Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 43 927 178 km-t sportoltatok
faxau blogol

B@sszus....

faxau | 2011-02-09 16:03:18 | 7 hozzászólás

Asszem ma megfutottam az eddigi legjobb 5 km-emet. Persze nem biztos........... Szóval-nekilendültem a laza bemelegítő kocogás után a mai 5-nek. Minden futásom előtt megtekintem mennyi az idő, hátha egyszer balga mód kinyomom futás közben, aztán átnyomom stoppórra. utólag rekonstruálva az eseményeket ez ma elmaradt. Valszeg még itthon megnéztem az időt. aztán szép nyugisan kimentem itthonról megsimogattam a kutyákat bezártam a kaput bemeleg ->stopper indít. Első kili 4.50. Wow. Második is 5-ön belül. a 2,5-ös fordulónál néztem, hogy csúnyán belassultam.Belehúztam, és nem néztem tovább az időt, nyújtottam a lépést, köptem ki a tüdőmet, egyre gyorsuló iramban. az utolsóra maradt még egy kis energiám tovább fokoztam a tempót.Cél stopper lenyom. De a puloverem ujja rálógott. Még a pihegés közben gondoltam megnézem bámulatos időmet és ...lenulláztam a stoppert, amikor felhúztam a pulcsit. óra 18.08-at mutatott. Basszusoltam egy keveset, de aztán arra jutottam, hogy:" Oké ez alig, mint fél óra -király. " Oxigénhiányos aggyal. Hazakocogtam, gyors beírtam, és láttam, hogy milyen időt mentem. Ekkor tudatosult, hogy nem 6, hanem 5 km-t futottam!!! És nem értettem. Végiggondolva az egészet bizony induláskor nem néztem meg az időt, hanem emlékeztem egy időre. Na ez a b@jszameg!!!!!

Iramodás

faxau | 2011-02-04 19:23:19 | 5 hozzászólás

Ma lefutottam az első fartlek-emet. Egy-két hetykét kivéve...:)Eleinte.  Iszonyat mód elfáradtam, de nagyon jó volt. Még nem tudom, hogy tetszik-e vagy sem, mindenesetre elgondolkodom azon,ha változatlanul ilyen jól fog esni, hogy beiktatok néhányat, mondjuk a keddi, vagy a pénteki edzéseimbe. (Természetesen ma a keddi futásom volt). Holnap lefutok egy laza szerdát, de tanulva a múlt hétből, nem futom le a három nap alatt a 4 futást, a péntekit kihagyom, a vasárnapi hosszú viszont meglesz vasárnap. Vissza a maihoz: a két km laza után beleadtam mindent és váltogattam a kemény futást a kocogással, figyelve  az egy egység futás kétharmad kocogásra. Az időtartamokat 2 perc és 15 másodperc között váltogattam. A levezető  egy kilométeren, ha akartam volna sem bírtam volna gyorsabban futni. Futni... csoszogva vánszorogtam..:)

Csontkovács

faxau | 2011-02-02 11:38:45 | 22 hozzászólás

Sosem érem magam utol az edzésekkel... Na. mindegy. Tegnap csontkovácsnál jártam. Megnézettem a régen eltört és többször újrasérült nagylábujjam->előbb-utóbb műtét:/, és mondtam neki, hogy hosszú futások után érzem a combcsontfejem, a bal lábamnál. Hát nem rövidebb a bal lábam egy centivel, mint a másik?! A feleségem szerint a természet igazságos, mert a jobb viszont egy centivel hosszabb:) Azt javasolta,mármint a csontkovács, hogy hordjak sarokbetétet-futáshoz is. Az esetleges hozzászólóknak van netán ezirányú tapasztalatuk? Vagy vmi egyéb 5let? Előre is köszi!