Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 927 490 km-t sportoltatok
faxau blogol

DpFp 4.51p/km :D

faxau | 2011-03-20 17:22:24 | 10 hozzászólás

Ahogy ígértem.

Majdnem lekéstem a becsekkolást, de odaértem. Gással, és Pirtyák Lacival megbeszéltük a tervet. Gás 45 körüli időt akart, mi 50 percen belüli célba érést, nekem a 4.50 volt az titkos terv...

A rajtnál kilőttünk(4.25-öt futottak én egy hangyaszellentésnyit lemaradtam, mert durvának éreztem-4.30), hogy ne kelljen a tömeget kerülgetni. A második km után Gábor begyújtotta a rakétákat, és otthagyta Lacit. Tartottam a távolságot, de még mindig túl gyorsnak gondoltam. A fordító előtt 200-250 méterrel értem utol Lacit, és kb.5.5 nél hagytam le.A fordítónál is volt még 20 másodpercünk a 4.50-es időhöz(!). a 6-os 7-es kmt szerintem kicsit belassultuk, és 7és félnél hallottam, hogy utolérte Lacit egy lány-aki egyébként az első lett a lányoknál ! És megelőzte...ott volt közvetlen mögöttem, és elkezdett előzni. Úgy éreztem, hogy van még bennem Kraft, ritmust váltottam, Fej-fej mellett futottunk kb 250 métert, de nem bírta. 100 méter múlva újabb támadás, de nem bírtam visszaverni(itt már 4 beszív,4 kifúj helyett 2beszív 3 kifújnál tartottam),egy kanyar múlva visszaelőztem, és tartottam magam. 1500 méter. El a 'mitter és társa' előtt föl a dombra. És újra lehagyott. Kérdezte, hogy "mi lesz a csúcsfutással?" kis lejtő, visszaelőztem, 500 méter-és kész voltam-félrehúztam teljesen, hagytam menni, benne még volt erő.( A célban gratuláltunk egymásnak)és a köv 400 métert szuszogva küzdöttem végig, de az uccsó százat megnyomtam... A kollegnia 48húszonvalamennyi alatt bőven előttem ért célba, én 48 harmincvalamennyi(pontosítás hamarosan-mert természetesen nem nyomtam ki a sotppert egyből)[35] futottam be. Igaza volt monerd/monique-nak nemrégiben- a tempót bírtam. Laci 48.54-et futott, Gás45.07-et:) Elégedettek voltunk mind.

A szombati edzést ma este még meg akartam csinálni, de tegnap megígértem az alsószomszéd idős házaspárnak, hogy behordom nekik a húsz q szenet. Nem lett volna gond, de mihelyt egy pillanatra megálltam, azonnal kezembe nyomtak egy fröccsöt:) így inkább kihagytam.:D Az edzést. Ha belegondolok, hogy tavaly októberben még meghaltam ettől a távtól, (akkor 52vmit futottam)most meg szénlapátolás után is belefért(volna 12km) hát a fejlődés nem semmi.

Tök jó volt. Ebben mo-ka is meg tud erősíteni-ő is nagyot futott!!!

5 alatt!!:)

faxau | 2011-03-09 18:29:22 | 20 hozzászólás

Hát még most is vigyorgok, mint a tejbetök:):) EL sem hiszem magam! A terv az volt, hogy "nézzük meg,hátha végig birok futni7 kilométert 5 perces kilikkel!" Persze bekezdtem-szokásomhoz híven-gyorsabban, mint szerettem volna 4.50-nel. Erre aszondtam magamnak, hogy most már akkor tanuljak ebből, tartsam a tempót, aztán a végén majd jól kidöglök, és legközelebbre majd jól meglesz a tanulság. Erre a második is simán ment. Sőt nem  éreztem túlzónak a tempót. A 3. is simán megvolt. És ekkor jött a 4.Már láttam, hogy ott kolbászol egy németjuhász, és fényévekkel mögötte ott kóricált a gazdája. A kutya pont szembe jött velem, sétára váltottam, majd miután elment mellettem újra tempó és jó hangosan megjegyeztem a még mindig távolább levő-és egyre nagyobb csókának, hogy "kössssz!". Mikor mellé értem-100 méterre volt a forduló, szóltam, hogy mindjárt" jövök vissza", mondta, "jó", de ahogy mondta éreztem, hogy jól lesz@rja.Forduló plusz adrenalin, -nem a kutya miatt- és némileg dühből elrobogtam a kutya mellett és a még mindig lemaradt gazdája mellett, akik szintén egyszerre fordultak velem,tehát megint szembe jöttek. Közben volt néhány durva anyja a gazdinak.Pesze csak magamban. Három kutyával szoktam sétálni, ha csak gyalogos jön akkor is behívom őket-ki tudja ki milyen hatással van a kutyára, vagy a kutya milyen hatással van a Zemberre. Közben rájöttem, hogy nem 100 méter sprint a mai terv, kicsit visszavettem és még így is+séta 4.40(!!!) volt a 4. kilométerem. Ezt azért éreztem, hogy túlzás-több oxigént fogyasztottam, mint amennyit fel bírtam venni, és megpróbáltam visszatérni a 4.50-re. És sikerült! Az utolsó kilométeren nem bírtam már a 4baszív,4kifúj légzést tartani, úgyhogy 3-3ra váltottam, de végig bírtam. Ha a kutyás, ill gazdás intermezzo kimaradt volna-úgy érzem simán tudtam volna egy tízest dobni ezzel a tempóval.

Hú de hosszúra nyúltam.. De nagyon jól érzem magam... Tök jó. Bakker, kell adjak magamnak egy ötöst, bár lehet, hogy hatost!:)

Edzésterv....

faxau | 2011-03-04 13:32:25 | 16 hozzászólás

Ajaj, ma elgondolkoztam az edzéstervemen. Kora reggel, újságolvasás helyett:) Néztem, nézegettem, számolgattam, és arra a következtetésre jutottam, hogy biza nem lesz elég a heti 4 futás...Basszus. A heti futások ugyanis fogják magukat és aljas módon elkezdik meghaladni nemhogy a 40 km/hetet, hanem még az 50-et is. Ezt a hetet már elbazilikáztam, de a jövő 7-től kénytelen leszek valahogy begyömöszködni a napirendembe az 5. futást (persze lehet, hogy a Zasszony megöl-akkor meg mindegy is). Már a félmaratonit is ellazáztam: kezdtem a 7. héttel:) és heti 4 helyett hármat futottam. Hát a végén éreztem is... Ezt most ha lehet hanyagolnám. Nadeellenbenviszontakkor az lenne a kérdésem, hogy nem-e lehet-e hogy, ez sok-e lesz-e 1xre??-e :) Örömmel veszek minden segítséget! E szerint futok(nagyjából, l. múlt heti YT:) )   :

http://www.edzesonline.hu/edzesterv/152/maratoni_futo_edzesterv_kezdoknek   és (apropos, hogy kell normálisan belinkeli vmit?) és kedden kezdődik a kilencedik hét.

Előre is gyekujem!