Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 869 585 km-t sportoltatok
♥ Missrunka: futás megabringa ♥

Telihold futam-Esztergom, iccakai :-)

RunKa | 2010-07-25 10:38:43 | 8 hozzászólás
187. Telihold futam - Esztergom ZS Í-Í-Í-Í-R !!! 2010-07-25 10:21
Elcsesztem...elcsesztem!!!! ... elcseszteeeeem!!!!!
(ezt olyan hanglejtéssel olvasd, mint a petijegyponthu-n: na gyere, takaroggy, takarjá', takarogyáááá !!!)

Olyan csodálatos fényviszonyok voltak, mikor fotóztam a Bazilikát, hogy a szám is tátva maradt. Erre, olyan béna voltam, hogy nem ellenőriztem le, mekkorában fotózom. Szentül meg voltam győződve, hogy min. 3 MB-ban, ám itthon már a gyanú befészkelte magát belém. Előtte a cuccosaimat fotóztam kicsiben, és mintha nem állítottam volna vissza a fgépet.
Hát nem is.... hogy az a radairossebb !!!!!
Na mostmán' mindegy, kár a feszkóért, úgysem tudok rajta változtatni. Csak annyira, de annyira szép volt..

Szóval a verseny :-)
http://connect.garmin.com/activity/41675596

Photobucket

Ez is egy családias hangulatú verseny volt, már a 3. forduló, nem is értem hol voltam az első kettőnél ????? Majd jövőre.
Elég korán érkeztünk, úgyhogy bejártuk egy kicsit a Bazilikát, a Macska úton mentünk fel, ez egy meredek kis sikátori lépcső, nagyon helyes :-)

Photobucket
Photobucket
Photobucket

A épületet és környékét csak kívülről sikerült, esküvő is volt, meg nem is volt nyitva. Fotóztam,
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

....aztán vissza a kocsihoz, chip befűz, mellkasöv, SportBand, Garminka felcsatol, fejlámpa fel....a futóruci meg rajtam volt, és irány a starthely, ami a Duna mellett volt. Ja,előtte egy gyors pisi a parkban(sötét volt már, f10), nem volt már idő megkeresni az iskolát, ahol volt az öltöző.... meg aztán a légy sem tudja mitől döglik :-), lehet még jót is tettem a fűnek.
A chipszőnyeg itt volt, ezért gondoltam, hogy itt lesz a cél, a rajt viszont fent volt a sötét alagútnál, illetve a sötét alagútban, persze ki volt világítva.Ide közösen sétáltunk fel, macskaköves úton. Ott nem láttam chipszőnyeget, fogalmam sincs, hogy indult a mérés, lehet központilag, ha nem lesz netto idő. Szerintem szép sokan voltunk. A legjobb buli, a fejlámpa :-))) Telihold volt tényleg, de felhős volt az ég, így nem láttuk. Sebaj. Azért ott volt. De tényleg :-)) ... a sok ember, teli aggatva láthatósági mellénnyel, fejlámpával, mindenféle világító cuccal, piros villogókkal, á-á-á-á ! tök fergeteges látvány volt :-) Már ez megérte !! Végre futottam a fejlámpámmal, nagyon szuper !! Ebben fogok esténkét lassan már futni, mert szemüveg nélkül nem látom a Garminkámat a sötétben, meg szürkületben sem, hiába a világítása, de a fejlámpával nagyon jól. Tetszik :-))
Ott tobzódtunk az alagútban, én nem halottam semmit, mert a végére álltunk, mert úgysem vagyok gyors, minek előzgessenek. Aztán megindultunk, mire elértünk oda, ahová majd befutunk, végig lejtett az út, kismacskakő, nagymacskakő. Figyelni kellett, de megadta a kezdő lökést.
Végig a Duna mellett, kivilágítatlan kerékpár úton futottunk :-) Most voltam először ilyen éjszakai fejlámpás versenyen :-)) Nyugodt szívvel mondhatom, aki nem volt még éjszakain, sürgősen pótolja !!!!
A nagy álmom persze egy éjszakai, erdei, fejlámpás futás !!!!
Olyan 5-6 km környékén volt a fordító frissítővel. Pont futásra termett idő volt, a szél fújt, de hogy honnan, azt nem tudom, mert nem tolt és nem is hátráltatott, minden felől éreztem. Egy edző írja a futásaimat, a szerint futok egy héten 5x, abban a pulzustartományban, ahogyan ő előírja. Nekem ez lassú futást eredményez, ált. síkon 150, terepen 155 a max.-om. Így olyan 8-8,5 p/km-el tudok haladni. Amúgy sem vagyok nagyon gyors, de a Nike-n nem szeretném ha felszedne a záróbusz, erre gyúrok, vazze :-)
Van értelme az edzőnek, nagyon is, most 6:30 p/km körül futottam, végig tartottam a tempót, és frankón büszke vagyok rá, na !
Nem fáradtam el, a terep is könnyű volt, aszfalt, ott nem nehéz futni. Csak kíváncsi voltam, fejlődtem-e annyit, 2,5 hónap alatt, hogy tudok egy tempót tartani, ami nekem nem lassú, 10 km-en keresztül.
Tudok :-))))
Nagyon sötét volt, csak mi világítottunk magunknak a fejlámpával, nagyon jó kis élmény ! Úgyhogy nem sok mindent tudok írni az útról :-)
Nem tudom, hányan futottak még be utánam, utánunk, de már mindenki szinte a célban volt, mire én beértem :-) Egy lány futott előttünk, nem sokkal lassabb tempóban, mint mi, mert vagy 20 perc alatt előztük meg :-), de megelőztük ! Tehát Ő még utánunk érkezett.
Persze elfelejtettem lestoppolni Garminkát. A Garmin 1:04-et mutatott, de szerintem akkor 1:03 lehetett az én időm. Vagy jó egy perc múlva kaptam észbe, mikor már ittam.
Az szervezés szuper volt, egy csomó nyeremény, 1-3 helyezetteknek, legjobban kivilágítottnak, fiatalnak, idősnek.... mittom én :-), nem vártam ki a végét, csupa víz volt a felsőm, nem akartam megfázni. Célfotó megint nem lesz rólam, de most kárpótolt ilyen dolgokért a verseny élménye, az éjszaka. (vagy már kezdek megedződni, hogy az utolsók köztieknek nem jár célfotó.)
Jelenleg, akkor sem tudok ennél gyorsabban futni úgy, hogy közben ne purcanjak ki. Beosztom az erőm :D, de úgyis velem van :DD
Na, én már előre lecsekkoltam, lekérdeztem, mit fogunk kapni :-))

