Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 657 855 km-t sportoltatok
LÁTVÁNYKERÉKPÁROZÁS CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK:-)

Egy igazi látványbiciklista/Optikai profi/ vita indítója:ENNI,VAGY NEM ENNI....EZ ITT A KÉRDÉS:-)

Part3.

ORBEA ORCA | 2010-08-18 19:24:54 | 12 hozzászólás

Cole 81 kérdése:

"Télen, mikor kicsit tömegelsz, azért fehérjedúsabb kajákat is eszel, ugye? :) Illetve, hogy akkor se nagyon zsírosodsz el, gondolom megy ezerrel a görgőzés, vagy ha enyhe az idő, akkor a bringa?"

Normál étkezés a válasz,kicsi az eltérés.

Kezdjük mindjárt a zsírral,amit sokan kerülnek,pedig nem kellene,mert nem attól hízunk el...És az izületek megsínylik a hiányát.Nekem szerencsére semmi ilyen gondom nincs,bár írtam,voltak 40-50 tonnás edzéseim is fiatalon szűk másfél órában...

A zsír a bevitelem 10-15%-a télen kicsit több,nyáron kicsit kevesebb.

Télen pld.napi 12-14 tojást fogyasztok,szeretem a Rama margarint,oliva olajat használok főzéshez,és hidegen salátákhoz.

A koleszterin szintem a napi tojás adag ellenére általában 4,1-4,4mmol/l között mozog.

Megint egy adat,ami ellentmond a "köbe vésett"szabályoknak...De megint csak a napi 3-6 óra edzés a kulcs...És persze az őssz kalória bevitel,ami nem kevés,de nem sokkal több,mint egy átlagember napi bevitele....

A fehérje bevitelem télen több,30-35%is lehet.Elsődlegesen csirkehús,pulykahús párolva,vagy raguként elkészítve,és sokszor spagetti-pizza feltétként.Natúr joghurtot,sajtot eszek még,tejterméket mást nem nagyon.Növényi magvakat,tökmagot,mogyorót.

Télen napi 2 fehérje turmixot iszok jó minőségű komplett tej-tojás összetételűt,ami nélkül gyakorlatilag lehetetlen az izom építés.Nyáron nem rendszeresen,mivel a kerékpár nem okoz akkora fehérjevesztést,sérülést az izmokban,hiszen míg body-ban sokszor 90%max izom erő feletti munka van,addig kerékpáron jó ha 10-20...Ezért edzettem most szezonban is súlyokkal.

A szénhidrát bevitelem pulzáló,érzés szerinti.Télen jobban be tudom lőni,nyáron az edzéshosszok nagymértékben befolyásolják.Télen 1gramm fehérje 2gramm szénhidrát az arány általában,nyáron ez hosszú edzésnapon lehet 1:3 is.

A szénhidrát bevitelemre télen jobban figyelek,olyankor barna kenyér,durum tészta,zabpehely,zabfalatok keksz,kukoricapehely az alap.Nyáron jöhet a fehér kenyér is,a fornetti szemétkaja,pizza,Snickers csoki,egyebek,na meg a sörpersze,ami az egyik legjobb dolog,mert tisztít,vizet hajt.

Nem vagyok híve semmiféle elvont megvonásos diétának.Mint írtam,egyben hiszek,ha megfelelően kemény az edzés,és folyamatos,hosszú évek munkája van valaki mögött akkor nem kell diétázni....

Az alapgond az,hogy sz átlag ember évekig,vagy ne adj isten évtizedekig szinte semmit nem mozog,sportol.

Aztán amikor már a 18.megvonásos,idétlen diéta hatására sem tud leadni pár hétre,hónapra 5-10 kilót,akkor nagy nehezen elkezd sportolni is.

Vagy legalábbis szinte nulla keringési és fizikális állóképességgel mondjuk futni 7-8 perces km-eket....

