Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 658 642 km-t sportoltatok
♥ Missrunka: futás megabringa ♥

Futéria mini tali a Margitszigeten, avagy közös futi

RunKa | 2011-01-29 22:39:51 | 7 hozzászólás

Nem megy ez a francos képfeltöltés, túl nagy a méret, nem is értem miért nem lehet saját gépről tallózni, mi a fenének kell először ide feltölteni???? Tiszta baromság.

Na szóval a taliról, a futásról és baromságaimról...pár mondat.

 

Briel baromira szalma volt a hétvégén, ezért kitalálta, mi lenne ha közösen futiznánk egyet a Margitszigeten ?

Jöttek, akik ráértek, akik nem betegedtek le, illetve akik eltudták otthon sikálni a dolgot.

Jött monerd, briel, tézé, forgi, -e- és run-ka. Tehát 6-an voltunk. Az igazat megvallva fáj a lábam, mindkettő, de már megígértem, tehát mentem. Bakker  már az indulás is érdekes volt részemről, mert ...

1. az orrom előtt ment a busz, már jó sokat vártam, mikor eszembe jutott, hogy a telóm otthon maradt, de már nem mertem visszaszaladni érte. Hígagyú vagy run-ka :))

2. A buszon szidtam magam, hogy a vastag kabátot pakoltam be, holott ezerrel tűz a nap.

3. Leszálltam a buszról, már éreztem, hogy a lábakkal gond lesz...

4. Felszálltam a metróra, és az jutott eszembe, hogy elfelejtettem hol is találkozom -e-vel....

5. és ugye a telóm meg otthon maradt :)))  Hű, ez dekirály Kacsintás.

A dózsagyörgy rémlett, de nem is értettem, miért pont ott? Vagy  a forgács u? Nem tudom :))) Na, mindegy, így is késésben voltam, arra gondoltam a dózsa van előbb, ott leszállok, ha ott nincs, akkor megyek még egyet, ha ott sincs akkor még egyet, és ha ott sincs, akkor hazamegyek. Általában szelektív hallok, nézek és olvasok :) Nem változom.

Leszálltam a dózsán és.... ott volt Király. Megúsztam a további metrózást.

Elmentünk a gyárba, átvedlettünk, szokás szerint nem tudtam dönteni milyen cipőt vegyek fel, forgi ugyan hívott reggel, akkor terepet gondoltunk, aztán mondta, hogy délben mégegyszer hív, de a telóm otthon...,  még jó, hogy csak egy ruha készletet vittem.

A hídnál leparkoltunk, és a hídon átfuttunk, ahol -e- megbökött, hogy néddd !!!! ott gyalogol előttünk forgimester :) Ő már jócskán leizzadt, hiszen varrt egész délelőtt... :)

Mire odaértünk, már ott volt Briel, ha nincs a vörös, göndör hajzuhataga, meg nem ismerem, és tézé, őt meg pláne nem, na de majd mostantól !!! Monerd kicsit késett, mi addig fotózkodtunk :) Van vagy 55 szebbnél szebb kép, csak tudnám hogyan csempésszem ide....de megoldom !

Ugye, ugye velem nem lehet csak úgy kicseszni, he-he...

És siker :)))

A képek közé már nem írogatok, mert a végén még elcseszem, aztán kezdhetem előlről.

Szóval aztán megjött monerd is, vele is fotózkodtunk egy sort.

Na, hát monerd... A piás futáskor készült kép alapján már láttam, hogy milyen is ő valójában, de míg  azt nem láttam, az avatarja alapján (CSERÉLD LE !!!!) egy kicsit kövérkés, idősebb nőt képzeltem, erre megjelenik egy fiatal, helyes kis csitri :)) Kevés ember zárok a szívembe első pillanatra, de ő ilyen volt.

