Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 863 243 km-t sportoltatok
LÁTVÁNYKERÉKPÁROZÁS CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK:-)

2010 edzésarchívum-kontra 2011,a  jelen:-)

01.09.

ORBEA ORCA | 2011-01-09 19:35:03 | 1 hozzászólás

2010

Ma ismét görgőzés lehetett csak,mert dolgoztam.Abban a szerencsés helyzetben vagyok,hogy a munkahelyemen ezt simán megtehetem.
Hétvégén kötetlenül,munkanapokon pedig 2 után,mert senki nem néz rám.Ma egy 45 perces laza edzést bírtam ki,és nem sokra rá lejárt a műszakom.

6 óra után indultam a terembe egy kis laza edzésre:-)

A teremben befutott egy kissrác,akivel szoktam közösen edzeni.
Megörült,hogy nem kell neki egyedül,így jött velem lábazni.
Öröme hamar lelohadt,amikor megtudta,mit csinálunk.
Óriássorozatot nem igazán szeretnek csinálni az edzegető szokványos 4-5x8-10 szériákkal operálgató,2-3 perceket kényelmesen pihengető,beszélgető átlag"bodysok".Mert akkor kiderül,milyen szánalmasan gyenge a kondíciójuk,keringésük.
Nem az a kihívás amikor nagy súllyal csinálsz néhány ismétlést,egyenes sorozatot...
A program:
lábnyújtás gépen
Guggolás
lábtológép
lábhajlítás
vádli állva
vádli ülve
Merev lábas felhüzás
Minden gyakorlat 20,de min 15 ismétléssel,gyakorlatok közt szünet nincs,csak átsétálsz....ebből 3 teljes kör....Mivel a guggolás az előfárasztás lábnyújtás után 80 kilóval történt kemény volt,olyan volt az edzés,mintha hegyi befutóra mennénk egy 2km-es maxot....
A barátom kész lett,szó szerint kikészült,és megfogadta,hogy ilyet soha többet nem fog csinálni a büdös életben....5 percig feküdt egy padon,aztán zuhany,haza,így egyedül maradtam....
Vállra 2 kezes nyomás nyakból 20kg rúddal 50 ismétlés bemelegítésnek,aztán 3 sorozat 10 ismétléssel 50kg-al.
Oldalemelés 3 sorozat piramis 15-12-10 14-16-18kg
Állig húzás 3 sorozat piramis 15-12-10 55-60-65kg
Közben befutott a Szekszárdi Kézilabda SE csapata kis 90nm-es edzőtermembe,és egy tucat csinos csajszi motiválta további edzésemet:-)
De már csak a Hyperhajlás-felülés szuperszett volt vissza 3 sorozatban 20-20 ismétléssel,ja és a törzsdöntés súllyal oldalra egykézzel 3x20 non-stop,aztán STOP...


2011

Futás

Egy kis futi a bringa edzés előtt,csak hogy meglegyen a heti 50 km....

Na és persze a Pegazust is ki akartam próbálni,erre az a rövideebb lazább futás tök jó alkalom volt.

Lefelé a hegyről úgy érzem az Alarisban gyorsabban tudtam futni,síkon hasonló a két cipő.Nem húztam meg túl szorosra a fűzőt,bár ekkora távnál nem szokott még előjönni a kellemtlen talpégésem.A cipő így is jól tartotta magát a lábamon,kényelmes volt,a sarokrész pedig kicsit kisebb ívű,így az achilleszemet kicsit gyöngédebben fogja körbe,de azért határozottan.

Nem voltam Topon ma,bár lehet,hogy csak azért tűnt olyan lassúnak a futás,mert világos volt?....Amikor felértem a célegyenesbe a lépcsők után úgy láttam,még képes vagyok megfutni ugyanazt az időt,mint amit végig erőből futva futottam....Rátettem,ráadásul emelkedőn felfelé kellett...A tetőn nem is ment már a légzéskontroll,minden két lépésre 2 kicsi be,aztán 2 kicsio kilégzés...DE felértem időre.

Bringa

Ma élmény lett volna bringázni,ha nincs olyan erős szél,amiben a lakótelepi  kiskedvenceket csak ólomnyakörvben lehetett levinni,hogy sétáltatás címén nyugodtan körbexarhassák a házat...Figyelve a csapdákra lementem az autóhoz,csak egy vékony cérnakesztyűt vittem,azt ott tartom.

Az alsó hosszú volt,de már az is a tavasz-őszi vékony,átmeneti.Jó érzés volt tekerés közben lepillantva némi izomformát is látni a lábamon a vastag thermok után...Úgy volt,hogy már 10-kor indulok,le is mentem az egyesülethez,mert gondoltam,nem mindenki ment el terep OB-ra,valaki csak jön...Hát,nem...senkise....Ezért indultam délben,én  kis telhetetlen kivártam a még melegebbet...:-)

Úgy terveztem,hogy megyek egy hosszabb kört Mohács-Szederkény-Pécsvárad haza,de hamar letettem róla Szekszárdról kiérve a nyílt terepre...Szálkai elágazóban be is fordultam a hegy felé,gondoltam megyek 2 Szálka-Bátaszék kört,az elég lesz mára ilyen szélben.

Felfelé az emelkedőn 50-19 elég combos volt,de nem váltottam könnyebbre,és nagyrészt spec errőfejlesztés ülve mentem.

A körben Kismórágynál találkoztam Vajda Adriánnal,szembe jött,de rám fordult,így a kör végéig együtt mentünk,beszélgetve nagyon gyorsan odaértünk a hátszeles Bátaszéki úton.

Ő ment haza egyenesen,én balra,2.kör.

Hát,itt vége lett szegény fixinek,leváltottam 34-re.és felpörgettem.

Tetőtől viszont újra 50-19,majd amikor Palatincánál már oldalszélbe fordultam 17-15...A bátaszéki úton gyorsan elértem Várdombig.itt bementem az alsó kiskörbe,Decs-Őcsény felé.

Végig jó tempót mentem,és bár csak egy Capuccinot ittam reggel,és egy kis Pizzát ettem "ebédre" a pékségben nem voltam éhes,viszont megittam 2 nagy kulacs vizet.Mert lehetett inni,nem jégkása volt,mint máskor ilyenkor...

Ettem volna még egy Szekszárdi tálat Szekszárdra hazaérve egy cukiban,de hát ebben a jó időben kifosztották,csak pár nyamvadt mignon volt....

Ja igen az indulás előtt egy adag energiaital Attack energizálóval,Glutaminnal,és CA-MG pezsgővel

Edzés után itthon egy pro-turmix teljes tejfehérjéből egy banánnal.

1 hozzászólás

Molnartomasz 4848 napja
Molnartomasz képe

Az a Szekszard-i tal finom lehet! Habar en nem az edessegeket, hanem inkabb a tesztas eteleket szeretem. Vegul is bajai vagyok, ott meg a halaszlet is tesztaval esszuk.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (16 bejegyzés)
2010-08 hó (5 bejegyzés)