Aztán még ettől is az egekben van a pulzusa persze,többet árt magának,mint használ....legalább 3-4 hónapig csak sétálnia kellene...Aztán szép lassan futni,kocogni...De nem,pár hónap alatt úgy gondolják a sok évet,évtizedet semmissé lehet tenni.Hát nem.

Javulni csak nagyon lassan lehet,évről évre.

Láttam pld ,hogy valaki egy pár hetes futóprogramtól azt várja,hogy vagy egy perccel jobbakat fog futni km-enként...Az a szépséghiba,hogy szinte minden ilyen jellegű sikeres tesztet olyan folyamatosan 10-20 éve sportoló emberekkel végeznek,aki épp egy hosszabb-rövidebb kihagyás után újrakezdi az edzést.

Ezzel aztán lehet népszerűsíteni a programot,aztán egy pár hónapja éve futkorászó amatőr nem érti,miért nem működik mégis.

Ez a kitérő csak azért volt,hogy még egyszer hangsúlyozzam a kemény edzés szerepét,ne várja senki,hogy 6-8 perces totyogások hatalmas választ váltsanak ki a szervezetből.Lehet,ez sokaknak nem tetszik most olvasva,de így van.

Majd amikor évek múlva szép lassan fokozva az edzéshosszt,edzés intenzítást eljut valaki a stabil 4-5 perc közti hosszú átlagú,és a még gyorsabb intervall edzésekhez,akkor várhat nagyobb változást.Minél erősebb valaki annál jobb az anyagcseréje,hormon háztartása,keringési rendszere,izomrendszere.

Így együtt,mert ha valamelyik elmarad az edzettségben akkor a többi sem fejlődik,vagy csak nehezen.

Egy igazi látványbiciklista/Optikai profi/ vita indítója:ENNI,VAGY NEM ENNI....EZ ITT A KÉRDÉS:-)

Part2.

ORBEA ORCA | 2010-08-17 06:37:40 | 8 hozzászólás

Ma először is arról írik,amire kíváncsiak voltatok:-)

Első kérdés Cole 81-től

-Balazs, te a hosszu edzeseken mivel frissitesz? Csak kivancsisagkepp.

Én azt vallom,hogy a legfontosabb ezzel a kérdéssel kapcsolatban az előző napi étkezések főként az edzések utániak.Nagyon sokan elkövetik az első számú hibát,ami nem más,mint hogy nem visznek be megfelelő mennyiségű táplálékot.Nekem nincs napra kiírt szigorú étrendem-kalóriaszámom.Természetesen legalább 4-szer eszek minden nap elosztva,van amikor 5X,6-szor csak akkor,ha keményen bodyzok.A hosszú edzések után-közben nem szívesen tököl szerintem senki sem azzal,hogy szépen meglegyen a 6 étkezés.

A lényeg,hogy az izmokban az adott edzésnapon leépült gligokén szintet visszatöltsem,ezért nekem fontos az esti étkezés is.De egyébként sem értek egyet azokkal,akik mondjuk este 5-6 után már nem esznek,mert az lassítja az anyagcserét,kemény bodys koromban,fiatalon volt,hogy éjjel 2-3-ra fel volt húzva az óra egy extra étkezésre....Akkor napi 6-7000kcal-t vittem be,volt,hogy 8000-et.

Tehát este már ismerem annyira magamat,hogy tudjam,a mai edzésnap után egy kiadós szénhidrát dús vacsorát fogyasszak el,vagy kevesebb szénhidráttal inkább fehérjés étkezést válasszak.

A fontossága a megfelelő szénhidrát bevitelnek versenyek előtt fokozódik,egy vasárnapi verseny előtt már csütörtöktől kicsit több extra szénhidrátot viszek be.Még ha a súlyom nő is 1-1,5 kilót esetleg.

