Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 655 665 km-t sportoltatok
Sport és a rák

Bevezetés

bálint | 2010-03-16 20:05:49 | 18 hozzászólás

Nem is tudom hol kezdjem, talán legjobb lesz az elején. Úgy érzem, könyebb elviselni ha leírom.

 

Tavaly novemberében érdekes és kimondottan fájdalmas érzést éreztem a bal oldalamban. Sokszor szúrt már az oldalam, kb ahhoz tudnám hasonlítani. A gond csak az volt, hogy sokkal erősebben és 2 héten át tartott ez az érzés. Az éjszakák szörnyűek voltak, a fájdalomtól nemigen tudtam aludni. Pécsen kezdtem az egyetemet, így számomra teljesen ismeretlen környezetben eleinte nem tudtam kihez fordulni. Egy hét szenvedés után nagy nehezen sikerült bekerülnöm az itteni háziorvoshoz. Vakbél gyanús voltam, ezért azonnal laborba meg ultrahangra küldött.

 

Hát kb itt kezdődtek a problémák. Ultrahang után láttam a doki arcán, hogy valami igencsak nincs rendben. Egyből tovább küldött mellkas röntgenre. A helyzet nem javult:S Miután kijöttem, kezembe kaptam a beutalót CT-re. Pár nap múlva eredményekkel vissza a háziorvoshoz. Elküldött az urológiára további vizsgálatokra.

 

Hát ez lehetett a szenvedések 2. felvonásának kezdete. Vesebiopsziát csináltak. Nem kívánom senkinek. 3 mintát vettek a vesémből, nem volt kellemes. Ekkorra már tudtam, hogy ebből baj lesz. Megjött a szövetminta és a doki közölte velem, hogy rák (már fel voltam készülve erre a válaszra:(). Tovább küldött a hematológiára, mert ez nem az ő területe.

 

A hematológián a doki pontosította a betegségem. Lényegében rosszindulatú nyirokdaganatom van, eléggé elterjedt már és a 4. stádium. (4 stádium van, az első 3 nálam kimaradt, mert egyből szervből (veséből) indult). Nah ez a hír azért már kicsit sokkolt. Soha nem dohányoztam, nem ittam, kiskorom óta sportolok. Doki se tudja mitől alakulhatott ki. Szerencsére ez a fajta daganat jól kezelhető. Első lépésként 8 kemót beszéltünk meg amik 2 hetente voltak. Ezeket megelőzte még pár kellemetlen vizsgálat:S

 

Először a csontvelő mintavétel, hát a biopsziánál jobb volt, majd a lumbálás következett. Azt hiszem ez volt a legrosszabb, kb 1 hétig szenvdtem tőle. Sajnos másnap kézilabdábol volt vizsgám (hát nagy hülye voltam, lubmálás után kézi:D). Kb 10 perc állás után olyan érzés volt, mintha becsípődött volna a hátam, ha rövid időn belül nem helyezkedtem vízszintes helyzetbe, jött a kibírhatatlan fejfájás, amit pár percen belül a hányás követet (ez 3x volt).

 

Azért minden rosszban van valami jó. Elvileg a kemó egy igencsak kellemetlen dolog. Legtöbben hánynak és legyengülnek tőle. Szerencsére én elég jól viselem, nem hánytam tőle és fogyás helyett híztam 5 kilót. Igaz, hogy kopasz lettem és legtöbb helyen eltűnt a ször - haha nem kell borotválkozni:D - de fizikailag tűrhető. Azért vannak a kemónak még kellemetlen mellékhatásai, de azt nem részletezném.

 

Most a 7. kemón vagyok túl. Úgy néz ki sokat javultam, sőt majdnem teljesen, de sajnos a ráknál nincs olyan, hogy majdnem kiirtva. Mindent ki kell vagy visszatér:( Ezért úgy néz ki, a 8. kezelés után még nincs vége:( Vérőssejt mobilizációt fognak csinálni, egyenlőre még nem tiszta, hogy mit jelent ez, majd később kifejtem. Most csak reménykedni tudok, hogy semmi komoly.

