Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 867 058 km-t sportoltatok
faxau blogol
A cudar életbe!
faxau | 2013-04-19 16:07:13 | 12 hozzászólás

Intenzív morgás következik...

 

Mit keres a hazai katvéd egy futóblogon? Cudar sokat..

Adott egy pedagógus aki lelkes tanulókkal elindul egy felmenő rendszerű katasztrófavédelmi vetélkedőn. Másodikok lesznek a területin, így bejutnak a megyeire, ahonnan csak egy csapat jut tovább. Csak azt nem tudja a fent említett 5 fő, hogy mikor és hol lesz a megyei… Egyszer csak kap egy emailt az iskola, hogy ripsz-ropsz legyen itt és itt. Ott is vannak, meg is nyerik szépen a  versenyt, így  ez a 4 fő, meg a felkészítő, aki a csapat gyengéit, erősségeit ismeri és esetleg egy  pillantásával a gyengélkedő, vagy elbizonytalanodott csapatnak segíteni tud(esteleg súgni:P), képviseli kis megyénket az országos döntőn. Hogy „mikor?” Hogy „hol”? „Jakérem, azt nem tudjuk”- mondják a katvédfejesek.

Na menjünk át E/I-be…Mígnem most hétfőn kapok egy  ímélt  a megyeiektől, hogy küldjem be a nevezést(név, szül.hely,idő, lakcím taj. Harmadszor! az előző kettőre is kellett.) 

Oké, de mikor lesz mégis az a fránya döntő? És nem tudják!! De az hagyján! Azt sem tudják, hogy kinek kell továbbítani a jelentkezést!!!!

Ma, pénteken fél egy után pár perccel kapott a suli egy ímélt. Hogy kéremakkor jövő péntek Bp szállást ettől eddig itt és itt elfoglalni. Szombaton verseny 8-16-ig.

Naszóvalakkorkéremszépen itt tessék elmenni a bús fenébe!!! Milyen rohadt verseny az, ahol egy héttel az országos döntő napja előtt tudjuk meg, hogy mikor is lesz.

 A kedves hóhelyzetetnemkezelnitudókkal közlöm, hogy ők egymást baromira ugráltathatják, meg sajnálom, hogy összevonták a tűzoltókat és őket, és ezt mindkét szervezet rohadtul utálja, de itt van néhány tucat család, aki miattuk pattog. Mert normáliséknál hétvégén lehet, hogy van program. Esetleg pénteken is.  Mondjuk én akkor német versenyre viszek gyerekeket…

És szombat? Na itt kapcsolódunk a futáshoz. Egy fél éve egy versenyre készülök.  SÁRVÁRra. Tudom magán ügy, le van szaharva, hogy mit csinálok a szabadidőmben. Lehet 12órát futkározni bármikor. Ja, csak van magánéletem is. És bár a feleségem baromi jól tolerálja az idióta futkározós férjét, azért adódnak súrlódások abból, hogy mindig miattam, meg mindig hozzám kell igazítani minden programot. Ez lenne az első 12 órás futásom. Nem tudom, hogy jól felkészültem-e, (nem elég jól ez biztos, de ez más kérdés.) és azt sem, hogy hogyan fog nekem ez bejönni. Lehet, hogy azt mondom, hogy soha többé. Lehet, hogy azt, hogy a juhnak a héjja, ez az én versenyszámom itt és itt változtatni kell a felkészülésen, aztán én leszek a királyfi.  Mindenesetre nem szeretnék még egy felkészülést végigcsinálni a bizonytalanra.

Oké, akkor irány Sárvár, a srácokat meg elviszi egy kolléga. Hát persze, ez ilyen egyszerű. Nem, nem a kollégában nem bízom, de én is a csapat része vagyok, a jelenlétem megnyugtatja a csapatot, egy nézéssel helyre tudom rakni őket, ha elszállnának maguktól, vagy ha megborulnának.