Versenyek napján így viszont főként ha délelőtt van akkor szinte már semmit nem eszek egy jól bevált Kukoricapehely.zabpehely,mazsola,banán kombónál kevés fehérje koncentrátummal ízesítve "kása"formátumban.Ezt előző este készítem el,hogy jól összeérjen-puhuljon,és hűtőbe teszem.Az adag olyan 1500kcal,így versenynapon 2 részben eszem meg,a 2.adag 1,5 örával rajt előtt.Azért eszem ezt,mert a gyomor emésztéshez nagyon sok energiát-vért von el,ezt könnyen lebontja ellentétben ha mondjuk 2-3 kolbászos szendvicset ennék,mint sokan:-)

Az edzésnapokon általában reggel éhgyomorra megyek,mert úgy könnyebb zsírt égetni,hamarabb elfogy a vércukor,mivel alacsonyabb.Kivétel ez alól egy nagy-nagy adag hosszú capuccinó elfogyasztása,amiről néha le akarok szokni,de nem megy...Egy példaképem,Bjöerndalen is épp így indítja a napjait,mióta ezt tudom,azért megnyugodtam kissé:-)

Az edzésre,miként versenyekre is folyékony frissítőt viszek első frissítésnek.

Tartalma:

-Isotec szénhidrát-por lassú ,és gyors energiát szolgáltató szénhidrát keverék kb 100 gram

-Calcium-Magnézium pezsgőtabletta

-L-Glutamin aminósav-por védi az izomzatot,a legfontosabb megtartója 10-15 gramm a javasolt 5 helyett:-)

-L-Carnitin 2000mg ,vagy napi 2 edzésnél 2X1000mg

-Guarana folyékony energizáló főleg versenyekre 25ml

-4dl sima ásványvízben,versenyeken Cappy gyümölcslében

Ezt iszom meg az edzés 40-60.km-e után attól függően,mikor érzem szükségét,nyílván befolyásolja az edzés nehézsége.

Amit viszek magammal,az általában 2 banán,Győri zabfalatok keksz,snickers,ezekből hosszú edzésen 40-50km-enként eszek.Nagyon hoszú 160-200 edzéseken általában Pécs felé megyek,és ilyenkor van egy törzshelyem,ahol már mindenki ismer,és főétkezéskét grillcsirkét,vagy combot ebédelek 3-4 zsemlével,aztán indulok tovább,persze előtte kicsit levezetek,aztán pedig újra pörgetve bemelegítek.

Ha nem viszek magammal semmit,akkor boltoknál megállok,töltött fánkot,kakaós csigát,fornettit,ilyesmiket szoktam venni,kólát,üdítőt soha,csak ásványvizet,na meg az utolsó 20-30 előtt előfordul,hogy veszek egy üveg sört,főleg ha dög meleg van.Ezek után az utolsó 30 elröpül,a legjobb frissítő,de ez csak a 150 feletti edzéseken jár,rövideken nem iszok.Utána pedig fokozottan figyelek természetesen a forgalomra,mert általában ez a frissítés szintén "törzshelyen" Kakasdi CBA-ban történik,ami a 6-os fő út mellett van.

Pécsről Szekszárdra sokat járok a 6-oson,bár nem lehetne,de nagyon jó edzőpálya a mecsekben.

Egy igazi látványbiciklista vita indítója:ENNI,VAGY NEM ENNI....EZ ITT A KÉRDÉS:-)

ORBEA ORCA | 2010-08-15 21:47:33 | 13 hozzászólás

 

 Forma2010 08 14

 

Íme az épp aktuális formám.A testzsír százalékom az 5 pontos bőrredő mérés-kalkulátor alapján 6,2%

 A tökéletes Látványbiciklista büszke cím elnyerése immár közel van…J

Ma épp 74kg voltam a mérlegen a teremben edzés után.A VB-re 70-72 kilós csúcsformát tervezek,ám ha leírom a mai vacsorámat este9!!!!-kor sokan hitetlenkednek biztosan.

-Egy fél fehér /de nagyon finom/cipó 250gramm maga majd 1000kcal

-150 gramm Erdélyi saláta talán 4-500kcal

-150 gramm f.f tarja kb 500kcal

-Rama margarin  a kenyérkéhez 150 kcal

-3db Tesco-fánk anyu féle lekvárral,legalább 600kcal.

