Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 975 850 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Géndopping kimutatására alkalmas tesztet fejlesztettek ki

pen | 2010-09-03 | 6 hozzászólás

Az egyik német egyetem kutatói kidolgoztak egy olyan vizsgálatot, mely döntő bizonyítékot tud szolgáltatni géndopping ügyekben – írja a Gene Therapy tudományos folyóirat. A többéves kutatást a WADA finanszírozta.

Géndopping

pen | 2009-09-07 | 10 hozzászólás

2007-ben huszonöt amerikai genetikust kérdeztek meg arról, szerintük mekkora a szerepe a géndoppingnak a sportban. Ötödük állította azt, hogy van, aki már kipróbálta ezt a módszert a versenyzők közül, de abban mindannyian egyetértettek, hogy előbb-utóbb biztosan lesz génmódosított sportoló. Egy részük azt mondta, már a 2008-as pekingi olimpián felbukkan a géndopping, az optimistábbak pedig azt, csak 2012-ben, Londonban özönlik majd el a "gépemberek" a stadionokat. A Nemzetközi Doppingellenes Szövetség már 2002-ben tiltólistára vette a géndoppingot, de tenni nem nagyon tud ellene. A WADA jelenleg is érvényes nyilatkozata szerint "a genetikai szintű beavatkozások a gyógyítás szempontjából ígéretesek, de megvan a visszaélés lehetősége."

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke