Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 868 932 km-t sportoltatok
cél a 3 óra

2010. december 26.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-26 21:28:42 | 6 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

A mai futásom, nagyon nehéz futás volt.

Kezdem onnan, hogy egy 12 órás műszak után mikor reggel fél hétkor hazaértem akkor melegítettem be, és gondos bemelegítés után indultam el futni.

Az első körnél semmi probléma nem volt, leszámítva azt, hogy helyenként nagyon csúszos volt a járda, mivel a hó egyrésze elolvadt, másik része visszont ott maradt félig hó, félig latyak formában....szerény véleményem szerint ma a legjobb lett volna gumicsizmában futni...szegény cipőm nem úgy lett megalkotva, hogy ilyen mennyiségű vizet hólevet, latyakot elviseljen....

Tehát ma reggel úgy indultam el futni, hogy cél 17 km! Tegnap mivel egész nap esett az eső nem tudtam futni, ezért ma reggel indultam.

2,5 km-nél volt 3-5 mp minuszom, picit gyorsítottam, ennek következtében az első kör végén ( 3,4 km-nél) már nullszaldos voltam.

Második kör végén szintén nullszaldosan futottam, talán volt 5 mp előnyöm.

De nagyon küszködtem a trutyiban, meg azt is észrevettem, hogy mivel hideg volt ( nulla fok környéke) nem ment jól a futás, ill lehet, hogy a 12 órás műszak után fáradt is voltam.

Tehát mint írtam 10 km-nél volt valami 5-10 mp előnyöm, ma reggel valami 54 perc 30 mp-re hoztam ki a 10 km-et, ha valaki megnézi hogy szerdán mennyi volt az eredmény, láthatja, hogy kb. 1 -1 perc 20 mp -vel gyorsabb voltam akkor, igaz akkor +10 fok volt....

A 3. kör végén (10,2 km) tartottam a pár másodperces előnyömet, igaz érzékeltem, hogy fáradok.

De mondtam magamnak, hogy akkor is végigcsinálom a 17 km-et (5 kör) ha a fene fenét is eszik, képes vagyok rá, meg tudom csinálni, és meg is fogom csinálni!

Mentem néhány száz méter, és beütött a mennykő....

Hátul a jobb lábam comb részébe, egy hatalmas nagy fájdalom hasított, szerencsére csak 2-3 másodpercre, viszont addig gyakorlatilag fél lábon bicegtem, majd kiáállt a fájdalom, de végig éreztem, hogy továbbra is "ott van" elég egy rossz mozdulat, és újra lecsap.

A sebességemet jelentősen csökkentettem, mint utolagos számollással kiderült kb. 10,2 km/h-ra (11-ről) némileg a futóstilusomon is változtattam, és így jóval lassabban, de folytattam.

Viszont ezért is élesen kettéválasztottam a mai futást, fájdalom előtti részre, és utána lévő részre. Ezért is vittem fel két részben az edzést.

1 rész még 11-gyel robogtam.

2. részben óvatosan már csak 10,2 körül kocogtam.

De szó sem lehetett arról, hogy visszaforduljak, szó sem lehetett megállásról, mivel tudtam, hogy még így is képes vagyok rá, és meg tudom csinálni!

Még volt hátra szük két kőr, azt már óvatosan lekocogtam, de megcsináltam!

A fájdalomveszély némileg csökkent, stabilizálódott az állapota, és tudtam tovább futni.

Végül az 5 kört, vagyis a 17 km-et 1 óra 35 perc 30 mp alatt futottam le, vagyis 2-3 perccel rosszabb idővel mint vártam, viszont az átlagom 10,7 km/h lett, vagyis még ez a sebesség is elég lenne a maratonon a 4 órán belüli erdményhez!

Mikor hazaértem levettem a cípőmet, a zoknimból mikor kifacsartam nem csepegett, hanem csurgott a víz, a cipőben pedig csaknem állt a víz, a lában teljesen felázott.

