Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 899 872 km-t sportoltatok
LÁTVÁNYKERÉKPÁROZÁS CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK:-)

2010 edzésarchívum-kontra 2011,a  jelen:-)

Január7.

ORBEA ORCA | 2011-01-07 22:21:49 | 4 hozzászólás

2010 01 07
Hát,lesz keményebb,de nem ma,habár az már nyilvánvaló volt tegnap is....Így aztán megint csak a görgő maradt ma ismét a terembe vittem le,és miközben a fiatalok a csodámra jártak 1 órácskát töltöttem el rajta...Gondolkodtam,hogy emelem az időtartamot egy negyed órával,de amint az óra 1 00 00-ra ért rögtön leszálltam....
Bringa után csináltam szuperszettben 3 sorozat hyperhajlást 15 ismétlésekkel római székes felüléssel 25 ismétlésekkel....aztán egy 14 kilós kézisúlyzóval egykezes oldaldöntéseket csináltam non-stop 3X20-at mindkét kézzel,ez is nagyon jó a derék karbantartására....Végül 2 db 16-os kézisúlyzóval merev lábas felhúzást csináltam3X15-öt,nagy örömömre majdnem a bokámig képes voltam már lehajolni...Ez a 2.-ai Katica-imitátori szenvedésemhez képest nagy eredmény:-)

Hát,ennyire tellett tavaly,az időjárás,és némi derékfájás megakadályozott a tartalmasabb edzésekben....

2011:

Bringa:

Hát végre csak megjött a melegfront,hurrá:-)

Viszont most éreztem igazán,hogy tegnap nagyot alkottam....Szerencsére smmi olyan,ami aggodalomra adna okto,említettem,hogy tegnap az achilleszemet éreztem,de reggelre nem volt semmi gond...Viszont úgy éreztem,hogy most jött ki a szokásos másodnapi izomláz a szerdai erősebb láb edzés utóhatásaként.Ez aztán a tegnapi futással együtt kissé merevvé tett,főként a csípőhajlítókat,és a derekamat éreztem.

Erre gondolom rátett a melegfront,amit talán ennyi idősen már nem olyan nagy meglepetés,hogy érez az ember.

Így délelőtt pihengettem,ráadásul délre le kellett menni a terembe,mert van egy delikvens,aki már 2 hónap terembérrel tartozik,és mára ígérte.

Így szépen megvártam a jó meleget,és miután megkaptam a pénzt,amiben őszíntén szólva nem bíztam,inkább abban,hogy többet nem látom a srácot,megy máshová edzeni én is indulhattam végre.

Csak egy sima szervízkört mentem,és induláskor úgy éreztem kissebb a szél,mint tegnap,így terv szerint végig fix áttétellel 50-19-el mentem.

Aztán kiérve a pusztára kiderült,hogy a szél kissebb valóban,de talán szélmérővel is nehéz lenne kimérni a különbséget...

Bátaszékig végig szinte maxon mentem 80 lábforgás körül,onnéttól viszont már nem volt vészes.

Bátaszéken egy háznál a főút mellett azt hittem valami akciófilmet forgatnak,akkora hangzavar,sikítozás volt...

Odaérek,benézek az udvarra,mit látok?

Két 12-14 éves forma  lányka rohan lélekszakadva kifelé az udvarból,nyomukban egy kutya...Na mondom,ebből tépázás lesz,meg sírás...Erre mit látok még????A kutya is lélekszakadva menekül egy majd másfél méter szárnycsúcs magasságú,az egész brancsot hypersebességgel üldözö sziszegő gúnár elől...:-)

Épphogy be tudták csapni a kiskaput előtte,happy end...

Egy napra ennyi érdekesség épp elég,hazáig azért néha eszembe jutott,és akkor erősebben kellett fogjam a kormányt...:-)

Futás:

Mára terveztem a teremben súlyzós edzést,de csúsztatnom kellett,nem volt még teljesen leregenerálódva az új edzésre a combom,még akkor sem,ha egy egész könnyű edzést csináltam volna..Meg egyébként is,azokat nem is nagyon szeretem...Vagy edzek,vagy nem,edzegetni nem szeretek...

A regenerációs ciklus egyéntől,terheléstől függően 48-72 őra.

Ennyi idősen az átlagos 48-60 óra közötti ciklusom nagyon jónak mondható.Még fiatalabban is kicsit több volt,de amióta keményen csinálom a kerékpárt szépen felgyorsult.

Most éreztem,hogy az alsó érték nem elég,szerintem holnap reggelre teljesen kipihenem magamat,és az izmaim újra terhelhetőek lesznek súlyzóval.

Mivel volt azért egy kis mozgáshiányom gondoltam futok egy pár km-t,de teljesen regenerációs célzattal.

Épp ezért a Citiusz-t is vettem fel,ami jóobban csillapít.

Nagyon laza tempóban futottam,de ma ha komoly pénzdíjat ajánlanak fel a tegnapi futás megismétléséért akkor is csúnyán bebukok....

De hát ez van,ma csak km gyűjtés volt....

A lényeg:az Achilleszeim regenerálódtak,a balt a futás elején minimálisan éreztem,de elmúlt.A tempó olyan lassú volt,hogy igazándiból be sem melegedtem,de a tempót ma semmiképp nem akartam emelni,a tegnapi még engem is nagyon megijesztett...:-)

0 hozzászólás

4 hozzászólás

Armitage 4855 napja
Armitage képe

A gúnáros sztori komoly lehetett:)

Bozót 4855 napja
Bozót képe

Hú, engem kakas kergetett így meg, meg hattyú!  Nagyon vadak tudnak lenni :P

ORBEA ORCA 4855 napja
ORBEA ORCA képe

Hát igen,a "halálfélelem,vagy eljött a világvége?"portré verseny biztos befutói lehettek volna a kiscsajszik,kár,hogy nem volt nálam fotókészülék,lehet világhíresség lettem volna,ha közzé teszem a helyi kanászkürtben...:-)

A hattyúk is szépek,de azok is nagyon félelmetesek tudnak lenni az biztos.Szálkán már vagy 3 család van,ismerem őket testközelből,nyáron etetni szoktam őket.

zsolaaa 4854 napja
zsolaaa képe

Szia!

Az achilles nekem akkor szokott fájni ha futáskor as talajfogás az láb elülső részén történik. Aktív talajfogásnak nevezik asszem és rövidtávfutók szokták előszeretettel alkalmazni. 

Próbálj meg sarokra vagy talppárnára érkezni 

Vagy előfordulhat ha sokat fut emelkedőre az ember vagy sokat lépcsőzik

Hajrá!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (16 bejegyzés)
2010-08 hó (5 bejegyzés)