Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 42 115 334 km-t sportoltatok
Fussunk neki!

Első futás

tothtamas | 2011-07-28 00:02:33 | 7 hozzászólás

Ma kezdtem bele a 10 km-es futás kezdőknek edzésbe. És nagyon kifárasztott bár lehet rosszul értelmeztem az edzéstervet. ugyanis az első napra ez van írva: 3km, 4-szer 1 perc Gyors, 3km. Mikor hazaértem akkor gondoltam át, Én egybe megcsináltam az összesen 7.2 km-re jött ki. Eléggé belefáradtam. Aztán itthon láttam, hogy az olyan hosszú futásokat egybe írja, szóval valószínűleg kis pihenő lehetne közötte...(aki tudja kommentbe segítsen)

Így elég fárasztó volt. De bírtam, az első 3 km sima volt. Aztán nehezebben, de a 4-szer 1 perces gyors is ment megállás nélkül egyben (ahogy irta közöttük lassabb pihenésszerű futás), de az újabb 3 km már nehezebb lett. Pláne, mert mielőtt futni mentem zápor volt és közben az előbújó nap elég párássá tette a pályát. Végül az egészet 39 perc körül (38:57) teljesítettem. Megállás nélkül... kezdésnek megtette.

Na puff

tothtamas | 2011-07-27 10:49:29 | 3 hozzászólás

Tőlünk kb 5 km-re van a pálya, ahova járok, hogy pontosan tudjam mennyi km-nél járok. A lényeg, hogy bicajra pattantam, csakhogy mikor odaértem volna leszakdt az ég. Úgy döntöttem majd este visszamegyek, mert még most is esik, kb 2 óra hosszája...

A döntés

tothtamas | 2011-07-26 17:49:25 | 6 hozzászólás

Ma találtam rá a honlapra, mikor keresgéltem edzésprogramok után a neten. Meg is tetszett, így reggeltem is. Mivel kb fél éve hébe-hóba futkorásztam a 10km-t céloztam meg. Kerestem hozzá programot és eldöntöttem, hogy elég kezdő vagyok és a kezdő edzésmódszert választom. Hét eleje van, így ez pont tökéletes. A program első napja: pihenőnap. Én ezt nem vettem túl komolyan és lementem egyet futni. Gondoltam egy 4 km-t lefutok és jöhet a program hnaptól. Korábban nem nagyon mértem. Ez volt a második, de összességében elég jó időt futottam magamhoz képest: 18.51,5. Míg a szünet tart reggelente fogok futni utána meg esténként, vagy suli után. Szóval holnap reggel megyek is és kezdem a programot. Majd írom a fejleményeket.