Volt plecsni !!!!!!!!

Kaptunk a célban egy szép kék plecsnit,
nemzetszín kis szalagon !!!
Photobucket

Aztán kaptunk a verseny emblémájával ellátott, s.kék, szerintem futócipőtartó tornazsákot !!

Photobucket

Örülök neki nagyon, nem kell ezentúl nylon zacskóba tenni, ha megyek versenyre, majd ebben viszem. Kaptunk volna valami üdítő félét is, de azt elfelejtettem átvenni :-(
Egy a lényeg, hogy nagyon tetszett a verseny, a sötét, a fejlámpázás, a szervezés, kedvesek és mosolygósak voltak, ilyenek: " :-))))) "
Az idő is kedvezett a versenyre. Nem volt vihar, nem esett az eső.

Elmondhatom, hogy voltam Szlovákiában is :-))) Átmentünk a hídon....

Photobucket
Photobucket

meg vissza is jöttünk:-)

Photobucket

Köszönöm Esztergom !!!!

Most vasárnap 10:00 van, reggel óta esik az eső :-) Szeretem az esőt, mára még van 2 óra terepedzésem :-)
További képek a képeim között.
 

buz..áns kö..ög tapló

RunKa | 2010-07-23 21:04:57 | 10 hozzászólás

Szólj hozzá!

