Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 864 202 km-t sportoltatok
♥ Missrunka: futás megabringa ♥

Spar 30 - mentem, futottam, meg van !!!

RunKa | 2011-10-04 17:59:05 | 24 hozzászólás

Sziasztok Olvasók :)

 

Előtte egy héttel 3 napos Balcsikör...250 kili. 

Szerdán futás az erdőmben, a combom fájt, ahh, nyilván izomláz, de nem jöttem haza rossz szájízzel, jól ment.

Csütörtökön aszfalt, wazzez gáz :( 3-4 kiliig semmi, aztán gyorsulás, az 5 után már annyira fájt a combom, hogy hhúúú, pedig nem vagyok nyafis ... 6-nál meg is álltam. Gondoltam egy laza kocogás még elmegy 7-esbe, hátha ... Á, rettenestesen fájt, tudom abba kellett volna hagyjam, mert bezzeg másoknak tudom osztani az észt :), én meg csendben, összeszorított foggal tűröm a fájdalmat. Kitartottam 7 kili végéig és tudtam, hogy ebből Spar ugyan nem lesz :(( Így nem lehet hozzátenni még 23-at ... 

Az igazat megvallva, egy pici kő is leesett a szívemről, így legalább  nincs para, hogy lefutom-e vádligörcs nélkül. No futás, no görcs ! Meg van oldva. Talán egy kicsit megkönnyebbültem ??? Azt hiszem igen. Majd lefutom jövőre.

Na igen...

Na de másnap !

Most hogy kiderült, hogy nem tudok futni, mindennél jobban akartam ezt a futást ::))

Nekem kell az a plecsni !

Oké, kezelem. Még 2 nap. Perskindol, Flector, futi abbahagyva, még átmozgatót sem előtte. Megfeszítve a combom, fájdalmas az izom:(

Zénóka előkotorta Mira mélcímét, írtam, írt, mentem.

Szombat, Mira. Ugyan dolgoztam, de nála kezdtem, elvégre akarom a Spart :) Majd utána elmegyek dolgozni is.  Kegyetlenül fájt, de tűrtem. Mindent a célom érdekében. Arany keze van :) Itthon ittam, ittam, ittam, utána gyertya 20 perc. Kétszer. Szerintem 1 hónap alatt nem ittam össze annyit, mint szombaton. Estére iszonyúan fájt a bőröm a combomon meg alatta a szövetek, vagy mi. Hozzá sem lehetett érni a bőrömhöz. Örlődtem, hogy tegyek-e rá valamit, pl. Flector tapaszt, vagy ne? Ha nem teszek -ez az uccsó éjszaka- akkor lehet reggel megbánom, ha teszek, reggel majd sikítok, ha le kell szedni.

Hát tettem.

Így néztem ki reggel ::)) (Még így is akartam menni, de csak nem röhögtetem ki magam:D)

 

flec

 

Reggel megfeszítem az izmom ... nem fáj ::)) Mira masszázsa szuper volt, plusz a tennivaló amit mondott, hogy csináljak megoldotta a gondot. A bőröm minden egyes lépésnél, ahogy mozdul, fáj, de azt meg majd tűröm :D, nem a bőrrel futok, hehe, az izom meg okés.

Istennő vagy Mira :)

Tali -e- vel, meg eperrel a Kossuth téren. Átöltöztünk, Allgasan, Perskindol a lábamra és vártuk a rajtot. Közben míg locsoltam, eper elveszett :( Találkoztam még ott csandyval és picikatával is. Na és kivel?? Tézével :) Nem is számítottam rá, mert azt mondta a sátornál lesz. Úgy megörültem neki :) Picit dumálgattunk míg mentünk a rajt felé, aztán már nem vártunk a 11:15, előbb elrajtoltunk. Innivaló, gél, izomlazító zsebben, persze -e-ében, nálam a gélek.  Bár ne kelljen használni az izomlazítókat !

Amit először észleltem, az az, hogy nehezek a lábaim. Ezt mondta Mira, hogy lehet lesz, csak reméltük, hogy 1 nap elég masszázs után regenre, de nem ... Hát ez elég rossz volt. A bőröm fájását meg megszoktam, avval nem is foglalkoztam.

Ez sajna végig kísért.

Tudjátok mi az érdekes ?