Hihetetlenül kemény futás volt a mai, de végül is táv alapján teljesítettem!

2010. december 23.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-23 16:05:35 | 4 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Ma gondban voltam, hogy hogyan öltözködjek fel. Hiszen 11 fok volt, és a napocska is ki-ki kukucskált. Hiszen 13 fokban rövidújjú pólóban szoktam futni, most pedig csaknem annyi van...ha viszont így Karácsony tájékán elkezdek rövidújjúban rohangálni, biztos bevitetnek a zárt osztályra....

Végül is egy közepesen vastag hosszúújjú mellett döntöttem, jó választás volt, mivel a napocska visszabújt mikor indultam, és mi tagadás az első néhány száz méteren nem volt meleg, utána viszont nagyon is belemelegedtem, és kissé bele is izzadtam!

Az első néhány kilómétert furcsa, de a lényeget tökéletesen fedő kifejezéssel gördülékenyen sikerült lefutni. a lábaim szinte maguktól mentek, és nagyon szuper érzés volt, olyan mintha lenne egy nagyon minimális lejtő, és azon szinte legördül az ember. Az ilyen futást szeretem. Megjegyzem, hogy legjobban 15-20 fokban szeretek futni ( viszont 36 fokban is futottam már félmaratont 2009. augusztus 26. Mezőtúr Túri Kupa) most pedig igaz, hogy tél van, de kissé közelíti a hőfok azt a bizonyos ideálisat!!!

Az első részidőnél mikor az időt megnéztem, úgy megdöbbentem, hogy majdnem megálltam!!! ....2,5 km-12 perc 58 mp!!! Szent Habakuk! ( utolagos számolással 11,6 km/h) ez szuper jó, de picit fogjam magam vissza, nehogy túl gyors legyek ismét ( mint múlt héten..) megyek tovább az első kör végén 3,4 km-nél 17 perc 48 mp (11,5 km/h) vagyis kb. 40 mp előny, tegnap 2 kör után volt ennyi...lassítás!

Megyek tovább, egy töpörödött törpnéni utánam kiállt, " ma is fut, hogy bírja? "

Majd befutok egy forgalmas kereszteződésbe, itt egy Suzukinak majdnem nekimegyek, mivel két fiatal ül benne, akik úgy hajtanak be a kereszteződésbe, hogy egymásra nézve beszélgetnek, könyörgök nézzenek előre is, sok gyermek is közlekedik itt!!! A kocsit megkerülöm hátulról, futok tovább.

5,9  km részidő 31 perc kereken! De szép szám! Milyen szép kerek! A tegnapinál 30 mp-vel jobb! (11,4 km/h)

Futok tovább, megvan a második kör is vagyis 6,8 km 35 perc 40 mp! (11,4 km/h) Picit lassítok és úgy kezdek neki a maradék 1,2 km-nek. Az utolsó 200 méteren gyorsítok. Imhol a végeredmény:

8 km

42 perc 25 mp

11,3 km/h

A tegnapellőtihez képest csaknem 1 perces javulás.

A mai napon sikerült teljesíteni a kitüzött célt, sőt túl is teljesíteni!

Holnap pihenőnap, szombaton 17 km!

2010. december 22.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-22 16:16:50 | 8 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Némi izgalommal készültem a mai futásra, hiszen azért 10 km-et lefutni már nem rossz teljesítmény, de főleg az érdekelt, hogyan viselkedik a lábam egy héttel a túlterhelés után, egy viszonylag hosszabb futásnál.

Napközben egy-egy pillanatig éreztem az Achilles-inamat, mondtam is magamban, hogy egy-két gyakorlatot egy lépcsőnél majd csinálok, de elfelejtettem ami utólag mint kiderült hiba volt.

A szokásos bemelegítés után indultam el futni, mivel +7 fok volt el is játszottam a gondolattal, hogy esetleg egy vastagabb, de rövidújjú pólóban megyek el futni, végül is felvettem a melegítőfelsőmet, de a cipzárárát nem húztam fel teljesen, csak félig.

