Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 907 457 km-t sportoltatok
LÁTVÁNYKERÉKPÁROZÁS CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK:-)

2010 edzésarchívum-kontra 2011,a  jelen:-)

ORBEA ORCA | 2011-01-07 10:03:32 | 6 hozzászólás

A legelső dolog,amit itt le kell írjak,köszönet Penéknek a remek,átláthaató oldalért,valamint PiciKatának,aki felnyitotta a csipám,és segítségével tévedtem eme remek oldalra:-)

Tavaly is írogattam az edzéseimet,mielőtt júliustól itt kezdtem vezetni őket az Iwiw Bicajjal Mindenhova nevű sajnos egyre inkább leépülő oldalán.

Nem is szaporítom a szó tovább,akit érdekel a tavalyi felkészülésem,első versenyeim,egyebek,meg nagyon sok marhaság,az arra számíthat,hogy minden nap itt olvashatja a tavalyi edzéseimet,versenyeimet,míg természetesen az ideieket a naplómban.

Kedves olvasó dőlj hátra kényelmesen a karosszékben,és ne felejts el egy tüzes,testes vörösbort tölteni egy kisebb-nagyobb,kinek kinek méretének megfelelő arányú kehelybe:-)

Az első pár tavalyi edzésem 2010 01 01-2010 01 06-ig töményen,egyben sokkoló célzattal kapjátok:-)

2010 01 01:

Ma reggel tettre készen ébredtem,erre tanúm is van:-)

De a redőnyt felhúzva sajnos nem lett sokkal világosabb a szobában,bár 8 óra volt:-(Időképet tanulmányozva hamar beláttam,hogy ma csak termi edzés lehetséges,és esetleg futás amire már november óta elkezdtem a lelki ráhangolást....Délután mentem le a terembe.
3 könnyű ámde fájdalmas 20 ismétléses bemelegítő sorozat a lábnyújtógépen...aztán a fő rész guggolás természetesen szabad súllyal 4 szintén 20 ismétléses keringésserkentő sorozat 90 kilóval normál vízszintes combhelyzetig az alsó ponton....második alapgyakorlat egy kb 40 centi magas dobogóra fellépés 60 kg súllyal lábanként 10-10 ismétléssel 3 sorozatban ismételve....Aztán vádli-lazítás:szökkelés 60 kg 3 sorozat 15 ismétléssel minél magasabbra...Még terveztem merev lábú felhúzást lábbicepszre,de a mély hátizmom teljesen kimerült,így nem kockáztattam egy esetleges sérülést és kihagytam.
2 napja hátprogramnál az elemelést 115-ig felmenve végeztem,és
az még bennem volt.Aki csinált már nagyobb súllyal fellépést dobogóra,az tudja milyen kemény.
Felsőtestre is edzettem vállra és tricepszre ma,de csak laza átmozgatót,mert a héten már 2x edzettem őket.
A futás természetesen elmaradt ma is....
Majd holnap,de remélem holnap bringázni is lehet...:-)

2010.01.02.:
Ma úgy keltem fel,hogy kisebb tornamutatványnak is beillett...
A mélyhát-izmom teljesen kész volt még mindig,így a Princet szemeltem ki mai edzőtársamnak,mert csak 170-es hajtómű van rajta,és az ülésmagassága is téli 1cm-el a nyári alatt...
Így kényelmesebb.Edzésem majdnem meghiúsult,amikor rájöttem,nem érem el a lábamat,hogy cipőt tudjak húzni...De sikerült:-)
10-re mentem az egyesülethez,mert országúti edzés volt a csapatnak,mármint azoknak aki eljöttek.Hatan voltunk végül,és már épp indultunk volna,amikor mindenki nagy "örömére"befutott Madaras Zoli/Madár,P-Nívo profi/,aki természetesen azt mondta,hogy nagyon-nagyon gyenge....Ezt már ismerjük....Egy 60-as edzőkört mentünk,Zomba-Bonyhád-Szálka-Haza.Mivel elég kellemetlen erős szél volt,ami még a többszáz tagú bölénycsordákat is szétkergetné a nyílt prérin a Siófoki úttól kezdve egyesével mentünk balra felállva.A Sióagárdi kisebb emelkedőn szép tempósan haladtunk,a végére
Valkay Gabi montival meg is adta magát,többet nem láttam....Arató Gabi,volt magyar bajnok /a Gabi nem Gábor,hanem Gabriella/élete árán fennmaradt anslüsszben,mert ügyes,és pici:-)
Zombától hát-oldalhátszélbe fordultunk,és haladtunk.
A Bonyhád előtti emelkedőn a Gabi is elkészült,de megálltam hozzá,míg a többiek elmentek vagy 300 méterre.A síkon viszont hátszélben 50-55-ös tempóval mentem,Gabi bírta rajtam,így felértünk.
A Bonyhádi emelkedőn már nem álltam vissza hozzá,ott elmaradt,egyedül jött haza.
Madár hálistennek Mőcsény után elment egy hosszabb körre,onnét már lazán hazatekertünk.....volna,de Szekszárd előtt totál pofaszélben 18-20-al küzdöttünk....és hazaértünk:-)

