Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 910 199 km-t sportoltatok
♥ Missrunka: futás megabringa ♥

Balcsikerülő bringatúra

RunKa | 2011-09-26 19:19:05 | 16 hozzászólás

Ötkor keltem, vittem le Wandát, még koromsötét, csillagos volt, a Hold látványával sosem tudok betelni.

Illatozó, ragyogó kifli, egy porcukorral megszórt koromfekete tepsiben :)

Reggel hatkor irány a Balcsi, Balatonalmádi. Két sportbarát, aki szereti a Balcsit.

Kocsit ott leraktuk a kempingben, felmálháztuk a biciket, átvetttük az itinert és egy fasza Balcsi térképet,

ééés ::)) irány majdnem surány :)

 

bici

 

bici2

 

Balcsikör 1. nap

Balatonalmádi - rajt

Balatonakali - ell.pont

Balatongyörök - ell.pont és szállás

 

Fogalmam sincs mitől lett ilyen nehéz a táska, de bazi nehéz volt, elfelejtettem itthon lemérni, igaz beletettem a fél lakást ... na jó nem is, ez csak vicc :) 

Soha nem tom megjegyezni, mikor hol voltunk, melyik nap mit csináltunk. Ezt most sem fogom tudni leírni.

Amit biztosan tudok, hogy először feltekertünk (volna) Tihanyba egy vasalásért. Tudjátok az ötforintos lapítós emlékérme. A terv része volt az is, hogy jó sokat gyűjtsünk be belőle. Odafönn lennie kell, tehát mese nincs, fel KELL tekerni, húzni, tolni, vonni, vonszolni, ki hogy akarja.

Én toltam a felétől :)) Aztán együtt, mindeki a magáét :D

Lefelé egyszerübb volt.

Szóval a mai napon nagyon sok helyen megálltunk, fotózni, majomkodni a játszótéren, láblógatni a Balcsiban, fürdeni, inni, enni, gyönyörködni. No para, heineken mindenhol volt !

 

hinta

 

hinta2

 

Ez a nap tetszett nekem a legjobban, talán mert sok helyen megálltunk, egyben a legkeményebb menet is volt, sok-sok szinttel megspékelve és a leghosszabb is. Remekül szórakoztunk végig :)

Nagyon sok képet berakhatnék ide, csináltunk vagy 600-at, pár benn van az albumban, ott lehet őket nézegetni, ha van kedvetek. 

Akalin begyüjtöttük a pecsétet, innen már irány györök, az újabb ell.pont és szállás. 

Nagyon szép idő volt, de már elég korán kezd el hűvösödni, mire elértünk györökre már hideg és sötét volt.

Előbb az ell.pont sztán szálláshely megkeresése. Persze se utcatábla, se semmi jelölés, így választhattunk, hogy a közönség vagy telefonos segítséget kérjünk. Nép nem volt, így online kapcsolatban meg lett a ház is. Csak a tulaj lánykája volt otthon. 

-e- kérdezte, hogy mikor fizessünk, most vagy holnap ? Édes volt: - Ha lehet most, mert abból megyek ma buliba :D

A ház tök jó volt. Lepakoltunk, még elmentünk vacsizni bringával, mi mással? Előtte a tulajt kifagattuk, melyik étterem a legjobb. Vittünk haza Gundelt a TV elé eszegetni, meglepő módon nem dejó, hanem dió volt benne :) Azért gyalázat, hogy már ez is meglepi az embert :D

Mindent felpakoltunk a töltőkre, reggelre erőre kapjanak a garminkák.

Az 1. napi adag:

Megtett táv = 100.68 km

Idő = 10:10 óra

Mozg.idő = 6:18 óra

Szint = 480 m

Mára  jóccak !

 

Balcsikör, 2. nap

Balatongyörök

Balatonlelle - ell.pont és szállás

-e- aludt, run-ka nem, mert  -e- édesdeden ALUDT.

Eggggész éjjjjel horkolt, fasza és még holnap is van egy éjszaka :) De én kemény vagyok és bátor !

Persze tagadja az egészet :)

Reggel, mikor felébredtem leszedtem az én garminjaimat, éppen a fürdőben voltam, mikor volt egy pill kis áramszünet. 

Összecihelődtünk, már kívül voltunk, mikor -e- káromkodik, hisztizik, hogy tönkre ment a garminja. nekem kellett csitítgatni, mert földhöz akarta vágni.. ?? Na az lehetetlen. Azt mondja nem tudja bekapcsolni. Nyugi mááár !!!!  Valszeg kapott egy sallert az áramszünetkor. Valahonnan emlékeztem olyasmire, hogy két gombot kell egyszer nyomni, csak nem tudtam melyik kettőt az újraélesztéshez. Mondtam neki csinálja ezt, türelemjáték.

