Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 900 202 km-t sportoltatok
Utam a célkapuig

War

PecsiPeter | 2012-02-15 14:29:25 | 17 hozzászólás

17 hozzászólás

Czeglédi Ferenc 4451 napja
Czeglédi Ferenc képe

Éhesen menni 24 km-et futni?.......

Kicsit nem lehetne az étkezést átalakítani? Mert energiafelhasználás bőségesen van....

Most gondolok itt néhány igen tápláló, de energiaszegény ételre!

PecsiPeter 4451 napja
PecsiPeter képe

Próbáltam már úgy is de most durva támadást indítottam a kilók ellen.Ezért is írtam,hogy kicsit túlzásba is viszem:).
Talán hihetetlenül hangzik és én magam sem biztos,hogy elhinném de nem fogytam az Ironman-en sem meg a 12 órás futáson sem.Pedig nem zabáltam utána csak normálisan kajáztam.1-2 nap után visszatöltődtem ugyanannyira.

easter8 4451 napja
easter8 képe

Szerintem igen brutál edzéseket nyomsz, és az ok amiért mostanában nem fogysz, szerintem annyi lehet, hogy egyszerűen hozzászokott a szervezeted ehhez a terheléshez, és ezt már alapnak veszi.

Ez elég durván hangzik, tudom, de ismerem az érzést, mikor 2 éve elkezdtem az első IM-emre készülni,és jöttek tavasszal a hosszabb edzések, simán lement rólam 6-7 kg, mert előtte nem mentem ilyen hosszú edzésekre, és egyből meglátszódott a fogyás. Viszont utána télen, mikor nem tudtam annyit edzeni, simán visszajött a 6-8 kg, amit a következő évbe már sokkal nehezebb volt leadni, éreztem is, hogy nem megy ez olyan könnyen, mint tavaly...Idén meg már azzal próbálkozok, hogy a táplálkozásra is próbálok odafigyelni, mikor mit eszem, főleg hogy este ne egyek sokat... Szerintem neked is ezt kéne, de azért majd kiváncsi leszek ennek a "nem eszem" kúrának a végére is...:))))

Sok sikert!!! Drukkolok!!!!!!!

Gandi 4451 napja
Gandi képe

Hát erre én is kíváncsi vagyok, sikerül-e ezzel a módszerrel fogynod :-) Amúgy értem a problémát, ugyan más paraméterekkel, de én is hasonlóan álltam a kilókkal, mikor még sokat sportoltam. A 12 órás futáson én sem fogytam egy dekát se, egy 50 kilis edzőfutásról meg úgy értem haza, hogy rendszerint rámragadt valahogy 2-3 kiló :-)

Okosat nem tudok szólni, csak jelzem, hogy megértelek :-)

Én nem jöttem rá a titokra, csak annyit figyeltem meg, hogy a szervezetem veszettül elkezdett tartalékolni, ha vészesnek érezte a hiányt, úgyhogy nekem az evés nélküli futások pont az ellenkezőjét váltották ki. Az étkezés minősége lehet a kulcs, azzal lehet talán jelentős javulást elérni....

Hát hajrá! :-)

PecsiPeter 4451 napja
PecsiPeter képe

Eszti: Köszi! ;)

Andi: Neked is köszi! ;) A minőségi kajálás az lenne a tuti,igen.Hosszú távon mindenképpen.A legnagyobb baj vele,hogy ami egészséges az nem finom :) ami meg ízlik az nem minőségi :).

Molnartomasz 4451 napja
Molnartomasz képe

En laikus is ugy hallottam, hogy az ehezesnel a szervezet kokemenyen tartalakol. Tehat en ha este 10 kor megehezem, akkor is eszem valami keveset, pl 1 piritost kefirrel.

Egyebkent szerintem a sovanyabb kajak is nagyon finomak lehetnek! Rizssel szinte mindent lehet enni.

 Plusz erdemes valtozatos fuszereket hasznalni, hatalmasat dob az izelvezeten! Rozmaring, kakukkfu, bazsalikom, fokhagyma, kurkuma, curry, borsok, oregano, grill-fuszerek, pacolas....

 

Dex 4451 napja
Dex képe

Arra is érdemes figyelni,hogy aerob zónában maradj, mert akkor lesz hatásos zsírégetés. Erősebb tempóval nem azt fogod elérni, amit szeretnél. Nem tudom milyen tempó és milyen terhelés nálad milyen zóna, csak érdemes belőni..

Molnartomasz 4451 napja
Molnartomasz képe

Ja, meg egyel sok fincsi grillezett halat rizzsel, salataval. Nagyon finom!

Erdemes olvasgatni a mediterran kajakat, telve friss fuszeres zoldsegekkel, sajtokkal, olivaval...

Meg a durumtesztas olasz kajak is alacsonyabb kaloriajuak, plusz nagyon finomak.

Molnartomasz 4451 napja
Molnartomasz képe

Bocs, hogy igy megint.

