Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 904 605 km-t sportoltatok
Utam a célkapuig

Januári összesítés + idei tervek

PecsiPeter | 2012-02-02 09:50:52 | 10 hozzászólás

10 hozzászólás

Molnartomasz 4465 napja
Molnartomasz képe

Nagyon kemeny vagy magadhoz.

En ugy lattam, hogy keves ember kepes ilyen nagyon sokat edzeni, teljesiteni 3 sportagban, mint te.

En ugy tudom, az ultratriatlonistaknal, es az ultramaratonistaknal kell a sok ev, es a kor, mig beernek.

Tehat meg nagyon sok eved van a beeresre, ezzel a kemeny edzesekkel, pedig a duplat es a 100 km-t garantaltan teljesited!

A dobogo talan meg varhat.

Plusz szerintem az egyik legnehezebb dolog az embernek a kedvenc eteleirol lemondani, hiszen igy az ember eletminosege csorbul.

A kulcs itt szerintem az, en is igy csinalom, ha a kaloriadus kedvenc kajaimat kivanom, akkor: ritkabban eszem (mint jutalom), es szigoruan 1 adagot, 1 nagy-tanyert. Es aztan az embernek jobb a kozerzete.

PecsiPeter 4465 napja
PecsiPeter képe

Köszönöm Tomi!

Armitage 4464 napja
Armitage képe

Gratulálok  a szuper hónaphoz. Tomival értek egyet abban,hogy egyértelműen a táplálkozás változtatása a legnehezebb. Lemondani a finomságokról,és pláne éhezni senki sem szeret:) Hajrá!!!!!

PecsiPeter 4464 napja
PecsiPeter képe

Köszönöm szépen!
Igen,az éhség az egyik legszarabb.Elég gáz,hogy sajnos rengetegen vannak a világban akik ezt nem fogyás miatt teszik hanem az élethelyzetük olyan,hogy nincs mit vagy eleget enni.
Jobb is ha nem sírok semmin...

Armitage 4464 napja
Armitage képe

Afrikai éveim alatt jártam pár durva helyen,azóta nem sírok semmin. A legroszabb kelyzetben lévő magyar hajléktalan is jobban él,mint az ott élők. Onnan pedig 0 % az esély kitörni:(

ORBEA ORCA 4464 napja
ORBEA ORCA képe

Gratulálok Péter,nagyon szép hónapot hoztál össze.A futás 400nagyon kemény,és januárban a 800km bringa is jó,főként mountival,azt nyugodtan szorozd meg 1,5-el,és máris 1200 országút...:-))))

Sok sikert a terveidhez!

pudingman 4464 napja
pudingman képe

Tibi,

a bringa "csak" 414km volt, de ennyi futás mellett ez teljesen rendben van.

 

Péter,

szerintem az ironman-en simán célbaérsz 11:30alatt. Nekem csak a 35-ös bringás átlag tünik soknak, persze nem akkor, ha csak 1órás tekerésre gondoltál. Ha ironmanre, akkor 5:10-re kell tekerned, ha duplára, akkor 10:20-ra:-))

Tényleg baromi kiváncsi leszek, mennyit versz rám a duplán. Remélem, jó sokat, mert azt hiszem, nagyon lassú leszek:-)

Ma voltam megint injekción. A doki szerint, jó lenne, ha nem futnék 3-4hétig. Az megint egy 0km-es hónap lenne. Megpróbálok február végén elmenni Rovinjba tekerni egy kicsit. Legalább, kerékpárban kéne jó idöt mennem.

Azt a piti 84km-t meg lesétálom, vagy 14órára:-)

necromedve 4460 napja
necromedve képe

Gratula a hónapodhoz! A futást elég durván nyomod, azt meg kell hagyni. :) Meg a bringát is, ebben a szir-szar időben. Még az úszást is baromi jól bírod ennyi kihagyással. Én az első pár alkalommal mindig szenvedek a hosszabb pihenő után, nagyon kimegy közben a jó mozdulat a karjaimból, aztán hamar elfáradok.