Szia Monerd :)))) Olyan cuki kis csaj !

tézé, édes, tipikus futó :)

Briel...bájos és gyönyörű haja van, viszont úgy fut, hogy azt hinné az ember a világ végére is elfutna egyhuzamban, mondtuk is neki. És ha már a futás, akkor monerd, nem is értem...de télleg, fáradhatatlanul szedi a lábait, de olyan gyorsan, hogy azt nem is tudtam utánozni :)) Míg én egyet, ő hármat Nevetés.

Végre elstartoltunk,egy darabig együtt futottunk, de aztán csak monerd maradt briellel, mi, többiek valahogy mindig begyorsultunk hozzá képest, a lábamnak meg szarul esett a lassú tempó, és itt nagy pacsi monerdnek, hogy segítette brielt !! Köszi !

A futiról közben nincs mit írni, nekem kivételesen jobban esett a rekortán, de sok volt még a hó, az meg kurvakemény, és most nem esett jól, bármennyire terepcipő volt rajtam, forgi és -e- volt a fényképész a csapatban, ezt is köszi !!

Lefutottunk egy kanyart, brielnek ez elég volt, mi beterveztünk rögvest mégegyet, engem nem elégített ki 5 kili, akartam még 5-öt, a gyorsabb tempó is jobb egy kicsit a lábamnak. Forgi velünk jött még egy darabig, de ugye ő varrt egész délelőtt, ezért csak egy darabon futott velünk, ráadásul gyorsabb tempót is mentünk, és csak itt olvastam, hogy menet közben szédült és hányingere is volt... ej-ej forgimester, megállj csak !!!! miért nem szóltál !!!! Ez nem játék így, ha legközelebb ilyen lesz, tessék megálljra inteni bennünket !

Futás közben végleg elhatároztam, hogy ennyi volt a futás jövőhét vasárnapig, csak annyit fogok futni rehab jelleggel, amennyit Oli előír, egy perccel sem többet. Megijedtem...És viszatérek: JÉG, JÉG, JÉG és JÉG !!!! Öléggé fájtak a lábaim....a manóba !

Monerddel egymás mellett futottunk, persze menetiránnyal szemben :)) Gondolom szídták anyánkat is :)))

Majd mindenkit leszorítottunk a rekortánról, holott ők jöttek szabályosan :))

Még mindig nem tértem észre monerd tempójától, időnként megvezetett, mert diktálta a tempó, húzott magával :)) De így volt jó ! Jó kis nyúl válik belőled :)

tézé futott tán a legtöbbet, mert budaőrsről ??? szigetig és még a szigeten is,(varrtál is?) meg még vissza oda. Jujj :))) nem vagy semmi :)

Briel nagyon jól fut, hasonló technikával, mint monerd, jól csinálja !

Nagy köszönet Brielnek az ötletért, a csapattagoknak, hogy eljöttek, -e-nek, és forginak külön köszönet a sok-sok fotóért.

Jó lesz legközelebb még egy ilyen több taggal :))

 

tézé, forgi, briel és szerénységem, run-ka.

 


 

 

 

 

Talpbetét mizéria

RunKa | 2011-01-27 09:03:26 | 5 hozzászólás

Előzetesben: az othopéd főorvos szerint  lúdtalpam van, haránt és boka süllyedésem, és különben is olyan lapos a talpam, mint egy palacsinta.

Amúgy télleg az egyik bokám rendesen befelé dől, de ezzel azért belémtiport :), főleg a palacsintával.

Leírom amit tapasztaltam talpbetét ügyben, miért is ne,  hisz kurvára el lehet ebben veszni, ahány társaság, annyi betét, egyik sem érti a másikat, miért olyan a másik, nem olyan mint amit ő csinál. Azért jó lenne ha egyforma lenne a gondolkodásmód, mert azt nem hiszem, hogy egyik lúdtalpasnak lát a másik nem.

Szóval az elsőt egy térdprobléma miatt csináltattam, de utólag kiderült ez inkább egy túlerőltetés volt.