De erdemes az egyik mostani Edzesonline-os cikk egy tanacsat megfogadni ( Minden idok 20 legjobb fitness-tipje, 14.pont)

Miszerint ha a futas (vagy bringa) elott intenziven sulyzozol, akkor egy Japan kutatas szerint 2-szer annyi zsirt egetsz el!

En ezt megprobalom ( mondjuk tomcsi-felhasznalo megmondta nekem a tutit: Az nem ugy van ám! :)  )

En sok japannal talalkoztam mar, inkabb nekik hiszek...

necromedve 4451 napja
necromedve képe

Nekem is elég sok gondom volt a kilókkal, szerencsére a rendszeres mozgással és ici-pici odafigyeléssel elég jól be tudom most már szabályozni a súlyomat. Enni szerintem érdemes rendesen, különben csak legyengülök.

Ami módszer nálam bevált: 19 órakor sportolok, az előtte-utána következő evéssel szoktam csak trükközni. Előtte max 17:30-18 között szoktam enni, különben baj van: elnehezedek. Utána meg általában egy jó adag fehérjét meg valami minimális szénhidrátot szoktam magamhoz venni. Általában egy fél kiló sovány túrókrémet turmixolok össze egy-két almával, vagy egy banánnal, úgy hogy felhígítom másfél literre egy kis mézes teával, illetve beleáztatott pár szem keksszel. Ez a mix így leginkább fehérjét taralmaz, zsír nincs benne, viszont egy kis szénhidrát akad, a méreteiből adódóan pedig elég jól kitölti az ember hasát, emészteni is könnyű. Estére nekem 1 liter marad ebből, uszi után és lefekvés előtt fél-fél literrel elvagyok vele, max valami gyümölcsöt eszek még mellé. A méretei miatt szerintem laktatóbb is, mint a tejsavófehérje turmixok. Ha csak ennyit eszek este, azzal tudok fogyni, pár hét alatt 1-2 kilót. Ha még eszek hozzá pár szem kekszet, vagy egy kis zabpelyhet, akkor tartom a súlyom, ha elkezdek szendvicsezni, akkor szép lassan hízok is. Ezt olyankor szoktam, ha valami hétvégi hosszabb körre tankolnék fel, amikor utána úgyis lemozgom. Szerintem egy próbát érdemes tenned az ilyen finomabb módszerekkel is a durva támadás előtt, hátha ennyi is elég. :)

A téli és a nyári súlyom között van úgy 4-6% különbség a téli javára, ilyenkor alapból ennyivel nehezebb vagyok, ami minden extra nélkül eltűnik augusztus végére. Ennyit tartalékol a szervezetem a hideg miatt. Pedig én még csak nem is futkosok annyit a hidegben, mint te. Szóval simán el tudom képzelni, hogy tavasszal minden gond nélkül leadsz majd pár kilót, pusztán a tavasz miatt. Ne idegeld magad ezzel.

Ja! A diétát azért is érdemes tavaszra tolni, mert akkor már nem csak csillagászati áron lehet agyba-főbe vegyszerezett zöldségeket kapni, hanem megfizethetően normál körülmények között termettet is. Ami szerintem alapvető a diétához.

tomcsi 4450 napja
tomcsi képe

fejembe ötlött még valami...persze hall az ember sok mindent, és nem tudja az összes információt hasznára váltani...

asszony is épp így van, futtatom mint a fene :-)), oszt nem fogy...

és már nem kis ideje teszi...kajában sem Habzsolháp...és itt jutott fejembe, mi van ha pajzsmirigy probléma áll a háttérben???!!!!

most nem rémlik, de mintha lenne alul és túlműködés, és az egyik fogyaszt a másik hízlal?

ezt nem tudom, de az egyiktől simán lehet hízni...és elég sokaknál van, még ha nem is tudnak róla...

nem tudom hogy vizsgálják, de elküldöm egy ilyenre...jó ezt tudni...pedig örülnék leesne róla 5 kg :-)))

ORBEA ORCA 4450 napja
ORBEA ORCA képe

Peti nagyon keményen edzesz,de most nem jó irányba mész.

Nagy utat jártál be a súlypörgetős erősemberségességtől az ultrafutásig....Én tudom igazán,milyen nehéz olyan szintű erősportról váltani aerob sportágakra.Amit ott felépítettél már sohasem fog szinte nullára leépülni,el kell fogadnod,hogy sosem leszel nádszálvékony....Én sem leszek,hiába fogyok le a téli 83-85,vagy akár 90 kilóról,ha épp úgy tartja kedvem nyárra 71-72-re.Te ráadásul erős testalkatú vagy,nem lehet mindenkiből erős ember adottságok nélkül,például én sem lettem volna sohasem,bármennyit is edzettem volna akár anyaggal is,ami nem az én utam.

Most ahogy olvaslak,olyan,mintha egy tapasztalatlan kezdőt olvasnék,nem egy olyan sportolót,aki szintén képes arra,hogy tökéletesen tudja kontrollálni a testét,megfelelően terheli magát,és természetesen megfelelően étkezik hozzá,

Alapozás van Peti,és te nyomod kőkeményen.