Voálááá ::) próbálgatás, bekapcsolt, így ő is megnyugodott és kezdődhetett egy újabb szép nap :)

Érdekes, hogy működik a kutyaharpást szőrivel elv, nem gondoltam volna hogy fogok tudni normálisan ülni a bringán... és tudtam, az első két perc volt kicsit rossz, de nem gáz, aztán elfújta a szél :)

A térdem viszont végig fájt az első nap is, mert már az uccsó Normafás futáskor megerőltettem az emelkedőkel és lejtőkkel. De este már olyan fáradt voltam, hogy sem a combom, sem a térdem nem kezelgettem. Ma is fájt a térdem, úgyhogy ma totál elhatároztam hogy estére kell vele kezdjek valamit. Gyógyikkal készültem, de még az elviselhetőség szintjén volt.

A reggel...

Első út a Balcsi part, este már nem is láttam, hogy van itt móló.

Hihetetlenül gyönyörű, minden majdnem csendes. Órákig tudnám nézni és hallgatni, ahogyan a hullámok megtörnek a parti köveken, nézni, ahogyan nap milliónyi gyémántot varázsol a víz tükrére. 

 

b3

 

 

Ma volt fürdés is és ott ahol ez történt (mert ugye nem emlékszem, hogy hol :D), ott volt egy klassz kis homoksziget is. 

 

hsz

 

Itt volt egy pecás is rajta, mi is odaaakrtunk gyalogolni, ami végül is elmaradt, kááár:(( Valamiért mégsem mentünk be. Pedig még egy parti pecást is megkérdeztem hogyan kell odajutni, el is mondta, hogy egy nagy ívben, mert egyenesen nagyon mély, combközépig süllyedünk az iszapban !

A part szélén  sem volt semmi :

 

7

 

Innen elég necces lenne bemenni: 

 

2

 

 

Itt is punnyadtunk sokat :)

Ma már jóval töb bringással találkoztunk, lévén, hogy szombat van.

Remek fotókat készítettünk pl a vitorlásokról:

 

4

 

Út rész:

 

út

 

Reggeli a parton, előtte bevadásztunk egy Spar-t .. lám-lám mire nem jó az edge :)) Vannak benne ilyen funkciók is, minthogy bevásárlás :D Mindenáron sült csirkeszárnyat akartunk enni, de sajna minden része volt sülve, csak épp szárny nem :((

Sebaj ettünk mást:

 

reggeli

 

Jártunk a 400 éves kocsmánál,

 

kocsma

 

...  itt elborozgattunk és mivel nem lett volna messze a kis Balaton, szerettem volna megnézni, de csak kalózkodni lehetett volna kemény bünti fejében, ha éppen vannak ott ellenőrök, mert erősen természetvédelmi terület, szomorú szívvel lemondtam róla.

5 Hat-tyúk :D

 

hat-tyúk

 

A Lellei ház és ell.pont hamar meg lett, közel volt nagyon egymáshoz, baromi kedvesek voltak a szállásadók ::)) Csúcsszuper a szállás, két,2, KÉT !!!!! szoba is volt :D Konyha, fürdő, nappali, háló, minden.

Meg is fenyegettem -e-t, ha horkol átmegyek a másik szobába, és ha nem vagyok mellette, akkor meg ne próbáljon utánam jönni !  Itt is volt Spar, csak épp zárva :(( Csirkeszárny megint csak elmaradt.

Éjszakára 3 szalonpas tapasszal körbe raktam a térdem.

A 2.napi  adag számokban:

Megtett táv = 70,76 km

Idő = 10 óra (asszem)

Mozg.idő = 4:34 óra

Szint = 111 m

Jóccak.

 

Balcsikör 3. nap

Balatonlelle

Siófok - ell.pont

Balatonalmádi - cél


Tiszta röhej, de nem horkolt ... Kétszer is arra ébredtem, hogy mekkora csend van :D

Úgy látszik jól megijesztettem. 

A reggel még jól indult. 

 

reg1

 

Kicsit fotózkodtunk a parton, aztán nekiveselkedtünk az előttünk álló napnak:

Miközben tekertünk szembe találkoztunk a nevemmel:) Persze nem lehetett a fotót kihagyni:

 

tü1

 

3

 

Aztán tovább tekertünk. Ma is fájt a térdem, de a 17-es km/h pont jó volt neki, mint regeneráló tekerés, szinte alig éreztem.

Egyébként nagyon sok volt a gesztenyefa, rengeteget kellett kerülgetni a tüskés héjakat. 

Sok volt a varjú is, én szeretem őket, sokat láttunk a csőrükben dióval ... persze ez a tábla nem nekik szólt :)

 

12

 

Eljutottunk ide, minden rossz kezdetéhez :

 

defh

 

... ahol összejött a defektem és vele együtt majdnem oda lett mind a három nap. Olyan szinten vesztünk össze, hogy júúújj.