Az, hogy amikor olyan versenyre megyek, amire sokan jönnek, nem maga a verseny jut eszembe, hanem az, hogy ez egy ismerősökkel való találkozás lesz ::)) 

Én szeretek tömeggel futni, úgy hogy azért ne legyen zavaró persze, tudjak haladni a saját tempómban.  Inspirálnak a többi futók, szeretem nézni őket. 

Érdekes módon absz. nem zavart a nap, a meleg, se a Nike-n, se most. Ez a teteje nincs bézból sapi nagyon bejött. Ha nem süti az arcom nap, akkor az nem is süt :D

Jól ment a futás :) Azért akkora hangulata van egy ekkora versenynek !! A zene-bona, a dobosok, a szurkolók, az integetők ... látni ismerős arcokat.

Egy valamit nagyon nem értek ...  hogy hogyan ismernek meg engem hátulról ::))

Íííííííííííííí  ::))

Több ilyen volt, pl. kacsajudit, virago ::)) hát ezt tök jó :D Mindegy, tetszett:)

Forgival pacsiztunk, pusziztunk, aztán mégegyszer tézével és tali az út szélén :) Ezek annyira feldobnak, hogy ihaj !

Láttátok a visszafelé futó futót ??? Mekkora...még zászlót is vitt, gondolom a hazájáét, mi mást ?

Meg aki a spáros bevásárlókocsit tolta ??? Nagy ötlet, ha már Spar. Voltak érdekes jelmezesek is. Bozótot csak egy pillantra láttam hátulról, a többi jelmezest nem ismerem, azt tudtam mira indiánlány lesz, de őt sajna nem láttam.

Meg a meztélábas futót ???? 

Meg mekkora záróbusz volt !!! Ekkorát még nem is láttam :) vagy kettő ????

Ez a gél evés nagyon bejött, energia mindig volt. Mindenhol ittam vizet és  amikor futottunk sztem  jó tempót mentünk. 

Egyszer csak kiabálás:

- run-ka, run-ka !!!

Wáááá ... Rodriguez egy bazinagy fényképezővel a nyakában  ::))) Ilyenkor akkor vigyor van a képemen, hogy nincs is akkora fejem :D

Ahhh... ezek a legszebb pillanatok, mikor ismerősökkel találkozol :) Még meg is álltunk egy pillanatra a fotók kedvéért !!!

 

r

 

Ez nem tom, hol kattant, befelé figyelő futó vagyok :D

 

r1

 

Ja, nekem bejön az, hogy sosem figyelem,  mikor hány kilinél tartok, mert ez lehúz, idegesít. Tudom mennyit futok x idő alatt, ezért úgy indultam el a 30-ra, hogy 3,5 órán keresztül fogok futni, ezt agyban rögzítem és voáláááá, működik :) 

A gondok 22 után jelentkeztek, miután megelőztem egy fickót, aki picit lassabban futott az árnyékban a rakparton...ez a tempóváltás nem tett jót a vádlimnak, majdnem görcs lett belőle, lassítanom kellett. Innentől más többször megálltam nyújtani, még inni is úgy ittam, hogy nyújtottam közben, de ezek a kis nyújtások nagyon kevés ideig segítettek. 

Az egyik pontnál, mikor leguggoltam nyújtani, közben ittam, megkérdezte a lányzó hívjon-e orvost...megnyugtattam, hogy csak nyújtok. Legalább figyelmes volt :)

Igyekeztem egy másfajta, amolyan csípőből futást felvenni, hogy kevesebbet használjam a vádlimat, ez be szokott jönni, vagy legalábbis el tudom vele odázni a görcsöt. 

Azzal a pasival találkoztatok aki az út közepén gumicukrot(zseléscukrot) kínálgatott egy nagy dobozból ???? Anyám !!! Ez nagyon jól esett, röhögtünk, mint a vadalma:D

Na, közelgett a nyugati felüljáró ... azt mondtam -e-nek, ez behalás. Feltudnék futni, nem nehéz, de az tuti vádligörcs !!! Kész végem van. 

Na ???

Na :))

Felfutottam ::)) Ott voltak a dobosok a közepén.