A futás kezdetben jól ment, leszámítva azt, hogy van egy utca ahol még nemrégiben kedvenc csatornamunkásaim dolgoztak, szerencsére már múlt időben....az még egy kicsit sáros helyenként, és vigyázni kell mindig futásnál, hogy el ne csússzak. Kb. 1 km-nél jártam mikor hirtelen a jobb lábam külső bokája ( micsoda meghatározás..) elkezdett fájni, morogtam egy sort, de szerencsére csak kb. 20 másodpercig fájt, majd rendbejött, fél perc múlva a jobb lábam Achiles-ina kezdett el vacakolni. Kicsit kezdtem félni, hogy jaj...de szerencsére csak gyenge közepes intenzitással fájt, viszont féltávig elkisért a fájás...

Az első résztáv (2,5 km) nézem az időt 13 perc 15 mp ( megjegyzem, hogy másodpercre pontosan eltaláltam, gondolatban gratuláltam magamnak) ez 5 mp-cel jobb mint a tegnapi ( mint utolag kiszámoltam 11,3 km/h) egész tisztességes idő, a szintidő 13 perc 30 mp, tehát van 15 mp előnyöm!!! Nagyon helyes!

Az első kör végén 3,4 km-nél 18 perc 10 mp mutatott a telefonom, tehát sikerült további 5 mp nyernem 900 méteren (11,2 km/h) csak így tovább!

A bokám már szerencsére nem fájt, csak az inamat éreztem, de nem vészesen. A napocska is kissé kibujt aminek örültem, viszont egy perc múlva szép kövér verejtékcseppek indultak el a homlokomról. A cipzárt teljesen lehúztam, egy idős bácsi mellett futottam el aki akkor nyergelte meg a biciklijét, és vette fel éppen a kesztyűjét, miután a sapkáját a fejére húzta, rámnézett gondolt valamit.....( szerencsére nem hívta a mentőket, gondolta "ennek is eszkimó ősei lehettek....")

Viszont a cipzárt felhúztam néhány perc után, mikor a napocska visszabújt.

A következő résztávnál (5,9 km) picit csalódottan vettem tudomásul, hogy 31 perc 30 mp-nél járok ( lehet, hogy elnéztem?) de ez is jó idő (11,2 km/h), a lábam már tökéletes volt, azzal bíztattam magam, hogy már több mint a felén túlvagyok már ennyi sincs hátra amit lefutottam!

A 2. kör végén (6,8 km) viszont nagyon megörültem, mert 36 perc 20 mp mutatott a telefonom!!! Tehát van 40 mp előnyöm!!! Az előző kör végén 20 mp előnyöm volt, mostmár 40 mp! Ha igyekszem 10 km végén összeszedhetek 1 perc előnyt is.....Ugyanis 10 km-en a célidőm 54 perc 30 mp, teljesen felvillanyozott az a lehetőség, hogy egy teljes percet ráverhetek a célidőmre.....!!!!

Futottam tovább, nemsokára elém került egy 8-10 év körüli kislány a biciklijével, volt kb. 80-100 méter előnye, ráhajtottam, jó lenne utolérni! Versenyen is így szoktam kinézek valakit, van hogy 20 percig is "üldözöm" de általában utolérem, ez igen jótékony hatással van a gyorsaságomra!!!

A kislányt kb. 1 km "üldözés" után sikerült kb. 40 méterre megközelítenem, de kénytelen volt megállni egy útkereszteződésben, és ekkor le sikerült hagyni!

Utolsó részidőm 9,3 km 49 perc 30 mp!!! Ha teljes erőmből belehúzok ( persze szigorúan csak egy bizonyos határig!!!) 53 30-on belüli időt sikerülhet összehozni, és sikerül az 1 perc előnyt megcsinálni, mivel innen még ha teljes kört futnék 900 méter vona még hátra, amit én kb. 4 perc 50 mp-5 perc alatt futok le, de mivel ez nem egész kör ( ha egész lenne 10,2-re jönne ki) akkor sikerülnie kell 4 perc alatt lefutnom a maradék 700 métert...

