Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 37 095 289 km-t sportoltatok

Egy rosszul sikerült visszatérés margójára

 

fenris | 2018-05-05 08:13:54 | 6 hozzászólás

A hosszú kihagyás után, már csütörtökön terveztem, hogy megyek futni, pénteken végre sikerült elindulni. Az idegsebész azt mondta minden OK! Akkor hajrá, menjünk. Bár ne tettem volna.

Jól ment, kicsit fájdogált a lábam, de élveztem a csendet, a futást. Aztán elértem az öntözőberendezést. Innen a többi gyorsan történt. 

Lehajoltam, hogy átbújjak alatta, aztán -mivel öntözött-  becsuktam a szemem. Hideg volt a víz így siettem. Szerintem ekkor indult el, és én is haladtam. A két sebesség összeadódhatott és a homlokom és az orrom nekiütközött valamelyik  alkatrészének.  Orromon-számon ömlött a vér. Lekaptam gyorsan a polót, azaz kaptam volna, mert a jeladó hozzá volt biztosítótűvel rögzítve. A lényeg a polóval leszorítottam a vérző orrom. A vérzés csillapodott. Ekkor megfordult a fejemben, hogy itt fogok elvérezni, úgyhogy sétálva elindultam a kb 2,5 km-re lévő lakott terület irányába. Nem mertem futni, mert attól tartottam, hogy nem fog elállni a vérzés.

Aztán a szomszédom a község szélén meglátott és hazavitt kocsival. Lemostam a naggya vért és bevitt a Vasvári ügyeletre. Elláttak és továbbküldtek a TRÁLL-ra. Oda már nővérkém vitt. Röntgen. Orrcsonttörés. Fül-orr-gégészet. Leszakadt a bal orrcimpám, azt visszavarrták, a homlokomat még a TRÁLLon összevarták. A FOG-on az orromat helyretették és tamponálták. Na innentől kezdve, már nem volt olyan virágos jó kedvem. Fájt. Igaz a doktornő megjegyezte ritka az ilyen beteg, aki egy sziszenés nélkül végigszenvedi. Megjegyzem:azért a könnyem kicsordult nekem is.

Szerdán kontroll. Ott eldől kell-e műteni, vagy marad így.

 

Hát ennyit az újrakezdésről.

6 hozzászólás

tomcsi 256 napja
tomcsi képe

Na bakker...és mivel ütköztél végül?

Szimpla szerencsétlenség...ne misztifikáld túl...

Jobbulást!

fenris 254 napja
fenris képe

Köszönöm! A gyógyulásra és a pihenésre koncentrálok.

Másnap kimentem megnézni. Egy kb. félcolos merevítőcsőnek mentem neki, max. 10km/h-val. Egy ipari öntözőberendezés merevítője. 

https://br.depositphotos.com/44033475/stock-photo-central-pivot.html

A fotón a háromszögek alsó részét kötik össze. Az úton máshogy helyezkedtek el,mert a kerék mélyebben volt /vagy az út magasabban/ . Illetve nem láttam, hogy a vizen túl /locsoláson/ is van merevítő. DE sejtettem.

Mai napig nem értem, hogy sérültem két helyen egyszerre egy merev csőtöl. Orrnyereg és homlok. És azt sem, hogy ilyen sebességnél, hogy  tudott eltörni az orrcsont.

 

 

bushman 254 napja
bushman képe

Mielőbbi gyógyulást kívánok! :-(

fenris 253 napja
fenris képe

Köszönöm! Mi futók kemények vagyunk. 7 éve a bordatörésem három nap alatt úgy eltünt, hogy a dagnosztizáló orvos sem találta meg :) 4 hét és futni fogok!

tomcsi 250 napja
tomcsi képe

Telóval nem tudom behozni a fotót...

21 mm?

Az a 1/2" ;-)

Lehetett simán 3/4"-os is...28 mm...

Kontaktra több magyarázat lehet...először a homlokod érintkezhetett, majd mivel előre dőltél koccant az orroddal...ha előbb az orrod érte, akkor automatikusan behúztad a nyakad és jött a homlok...

Czeglédi Ferenc 245 napja
Czeglédi Ferenc képe

Mielőbbi jobbulást kívánok, legközelebb tessék sokkal figyelmesebbnek lenni!!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!