Ilyet ??  ::))))   Basszus, akkora jó tempót doboltak, hogy ritmusra csaptam a lábam az aszfaltra, mentem, mint az ólomkatona,  -e- velem szembe fordult úgy futott, éppen csak nem táncoltunk felfelé ::)))

Ezt a részt élveztem a legjobban, végig vihogtuk a felüljárót :D  És a görcs ???  Az meg mi a szösz ???? :D

Aztán leértünk, onnan már nem sok van hátra.

Aztán megint egy közelgő vádligörcs...rohanás útszéle,padka, nyújtás...

Pont ekkor jöttek Sneci-kéék, rámerőszakoltak egy foly. Mg-ot, köszi !!! És ők  sipirc tovább:) és mi is. 

Újabb runkázás:)  caracola :D, illett volna felismernem, (mentség, csak egyszer taliztunk, ő meg keveset fórumozik) de ezt már csak a sátornál tudtam meg, mert megkérdeztem a nevét :D Így megint feldobódtam :)) Kösziiii !!!!!!!!!!!!

Jött a Hősök tere, minnyá itt a cél, tudom !!!! Jajj, csak bírjam még egy kicsit, gyorsítani nem tudtam, mert az azonnali görcs :(, de mégis is jött... 

- Pont mooost ????

- Pont a cél előtt ????

- Pont mikor a legjobb rész van ?? A legtöbb szurkoló, a legtöbb pacsizási lehetőség ??? Integetnek, szurkolnak !!  

Útpadka sehol ... áááá hová ugorjak, nekem kellllll  valami !!!!! Segítség ! Kétségbeesetten nézek körbe ... körbe vagyunk véve a kordonnal,  már csak 100-200 métert kéne csak kibírnom !!!! 

Hoppp... a szalagtartó oszlop kerek talpára ugrom kínomban ::))) 5 mp-t nyújtom a vádlim  és run-ka tova !

Dübörög a zene ::))) Ez egy állati jó szakasz volt ::)) Jújj...most megborsódzott a karom :)

Tudom itt van valahol zénóka ... lesem, meg is van! ... széles békamosoly,

 

z1

 

... integetés, futunk tovább, újabb runkázás :)) jesssz !!! tavaszlány :)))  és befutunk a célba !!!!  

Én majdnem bőgtem ::)) de visszaszorítottam!  Azért mégis csak meg van, mert nagggyon akartam, a vádlizás sem volt annyira gáz, az igazi nagy görcs, mint ami Kaposváron kitolt velem 10 kilin keresztül, nem jött.

Vigyorogva rohantam az érmemért, még a Nike érmem sem tiszteltem meg  ekkora mosollyal :)

Nyakamba akaszották...

 

Rögtön a célban

 

... én meg megcsókoltam és nem is egyszer :)

Nem látszik, de stílusosan a futónacimon van fotózva :))) 

 

enyim :D

 

Megkaptuk a nylont, a csomagot. Elkapott minket a digis fotós ... csinált pár képet, aszongya levenném-e a sapkám ??? Jézus...komolyan, pont most, hogy nézek ki ????? na jó levettem :D, fotózott, pont mint egy műteremben, hihihi ::)), álljak a lapra, egy csajszi tartotta azt a fóliás paravánt...ekkor jött pont bibe :D Pont jókor, legalább vele voltam elfoglalva közben, mert útálom, ha fotóznak.

Megkerestük az eos sátrat, hogy talizzunk és beszélgessünk a többiekkel, kinek hogy ment, ki hogyan érzi magát :) 

epertől is kaptam egy csecse plecsnit, tudja mekkora gyűjtő vagyok :D  Már lóg is afalamon.

Futéria Matéria tagok, maratont futottak csapatban:

Zénóka(fotós is), Briel(első FM!!) és Forgi:

 

fm

 

Zénóka, Sneci-ke(M!), Kálmán(M!), Forgi, -e-, Bri, run-ka és Páty orra :D

 

f1

 

Végre megismertem rematit is :)

A garmin írja a mozgás átlagtempóját is, az pedig 6:32 lett, amivel nagyon elégedett vagyok :) futni nem futottam rosszul, és végig 6 és 6:30 között voltunk, bár az uccsó kilik picit rosszabb lettek, de csak a vádli miatt. Bosszant, hogy megint elpancsoltam az időt, meg a sok nyújtás is vitte. De majd legközelebb figyelek, hogy ne töltsek annyi időt a frissponton.

Jövőre is veletek ugyanitt :))

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (5 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (4 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)