Szóval az a kérdés,hogy ez hogyan lehetséges……?????

Itt az ideje sok tévhit eloszlatásának a látványdiétákkal kapcsolatosan egy igazi látványbiciklista-testépítő edző közreműködésével.

Azért írtam ezt a blogot,mert láttam az oldalon egy-két nagyon érdekes elméletet a fogyással,diétával kapcsolatban.

Szóval hajrá,lehet nyugodtan bármit kérdezni,amiben tudok segítek,elmondom szívesen,hogy milyen diétákra én hogyan reagáltam,mi tetszett,mi nem,és egyáltalán hol lehet elbukni...

Az első edzésnap,ami nem is az első....

ORBEA ORCA | 2010-08-02 21:32:51 | 3 hozzászólás

Ez azért helytálló,mert már a múlt héten elkezdhettem volna a blogot....Ugyanis a megtervezett formaidőzítés úgy néz ki,hogy a múlt hét már kemény edzésekkel telt.Előtte volt egy hét lazább edzés,tudatosan.

Mindenki tudja,hogy csúcsformát sokáig nem lehet tartani.Az én első csúcsformám junius végén a Senior Magyar Bajnokságon volt,ahol csak 2. lettem,de ha korrekt szabályos sprint van,akkor most Magyar Bajnok lennék papíron is...Így csak saját magamnak...Nyert a hazai versenyző hazai pályán,ahol olyan versenybíró ténykedhetett,aki a Tour De Pelson átkompozott a mezőny elé.majd beállt az élbolyba,közénk...aztán lesprintelte a végig szabályosan versenyző 50 feletti ellenfeleit...

Aztán topon voltam még a Gemenc-kupán,ahol sajnos megfőttem szó szerint,nem kaptunk frissítőt,és elszomjaztam az országúti szakaszon.A hegyre már jól mentem,a csapatomból csak az idegenlégiósok mentek jobbat...A kritériumon pedig legjobb Szekszárdi voltam 11.helyemmel:-)Az amatőr kritériumot előtte megnyertem elmenéssel...

Aztán a következő héten Szerbiában voltunk kemény versenyen,ahol az első 60-ra 44-45-ös átlagot mentünk egyfolytában lószolgatással...

Ez után a verseny után döntöttem úgy,hogy visszaveszek a VB forma érdekében tartok egy laza hetet...Meg emlékezhettek,qva meleg volt,még éjjel is...Kínlódva mentem azért,de maxot nem.

A múlt hét már a VB felkészülés jegyében elég pörgősre sikerült,az időjárás is elfogadható volt.

Jól sikerültek a lábforgás gyorsító edzések.

Remélem,hogy a súlyzós edzések beiktatása jó döntés lesz,bár sokan hitetlenkedve olvashatják...

De ez vagyok én...

Egy különleges,egyedi,különc látványbringás....

A legfontosabb a kinézet,ha ahhoz,hogy komoly versenyt nyerjek úgy kellene kinézzek,mint mondjuk kuszti peti,akkor köszönöm,de inkább nem...Ez komoly.

Nagyon vékonyka srác voltam fiatal koromban,soha többet:-)

A testépítés legalább olyan fontos számomra,mint a kerékpár.Ez vagyok én,így szertnék sikeres lenni...

De ha nem leszek,azt is fel tudom dolgozni,nem tragédia...Lehet,a VB-n leszakadok az első hegyyen/na azért az durva lenne,nem hiszem/,vagy esetleg defektem lesz...De erre gondolni sem akarok...

A lényeg:egy olyan blogot olvashattok,amit nem olvashattok mindennap...

Olyan edzésszisztémákat,amiket talán csak az Armstrong könyvekben olvashattok:-)Ez komoly,nem vicc,testépítőként is mindig új utakon jártam már a 90-es években is,amikor még kőbe volt vésve a 8X8 és társaik féle őskövület edzéstervek...