Belehúztam!!!

Az időm ( 10 km-en) 53 perc 18 mp lett!!!!!!!

Nagyon-nagyon örültem neki!!!!!

1 perc 12 mp előny a szintidőhöz képest!!!

Átlagsebesség: 11,26 km/h

A mai célt sikerült teljesíteni, sőt túl is teljesítettem!!!

Holnap 8 km a cél!

2010. december 21.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-21 16:33:22 | 4 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

5 nap kihagyás után mára terveztem be 8 km futás.

Tegnap el kellett mennem ide a környékre óvatosan néhány száz métert kocogtam, de nem volt semmi probléma.

Ma egy-két alkalommal éreztem a combizmomat, de semmi baj, inkább csak űlésnél jőn elő.

Ma kivételesen nem esik, nincs köd, viszonylag jó idő van, nincs jég sem.....!!!!

Gondos bemelegítés, majd indulás. Az első néhány száz méteren semmi baj nincs, csak a testem jelzi, hogy észrevette, hogy kimaradt néhány nap, néhány ismerőst megelőzök vigyorogva integetek nekik, visszaintenek.

1,5 km környékén járok, amikor a jobb lábam sípcsontja finoman bejelez, hogy nem tetszik neki a dolog, de messze nem vészes, óvatosan futok tovább, néhány száz méter után egyszerre mind a két lábam sípcsontja élesen bejelez, de csak 2-3 másodpercre, még óvatosabban, de változatlan sebesség mellett futok tovább. Egy kis fodrászüzlet előtt vezet el az utam egy férfi áll a járda közepén és két biciklit tart, gondolom a felesége rábízta a biciklit, hogy" egy percre beugrok, de legkésőbb fél óra múlva itt vagyok" némi bűvészkedés után megoldja, hogy elférjek én is. Elértem a 2,5 km-et, nézem a mobilomat amin van a stopper amin mérni szoktam az időt, 13 perc 20 mp jó idő ( utólagos számolással 11,3 km/h) futok tovább, a lábam nem romlik tovább. Az első kör ami 3,4 km 18 perc 20 mp (11,1 km/h) egész jó idő, 10 mp-vel szintidőn belül. Futok tovább, úgy érzem, hogy picit gyorsítok is, a lábam egész jól elvan. 5,9 km részidő 31 perc 30 mp (11,2 km/h) meg vagyok elégedve, a lábam köszöni szépen jól érzi magát!!! 2 kör vége 6,8 km 36 perc 40 mp (11,2 km/h) rosszabb időt vártam egész felvillanyoz ez azt jelenti, hogy van kb a szintidőmhöz viszonyítva (11 km/h) kb. 20 mp előnyöm! Nagyon helyes! Még van hátra 1,2 km azt lefutom már gyorsan.

Végeredmény: 8 km 43 perc 18 mp (átlag 11,1 km/h)

A mai cél teljesítve, sőt picit túlteljesítve!

Miután a múlt hét keddjén új körrekordott állítottam fel ( 17 perc 20 mp)  sikerült túlerőltetnem a lábam, csütörtökön 1 kör után majdnem bicegve jöttem haza, ma próbának szántam a futást, megpróbáltam lassan futni ami nem igazán sikerült, a lábaim automatikusan ráálltak a 11 km/h sebességre és pici eltérésekkel végig tudtam hozni a sebességet, ami engem is meglepett! Kellemesen!!!

Holnap kicsivel nagyobb falat a cél, 10 km!