Amúgy magamra ismertem. :) Megtisztelő, ha példa értékűként tekintesz a mozgolódásomra. Bár, ha elfogadsz egy tanácsot, akkor inkább az ELTE triatlonosainak az edzéseit veszed magad elé példaként, ők az én mennyiségi úszásaim helyett negyed/ötödrésznyi minőségi munkából sokkal jobb eredményt hoznak ki. Ha csak kevés időt szánsz az úszásra, tuti az ő módszereiket kell választanod. Gondolom, azért erőlködnek is közben, én meg azt annyira nem szeretek, de neked meg tetszik, szóval biztos feküdne a dolog. :) Illetve én szívesen pazarlom is az energiámat, náluk meg az első a hatékonyság. Ha valaki versenyre megy, akkor igenis kell figyeljen arra is. Tőlem meg nyúld le a kitartást, én leginkább azzal rendelkezem. :) Bár te sem vagy neki híján.

Hibákat szerintem ne keresgélj magadban... Vagyis inkább úgy fogalmazok, ne vádold magad lustasággal, vagy akármi egyébbel, ha épp nincs kedved elmenni mozogni. Szerintem az amatőr sportot nem érdemes úgy felfogni, hogy kötelesség, illetve mulasztás, ha valami edzést kihagysz, illetve piszkálni magad miatta. Ezt hagyd meg a profiknak, akik fizetést kapnak érte. Nekem a kell szótól már alapból kiütéseim nőnek. Amikor el kellett mennem a kondi úszásra 10-11 éves korom környékén, baromira utáltam, részben azért, mert kellett - anyukám egy évig cipelt oda kötelező jelleggel. Most meg önként és dalolva megyek, mert nem kell, csak szeretek pancsikolni. De olyan érzés nem nagyon van bennem, hogy kell. Maximum, ha nagy a hasam. :)

Ugyanez a véleményem a kajáról is. Ha valamit megkíván az ember gyomra, azt meg kell enni lelkifurdalás nélkül. Nehogy már savanyú pofával majszold életed végéig a zabpelyhet padlizsánkrémmel... Ha épp egy pizza esik jól, akkor a pizzát kell megenni. Persze különbséget kell tenni aközött, hogy tényleg a gyomrod, vagy csak a nyelved kívánja-e az adott kaját. Remélem, érthetően fogalmaztam. :) Szóval a kevésbé egészségesnek tartott kajákat se érdemes egy az egyben elutasítani, és szigorú előírások szerint étkezni, utóbbit csinálja szintén csak az, aki a sportolásból él... Így aztán nem csak a sporteredmények jelentik majd az örömforrást, hanem lesz egyéb is - egy remek evés is lehet élvezet. Persze, mint mindent, túlzásba vinni az evészetet se szabad.

tomcsi 4460 napja
tomcsi képe

Metal te is inkább ezt csináld mint a Honfit :-))

 

PecsiPeter 4460 napja
PecsiPeter képe

Feri: gyerekkori álmom volt a Légió.Sajnos ez végül nem teljesült pedig a Nagy Kaland lehetett volna...
Azt mondják csak az menjen oda aki bírja a halált osztani de kapni is...Nekem túl jó életem volt ahhoz mintsem,hogy bekockáztattam volna.Utólag úgy látom,hogy nagyot hibáztam...Neked maximális tiszteletem!

Tibi:Köszönöm szépen!Hiába osztom-szorzom csak kevés az :)

Sanyi: Köszönöm a bizalmat!A célidő bár valamennyire fontos de azért csak a második a teljesítés mögött nálam.
Jobbulást Neked!

Máté:Köszönöm! :) Engem inkább a Magadfajta elvetemültek érdekelnek nem a profi versenyzők.Ezért is olvaslak napi szinten a Többiekkel együtt.

Tomi:Köszönöm!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-05 hó (1 bejegyzés)
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (2 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-03 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (8 bejegyzés)
2012-01 hó (7 bejegyzés)
2011-12 hó (9 bejegyzés)
2011-11 hó (10 bejegyzés)
2011-10 hó (10 bejegyzés)
2011-09 hó (6 bejegyzés)
2011-08 hó (6 bejegyzés)