Csodálkoztak a teremben,ahol edzetünk,hogy mit csinálunk,aztán láss csodát röpke 5-10 év múlva az összes musclemag,stb újság tele volt hasonló edzésmetodikával,cikkekkel.

A testépítésben tapasztalt edzésmódszereket tettem át új környezetbe,a kerékpározásba,és ismerve testemet ezeket fejlesztem.

Ha esetleg kipróbáltok valamit belőle rögtön rá fogtok jönni az alapvető filozófiámra,fájdalom nélkül nincs fejlődés...

Az edzéseimhez képest a versenyek lassan gyenge túrabringázások lesznek,közel sem annyi fájdalommal.

Ha mégis elmaradok,az magyarázható azzal,hogy itthon szinte minden versenyen együtt indulunk a teljes magar elit-amatőr élmezőnnyel,ami nem korrekt...Na meg persze a jelentős hányad anyagozik...Aztán azzal magyarázza,azért,mert Magyarországon nem lehet megélni a bringából,így dolgozni is kell,és nem tud eleget edzeni...Szép....Akkor talán nem kellene versenyezni,nekem ez a véleményem

Visszatérve az edzésre:ez a hét kutya kemény lesz,remélem az időjárás is engedi.

A jövő hét kicsit vissza engedős,aztán 2 hét örjöngés a VB-ig...Utolsó 2-3 nap pedig edzés a pályán remélhetőleg,akklimatizálódás,de csak 80-90%-on....Nem azon a 2 napon fog múlni,addigra "kész"leszek:-)

A mai napom:

Reggel nagyon fitten,kipihenten ébredtem magamtól 6 óra előtt.Ittam egy szokásos hosszú Capuccinot,és egy fél vekni krumplis pogácsát...

Rajt végül 7 óra után,benéztem az egyesülethez.Kori Bá is korai volt,már kinyitotta a boltot.Elmondtam az útvonaltervemet,rábólintott,indulás:-)

Mohács felé indultam,az egész napra a terv 90 feletti lábforgás mindenhol,az emelkedőkön is,a pulzus pedig 120-150 között tartása.Átlag pulzus max 130-ig,a max pulzus pedig 150 felett max 2 percig.

Azt szerettem volna,hogy ha végig friss marad a lábam, a tegnapi időfutam,és az edzés elég kemény áttételekkel után egy lazább nap.

Olyan 25km-t mehettem,amikor épp a Furkótelep utáni emelkedőt mászva/ülve 39-21 áttétel 22-23km/Ó/

Mellém ért egy autó,és ismerős arc köszönt rám.Czenc Péter volt s triatlonos főtitkár,akinek a fia triatlonos.Kérdezte,hogy nincs-e kedvem a fiával elmenni a csehekhez,ahol qadratlon váltóba kellene egy jó bringás...Sajnos dolgozni fogok a hétvégén esténként,valamint lesz 2 kritérium verseny szombat-vasárnap.

Mohácsra hamar leértem,pedig dél-délkeleti pofaszél-oldalszél volt.

Egy barátomat,Vigyort látogattam volna meg,de a boltja árubeszerzés miatt zárva volt...Így megállás nélkül tovább Pécs felé,a tervezett körbe.Útközben Szederkénynél álltam meg,kezdett meleg lenni,vizet vettem fel.

Nagyon könnyedén ment a lábam,a legutóbbi Pécs-kupa pályája is erre jött,a Szederkényi emelkedőn felpörgettem verseny tempóban...

Pécsre értem,itt már közel 100km volt az órában.

Kedvenc ebédelő helyemen, a Pláza Match-ban elpusztítottam 2 csirkecombot,2 zsemlét,2 snickerset.

Aztán Lóki Zoli barátomhoz ugrottam be,neki is bringa boltja van.Itt tudtam meg,hogy az egyik Pécsi srác,aki nálunk van leigazolva a tegnapi edzésen kulccsontját törte hegyen felfelé átesett valakin...

