Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 663 391 km-t sportoltatok
faxau blogol

Csúcs!-futás!

faxau | 2011-04-24 22:22:59 | 6 hozzászólás

Naszóval, a mai futás a tegnap délutánnal kezdődött, mert du. 4-re egy lagziszerűségre voltam hivatalos. Azért nem összeesküvésre, mert az mikuláskor volt Hamburgban... Na mindegy, tegnap volt a buli itt Egomban. Erősen gondolkodtam, hogy taxizzak-e,a kocsi vagy a motor szóba sem jöhet, így inkább a buszra szavaztam, mert akkor már fél 11-re itthon vagyok. Taxi esetén aggódtam volna a futás elmaradásnak esélye miatt.:) Kaja, némi ser ital kis pogó, aztán busz-nem jött csak 20 perc késéssel. Reméltem tüdőgyuszi barátom elkerül. Végre hazaértem és ripsz-ropsz elaludtam. Majd fél kettőkor felkeltem, mert begörcsölt a vádlim. Nem szokott ilyesmi történni velem, Mg oké, csak a nem a pogóhoz tervezett cipő megtette 6ását. Viszont nem sikerült elaludnom!!! Kissé hosszú bevezetés egy 3,5-ös futáshoz.... Reggel még megtoldottam a remek állapotot némi hasmarssal...Mondtam, nem érdekel, akkor is megyek futni.. Elvittem a kutyákat sétálni, aztán usgyi.

A Márta panziónál, már egy csomón voltak köztük Jünnemann Kata, aki tavaly a lányoknál itt második lett! Mo-ka és mandita is ott voltak! Gással egy bemelegítő kör, aztán visszaszámlálás.. és rajt. Az elején kicsit visszafogtam magam, mert tudom, hogy az egész távon sehol egy sík rész. A 2 kilométeresek mellett-akik fél órával utánunk indultak- elfutottunk, hangosan buzdítottak-jól esett. Ekkor rákapcsoltam, elhúztam Kata mellett, nem volt jó napja, mondta már az elején, és szép fokozatosan több ember mellett. A múltkori 10-es végi ellenfelem-Bontovics Tímea(!)- most simán állva hagyott és ismét megnyerte a női kategóriát! Grat!A legjobbak mögött lemaradni, nem gáz, sőt! Valószínűleg a múltkori futás is csak az én oldalamról nézve tűnt olyan keménynek:D  Ekkor- még - egész tűrhetően éreztem magam. Az utolsó 500 m nagyon durva-nekem- és a legtöbb embernek. De egy srác a Futóművekből, aki odáig mögöttem jött kilőtt és lehagyott kapásból 4-5 embert. Volt egy 30 méter tempós menetelésem, mert némi oxigénhez szerettem volna jutni, aztán tovább próbáltam futásra emlékeztető mozdulatokat elkövetni. A célegyenes ráfordítójában kinéztem az előttem futót és lehajráztam!! Nem tudom, hol vettem ehhez levegőt,... Az utolsó 10 méteren Pirtyák Laci futott mellettem-jövő 7-től újra kezdheti az edzést:) A célba beesve észrevettem egy fát ami ki akart dőlni, ezért azonnal odavergődtem és megtámasztottam:) Ekkor vettem észre, hogy a stopper még mindig pörög... Lassan éreztem, hogy a fa megmarad, ott hagytam:) Gás már vagy 2 percel előttem bent volt .. nem sokkal utánam beért Kata is. Pont lemaradt a dobogóról:( Lementünk kanyarhoz páran drukkolni a 2 kiliseknek. Mo-ka mihelyt beért, már fordult is vissza manditá-hoz aki nemrég kezdett futni és ezt a versenyt nézte ki magának elsőre! És teljesítette.Nem semmi!!

Lent még úgy gondoltam, ilyen hülyeséget felfutni egy dombra-pláne erre.. Fönt már csak a vigyor volt:) Mihelyt jutott elegendő levegő a szervezetembe. Eredményhirdetés után lefutottam Katával, pedig szerveztem autót... Az előjelek ellenére tök szuper volt!!!

6 hozzászólás

mo-ka 4722 napja
mo-ka képe

Gratula, a célfotón jól látszik, hogy kevés volt a zoxigén!

mandita70 4722 napja
mandita70 képe

Jó voltál, le a sapkával!! Örülök, hogy a térded szóba sem került a soraidban.

Tündüs 4722 napja
Tündüs képe

Na még egyszer grat!

faxau 4722 napja
faxau képe

Köszönöm x 3  :D

monique 4722 napja
monique képe

gratula :)

a hajrához pedig nem kell extra oxigén, tudod, van olyan is, hogy anaerob anyagcsere. ;)

faxau 4722 napja
faxau képe

Nem az izmoknak volt szüksége energiára! :)Hanem az agyamnak, hogy tudjon az izmoknak kis üzeteteket küldeni:bal-jobb-bal-jobb...stb :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2021-10 hó (1 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (2 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (3 bejegyzés)
2011-02 hó (3 bejegyzés)
2011-01 hó (4 bejegyzés)