Na, ez elsőkör...Miltényi néni. Ő azt vallja, mindenkinek neutrális cipellő, és saját lábra készített betét. Aranyos meg minden, de nincs elég ideje elbeszélgetni a pácienssel, és mindenkinek talpbetét KELLL !!!  Jó, legyen, mégis csak ő az orvos. A másik szobában férfi, ő veszi a mintát, azzal nincs is baj. de mutat egy kész betétet, ilyen lesz, ha kész lesz a sajátom. Látom, nagyon keskeny. Okés, fasza, de jó lesz az én lábamra ? ? Az enyém nagyon széles. Óóóóó....persze !!!

Nem nyújtom ezt hosszúra, persze, hogy nem jó, viszont nagyon kényelmes volt, alig akartam kivenni a cipőmből a szoktatás ideje alatt. Aztán túráztam is benne, télleg klassz volt ! Na, aztán jött az első futtás benne, beigazolódott az félelmem, keskeny... szétcseszte a talpam szélét, hiszen túllógott rajta, 1 hét futás szünet.

Soha többet nem tettem a cipőmbe.

Jött egy speckó térvédő, ami levette a térdemről a terhet, ez tette helyre a térdem. Később mondta Oli, mikor tesztfutottam nála, hogy az !! nekem minek ???? Levettem, azóta sem volt rajtam, 1 éve :))

Jött még egy betét, LBT, az nem volt drága, 3/4-es , ez a triatlon betét, a csaj becsiszolta a harántemelőt, ahova kell (szerinte), bal-bla-bla...ez a Szentistván ktr huszon akárhány, Nyugatinál, ám mire kiértem a Nyugati aluljáróhoz, már úgy kivettem, mint a szél !!! Ennek ittt még lesz jelentősége később. Na jó...ez is egy fos.

Nekiveselkedtem a netnek, olvasgattam beszámolókat, ki  mit használ, hol vette, és bevált-e neki.

Na, találtam egyet, ami szimpi volt, Akácfa u.

Elmentem, hőtérkép, ott meg lehet várni a betétet, először jó nagy puklira csinálta a haréntemelőt, kérésemre levett belőle. Sokat nem írok erről, mert sokat hordtam, illetve csak futáshoz, normál cipőbe bele sem fér, csak ha baromira akarom, mert egy csomót elvesz a helyből. Amúgyott is rendesek, 3 havonta kontroll ingyé.

Kb 3 hónapig abban futottam, 0-30 km-t. A 30 volt a max. Sosem bántotta lábam, nem fájt benne sosem, ki sem vettem a futócipőmből.

Aztán a 30 után, a második futásnál beütött a kracchhhh, megreccsent a bal talpszélem, a rossebb tudja mitől, nem éreztem, hogy ráléptem volna valamire.  Hát...megcsuklott a lábam rendesen, és eléggé értetlen voltam, most ez miért kaptam???, sajnos ügyes és okos is vagyok, ezért tovább futottam, aminek az lett a következménye, hogy utána egy hétig nem, de pár napig még járni sem. Én már így halok meg, osztom az észt fűnak fának, én meg nem tartok be semmit.

Na, a talpbetétet azonnal számüztem, pedig lehet nem ez volt az oka. De a főorvos,(orth) akinél voltam, az azt mondta ez nem futóbetét, és ahol csináltattam, ott be is nézték a futócipőmbe. Erről ennyit. Nem javult egy hét után sem, ezért orvosmizéria.

Ekkor jött a sportorvos, onnan rtg(minden ok), és a lelettel orth.orvos. A betétem utcára jó, de jött a lehangoló talpammal és a palacsintával, és futáshoz javasolta a Triactiv Run talpbetétet, persze az ára horror.

Nem vettem meg. Viszont új cipőket vettem, hátha az elhasználódás volt a baj, volt benne már 1200 kili, 12000 lili :))

Azóta talpbetét nélkül futottam, és nem volt könnyű, mert nagyon laposnak éreztem mindent, nem esett jól, de megszoktam.

