Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 665 330 km-t sportoltatok
ikerkaszat
Futás ikerkaszat  futott  2013-12-31-n

5 / 6 értékelésből
Új edzés nézet
Edzésvégzés időpontja
2013-12-31 09:00
Edzés típusa
Tempó futás verseny(verseny)
Edzésmunka ideje
04:16:20
Megtett távolság
40.9 km
Edzés sebessége
9.57 km/h
Edzés tempója
06:16 p/km
Szintkülönbség
720 méter
Időjárás
Gyenge eső Gyenge eső, 4 fok,
Edzés leírása

XIX. Mountain Man Marathon

 

Először is meg kell köszönöm Bélának a mindenféle támogatást, nagyon-nagyon sokat jelent nekem. A többiektől, futótársaktól, frissítőpontokon dolgozóktól is annyi kedvességet, bíztató szót kaptam, hogy nekik is nagyon köszönöm.

 

Mondhatjuk a pálya és a verseny a „mániám”, már kétszer futottam az egészet (vagyis most már háromszor!) és rengetegszer részletekben. Annyi, de annyi emlék köt hozzá. Ez alkalommal minden a helyén volt, jól sikerült megtalálni a gyaloglás-futás arányát, a pálya sík részein még a 33 km után is tudtam gyorsítani. Az idei évre sikerült a lejtmenetekre valami olyan technikát kifejlesztenem, hogy magamhoz képest gyorsan, de közben pihenve tegyem meg. Az egész maraton ideje alatt teljesen nyitott voltam a világra, sok pozitív impulzus ért és reménykedem, hogy én is adtam másoknak.

 

Az első dombra számomra elég lassú tempóban kapaszkodtunk fel, de nem szerettem volna elfutni az elejét. A jánkahegyi frissítőponton, mikor a műanyag pohárral a szelektív hulladékgyűjtő fele igyekeztem, Béla rám szólt, hogy mellőzzük ez alkalommal a környezetvédelmi szempontokat, ennek most nincs itt az ideje, de én azért a helyére dobtam azt a poharat.:-)

Botfát nagyon frissen értem el, és ötössel kezdődtek az ezreink. Itt Béla leszakadt, bíztam benne, hogy nem aggódik értem. A csácsi-hegyet, az eddigi nagy mumust végig jó hangulatban futottam, mikor a kápolnához értem, kedvem lett volna az egész világot megölelgetni (ahogy a nap folyamán innentől bármikor). Örültem a csácsi hegyről lefele jövet a kék kútnak, ami üzemelt (egerszegi futók, ti mázlisták), itt frissítettem. Ránéztem az órámra 2 óra 44 perce futottam és tudtam, hogy az elsők hamarosan beérnek, de a megszokott „hogy a francba lehet ezt a maratont 3 órán belül lefutni” kérdés helyett „én is nagyon jó helyen tartok” érzése kerített hatalmába. Innentől, a sík részeken végig gyorsítottam, de még voltak tartalékaim, és mikor már csak 10 kilométer volt hátra, mondtam is magamnak, hogy azért már illene elfáradni.:-) A gógánhegyi gyaloglás elkerülhetetlen volt, viszont az utolsó pár kilométeren szerintem eszméletlen tempót mehettem.

 

Az esetleges dobogós helyezésemmel semmit nem foglalkoztam, tekintve, hogy Lubics Szilvivel és Görög Verával egy korcsoportban vagyok, de Imola megjelenése kis versenyszituációt keltett. A Gógánhegy legtetetén megelőzött, aztán én meg a lejtő elején vissza, nem is foglalkoztam az üggyel többet (nem néztem hátra), de nagyon a nyomomban volt (18 másodperc lett csak köztünk a különbség). Beérkezésünk után közölte Imola, hogy tavaly is én előztem meg a cél előtt a 24 km-en. Most meg is néztem akkor 25 másodperccel kapott ki! Jövőre szerintem nagy harc várható!:-)

 

Az abszolút női 3. hely tehát nagy meglepetés volt. Az örömöm hatalmas és ez nemcsak a tegnapi napnak szól, hanem valamifajta „kárpótlás” az élettől, mert tavaly nem tudtam elindulni, az idén meg 3 maratont kellett 3 különböző okból kihagynom.

 

Gratulálok minden célba érkezőnek, jövőre veletek ugyanitt! Köszönöm mindenkinek a szurkolást és a kedves szavakat. :-)

Cuccok, amiket edzés közben viselt
Név Méret Vásárlás dátuma Ár Album
Saucony, Jazz 16 40  2013-08-07  23500 Ft  

16 hozzászólás

yeppster 3741 napja
yeppster képe

hajra!!!!!!!! 4:06:):):):)

TiGör 3741 napja
TiGör képe

4:16 és harmadik hely! mindkettőt megjósoltam, valamint egy örömfutás! Így kell ezt Dóri!!! :))))

gabus 3741 napja
gabus képe

Hatalmas gratula! Erre érdemes volt várni két évet:) Ezután mi a következő cél?

korpaZASZ 3741 napja
korpaZASZ képe

Szuper Dóri, nagyon ügyes voltál és megérdemelted teljes mértékben! BUÉK

zsolaaa 3740 napja
zsolaaa képe

Tegnap learattad az elmúlt 2 év edzéseinek gyümölcsét

Hatalmas eredmény, Gratulálok! BÚÉK!

Wojtek63 3740 napja
Wojtek63 képe

Szép pont került egy szép "i" betűre! :-)

Örülök, hogy egy picit részese lehettem.

Boldog Új Évet Dóri!

totomi1 3740 napja
totomi1 képe

Ennek most össze kellett jönnie mert szeretted is volna, tettél is érte és természetesen megérdemelted. Gratulálok és B.Ú.É.K.!

 

 

 

azilinha 3740 napja
azilinha képe

Ez igencsak jól hangzik. Hatalmas élmény lehetett, ez átjön az írásodból. Örülök, hogy ilyen pozitívan élted meg az eseményt, a helyezéshez meg óriási gratula!

childerik 3739 napja
childerik képe

Kedves Tesó! Gratulálok a remek eredményhez (időben és helyezésben egyaránt)! Szép példáját mutattad annak, hogy ha "odateszed" magad, bármit el tudsz érni. Ennek még a futáson kívül is fogod jótékony hatását érezni.

Imo 3739 napja
Imo képe

Ügyi voltál :)

yeppster 3739 napja
yeppster képe

Oriasi gratula, bar en gyorsabbra tippeltelek, de ez is oriasi. majd a keszthelyi siksagon a maratonod 4oran beluli lesz:)

holovacz 3739 napja
holovacz képe

Á, nem tudok én semmit, Dóri ... Te viszont nagyonis, amint azt a mellékelt ábra gyönyörűen mutatja. :) Szívből gratulálok!

Ui.: de azt valóban nem hinném, hogy az 'örömfutás' az éppen adott helytől függne... És remélem, most már Te sem... ;)

pozan 3739 napja
pozan képe

Szívből gratulálok!! ja és a profilképeddel örökre beloptad magad a szívembe. nyáron tolunk majd párat...

vizimuu 3738 napja
vizimuu képe

Hát Dóri csillagos ötösre sikerült a 2013-as éved! Gratulálok!

totomi1 3737 napja
totomi1 képe

Ja. Azt a profilkepet meg ne valtoztasd - vagy max. valami hasonlora :-)

drzso 3736 napja
drzso képe

Gratulálok! Úgy látom rendesen felkészültél erre a versenyre! Nagyon megérdemelted ezt a helyezést! Így tovább!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!