Tettem a napokban egy érdekes felfedezést, nos igen jó étvággyal ettem (szokásomhoz híven) elég szép nagy pocakot sikerült összehozni ( persze viszonylagosan) viszont a súlyom mindössze 0,5-1 kg növekedett csak! Jó kérdés, hogy ez hogyan van, jelenleg itthoni ruhában 77 kg vagyok-175 cm-hez!

Többször is elgondolkoztam már a helyes táplálkozáson, és részlegesen sikerült is megvalósítanom, úgy hogy mivel nagyon-nagyon ellene vagyok mindenféle csodabogyónak nem vagyok ilyet hajlandó megenni, inkább megeszem a savanyú káposztát ( saját savanyítás egy télen kb. 20 kg fogy el, szinte csak én eszem).

Egy jó hír mindenkinek: ma van az év legrövidebb nappalja, holnaptól már hosszabbodni fognak a nappalok!!! Nem igazán szeretek lámpafényben futni!

Tehát sikerült kiheverni a húzodásokat, és a mai cél is teljesítve! Sőt még izomlázam sincs, igaz nem volt olyan nagy táv...

2010. december 16.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-16 22:45:24 | 12 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Ma már nagyon vártam a futást, hiszen kihagytam két napot.

Megfelelően bemelegítettem, majd elindultam. Direkt lassan futottam, sőt tetűlassúnak tünt nekem legalábbis. Viszont így is gyors volt, mivel az útvonalnak kb. harmada szintiszta jég volt, ráadásul a letaposott tükörsima fajtából...

Kb. 2 km után elkezdett fájni a lábam, reméltem hogyha bemelegszik akkor abbahagyja majd.

2,5 km-nél 13 perc 30 mp volt az időeredményem, meglepően jó, rosszabbat vártam....mentem tovább, viszont mostmár nagyon fájt mindkét lábam.

Úgy döntöttem, hogy lefutom a szokásos kört, és hazamegyek, nem akarok egy csúnya sérülést összeszedni. Az utolsó 200 métert  már csak lassan kocogva tettem meg.

Nagyon-nagyon élveztem pedig a suhanást kedden, nagyon jó volt villámgyorsaságával futni, és új körrekordot felállítani.

De ezután kénytelen leszek magam visszafogni, és megmaradni a szokott sebességnél, bármennyire is csábító a gyorsaság...

Az edzéseket keddig felfüggesztem, részben a helyenként tükörsimaságú jégpálya miatt, részben túlerőltetés miatt.

2010. december 14.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-14 16:40:50 | 2 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Gondolkoztam ma rajta, hogy mikor menjek el futni? Reggel akkor amikor nagyon hideg van (-5 fok) viszont nincsenek víztócsák. Vagy délben akkor lehet, hogy melegebb van, viszont ugrálhatok a tócsákon át.

Végül látva, hogy milyen lassan melegszik az idő, kora délután indultam.

Most gondosan melegen öltöztem a melegítő alá hosszúújjú pólót vettem fel.

Már a kezdés is jó volt, most kerülgetni sem nagyon kellett senkit sem, viszont új veszélyforrásként jelentkezett a jég, mivel 1-2, később sok helyen megállt a víz és megfagyott.....nagy élmény teljes sebességgel vágtatni a helyenként tükörsima jégfelületen...

Első részidő: 2,5 km-nél 12 perc 43 mp!!! Nagyon jó!!!  ( mint utólag kiszámoltam 11,8 km/h) Nemhiába lihegek annyira... Tovább maxi gázzal: 3,4 km 17 perc 25 mp!!! Új körrekord!!! az előzőt 20 mp-vel javítottam meg!!! (utolag 11,7 km/h jött ki átlagnak)

Tovább maxigázzal, viszont érzem, hogy kissé fáradok, a lábamnak sem tetszik a gyorsaságom-nekem viszont nagyon is tetszik!

5,9 km-nél 30 perc 30 mp picit lassultam, de így is jó 11,6 km/h (utólagos számolás)

6,8 km-(2. kör vége) 35 perc 15 mp én kb. 20 mp-vel jobbat vártam, de ez is nagyon jó. A maradék 200 métert gyorsan lefutom.