Verseny szezonban is veszélyes fegyver lehet egy ilyen durva kalória megvonás,legfeljebb célverseny előtt 4-5 nappal,laza formába hozó edzések mellett tudom elképzelni,majd 2-3 nap szénhidrát töltéssel.

Ez sem válik be mindenkinél,van,akinek jó,van akinek nem,ki kell tapasztalni.

De alapozásnál napi kemény edzéseknél biztosan nem működik,ráadásul a megvonások mellett alacsony intenzításon 120-130 avg mellett kellene menni 4-6 órás bringákat legalább,miként már valaki más is írta.

És azt is írták,hogy majd tavasszal,megjön a jó idő,és simán lehet lejjebb menni a testsúllyal,télen a szervezet nem igazán örül a kihegyezett formának,ha nem eszel védekezeik,tartalékol,ahelyett,hogy javulna a testösszetételed stagnál,vagy pedig romlik.

MolnarTomasz írta,a súlyzós edzés is jó dolog,a zsírégetés hatékonyságát növeli,én is ezért vagyok képes nyáron viszonylag nagy izomtömeggel gyorsan zsírt égetni,szálkásodni.Van múltad hozzá,ne félj tőle,ha lehet edzzél,persze ne akkora súlyokkal mint rég:-)

 

stojesz 4450 napja
stojesz képe

Egyetlen dolog jutott eszembe, amit nagyon sok "Ironman, egy kis tudomány" videóban láttam: "A zsír a szénhidrátok tüzében ég el."

pudingman 4450 napja
pudingman képe

Peti,

tegnap olvastam amit írtál, de nem tudtam válaszolni, mert baromi szarul voltam, most nem a bokám meg a derekam, hanem a hülyeségem miatt. Vettem egy gerincnyújtó padot, és elsöre túl sokáig lógtam fejjel lefelé. Szédülés, fejfájás, hányinger volt a jutalmam:-)

 

De térjek a lényegre: már nincs mit írnom, mert Tibi mindent elmondott. Pont ezt gondoltam én is, mikor elolvastam, hogy nagyon nagy hülyeséget csinálsz ezzel az éhezéses edzéssel. Az hagyján, hogy a szervezeted lassítani fogja az emésztést (biztos hallottál már a yo-yo effektusról), de izmot is fogsz veszteni, és fennáll a veszélye, hogy az izületek és az ínak is megsérülnek.

Nem azt mondom, hogy ne edz éhgyomorra, de a szakkönyvek szerint elég a heti két edzés. Söt, azt mondják, hogyha elmész tekerni 3-4órát, akkor 1óra után már ne csak tiszta vizet igyál.

Meg öszintén, azt gondolod, ha egy nap edzel 3-4órát, akkor másnap, harmadnap tudsz megint edzeni. Miböl? Én már csináltam olyat, hogy egy négy napos ciklus utolsó napján eléheztettem magam, de úgyis pihenni akartam, tehát volt két napom feltölteni a szénhidrátraktárakat.

 

Nem akaram osztani az észt, idövel már nekem is egyre kevesebb van:-)), de tényleg féltelek, ne csinálj hülyeséget!!!

 

NEM AKAROK KEVÉS EDZÉSSEL ELÖTTED CÉLBAÉRNI ORFÜN!!!:-))

PecsiPeter 4450 napja
PecsiPeter képe

Uhhh,tökre meglepődtem,hogy ennyien olvastátok az írásomat és nagyon örülök,hogy ennyien reagáltatok is.
Köszönöm szépen a tanácsokat Mindenkinek!
Természetesen tudom én is,hogy hogyan kell(ene) szakszerűen diétázni volt egy időszak amikor ez tök jól is működött nálam.2010-ben 42 kilót fogytam nagyjából ilyesmi módon ahogyan Ti is írtátok most.
Kaja témában eléggé akaratgyenge vagyok mostanában sajnos.Így persze nem is tudtam tovább fogyni már.
Most valamiért nagyon rámjött ez a "hülyeség" és elszánt is voltam úgyhogy megnyomtam kicsit extrémbe ezt a dolgot.
Ma már ettem:).Igaz nem sokat de legalább csúszott már szilárd táplálék.
Most megpróbálok egy folyamatos nem túl drasztikus de negatív kalóriamérlegre törekedő étrendet tartani.
Köszönöm még egyszer a hozzá szólásaitokat,tanácsaitokat!

tomcsi 4449 napja
tomcsi képe

nem könnyű fogyni rájöttem...tegnap reggel 92 voltam, ma (mikor tegnap kihagytam egy futást) 93... :-)))

aki szeretne fogyni sok sikert :-)))

én hála égnek nem szeretnék, nem akarok 3 órás maratont futni, s úgy kinézni mint egy agárkutya :-))

 

azé 42 kg az kömény...az már egy siker...

Daniloo 4449 napja
Daniloo képe

Én meg arra gondoltam Péter: kicsit többet kellene mozognod!:))
Kitartást!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (8 bejegyzés)
2012-01 hó (7 bejegyzés)
2011-12 hó (9 bejegyzés)
2011-11 hó (10 bejegyzés)
2011-10 hó (10 bejegyzés)
2011-09 hó (6 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)