Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 37 153 589 km-t sportoltatok
RunBaby

Kezd beállni a rendszer...

Szlanyinka | 2018-01-15 16:07:14 | Nincs hozzászólás!

...de nem is ezen van leginkább a hangsúly, hanem hogy az igényem is egyre nagyobb a mozgás iránt. Persze vannak olyan napok, mikor a hátam közepére nem kívánom. Kinek van kedve a sötétbe, hidegbe kimenni jégcsapot gyártani az orrára? De az érzés mikor lefutsz 10 kilométert és érzed, hogy megint tettél az egészségedért valamit, felbecsülhetetlen! 

Az elmúlt két hétben törekedtem rá, hogy rendszeresen és szépen fokozatosan növeljem az edzéseim hosszát és javítsam az eredményeimet. Futi tekintetében érzem, hogy egyre inkább tér vissza az erőm és könnnyedén veszem a kilométereket. Az úszás már egy keményebb dió, de nagyon tetszik, edzi a tüdőt, minden testrészt megmozgat, és teljesen kikapcsol.

A kilók tekintetében nem igazán akarja a mérleg, hogy lejjebb kússzon, de nem siettetem, egy célt már elértem, jobban érzem magam a bőrömben, az erőnlétem egyre-egyre javul. Kaja ügyileg a cukrot és a normál lisztet, laktózt száműztem. Imádok enni, és természetesen ennek a nagy szenvedélyemnek a futás is adott egy löketet. A minőségen már változtattam, most kicsit mennyiséget kell lecsökkenteni és meglátjuk az eredményt.

Szurkoljatok, hogy ne hagyjon alább a lelkesedésem, ugyanis februárban egy nagy kalandban lesz részem, amihez egy futóverseny is társul. Edzésre fel! Mindenkinek jó sportolást :)

Motiváció újratöltve

Szlanyinka | 2018-01-08 08:57:02 | 5 hozzászólás

Hirtelen felindulásból jutottam arra, hogy nekem nem csak futnom,megélnem,de az élményeimet mondatok formájában is meg kell örökítenem.

Sport múltam régre nyúlik vissza, mivel több évet kajakoztam, úsztam, kondiztam, éveket jártam spinningre, de a futást mindig "muszájból" és kedvetlenséggel űztem.

Közel 2és fél éve futok rendszeresebben, kisebb nagyobb elhajlásokkal. Először, 2015 végén kezdtem el kocogni, éppen egy betegségből jöttem kifele. Annyi erőm volt, hogy pár száz métert lefussak, aztán elfogyott a szuflám. Ezt követő évben már kisebb távokon is elindultam. 2016 végén a Garda-tavi félmaraton érmét is bezsebeltem, és imádtam. Talán ekkor kapott el igazán a futóláz.

Tavaly nagy elánnal kezdtem az évet. Fuss 2017ben 2017 kmt. Kb áprilisig lefutottam 800 kmt, majd lenyomtam a Viviccita félmaratont. Májusban következett a Tihanyi félmaraton, s az allergia szezonnak köszönhetően teljesen alább hagyott a lelkesedésem. Ez addig fajult, hogy hónapokat maradoztam el, a kilók jöttek fel rám, egyre tónustalanabb lettem, a kedvem is elment a sporttól.

Sokakban január elején fogalmazódott meg, bennem már decemberben, hogy ez így nem mehet tovább. Szükségem van az testi lelki egészség megőrzéséért, a lelki béke újjáépítésért a mozgásra.

Most már jó pár hete futok és futok. Új tervekkel, új vágyakkal, új sporttal, az úszással kiegészülve.

Hello Január! Run baby RUN:)