Hatzafelé a tervezett sima rövidebb út helyett elkanyarodtam Komló felé,mert arra szép hosszú szerpentinek vannak,és késztetést éreztem a legyőzésükre...Közben szépen megolvadt az aszfalt,de ez sem táántorított el...Szép tempóban mentem fel a Mánfai szerpentínre,a Komlói már nem estee annyira jól...DE  ahegytető után szinte Bonyhádig enyhén lejt az út,és gyönyörű a táj,Magyaregregyig az út az erdőben kanyarog.

Szászvár után kicsit stéhereztem,elkaptam egy kis teherautót 50--60 között ment,és nagyon jól esett mögötte pörgetni.A sofőr is tök profi volt,nem fékezgetett,egxenletes tempót ment.

Bonyhádra érve még választhattam egy majdnem sík utolsó szakasz,vagy egy dombos Szélkai befutó között..Persze hogy Szálka felé mentem,ahol ott magasodik Mőcsény a 12%-al...

De leküzdöttem...

Aztán otthon egy kis nagy adag tészta salátával,majd edzés a teremben.

Halász Laciékkal való edzésen egy percet nem gondolkodtam....

Szép tempót mentünk,a hegyekre gyorsan,de mindet levettem...:-)

aztán a Szálkaira ülve 53-12 kónuszon mentem fel...El sem hitték...Le is szakadtak....

A középső enyhébb pihenős észen majdnem utolértek,mert addigra már 20 alá lassultam...De a lábam friss maradt,és ahogy könnyebb lett újra belendítettem a sonkaszeletelőt 30 fölé...Na ezt már nem tudták átvenni...:-)

Szép nap volt,kemény nap...

 

A 24.ÓRA...AZAZ IMMÁR AUGUSZTUS VAN ÚJRA

ORBEA ORCA | 2010-08-02 06:06:45 | 13 hozzászólás

A BLOG SZÜLETÉSÉT AZ A TÉNY IHLETTE,HOGY BIZONY IMMÁR ÚJRA AUGUSZTUS VAN...

HOGY EZ MIÉRT ANNYIRA FONTOS KÖZLENDŐ,MIKOR MINDEN BIZONNYAL TI IS KÉPBEN VAGYTOK?

AZÉRT,MERT AZT KEVESEN TUDJÁTOK,HOGY AUGUSZTUS VÉGÉN AUSZTRIA LEGSZEBB TARTOMÁNYA TIROL AD OTTHONT MINDEN ÖREG ORSZÁGÚTI KERÉKPÁROS ÁLMAINAK A MASTERS VB-NEK.

NOS,TANÚSÍTHATOM,HOGY GYŰLNEK IS SZÉP SZÁMMAL A KÜLÖNBÖZŐ NÁCIÓK JELES,VOLT NEVES,VAGY ÉPP NÉVTELEN MENNI TUDÓ,VAGY ÉPP AZ ELSŐ HEGYEN LESZAKADÓ 40 FELETTI BRINGÁSAI.

TERMÉSZETESEN A NAGY NEMZETEK,OLASZ,NÉMET, SPANYOL ÁLTALÁBAN NAGYOBB VERSENYZŐI LÉTSZÁMMAL,ÉS JELENTŐS SZURKOLÓTÁBORRAL,ZÁSZLÓERDŐVEL ÉRKEZNEK.AZ ÉN KATEGÓRIÁMBAN PLD.A 120 INDULÓBÓL SZINTE MINDEN 3.OLASZ VOLT.

ÉS MILYEN OLASZOK...

MÁR ÉRKEZÉSÜKNÉL LÁTNI,KOMOLY ERŐ ÉRKEZIK...NAGYOBBACSKA MIKROBUSZ,TETŐN 6-10 DB IGAZI EGYEN CSAPATBRINGA,TERMÉSZETESEN OLASZ PINARELLO,VAGY COLNAGO,WILIER....EGYENSZETTEL RECORDDAL ÁLTALÁBAN,AHOGY JÓ OLASZ BRINGÁHOZ ILLIK CAMPA BORÁVAL,VAGY ZIPP-EKKEL...