Oké, defekt :) 

Nagy kaland :) Kicseréljük a belsőt és kész :) (Gondoltam én...)

Első defekt, ez a jobbik.

Belsőm van kettő ! Még külsőgumi leszedővel is készültem !!!

Volt egy ragasztott meg egy vacsi új.  Legyen a ragasztott. Elkezdtük, de már kezdődött a hiszti, mert nem tudta széthúzni a féket, hogy kiszedjük a kereket. Persze mindketten próbáltuk csinálni, amikor én csináltam valamit, akkor mondtam, hogy várj egy kicsit, vagy csináljuk így, vagy mi lenne, ha úgy ??? , mindezt egy pasinak.... Kezdte felemelni a hangját. Jó, akkor a fékpofát lazította meg, így már nehezen is de sikerült. Még le kellett szedni a külsőt, betenni a belsőt, ami nehezebben megy... itt már baromira ment a hiszti, először csak csodálkoztam, mert nem volt miért, ezt tök nyugiban meg lehet csinálni, de uez a hiszti és ordítás, csapkodás volt, mikor egy bicitúra alkalmával neki volt kettő defektje egymás után... megkértem vegyen vissza ebből, aztán mikor földhöz csapdosta szerszámokat és közölte, hogy " ljsfojemfséjpem" az én agyam is elborult. Ezt soem fogom megérteni, miért nem lehet a hibát mosolyogva megoldani??? Nem egy vödört szart húztak a fejünkre ... A lényeg, hogy ki lett cserélve a belső, de a szép nap is egy nagyfosra. Innentől kezdve elszürkült az előző kettő is :((

Egy darabig hol én mentem elől, hol ő. Aztán lemaradtam...

Nem sokat kellett tekernem a következő defektig :(( Itt majdnem eltört a mécses, felhívtam a barátnőmet, aki lelket öntött belém. Nem ezért jöttem. Fasza, egyedül vagyok. Nem baj, ki tudom cserélni egyedül is :) Felállítottam a bringát és neki fogtam. Közben -e- hív hol vagyok, mondom szerelek, defekt. A kérdés: Ide jöjjön, vagy megvárjon ott, ahol van, jóval előrébb. 

(.... csinálj, amit akarsz, itt már engem sem érdekelt semmi.) Jött. Leült, nézte, megvárta, míg megcsinálom. Innentől kezdve profi vagyok belső cserélésben :) Csak reménykedni tudtam, hogy nem lesz több, mert ez volt az uccsó gumim. Aztán nekiindultunk. Egy darabig csendben, aztán azt mondta én vagyok a hibás, nem fog bocsánatot kérni és elhúzott...akkor menjél... khfkn cbhdbf ksncjchdbfhif..

Egy részen elvesztettem őt szem elől és rossz irányba kanyarodtam, pont egy állomáson. Jó.  Leültem enni. Hívott, de olyan volt a hangnem, hogy ...izé... Nem részletezem tovább, de a helyzet csak még jobban elfajult. Már ott tartottam, hogy hazamegyek a picsbe vonattal, leszarom az egészet.  Jó, okés, de ha már megtettem az út 3/4 részét, akkor már egyedül is elmegyek Almádiba. Sztem ez Földváron volt. Egy fazont megkérdeztem merre van a bringaút, megmondta, úgyhogy elindultam, gps meg van, ha kell. 

Újabb hívás, fura: nyugodt hang....bringaúton jövök-e? Igen, jó, akkor bevár. Jó. 

Kellett mennem egy jó darabig, jócskán előrébb volt, mint én, vagy egy fél óra múlva megláttam.

Hm... Tünde utcánál.

 

tüu

 

bo

 

Innentől kezdve már nem ragoztuk tovább, más mederbe tereltük a dolgokat, a jó irányba.

Szép helyek jöttek, még egy utolsót fürdödtünk :) A biciket kikötöttük a padhoz, nagyon messzire be lehetett gyalogolni, mi 300  métert mentünk be, de a duplájával is jártak előttünk és még ott is csak combközépig ért :D Ja !!! Szerintem ez Szabadin volt :)

 

mi

 

Nagyon finom hullámos homok a talaj, átlátszó a víz :) Már bent jártunk. Nini, ott egy hal !!! Lenn, a homokban. Á, az lehetetlen, de !!! mondom, látom az uszonyát !! Törpeharcsára gondoltam, de nem jutott eszembe ez a szó. -e- szerint egy fadarab és ki akarta venni, hogy megmutassa, de úgy megijedt, mert kiugrott a kezéből ::)) Ugye mondtam, hogy hal ::)) Aztán kiszedte, és télleg egy törpeharcsa volt, le akartam fotózni, de akkor láttuk, hogy valami leharapta a farkát, ezért nem tudott nagyon elmenekülni :(( Szegény, így már nem akartam képet róla. 