A végeredmény 7 km 36 perc 20 mp!

Sebesség (átlag) 11,6 km/h

iram (átlag) 5 perc 10 mp/km ( ha jól számoltam)

A mai napom hihetetlenül kifáradtam, viszont hihetetlenül jót futottam!!! Igaz egy sarkom mikor bvefordultam egy hatalmas nagyot csúsztam, de sikerült lábon maradni, sőt még meg sem húzodott egyetlen egy izmom sem!!!

A mai nap nagyon kemény volt, de nagyszerű is!!!

A mai napra kitüzőtt cél, célidőn belül teljesítve!!!

Holnap 8 km vár rám!

2010.december 11.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-11 18:37:49 | 2 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Tegnap jól sikerült a gyógyfürdő, és a masszázs is, és végre valahára egy jót tudtam aludni is!!!

Ma cél: 15 km! Utoljára augusztusban futottam ennyit. Nosza rajta! Gondosan bemelegítek, majd indulok.

Közepes szél fúj, kezd esni a hó apró szemekben, sebaj, szeretek vékony 1 cm-es hóban futni, mintha párnára érkezne az ember lába, minden elhalkul.

Nagyon kellemesen futok, jól elvagyok, időként a szél megerősödik, de nem vészes. Első köröm végén nézem a stoppert van 10 mp előnyöm, nem rossz, picit gyorsítok, jól mennek a dolgok, azt leszámítva, hogy egy fiút majdnem elsodrok, mikor egy dombocskáról viharzok lefele, a másik 3 lehúzodott (természetesen megköszöntem nekik) ez elbambult és 20 cm-re húzok el mellette...

A második kört nullszaldóson hozom ki, pedig nekem úgy tünt, hogy gyorsultam...

3. körben egy nőcinek 5-ször kellett szólni mire meghallota, hogy megkérem, hogy engedjen el-micsoda süket...Viszont a hó már majdnem ömlik, pici szemekben, és a szél is megerősödött, néha kellemetlen szembehóval futni. A kör végén nézem az időt, hőhaj van 10 mp késésem...Eddig összeségében nullszaldós vagyok.

Elkezdem a 4. körömet, érzem, hogy lassulok, a hó is már 2-3 cm, picit kezd akadályozni, a szemüvegem is félig bepárásodott, a szélnek ismét van 1-2 kemény rohama, mit mondjak hóval nem kellemes...

utolsó km kezdetén megnézem az időt-az ördögbe hajmeresztő deficit kb. 1-1,5 perc minusz, átkapcsolok teljes sebességre.

Végeredmény kb. 40-50 mp késés a célidőhöz képest, semmi baj, messze nem vészes. A 15 km-et sikerült teljesíteni, sőt még tudnék tovább is futni.

célidő: 1 óra 21 perc 50 mp (precizen számolva)

valós idő: 1 óra 22 perc 40 mp

Sebesség (átlag) 10,9 km/h

iram: 5 perc 30 mp/km

Itthon látom, hogy az egyik nadrágszáramon fél kiló fagyot hó, és jég van.

2010.12.09.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-09 14:50:30 | 14 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

Ma ismét a www.met.hu előrejelzésére hallgatva indultam futni, mikor 12.10.-kor megnéztem a front a Hortobágy felett járt, tehát még kb. 25 km légvonalban, ami ilyen szélsebességnél 30-50 perc! Gyorsan BEMELEGÍTETTEM!

Majd indulás: az eső kicsit esett, kapucnit fel, így viszont melegem van....viszont mikor egy sarok után találkoztam a szembeszéllel, hát nem volt nagy élmény, szinte egyből teljes meghajtásra kapcsoltam, ezzel annyit sikerült elérnem, hogy nem csökkent a sebességem 2,5 kmn-13 perc 10 mp, nem rossz, mint utolag kiszámoltam 11,4 km/h

Tovább, kicsit lassabban, a lábam is picit kezd jelezgetni, de nem vészes, tovább...