182. hímek szégyene ...mert az ilyen nem férfi. 2010-07-23 17:40

A buszommal amelyikkel haza jövök, végálltól végállig megyek. Ergo ülni szoktam a nem napos oldalon. Ha nincs hely, akkor várok egy következőt. Nem sietek.
Ma...
Látom benn áll a busz, látom nagyon sok hely van még. Az árnyékos részek, ahol egy üléses helyek vannak foglaltak, csak a napos részen volt még elég sok hely.
Az árnyékosban egy ülés előtt áll egy 45 év körüli fazon, (az ülés háttal a menetiránynak), a cuccai, szatyrai felpakolva az ülésre.
Na, gondoltam, akkor mégis felszállok, majd szólok neki.
Felszálltam.
Odamegyek, és mondom:
- Uram lenne kedves? Szeretnék leülni.
Erre a tapló átbök a kezével a napos oldalra:
- Ott van hely, üljön oda !!!!
Erre én:
- Már ne haragudjon, de sokat utazom és nem szeretnék a napra ülni, ide szeretnék az árnyékba. (volt vagy 40 fok a napon)
Erre a tapló kategorikusan, foghegyről odavakkant(a kutyám is szebben):
- NEM !!!!!
Én meg nem tágítok, kérdőn nézek és várok.
Mire a tapló:
- Na tudja mit ?? Azért sem fog ide ülni !!!!!
Olyan hirtelen gyorsasággal kapta le a szatyrait az ülésről, és miközben vette a kezébe őket, már pucsított is, rogyasztotta a térdét és mire leemelte a cuccost, már csak a seggét kellett odafordítani az ülésbe. Mindezt olyan gyorsasággal tette, hogy ha kibaszott gyors lettem volna se tudtam volna leülni, mondjuk így meg sem fordult a fejemben, hogy megpróbáljam, még beleült volna az ölembe, vagy kiránt onnan, bár akkor már nem álltam volna jót magamért.
Bepakolta az ölébe a cumóit, kihúzta magát és kibaszott büszkén feszítve nézte a tájat:-)
- Uram, ön nyert ! Gratulálok.

Miért hittem, mielőtt felszálltam volna, hogy ez egy férfi? Mert úgy öltözött.
Aztán kiderült, hogy gomba félék családjába tartozó buzeráns köcsög tapló !!!

BSI fotósok, a fene ott egye meg őket...

RunKa | 2010-07-14 11:33:33 | 4 hozzászólás


Tisztelt BSI !!

Szeretem a rendezvényeiteket, és általában nagyon is elégedett vagyok velük. Tetszett a Hortobágyi félmaraton is, külön öröm, hogy pont elegendő friss. pont volt :-) És nagy öröm az is, mikor a célban a nevünket bemondjátok :-)
Lefutottam.
De...
Nagyon nem tetszik, hogy nem várjátok meg a az utolsó befutót is a célfotózással. Hortobágyon sem így volt. Én sem az utolsók közt érkeztem a célba, sokan jöttek még utánam, sem róluk sem rólam nem készült célfotó. Nagyon rosszul érint, úgy érzem aki lefut egy ekkora távot, igenis megérdemli, hogy egy jó fotó készüljön róla éppen a célba érkezésekor !!! Vagy Ti nem így érzitek?

Üdv:
én.

Ezt a választ kaptam:

Kedves Én !

Teljesen egyetértek veled. Épp most beszélünk a fotósokkal, hogy milyen alapon nem fotóztak végig az utolsó befutóig. Ráadásul ezt egyszer idén már elkövették, biztos voltam benne, hogy az akkori megbeszélés elég lesz! Tévedtem.

A jövőben személyesen én engedélyezem a célfotósnak, hogy elhagyja a fotózás helyszínét.

Persze 100%-os sosem lesz ez a munka. Futó jöhet be takarásban és a géppel is lehet gond. Viszont 99.9%-os szint elérhető.

Ősszel remélem ez már nem ismétlődik meg!

Köszönöm, hogy megírtad.

Futótársi üdvözlettel:

Kocsis Árpád

versenyigazgató

Hortobágy, félmaraton élmények :-)

RunKa | 2010-07-12 18:25:00 | 9 hozzászólás


A verseny reggelén nem hittem volna, hogy találok négylevelűt magamnak a versenyre, mert lefűkaszálták a lelőhelyem, de az első pillanatra meg lett:-))) Na ezért is ilyen tépett szegény...megtépázta a fűkasza, de a szerencsémet meghozta !!!