2010.01.04.
Éjszakai műszak után reggel 6-kor értem haza.Mivel Szekszárdon a városi fűtőműben dolgozok,így mindig tudom,hogy épp aznap milyen időjárás várható,és hogy hány fok van,lehűlés ,vagy melegedés várható.
Ma reggel -4 fok volt,így bár teljesen felhőtlen idő volt tudtam,hogy nem fogok 10 előtt bringára ülni.tehát otthon ittam egy Capuccinot,és közben megnéztem,hogy ki az aki esetleg itt téblábol a BM-en.Rövid volt,vagy mindenki bringázni ment már,vagy esetleg dolgozni...Én meg aludni...
Alvás után BM,ahol Sebes Nyíl testvéremmel megbeszéltünk egy fontos dolgot,majd ki-ki erdőbe-országútra indult.
A narancs pacimat nyergeltem ma fel,épp olyan hangulatom volt:-)
Elindultam vagy 10 perc öltözködés után,mert megint Katicapózban értem csak el a lábamat a cipő felhúzásához...
Benéztem egy masszőzhöz,aki történetesen édesanyám,és bemasszíroztattam vele 2cmnyi Nicoflex izomlazítót.Rajt....
Mivel déli-délkeleti szél lett a tegnapi nyugat-északnyugatiból a Mohácsi úton indultam pofaszélben.Szálkán balra fel,csörlő,39-23 14-es tempó 160-165-ös pulzussal....a maxom most olyan 175 lehet.Lefelé azért jól haladtam:-)Palatinca után az út jégbordás volt sok helyen,és mivel slick Michelyn Kryllion Carbonok vannak fent erősebben fogtam a kormányt,és csak ülve mentem...A visszafordítóig 140-es átlagpulzussal 25-ös átlagot mentem,ezért jó a pulzuskontroll....Visszafelé oldalhátszélben vitorláztam ,és végre a 60-80-as pedálforgást feltornáztam a fantasztikus 95-re....és a sebességet 32-35-re,pulzus le 130 körülire.Hazáig 60 km 27-es átlag lett 133 átlagpulzussal.Leszállva a bringáról kellemes meglepetés ért,az izomlazító hatására végre kiállt a görcs a hátamból,így simán levettem a cipőmet....Holnap ha nem lesz eső,akkor elméletileg lehet menni hosszabbat,mert a szélváltás melegfrontot jelez.

2010 01 05
Bár tudom,hogy szívszorongva,körmötöket lerágva vártátok a mai edzésem,ne adj isten edzéseim leírását nem sok jó hírrel szolgálhatok sajnos....
Tegnap este kedves Szilárd időjósunkat ia megszégyenítő melegfront előjelzésemmel zártam beszámolómat....Aztán reggel el kezdett esni a hó,legalább olyan elszántsággal,mint amilyennel én edzeni szerettem volna...Tudtam,hogy a mai napom már kész van,így úgy fogtam fel,hogy most pihenem ki a tavalyi szezont:-)Aludtam délután 2-ig,ebéd,aztán indultam a terembe.Vittem hercegi járgányomat,és az edzőgörgőt.Terveztem súlyzós edzést is,de nem sok energiám volt,valamint a derekam még nem volt az igazi,bár sokat javult.
Végül egy órát bírtam ki a görgőn,de csak alapterhelésen,kistányéron,nagyon könnyedén pörgetve olyan 95-110 forgással.Nem vittem pulzusmérőt,de szerintem 110-130 pulzussal....
A zuhany nagyon jól esett,bár már a bringán sem maradt rajtam semmi olyan aminek nem volt a 90%-a víz....A teremből barátomhoz mentem száraz edzésre....Megmutattam neki a BM törzstagjait,és mivel meggyőztem őt arról,hogy csupa nagyszerű,hibátlan,elkötelezett bringásról van szó nyomban szerette volna lepontozni a képeiket.
Miután megtörtént a szerencsés apacsokkal a High.End akusztikai reprodukáló berendezésén tüzes-vörösbor kortyolgatása közben meghallgattunk 2 Jazz lemezt,természetesen bakelitet..Hát,nem egy nagy edzés volt ma,szó mi szó....És legalább 3 nap amíg elolvad a hó...