Mikor ismét szembeszélbe fordulok, brutális, katasztrófa, abszolut teljes meghajtásra kapcsolok, de úgy érzem alig haladok, egy 2 centis járdalap eltérésen csaknem hasraestem, teljes erőbevetés, iszonyatosan lihegek, de lassan haladok csak, kezd esni az eső ismét....mint kiderült úgy, hogy teljes erőből mentem, úgy is 0,6 km/h-val csökkent a sebességem, vagyis kb. 7-8%-kal...Összeszedem magamat, itt már nem babra megyen a játék, nem romlik tovább a helyzet, talán picit javul.

Ismét befordulok egy sarkon, itt már oldalszél van, majd 400 méter után hátszél, kihúzom magam, mint egy vitorla, és mint kiderül hihetetlen gyorsasággal szinte vágtatok, az utolsó 200 méteren közelítem a fénysebességet, és befutok! Végre vége, most kezdem e csak érezni a közepesen erős lábfájásomat, de az utolsó 1,2 km hihetetlenül jó volt, mint kiszámoltam 11,9 km/h sebességel futottam ami 5 perc 2 mp/km-nek felel meg, viszont az utolsó 200 méteren ezt is felülmúltam!!!

Fantasztikus érzés volt az utolsó néhány perc, előtte viszont elkeseredett közelharc....

3 perc alatt hazaérek, az eső már csaknem zuhog, besötétedik, jól számoltam ki a viharzóna érkezését!

A mai nap is, elkeseredett közelharc eredményeként de teljesítve!

Holnap gyógyfürdő 2-3 óra, majd lábmasszázs!

Kiváncsi vagyok, hogy aki ma futott, annak is ilyen kinlódás volt?

Ja a lényeg:

7 km-37 perc 55 mp1átlag 11,1 km/h

A mai nap is teljesítve a tervnek megfelelően!

2010. december 8.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-08 14:15:20 | 18 hozzászólás

Üdv Mindenkinek!

A tegnapi nap nagyon jól ment a futás, de este lépcsőznöm kellett sokat, és közepes izomlázat is éreztem a lábaimban.

Ma megint csak a met.hu előrejelzésére támaszkodva 12 óra után indultam el futni. Nagyon jó idő 11 fok, időnként némi széllel, és akkor még nem esett az eső. Néha egy-egy viztócsát kellett csak átugrani, de akkora ugrással, hogy még egy kengurunak is becsületére vált volna....ha így halad tovább az időjárás átképzem magam akadályfutóvá, a víztócsa ugrásban már profi vagyokNevetés!

Viszont! 2 km környékén kicsit elkezdett fájogatni a lábam, a sípcsont környéke, de messze nem vészes. 2,5 km-nél 12 perc 55 mp, a tegnapinál 10 mp-vel gyengébb, de nagyon jó! Az új útvonalon haladok ami sármentes, 3,4 km-nél 17 perc 45 mp-nagyon jó! (11,5 km/h környéke) majd megyek tovább, viszont a lában lassan de egyre jobban fájogat....6,8 km-nél, már egyértelműen látszódik a lassulás ( az időre nem emlékszem) az utolsó 400 métert megpróbálom megnyomni, de a lában mostmár nagyon bejelez, ennyit és ne többet végül is az eredmény 8 km-en 43 perc 20 mp lett, vagyis némi kerekítéssel 11,1 km/h meg vagyok elégedve! Sikerült ezt is teljesíteni a terv szerint! Időközben eleredt az eső, én pedig nagyon lassú kocogásban megyek haza, a cipőm szinte cuppog annyi vizet kapot...A kapuban Tódorom a palotapincsim fogad (13,5 éves) beült a fenyőfa alá, mikor meglátot örömujongásban tört ki, de közlöm vele, hogy mivel esik az eső ezért nem megyünk sétálni kicsit lentebb lohad a jókedve, bánatában megyen másodjára is ebédelni!