Photobucket

Ez jel volt, hogy minden okés lesz.
Pannikának köszönöm a kontakt gélt,(nem engedte kifizetni) !!!
Épp most mondja a rádió a héten 3-ad fokú hőségriasztás is lehet !!! Szóval le előttünk a kalappal...
Több, mint 500-an neveztek a félmaratonra, és kicsit kevesebb mint 500-an értek célba. Vagy nem jöttek, vagy feladták.
Pancsi fogyózik, nem csoda, hogy így nehezen megy, ezért neki külön gratulálok itt is, Kata is lefutotta, Pannika is a nagyobb részét, neki jobban fekszik az aszfalt, ő majd ott fogja csillogtatni a tudását, most csak egy kis bemutatót tartott, mire is képes, gyors, mint egy szuperszonikus repcsi :-) Mi még kb 3 km-nél tartottunk, mikor ő már 4-nél :-)
Ebben a nagy melegben nagy kihívás volt ez mindenkinek.
Nagyon sokan és sokat sétáltak.
Nekem feküdt ez a pálya, hiszen inkább erdőhöz vagyok szokva, szerintem nem volt bokaforgató. Valahogy a lelkiismeretem nem engedi, hogy belesétáljak egy versenybe, hacsak nem lenne rá nagyon nyomos érvem, rosszul lét(lsd. Szexárd) ill. sérülés.
Hála'isten ilyen nem volt :-))
Az elején fű, pici aszfalt, föld, taposott fű, szekérkerék nyomvonal volt a pálya. A fűben szar futni...
3 kört kellett megtenni, akkor 7 km volt egy kör. Minden kör végén a célkapun keresztül kellett futni, ahol bemondták a nevünket és mellette biztattak minket, hogy már csak 2 kör, ill. már csak 1 kör van hátra. Szerintem elegendő friss pont volt, vizes hordókkal locsolni magunkra, kék és rózsaszín iso ital, banán, szőlő cukor. Minden helyen isot és vizet ittam és szőlő cukrot ettem.
A célban már inni sem tudtam, annyira nem voltam szomjas :-) A lányok párjai a célban és a cél előtti kanyarban ott vártak minket minden körben és fotóztak :-) Remélem hamarosan megkapom a képeket és a videót, mert mondta Zsolti, hogy azt csinált, hogyan futunk, na erre nagyon kíváncsi vagyok !!!
Nekem csak a 3. km-nél volt egy kis holtpont, minden kör első fele szembe szél, ez nagyon sokat kivett belőlem, és visszavett a tempómból. Eszembe jutott Oli, hogy nem szabad hagyni magunkat belesüppedni, mert onnan már nincs kiút, ezért összeszedtem magam, és onnantól kezdve már nem volt gond :-)
Minden friss ponton ezerrel locsoltam magamra a vizet, elkövettem azt az óriási hibát, amit futó nem követhet el....erről később.
Először nem akartam vinni a szivacsot, mert a malacot vittem magammal, mondván, hogy úgyis megszárad, és minek cipeljem ??? Aztán -e- mondta vigyük csak, majd ha nem kell eldobjuk egy friss ponton. Még jó hogy vittük !!! Kellett az !!
És nagyon kellett a fehér "bézbólsapi" is.
Jó lucskos szivaccsal távoztam minden pontról, és nem száradt ki a következőig ! Jó volt.
Volt szürke marha, ménes, szekér, ilyesmi. Amúgy semmi extra. Csak a dög meleg.
A 3. kör után, úgy éreztem, egy kis kő ment a cipőmbe, ezért megálltam, kifűztem, levettem, de nem találtam semmit, vadi új zokni volt rajtam, vastag is, nem is értettem mi volt a baj, megigazítottam, visszavettem és futottam tovább.
A végén majdnem begörcsölt a vádlim, imádkoztam, hogy ezt elkerüljem, nehogy már pont a végén érjen ilyen csapás, de sikerült elkerülnöm.
Ami nem tetszik a BSI-ben, hogy nem várják meg minden befutó beérkezik a célba, szerintem minden futónak jól esne, ha készülne célfotó a befutásáról, ugye ??? Fogok is nekik írni.
Rólam sincs, pedig még sokan érkeztek utánam.
A nevünket ugyan bemondták, de ez nekem kevés :-((, gondolom a többieknek is. A 21 km után ezt megérdemelnénk !!

Nők közül :
91. run-ka és pasi -e- 2:38:34
97. pancsi 2:46:47
100.kata 2:51:32

Pannika nincs szerintem értékelve, de a 21-ből szépen legyűrt 2 kört !!!!, ráadásul gyorsan is.

