Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 660 817 km-t sportoltatok

Címketalálatok

Motiváció Kouros módra - avagy hogy fussunk hat nap alatt 1000kilométert

Bozót | 2013-09-06 | 8 hozzászólás

Mi kell ahhoz, hogy valaki végigcsináljon egy hatnapos versenyt, pusztán  két és fél óra alvással, és ezer kilométernél többet teljesítsen ?  Minden idők legnagyobb ultrafutója, a görög/ausztrál Yiannis Kouros szerint a válasz: motiváció.  Kouros szerint a maratonnál hosszabb futások esetében a siker titka nem az edzésben, az étrendben, a genetikában vagy a futóstílusban keresendő, hanem a futó fejében.

Egészségtelen a vesztesnek szurkolni :-)

Bozót | 2013-08-23 | 4 hozzászólás

A péntekre (és a holnapi munkanapra) való tekintettel, engedjetek meg egy kevésbé profilunkba vágó, de mégiscsak sport témájú, könnyed hangvételű hírt. Csak óvatosan a szurkolással! :-) Francia kutatók szerint gyakran vesztes csapatnak szurkolni egészségetlen, mert egy pszichológiai felmérés szerint a drukkerek többet esznek egy vereség utáni napon, mint máskor 

És te hogy állsz a futáshoz?

pen | 2012-08-21 | 21 hozzászólás

Tűnődtél már azon, mennyire fontos számodra az edzés? Megfordult a fejedben, hogy talán túl komolyan veszed a futást és az kezdi maga alá gyűrni az életedet? Vagy épp ellenkezőleg, érezted már, hogy sokszor túl könnyen feladod és ezért nem jutsz egyről a kettőre? Csináld végig az alábbi tesztet, hogy megtudd, érdemes-e változtatnod a hozzáállásodon ahhoz, hogy igazán harmóniában legyetek - te és a futás.

Milyen zenével spannolják magukat az olimpikonok?

pen | 2012-08-03 | 4 hozzászólás

Ahogy megjelentek az első walkman-ek, a sportolók gyorsan felfedezték a zene jótékony hatását az edzéseik során. A hármasugró Willie Banks és a 400 gátas Edwin Moses az elsők között kezdett zenére tréningezni. A mostani olimpián is sok sportolót látunk kisebb-nagyobb fülhallgatókkal edzeni, készülődni versenyszámaik előtt.

Új könyv jelent meg a sport pszichológiájáról

pen | 2012-06-07 | Nincs hozzászólás!

Megjelent A Sport pszichológiája című könyv, amely a sport általános lélektani előnyeivel foglalkozik, de kitér azokra a veszélyekre is, amelyek befolyással bírnak a teljesítményre, az eredményességre.

atlétika balaton bringa bsi budapest dopping eb edzés egyéb sport fogyatékkal élők sportja frissiteni futás félmaraton gyalogtúra hegyikerékpár hosszú katinka iaaf ironman itu kerékpár london maraton mob mtb olimpia országos bajnokság országúti kerékpár parasport szabadidősport teljesítménytúra terepfutás tour de france triatlon túra ultrafutás vb világbajnokság világcsúcs világkupa úszás
Még több címke