellúszás (edzés)
Edzésmunka ideje
01:15:00
Megtett távolság
2.5 km
Edzés sebessége
2.00 km/h
Edzés tempója
30:00 p/km
Edzés leírása

Délutáni uszoda - gondoltam, megnézem, hogy koradélután mennyien vannak...

Nem sikerült ugyan pontban 2-kor elindulnom (de azért milyen tök jó, hogy ezt megtehetem!), úgyhogy 3 óra előtt kicsivel értem oda. Az öltöző kabinok közt mentem vagy két kört, mire találtam egy üreset, de olyan nagyon ez sem volt vészes. Az úszómedence meg szinte üres volt...

1-2 ember úszott egy-egy sávban, de amikor én mentem, az egyik sáv pont felszabadult, és ott végig egyedül voltam! (Érthető egyébként: aki dolgozik, az általában legalább 4-ig van, úgyhogy a fél 3-tól 4-ig, vagy 3-tól fél 5-ig tartó időszakban csak kevesen úsznak - gondolom, máskor is).

És amit úsztam:

10 oda-vissza mell

5 oda-vissza gyors (békatalppal) - légvétel minden 4. tempóra

10 oda-vissza - oda: háton siklás békatalppal, vissza: gyors, békatalppal, légvétel minden 6. tempóra

5 oda-vissza - oda mell, vissza gyors - békatalp nélkül - légvétel minden 4. tempóra

10 oda-vissza mell

(És meg kell említenem egy plusz oda-visszát, amikor is bepróbálkoztam a pillangóval. Békatalp volt rajtam, és hogy ettől, vagy sem, azt nem tudom, de két tempó után úgy begörcsölt a jobb vádlim mélyén egy pontban az izom, hogy attól féltem, elszakad(t)... nyilván a pillangónak annyi, lábfej pipál, laza továbbúszás mellben, háton, majd a medence végén fej bever, mert a sok egyéb miatt elfelejtettem, hogy háton nem látom, hol a fal...

Vicces volt... nem nagyon szálltam bele a falba, csak odakoccantam, a vádlimat viszont végig "éreztem", míg görcsnél jó szokott lenni, ha visszafeszítem, most olyankor kifejezetten érzékeny és kissé fájdalmas volt az a pont).

A végén beültem negyed órára a termál medencébe. Na ott, sokan voltak már így délután, de a medencében simán volt hely, viszont szabad széket, padot elvétve lehetett találni.

Összegzés? Tök jó volt úszni, és akkor azt hiszem, eztán délután megyek. Heti egy (esetleg két) alkalommal el tudok jönni a gyárból 2-kor.

 

0 hozzászólás

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!