NAGYON ÜGYESEK VOLTATOK LÁNYOK !!!!!!!!!!

Pancsitól kaptam ám egy szép plecsnit, hogy nekem is legyen:-)) Kétszeresen sokat ér, mert azt a plecsnit Ő nyerte 12 éves korában, és nekem adtam !!!!!! Csak vissza kellett kicsit adnom, gravírozhasson bele.
Pancsika ! Nagy örömöt szerettél vele !!!
Én is vittem minden futónak egy saját ötletű és készítésű filc plecsnit,(mert a BSI nem adott:-((
nagy örömmel készítettem, van róla fotóm, de majd ők tesznek be a naplójukba, ha arra érdemesnek találják :-))
És -e-től kaptam egy félmaratonos kitűzőt, amit BSI-ben lehet venni :-) Már futottam több ennyi km-t, de azért kaptam most ezt, mert ez az első hivatalos BSI-s félmaratonom.

Aztán olyan n7-f7 körül elmentünk Debrecenbe, ahol Pannika foglalt nekünk olcsó szállást, és 8-ra asztalt egy pöpec étteremben, ahol a fiúk nézhették a meccset is :-)
Hazáig vacogtam, csurom víz volt minden rucim.
Míg a másik két fiú elment bejelentkezni a panzióba, addig Katáék szobájában vacogtunk, én egy törcsit tekertem magam köré, nagyon lehet fázni a vizes ruhában ám !!
Mikor átmentünk a mi szobánkba, gyorsan levetkőztünk, akkor láttam mi volt az óriási hiba...
Csurom víz volt a zoknim :-(( Cipőm full sáros. Még reggelre sem száradt meg, annyira !!!! Csavarni lehetett belőle...ez cseszte a lábam és a talpam...hófehérre szívta a víz a lábamon lévő összes bőrt.....ettől dobtam egy hátast, és eszembe jutott, hogy erre egy futónak nagyon kell vigyáznia, hogy cipő és zokni maradjon szárazon !!! Én meg úgy locsoltam magamra a vizet, hogy nyilván belefolyt :-(( Soha többet.
A kaja nagyon finom volt az étteremben, nagyon éhesek voltunk, a szállás szuper szép !!!
Köszönjük szépen Pannikának a kiváló szervezést !!!
Kata, Pancsi család még maradt vas.-ra is, mert mentek fürdőbe, mi meg de. hazajöttünk.
Még ma is (hétfő) fáradt vagyok. Az edző 155-160-as pulzust írt elő, lehetőleg abban a tartományban fussak, de tudtam, hogy ez nem jön össze a nagy meleg miatt. Hát nem is...de egy versenyen nem fogom vissza magam, mert akkor lehet 4 óra hossza kellett volna, míg beérek, addigra meg már a BSI-nek nyoma sem lett volna :-)))
Összegezve, nekem tetszett a verseny, jó szervezés volt, elegendő friss pont, csak a célfotó hiánya nem tetszett.
Most ennyi jutott az eszembe.

Pár kép:

A rózsaszín felsős vagyok :-) 778.
Photobucket
Photobucket
Photobucket
Photobucket

garminka
Photobucket


Hazafelé, Gólyák, Tiszató
Photobucket

Photobucket
Photobucket

Nagyon köszönöm Mindenkinek a küldött plecsnit !!!
Puszilok Mindenkit.


Ja igen...
Amit még akartam írni, hogy amikor látok egy futót, nagy élvezettel nézem ahogy fut, a technikáját, és örülök, hogy én is a futók táborába tartozom.
Ám szombaton a verseny után, annyira fáradt voltam és a lányok is, hogy mikor sétáltunk az étteremhez és láttunk egy futót, egyszerre szisszentünk fel:

- SSSSzzzzzzzz, Ju-húúújjjj !!!

Szinte fizikai fájdalmat okozott a látványa :-)))
Gyorsan el is fordítottuk a fejünket róla...

2013-04 hó (2 bejegyzés)
2013-03 hó (1 bejegyzés)
2013-02 hó (1 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-01 hó (3 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-10 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (2 bejegyzés)
2011-08 hó (2 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (5 bejegyzés)
2011-05 hó (1 bejegyzés)
2011-04 hó (1 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (1 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-12 hó (1 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (3 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (4 bejegyzés)
2010-06 hó (1 bejegyzés)