A mai nap is terv szerint teljesítve lett, holnap 7 km van beütemezve, pénteken pedig megyek gyógyvízben ázni, majd lábmasszázs!

dec.7.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-07 13:57:42 | 6 hozzászólás

Ma miután tegnap éjszakás voltam 11-kor felébredtem, láttam, hogy a www.met.hu előrejelzése pontosan működött ismét, éppen, hogy csak esegetett az eső. Felkelés, bemelegítés majd futás. Ma 7 km a penzum. Hihetetlenül jól megy, néhány száz méter után sikerült ráállni egy gyors iramra, mivel már nem esett az eső, és 9 fok is volt, most nem kellett folyamatosan orrot fújni, jól haladtam. 2,5 km-nél 12 perc 45 mp. hihetetlenül jó....!!!! Majd befurdultam a sarkon, és csaknem nekimentem egy biciklinek, amelyet a trehány gazdája pont a járdára merölegesen parkolt le......majd tovább teljes gőzzel, 400 méter után csaknem sikerült belefutnom egy 1 m mély vizzel teli gödörbe, amelyet kedvenc csatornamunkásaim ástak( abban az utcában csatornát építenek) ki az útra, ott szembetalálkoztam egy kamionnal, majd 5 cm mély latyakban csökkentett iramban mentem néhány száz métert, ki is zökkentett a ritmusomból. ( természetesen mikor ilyen eset van akkor mindig leszámítom az időmből, hiszen ilyenkor több tíz métert kerülök) Futok tovább egy kereszteződésnél "kedvenc" csatornamunkásaimnak az Ifája jőn, bájos mosollyal intek nekik, és jelzem, hogy én szeretnék hamarabb átmenni a kereszteződésen, ők szintén bájos mosollyal visszaintenek, átengednek, és bíztatnak (" hajrá, gyorsabban, mindent bele) hiába ismerjük már egymást látásból legalábbis...

Mivel nem akarom megismételni a sárban futást kamionnal fűszerezve, gyorsan utvonalat változtatok, és úgy teszem meg azt az útszakaszt, majd vissza az eredeti útvonalra.

Végeredmény:

Táv:7 km

idő: 35 perc 50 mp (korrigált)

Átlagtempó: 11,7 km/h !!!!!!

Időjárás: 9 fok, némi széllel, borus

Köszönöm a nagyszámú hozzászólást mindenkinek, szerintem részben ennek is köszönhettem a mai hihetetlenül jó eredményemet!!!

Dec 4.

Czeglédi Ferenc | 2010-12-05 17:21:39 | 28 hozzászólás

Tegnap némi kihagyás után elmentem futni, most megfelelően bemelegítettem (15 perc) az első 2-3 km jó volt, de valamit elrontottam, és utána néhány km hihetetlen küzdelmembe került. De összeszedtem magam, elkezdtem koordinálni a mozgásomat, és (gondolatban) hátsón rugdostam magamat. Szó sem lehet visszafordulásról, írány előre. Egy tacskókutya is társult hozzám, de nagyon barátságos volt, de 1 km után feladta, inkább leállt szimatolni....én pedig gazella -szerü léptekkel maxigázzal rohantam tovább!

De sikerült teljesítenem a célt, sőt még 40 mp-vel túl is teljesítettem!

Táv: 12 km

idő: 1 óra 4 perc 50mp

sebbeség: 11,1 km/h

idő: borult, némi széllel 2-3 fok

legközelebb kedden futok 7 km-et.

Cél áprilisban teljesíteni a maratont 4 órán belül, ez évben 5 óra 1 perc volt, vagyis kb. 20% időt kell lefaragni...jótanácsoknak örülnék!!!

2016-11 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (2 bejegyzés)
2012-08 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (3 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (2 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (2 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (11 bejegyzés)