Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 902 981 km-t sportoltatok
Évforduló, avagy 1 éves futó vagyok

zsibbadás

mandita70 | 2011-03-29 21:40:31 | 2 hozzászólás

A hétfői nap: kihívás volt az tuti. 4*7 perc futás 2 perc séta.

Az első etapot észre sem vettem, a második nehezen ment, figyelnem kell a légzéstechnikára. A harmadiknál megérkezett a lábzsibbadást, futás közben átestem a holtponton és utána már minden nagyon klassz volt.

Csak az a zsibbadás ne lenne. Érdekes módon most a bal lábamnál jelentkezett. Először a lábfejem, talpam, majd felfelé kúszott az érzés egészen a combomig. Amikor levettem a futócipőt, mintha ezer hangya szúrná a lábamat. Nem tudom mi ennek az oka. Már arra is gondoltam, hogy túl szorosra kötöttem a cipőfűzőmet.

Mondjuk ez nem tántorít el, már nagyon várom a szerdai napi edzést.

Ma annyit főztem a famíliának, hogy csak egy parányi hasizomgyakorlat sort tudtam csinálni. A menü elég sportos: olasz lepénykenyér, hozzá friss saláta medvehagymával és grillezett sovány husi. Ne ez lesz az ebédem holnap.

A kezdés, fogyás, formálódás

mandita70 | 2011-03-22 19:29:34 | 8 hozzászólás

Hát kedves sporttársaim 4. hete futok, az öt km-es edzéstervet kezdtem el. Én 40 éves vagyok, kettő 4leánygyermek anyukája. Maximum súlyom 84 kiló, mélységem 167cm. Tehát túlsúlyos vagyok.Nem kicsit.

Korábban jártam aerobikra, ilyen olyan kardio órára, akár heti négyszer is, de nem volt olyan sikerélmény amit igazán vártam. Sem lelkileg sem testileg nem azt kaptam amit most a futástól.

Nem éreztem jól magam a gyarapodó súlyom miatt, ezért nem mentem emberek közé, már a fodrászomhoz sem mertem elmenni - aki vékony, csinos, sőt szép és a barátnőm - hogy mit szól a kerekedő alakomhoz. Szégyelltem magam, tudtam fejben, hogy mi lenne a helyes, de nem volt lelkierőm azt tenni. Nincs önuralmam, nem nézek tükörbe? Így hát egyre lejjebb sülyedtem a depresszió lejtőjén. Mivel már korábban volt ilyen, felismertem és kerestem a kivezető utat.Tudtam, hogy gyorsan kell megtalálnom, azt is tudtam hogy sport kell, hogy legyen. Újra elkezdtem az aerobikot, de nagyon hamar be is fejeztem. Nem segített. Kutattam a fejemben és lelkemben mi az ami segíthet, és olvasgattam a neten.

Más is motivál. A lányom ballag áprilisban a középiskolából és nagyon szeretném, hogy büszke legyen rám, hogy milyen csinos az anyukája.

Már korábban próbálkoztam a futással, tudtam, hogy fokozatosan kell szoktatnom magam, de nagyon hamar feladtam.

Most viszont rátaláltam erre az edésterve. Nagyon megtetszett a fokozatossága, elolvastam minden hozzá írt kommentet, nagy kedvet kaptam hozzá. Úgy döntöttem, hogy belevágok. Kitettem a táblázatot a hűtőre és minden teljesített edzést áthúzok. Óriási sikerélmény. Bírom a kiképzést, eljutottam addig, hogy már alig várom a következő alkalmat. Pedig fáj a vádlim piszkosul a futás felétől számítva. Átesem a holtponton és utána már jól megy.

Ami pedig nem elhanyagolható, hogy a kilók elkezdtek lefelé menni!!! Ez nagyon inspirál. Tehát kifelé jövök a mélyből

2014-08 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (5 bejegyzés)
2011-03 hó (2 bejegyzés)