2010 01 06
Amint az várható volt 1 nap alatt nem olvadt el a hó,hiába mentem le alfába is éjjel,hogy reggelre ébredve verőfény,madárcsicsergés,langy szellő fogadjon....A mai edzés így megint csak edzésecske lett...
Görgő a változatosság kedvéért itthon.
ADvd-n az idei Tour 20.szakasza ment miközben ezettem a Pinarellon.
Kistányér középen,a görgőn pedig alapfokozat,néha 1-es,,,,
Olyan 100-110 pedálforgást tartottam,talán 3 db 5 perces blokkot csináltam nagytányérra váltva 90-es lábforgással.
Egy óra alatt megint csurom víz lettem,utána moshattam a padlót...
Még jó,hogy nincs feleségem,attól kaptaam volna,hogy "nem megmondtam,hogy tegyél le valamit..."
Délután a terembe mentem,ma már egy kicsit edzettem is.
Csináltam pár gyakorlatot antagonista/Mell-Hát/ izomcsoportokra magas ismétlésszámmal,de hamar el is fáradtam a kihagyás miatt,így pld a tárogatást már csak magában csináltam és az alsó csigás evezést.
Végül 3 sorozat római székes hasizom,és 3 sorozat hyperhajlógép mélyhátizomra.
Hát,mára ennyi,de lesz ez még érdekesebb,keményebb is....

6 hozzászólás

Mike01 4856 napja
Mike01 képe

A "Bringaval mindenhova" a te krealmanyod? Az az egy, amire kivancsi voltam az iwiw-en. :)

Dicseretes.

Van egy olyan erzesem, hogy iden egy eleg eros konturral kekes-feketes naplot lathatunk majd toled...

 

ORBEA ORCA 4856 napja
ORBEA ORCA képe

Nem Mike,nem az enyém,csak garázdálkodtam ott egy ideig,kikiáltattam magamat FőFőnöknek,Edző Bá-nak,végül megszavaztam magamnak a BM örökös bajnoka megtisztelő címet...:-)

Sajnos az oldallal voltak problémák,nagyon egysíkú un.túrabringás egyének úgy gondolták,csak a túrabringázás az igazi kihívás,és elárasztották az oldalt számtalan falutábla képpel,egyebekkel....Így aztán szép lassan leépült az oldal,de örülök neki,hogy jó néhány új barátom is lett,igazi bringások.Nem versenyzők,de olyanok,akik igazán szeretnek bringázni....Mintpld PiciKata,aki ott is igazi társasági ember volt:-)

Molnartomasz 4856 napja
Molnartomasz képe

En is rendszeresen osszeizzadom a konyhapadlot a szobabringan, mert oda vagyok kiszorulva, plusz felmeztelenul tekerek, mert "jo az ido". Multkor a felesegem mondja, hogy "...ez a baby-sitter milyen dzsuvat hagy maga utan a konyhaban...". Aztan mondom, az sajnos en vagyok, mer edzes utan orulok, hogy elek.

Bozót 4856 napja
Bozót képe

Durva edzéseket nyomsz, de látszik is az izomzatodon és a teljesítményeden, hogy nem hiába!  További hajrá!

simi 4856 napja
simi képe
Hát Orca barátom, én ebből ismét ezt a bor témát szúrtam ki :) Persze csak azért mert egy jó kis Francia Carianne Cotes Du Rhone Villages vörösbor előtt ültem amikor rákattintottam a blogodra. Persze már én is csak gyógyító célzattal kortyolgatom :) A lényegre térve látszik, hogy tavaly is keményen nyomtad, és ennek meg is lett az eredménye. Neked ez már biztatás nélkül is menne, de részemről is hajrá!
picikata 4848 napja
picikata képe

Jó helyen vagy Tibi!

Örülök,hogy ezt megérezted... :)

Az edzésleirásaidból pedig sok hasznos információt kapunk, MI akik csak örömforrásként éljük meg a sportot, veled szemben, aki ott küzd az arénában.

HAJRÁ ORBEA!!!




Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (16 bejegyzés)
2010-08 hó (5 bejegyzés)