VAGY OLASZ NEMZETI EGYENMEZBEN,VAGY SAJÁT CSAPAT MEZBEN PATTANNAK NYEREGBE.10-BŐ LEGALÁBB 8 BRINGÁSON LÁTSZIK,HOGY FÉL ÉLETÉT A NYEREGBEN TÖLTÖTTE KISEBB-NAGYOBBB PROFI KLUBOKNÁL.TOP FORMÁBAN VANNAK MOST IS,IGAZI BRINGÁS IZOMZAT,LÁTSZIK MINDEN KIS IZOM A COMBJUKON,VÁDLIJUKON,DUZZADÓ EREKKEL,APRÓ FORMÁS KIS TÉRDKALÁCCSAL....ÉS AHOGY ÜLNEK A BRINGÁN TANKÖNYVBE ILLŐ,SZÉPEN FORGATJÁK AZ ÁTTÉTELT.

INNÉT A BLOGOM CÍMADÓ IHLETÉSE,A LÁTVÁNYBICIKLISTA TITULUS.

NOS,EBBEN ÉN IS JÓ VAGYOK:-)MIKÉNT SZINTE MINDEN OLASZ BRINGÁS UTÁN MEGFORDULNAK AZ IGAZÁN HOZZÁ ÉRTŐ NEM CSAK HÖLGYEK,ÚGY UTÁNAM IS.:-)

MÉG A VB-N IS.

MIÉRT IS?TALÁN MERT A MAGYAR MEZ ÉPPÚGY PIROS-FEHÉR -ZÖLD TRIKOLÓR,MINT AZ OLASZ....KAPTAM IS A HEGYEN A VAI ITALIANI VAI!!!BEKIABÁLÁSOKAT A HEGYEN:-)NEM NÉZTÉK A PONTOS SZÍN SORRENDET,CSAK AZ ÖSSZHATÁST.

ÉS ABBAN SEM MARADTAM LE,BÁR MÉG 72 KILÓSAN TOP FORMÁBAN SEM VAGYOK IGAZÁN BRINGÁS ALKAT,LEGFELJEBB PROFI PÁLYABRINGÁSNAK NÉZNEK....

DE AZT SENKI NEM VITATHATJA,HOGY LÁTVÁNYOS VAGYOK ÉPP AZON IZOMZATOM MIATT,AMIT A LÁBAMON KÍVÜL HORDOK MAGAMON 28 ÉV ETSTÉPÍTÉSÉNEK MARADANDÓ KÖVETKEZMÉNYEKÉNT.

BÁTRAN KIJELENTHETEM,HOGY NEM CSAK MAGYARORSZÁG,DE A VILÁG EGYIK LEGLÁTVÁNYOSABB BRINGÁSA VAGYOK:-)ÉS HA LENNE ILYEN KATEGÓRIA HÁT NAGY ESÉLYEM LENNE EGY CÍMRE....

TÖBBSZÖR JAVASOLTAM MÁR A SZÖVETSÉGNÉL KERÉKPÁROS TRIATLON VERSENYEK BEVEZETÉSÉT,AHOL A JELENTŐS VERSENYTÁV MELLETT HEGYTETŐKÖN A HEGYI HAJRÁ HELYETT GUGGOLNI KELLENE 100KG SZABAD SÚLLYAL.

MÁR EZ JELENTŐSEN SZELEKTÁLNÁ A MEZŐNYT,HA ISMÉTLÉSENKÉNT MONDJUK CSAK 30MP ELŐNY JÁRNA...

AZTÁN A TRIATLON 3.RÉSZEKÉNT HOZZÁ ÉRTŐ HÖLGY ZSŰRI PONTOZNÁ A VERSENYZŐK SZEMMEL LÁTHATÓ FIZIKAI FELKÉSZÜLTSÉGÉT....