 

st

 

Olyan jó lett volna még itt lenni !!! De még menni kellett Almádiba, és még haza Pestre. Nagyon jó ez a strand. Ide visszajövök ! Plusz az is tök jó, hogy pár ember volt csak, túl vagyunk már a főszezonon.

Tovább álltunk, jött a kanyaros rész, Aliga ? 

 

kany

 

kany1

 

kany2

 

kik

 

Innen már csak tekertünk, itt azért voltak kis szintek, ez újra előhozta hogy van térdem, ez már annyira nem esett jól :(  

Már tudtuk , hogy lassan véget ér az álom ...  hamarosan Almádiban leszünk. 

Mikor odaértünk, leadtuk az itinert, megkaptuk a pólót és az érmet ::)) és oklevelet is, de az enyémen rosszul írták a nevem, ezért nekem majd megjön mélben.

A 3.napi adatok:

Megtett táv = 80,61 km

Idő = 10:39 óra ( két defekt, plusz fürcsi, pancsi :))

Mozg.idő = 5:09 óra

Szint = 250 m

 

16

 

é

 

Még elmentünk harapni valamit, halat, lángost akartunk, de nem volt. A hekk viszont jó volt, jó nagy ::DD, -e- magyaros pizzát evett, kifejezetten nagyon finom volt, a hab a tortán, hogy ültünk már vagy fél órája a rendelés leadása után, már elfogyott a söröm, mikor -e-t kértem kérdezze meg mi a lóf@sz van már ??? Már mindenki evett, aki utánunk jött...hát .. elfelejtették ::)) Majdnem kitört a balhé... de télleg 5 perc múlva már meg is kaptuk.

Itt még nincs ::))

 

vacs

 

Sikerült pár ötöst is vasalni, a Good Luck Tihany fejjel lóg  :D 

 

5s

 

ér

 

Összegzés:

252 km

16 óra mozgásidő

841 m szint

4428 kal

Szenzációs idő, kis malőrt elfeledve remek társaság, a gyönyörű, megunhatatlan Balaton, tekerés, pancsolás, bícs, Heineken :)

 

A lehető legjobbkor mentünk, csodaszép napos idő volt, a nyaralók már eltüntek, akik voltak, csak kevesen voltak, nagyon élvezhető volt az egész :) Se nem meleg nem volt, se nem hideg, pont olyan, amiben még fürdeni is lehetett ::)) Tényleg csúcs volt ! Mint mondtam lesz októberben is egy ugyanilyen. Sztem már akkor azért már fel kell öltözni. Így a jó :D Végül is remekül folytatódott a délután :) Végül visszatértek a színek az előző két napba is Király

Lett egy agyagmalac perselyem is, gyűjtöm őket, (meg a malacokat) amiknek nem lyukas az alja, meg egy bögrém, de letört a füle :( 

Kihagytam a Badacsonyi részt is, ahol én már régen dolgoztam egy szezont egy étteremben. Ott is borozgattunk :)

Jó volt na ::))

Milyen lenne ha jövőre leszerveznénk egy óriási eo-s csapatot ????? 

Zsír, mi ???  ::)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ki a "sérült" ?

... és a Láthatatlan kiállítás.

RunKa | 2011-09-10 06:33:26 | 8 hozzászólás

Indíttatás: zilaci hsz-a a jótihoz.

Laktam Albertirsán 5 évet.

Igen, van ott egy kastély, a lakói "fogyatékos gyerekek" (down-kor stb.)

Nyáron gyakran rendeznek koncerteket a számukra és ilyenkor mi "egészséges/nek tűnő/" emberek is bemehetünk a kertbe.

Egy-egy ilyen buli, hatalmas élmény azon emberek számára, akiket érzékenyebb lélekkel áldott meg a sors. A legnagyobb  persze Nekik. Kortól és nemtől függetlenül olyan gyermeki bájjal, átéléssel és szégyenlősség nélkül táncolnak és énekelnek a tisztelt pódium előtt, hogy ... az embernek szaladgál a libabőr a karján.

Ilyenkor felmerül: vajon kik a sérültek ? Azok, akik legtöbben álarc mögé bújva, mindenféle maszkkal védik a lelküket vagy Ők, az álarc nélküliek, akik kiteszik mindenki kedvére ?

Éppen tegnap láttam egy down kóros picilányt a metrón édesanyja kezébe csipaszkodva, lenszőke haja két vakorcsban :) 

A látvány, mint a csupazöld mezőben az egyetlen lenhajú virágszál...

2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (5 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (4 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)