Aztán egy nap, féltalppal léptem fel a lépcsőre, menetnek fel, és féltalpnál terheltem meg a másik talpam, szépen belenyillalt :(((. Jajj denagyonfrankó :(((, nem elég, hogy a másik nem töktökéletes, most még ez is....

A lényeg, hogy az első reccs szept-ben volt, az azóta rendben van, több hónap alatt. Ez a mostani még ma sem tökéletes.

Érdeklődtem embereknél a Tiriactiv felől és csupa jó tapasztalatról számoltak be. Na jó...legyen.

Tegnap elmentem a LBT-be, egy nagyon kedves fiú csiszolta a cipőmbe, még szerencse, hogy két cipőm(aszfalt és terep) uo. márka és uo méret, a 3. más márka, már méret, de sebaj, abba nem tudom tenni. Nem hittem volna, hogy így bele fog feküdni, mitha csak beleszabták volna. Na jó, bele csiszolta a fiú, csak azt hittem nem lesz tökéletes, de az lett, már ez egy nagy-nagy piros pont, vagy 5 csilcsi :))) Mikor reggel elindultam otthonról, betettem a cipőmbe az uott készült(csaj csinálta) triatlon 3/4-es betétet, de alig vártam, hogy kivegyem (megint!!), a sarkam abszolut nem érinkezett a talajjal, és rettenet kényelmetlen volt.

Szóval ezt is megmutattam, de nem is kellett nagyon mutatogatni, mert a fiú látta a cipőmben, azt is tudta, a szgépből, hogy nem először vagyok náluk, és ő kérte el, megnézni. Hozzánézte a lábamhoz, miközben ecseteltem, hogy kurvára kényelmetlen, soha többet nem teszem be. És télleg, nem jó helyre csinálta a csaj a harántemelőt, a fiú elvitte, azt is helyre csiszolgatta, és láss csodát, ma is az van a cipőmben :)) Kényelmes.

És az a betét (mert minden betétemet magammal vittem), amit az Akácfában készíttettem és én  kértem, hogy vegyék laposabbra harántemelő puklit, itt a fiú még ezt is, amilyennek megmaradt, magasnak tartotta. Szerinte túlzás.

Akkor itt a végeredmény, meg van a futóbetétem, talán pénteken a szünnapomon futok benne 1-2 kilit vagy 10-20 lilit Nevetés, biztosan szokni kell, bár azt gondolom, hogy akinek szokva van egy lúdtalpbetéthez a lába/talpa, annak nem lehet gond, mert ezen is csak haránt emelő és lúdtalprész van, és különbőző keménységű cuccból készült, elvileg a futás terhelésének megfelelően, de legyünk óvatosak, több nap, mit kolbász.

Addig is tolom a Felctor tapaszt, jegelek(sípcsont melletti izom, vagy ínhúzódás, vagy mi a rossebb), és akkor pénteken a nagy, rövid próba.

És még azt mondják a futás a legóccsóbb sport. Lehet, de nem nekem...

Íme a talp nyomástérképem, én úgy éreztem, hogy normálisan állok...remélem nem a jobbon álltam, mindegy, nekem így tűnik a megszokottnak. Hú, nagyon durva. Kérdezte a fiú, hogy kímélem-e a balt, mondom neeem, pont az fáj jobban... a fene sem érti.

Egyébként azt megjegyzem, hgy a 3 hónapos Akácfa u-i betét használata során, egy kontrollnál kiderült, hogy sokat javult a terhelésem. Mostanában pedig, hogy fáj a sípcsont mellett, figyelem, hogyan lépek, és azt nagyon is érzem, hogy a jobbal inkább kint terhelek, a balt érzem a normálisnak. Mindezt persze még betét nélküli futás esetén.

Szerintem majd használom ezeket, és később csináltatok az LBT-nél még egy ponttérképet, lehet az is ingyé van, ezt elfelejtettem megkérdezni.

Most ennyi jutott eszembe.

 

talp 2011.jan.25.

2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (5 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (4 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)