NA DE KOMOLYAN.HISZ EZ EGY KOMOLY BLOG,KOMOLY,KŐKEMÉNY EDZÉSEKKEL...

ALAPOZÁSNÁL TÉLEN A TESTÉPÍTŐ TERMEMBEN,AMIT IMMÁR 1992 ÓTA ÜZEMELTETEK KEMÉNY MUNKA FOLYIK.HOZZÁÉRTŐKNEK NÉHÁNY ADAT:

TÉLEN IS 180 MAGAS VAGYOK,DE 88-90KG

TESTZSÍRSZÁZALÉK OLYAN 12-13%-IG MEGY EL,A DEREKAM 82CM-IG,A BICEPSZEM 44CM-IG

GUGGOLÁSBAN TUDOK 150KG-AL 6-OT,DE 100-BÓ 20-AKAT,EGYHUZAMBAN PEDIG MAX 38-AT TUDOK RENDES GUGGOLÁSI MÉLYSÉGGEL,NEM A DIVATOS "ROGYASZTÁSSAL".

FEKVENYOMÁS/FELSŐTEST!!!/ 110KG-AL SZOKTAM 6-OKAT NYOMNI,ENNYIVEL TUDOK EVEZNI IS 2 KÉZZEL SZABADSÚLLYAL...

EZEK UTÁN A NYÁRI FORMÁM:

NYÁRON IS 180 VAGYOK,CSAK 72-73 KG

TESTZSÍRSZÁZALÉK FOGYÓKÚRÁSOK FIGYELEM!!!!5-7%

GUGGOLÁSBAN MÉG MINDIG TUDOK 100-BÓL 10-EKET,AMI NAGYON RITKA EGY TOPON LÉVŐ ORSZÁGÚTISNÁL.

IGAZ,FELSŐTESTRE MÁR SEMMIT NEM EDZEK,A BICEPSZEM PLD 37-ES,DE OLYAN,MINT EGY JÓ KIADÁSÚ ANATÓMIAI ATLASZ...

A MEZŐNYBEN NEM PÁNIKOLNAK ADDIG,AMÍG VANNAK KOMOLYABB HEGYEK,DE HA MÁR NINCS,ÉS KÖZEL A CÉL,AKKOR SOKAN RÁM RAKJÁK A KEREKET,ÉS  IMÁDKOZNAK:-)

REMÉLEM,A VB-N IS ÍGY LESZ,BELE FOGOK TUDNI SZÓLNI A MEZŐNYSPRINTBE,EZZEL VÉGKÉPP MEGÉRDEMELTEN VISELNI A "MAGYARORSZÁG LEGIZMOSABB LEGGYORSABB LÁTVÁNYBICIKLISTÁJA"FELIRATÚ BAJNOKI TRIKÓT:-)

MOST PEDIG MIVEL MÁR 7 ÓRA VAN EGY KÖNNYŰ REGGELI CAPUCCINO/ROSSZ SZOKÁSOM,DE VAGY 10 ÉVE BEIDEGZŐDÖTT,ELHAGYHATATLAN/ÉS NÉMI HAMUBASÜLT ÉDESANYÁM ÁLTAL SÜTÖTT KRUMPLIS POGÁCSA ELFOGYASZTÁSA UTÁN EDZENI INDULOK.

A MAI TERV EGY HOSSZABBACSKA ÁLLÓKÉPESSÉGI EDZÉS MOHÁCS,ÉS VIGYOR BARÁTOM,VALAMINT PÉCS,LÓKI ZOLI BARÁTOM ÉRINTÉSÉVEL 150KM.

ESTE PEDIG EGY SZAKASZAIBAN GYORS EDZÉS "HALÁSZ LACI ÉS BARÁTAI" CSAPATÁVAL.

SZÉP NAPOT MINDENKINEK!

2012-09 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (16 bejegyzés)
2010-08 hó (5 bejegyzés)