Oké, akkor le van tojva Sárvár, majd megyek egy másik 12 órásra. Egyrészt lásd fent, másrészt meg csupa ideg lennék, hogy most mit hogy csinálnék, hol tartanék. Hetek óta erről a versenyről álmodom.  Biztos tudnék a csapatra koncentrálni. Meg ha a döntőben is ilyen fejetlenség van katasztrófavédelmiversenyszervezésügyileg, akkor  lehet, hogy a tisztelt egyenruhás bagázst a felfokozott lelkiállapotomnál fogva elküldöm a bús büdös pipacsba!!!

És akkor most ? Mi csináljak? Nincs jó döntés!

Mindenképp pipa leszek magamra és a szervezetlen bagázsra! Baromi jó lenne, ha előre gondolkodnának! Mert ők egymást ugráltathatják, de én civil vagyok!!! És idén eddig elégtelenre vizsgáztak. Nálam már másodszor.  Én nem  a helyi parancsnokságok, kirendeltségek, stb.  Hanem a fejesek. Akár a fő fejesek, akár a fő szervezők. Még mielőtt bárki magára venné. Ja, és ez volt az utolsó, hogy bármilyen egyenruhás szervezet versenyén részt veszek. A honvédség rég leszerepelt, (holott van tanítványom, aki már tiszt, és indult velem honvédelmi  versenyeken, pl. Bevetés próbán) Most ők is( holott van katasztrófavédő ill. tűzoltó a volt tanítványaim között,  akivel megyei másodikok lettünk ilyen versenyen. A környékünkről sosem jutott  csapat az országos döntőbe. Pedig volt egy időszak, amikor környékünkről három csapat, köztük az enyéim is beton keményen erre, és hasonló versenyre készült. A 3-ból kettő mindig dobogón állt. De nekem köszi elég volt. Szórakozzanak egymással a laktanyában, vagy tudom-is-én-hol, ne én szívjak miattatuk a szabadidőmben. Vagy tessék normálisan megszervezni egy versenyt!

 

Ezt itt kérem nem nyílt levél. Kéretik nem megosztani. Ez egy durva morgolódás! Ha valaki itt az eon van, akit mégis érint a dolog, akkor privátban, vagy akár a blog alatt is megbeszélhetjük. Ha kérhetném ne a fész legyen ennek a felülete. Nem csípném, ha gyerekek emiatt kerülnének hátrányba. Ha fütyülnék az egészre, akkor oda írtam volna. Vagy a szervezőknek küldtem volna el.

Amit  lehet, hogy a verseny lezajlása után meg is teszek!

12 hozzászólás

Hauanita 4018 napja
Hauanita képe

Jujj, sajnálom, és pedagógusként meg is értelek.

Mégis azt mondanám, hogy ha tényleg tudsz kollégát, aki elviszi a gyerekeket, akkor menj Sárvárra. Tudom, hogy nem fogsz tudni teljesen nyugodt szívvel futni, de legalább futsz. Telefonon rájuk tudsz csörögni, hogy mi a helyzet. 

Nem keresel/keresünk annyit - véleményem szerint - hogy a szabadidőnkben is dolgozzunk, mondom úgy, hogy én is teszek ilyet, nyilván. De vannak prioritások. Néha legyél az Te magad. És a hobbid. És a szabadidőd. Mert ha az sincs, megette a fene az egészet, bármilyen lelkes pedagógus is vagy!!  :(

És nekem hasonló okai vannak annak, hogy egyre kevésbé készülök tét-versenyre. Minek, ha az esetek nagy részében frankón közbejön valami?

//Annak meg megint üzenet-jellege van, hogy ha egy versenyt nem tudnak rendesen megszervezni, akkor miért is várjuk a katasztrófavédelmisektől, hogy helyt álljanak, ha komoly probléma van. :(( //

lilla 4018 napja
lilla képe

Ha én lennék te, kolléga :), akkor ha célversenyem lenne tojnék minden másra, ha csak egy felkészülési, akkor mennék a srácokkal...Nem irigyellek.