 

Ami megvisel, az az idő. Türelmetlen vagyok, mielőbb ott akarok lenni a mezőnyben és versenyezni. Ez most távoli álomnak tűnik. Tavaly maratont futottam, most a 4 kilivel szenvedek. Ami régen sétatempó volt, az most végsebesség. Teljesen vissza vagyok esve. A mínuszból kell visszatérni. Sajnos tudom, hogy ez hosszú idő lesz, de nem fogom feladni. A betegséget igazából fel sem fogom, nem veszek tudomást róla. Amíg tudok futni, nem vagyok beteg. Lassabban és kevesebbet, de tudok, ez egy átmeneti állapot. Fogok még a Csibészekkel a dobogón állni!:)

 

18 hozzászólás

monique 5126 napja
monique képe

nem ismerlek, de fel ne add!!!!!! csak fuss tovább :)

Veszt 5126 napja
Veszt képe

Kitartás. A rák legyőzhető és gyógyítható. Erőt, egészséget kívánok.

miki 5125 napja
miki képe

Kitartás! Olvastad Armstrong-tól a Bicikli életre-halálrát?

Házisárkány 5125 napja
Házisárkány képe

Gyógyulj meg!!!Szívből kívánom!Kitartást és sok-sok erőt kívánok!

bálint 5125 napja
bálint képe

köszönöm:) Fel nemadom az biztos most ez az én versenyem ultratáv de célba érek:) A könyvet elolvastam és nagyon jo ajánlom mindenkinek:)

runner42 5125 napja
runner42 képe

Sok erőt kívánok ehhez az ultrához! Remélem hamarosan találkozunk a rajtnál, mondjuk Görögországban ;)

bialkoa 5125 napja
bialkoa képe

Nagyon kemény feladatot kaptál..de ilyen pozitív hozzállással és ekkora energiával, akaraterővel biztos sikerül legyőzni a betegséget és hamarosan ismét a dobogón állsz!
Hajrá Csibészek! (bár nem ismerlek Tieteket:-))

Manó 5125 napja
Manó képe

Bár nem ismerlek, de továbbra is ennyi erőt, és ilyen pozitív hozzállást kívánok! Gyógyulj meg!

Bozót 5125 napja
Bozót képe

Hozzáállásod példaértékű, kitartás és meggyógyulsz! Én nagyon szurkolok!

(van egy barátom hasonló gondokkal, ő is ilyen vérőssejt-kezelést kapott és most már jól van. Nem leányálom, de azt mondta a kemóknál nem rosszabb)

Csupi 5125 napja
Csupi képe

Erőt,egészséget,és kitartást kívánok Neked! Hozzáállásod és akaraterőd példaértékü! Gyógyulj meg! Fuss és a sporttal erősítsd testedet és lelkedet!

mjoci 5125 napja
mjoci képe

Mielöbbi teljes gyógyulást kivánok neked.

Littleyu 5125 napja
Littleyu képe

Gyors gyógyulást kívánok Neked!

A hozzáállásodat példának állítanám mindenki elé. Biztosan segíteni fog, a gyógyulásban és a sportkihívásokkal szemben is. Én nagyon szurkolok Neked! Hajrá Bálint! Még sok-sok kilométer vár Rád! :)

sárkány 5125 napja
sárkány képe

NÉzz szembe a betegségeddel, legyél türelemmel a gyógyulás alatt és lebegjen ez idő alatt a szemed előtt mindig, hogy ott a helyed a New York-i maratonon és ott leszel!!!!!
Gyógyulást kívánok és sok-sok jó futást!!!

dgabica 5125 napja
dgabica képe

A jóistentől mindenki azt a keresztet kapja amit elbír. :-(. Ez a tied. Hiszel magadban, vannak céljaid, ennél semmi sem fontosabb. Soha ne inogj meg, ne add át magad a kétségbeesésnek 1 percre se, és már félig le is győzted. Ismeretlenül is büszke vagyok Rád, és legalább 100 maratont kívánok Neked!!!!!

Mozg 5125 napja
Mozg képe

Fiatal vagy és lelkileg nagyon erős. Most a böjti időben minden nap imádkozom érted, hogy Jézus adja meg  neked a teljes gyógyulás örömét.

 

VéZsé 5124 napja
VéZsé képe

Szia Bálint!Teljes gyógyulást kívánok Neked.Az ultra versenyek megvárnak, fejben már készen állsz és hát minden fejben dől el!!!!!!!!!!!!!

Iljusin 5120 napja
Iljusin képe

Sokszor láttalak a dobogón, és még látni is foglak. HAJRÁ Bálint!

kincsoo 5101 napja
kincsoo képe

Szia! most találtamm a blogod beleolvastam!Rélem mi hamarabb meggyógyulsz!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-11 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (2 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (1 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-07 hó (1 bejegyzés)
2010-06 hó (2 bejegyzés)
2010-05 hó (6 bejegyzés)
2010-04 hó (18 bejegyzés)
2010-03 hó (4 bejegyzés)