Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 36 452 309 km-t sportoltatok
korpaZASZ
Futás korpaZASZ  futott  2015-03-01-n

5 / 4 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2015-03-01 10:10
Edzés típusa
Terepfutás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
01:08:11
Megtett távolság
15.72 km
Edzés sebessége
13.83 km/h
Edzés tempója
04:20 p/km
Szintkülönbség
200 méter
Maximum pulzus
167 bpm
Átlagos pulzus
159 bpm
Pulzustartomány
 
Időjárás
9 fok, Gyenge szél
Edzés leírása

Göcsej Galopp, 16km zalai, dombos terepen.

 

Itt az 53km-en indultam az utóbbi 3 évben, de idén elegendőnek ítéltem meg a rövidebb távot is, főleg, hogy pénteken még hosszút futottam.

 

Nyilvánvaló volt, hogy edzésből nem leszek kellően friss egy versenyre, de ettől függetlenül nem kocogni mentem. A szokásos vizes agyagos sár nem hiányzott ezúttal sem, de akadtak jól futható részek is, szóval komoly panaszunk nem lehetett, bár akik nem ismerték a pályát, meglepődhettek azért itt-ott.

 

A rajt utáni nagy lejtőt követően egy lépcsős emelkedő következett, ahol besoroltam a negyedik helyre, őszintén szólva gyorsabban nem is ment volna. Gondoltam is, hogy ez talán nem az én napom.

 

Aztán ahogy egyre lankásabb, síkabb, lejtősebb részekre értünk, felértem az elsőre (Fábrics Gabi) és mögötte haladtam  egészen féltávig, megfelelő tempóban haladt, és egyáltalán nem esett volna jól felfutni rá teljesen. Gondoltam, majd az utolsó emelkedőn eldöntjük a dolgot.

 

Aztán Németfaluból kiérve (8,5km) a terepes lejtőn kifogtam egy jól futható sávot a saras talajon és sikerült ellépnem. Onnantól hamar ráértünk a leggázabb részhez, a pocsolyás-mocsaras ligetes szakaszra. Eléggé fáradtam, sőt volt, hogy térdig merültem egy pocsolyába féllábbal.

 

Hátrafelé nem néztem, de kb. 2-300m előnyöm lehetett ott. Ezt onnantól sikerült megőriznem már a végéig, mert a verseny utolsó kilométere már egy füves talajú lejtő, ahol ekkora előnyt már nem illik elveszíteni.

 

Ez végül sikerült is és másfél perc megmaradt. Nehéz hova tenni az időmet, mindenesetre jó volt újra sok futóismerőssel találkozni.

 

 

 

5 hozzászólás

nedus 1331 napja
nedus képe

Gratulálok ! Hát igen a Göcseji sárról vannak emlékeim...jó formában vagy !!! maratont hol-mikor legközelebb ?

zsolaaa 1330 napja
zsolaaa képe

Gratulálok!

toncsofia 1330 napja
toncsofia képe

Terepen ez teljesen jó....

ikerkaszat 1327 napja
ikerkaszat képe

Gratulálok!

lacika76 1325 napja
lacika76 képe

Gratulálok!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!