Czeglédi Ferenc 4018 napja
Czeglédi Ferenc képe

Katasztrófa ami a katasztrofavédelmiseknél megy...Ilyen szervezettlenséget.....

torolt_12 4018 napja
torolt_12 képe

Neked is küldök pozitív enregiát. Kell a léleknek is, hogy erős legyen. Télleg cudar... :/

 

Maráz Zsuzsanna 4018 napja
Maráz Zsuzsanna képe

Én is felháborítónak tartom, hogy semmibe veszik a gyerekeket, a családjaikat, a pedagógusokat és úgy rendeznek meg egy országos versenyt, hogy 7 nappal előtte értesítik a versenyzőket. Olyan érzése van az embernek, hogy valaki reggel felkelt és azt gondolta , jó, én ráérek a következő szombaton, hát legyen akkor az a verseny. Azt is érezni az írásodból, hogy ez most nagyon megvisel. Szeretnél velük lenni,hiszen ők a te csapatod,  de a Sárvár , neked az idei év fő attrakciója lenne. Erre készülsz fél éve.Ezért edzettél abban a szutyok időben annyit télen. Áldozatot hoztál emiatt és áldozatot hozott a kedves feleséged is. 

Azért remélem, hogy  ezzel a levéllel, meg az azt követő sörözéssel  kiadtad a dühöd. :) 
monique 4018 napja
monique képe

sajnálom, h ilyen macerásak a dolgok, mindenesetre te tudod legjobban eldönteni h melyik a kisebb rossz számodra:) nagy hajrá, ha esetleg mégis sárvárra mész:)

alouette 4017 napja
alouette képe

Aludtam egyet a  történetedre, mielőtt valami okosnak álcázott marhaságot írnék ide. Én eldöntöttem helyetted kedves Károly, muszáj Sárvárra menned.És nem azért mondom ezt, mert pedagógusként (sem) nem áldozhatod fel a saját életed minden pillanatát a hivatásod oltárán, bár ez is igaz. Ha elmész a 12 órásra és megcsinálod - már pedig meg fogod, ha küzdelmes is lesz - igaz, hogy a csapatod "cserbenhagyod", viszont kitartásoddal, extrém, szinte emberfeletti sportteljesítménnyel olyan példát mutatsz tanítványaidnak - és nemcsak annak a 4-nek aki a versenyre megy, hanem a többieknek is - aminek közösségi "értéke" fontosabb és több, mint a katasztrófavédelmi versenyen való jelenléted és támogatásod.

A történet tényleg cudar és jól teszed ha nem hagyod annyiban ha már túl lesztek rajta.

Az energia pedig megy persze tőlem is :)

faxau 4017 napja
faxau képe

Köszi a hozzászólásokat! Igazából csak ki kellett írjam magamból. A döntésem megvan. A csapattal a héten még megyünk gyakorolni kétszer is, csütörtökön minden átbeszélünk, aztán egy kolléganőmre bízom őket.  Aluette, ez nagyon szép, de a gyerekek nem biztos, hogy így fogják látni...

alouette 4017 napja
alouette képe

bízz bennük...én megpróbáltam gyerekfejjel gondolkodni és ez jött ki belőle...büszke lettem volna az ultrafutó tanáromra ha lett volna:)...örülök, hogy így döntöttél, és nyomd el magadban a lelkiismeretfurdalást mert az energiádnak máshol lesz a helye pontosan 1 hét múlva:)

csetbalu 4017 napja
csetbalu képe

Karcsi, a csapatod büszke lesz rád, és érted is fognak menni. Te pedig Sárváron feltúrod az aszfaltot, egyidőben küzdesz a "gyerekeiddel", és bosszantod kicsit Jocit:) HAJRÁ!!!!

Briel 4017 napja
Briel képe

Ez tényleg cudar. Valahogy nem lepődöm meg a dolgok rendezésén, szervezésén, de a dilemmádat értem. És nem irigyellek miatta. 

Azt is látom, mit döntöttél, csak az kell, hogy fogadd el: a lehető legjobbat hoztad ki a hülye szituból. Hajrá Sárváron!

Gida 4017 napja
Gida képe

Na akkor röviden:Hajrá Sárváron!!! :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2021-10 hó (1 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (3 bejegyzés)
2011-01 hó (4 bejegyzés)