Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 863 324 km-t sportoltatok
Kutyákfuttában
Cuha kutya újra a pályán...
Cuha | 2007-01-09 22:38:02 | 2 hozzászólás

Szombaton mivel jó idő volt, megszöktem a család és a főzés elől és elmentem futni. Gondoltam viszem a kutyákat is, mert mostanában a kert egy kisebb részébe vannak zárva, mivel különben tele sz.rják a kertemet. Persze nagyon boldogok voltak, hogy gazdival futhatnak. Cuhát pórázon vittem mert nagyon szeleburdi, Füles az öreg, jött szépen mögöttem. Általában annyira mögöttem jön, hogy már többször fölbuktatott, folyton összeakasztja a lábaimat. Cuha pont az ellentéte, imád elöl lenni. Remekül használta mind a négy lábát. Ez nem olyan meglepő egy kutyánál, de neki még csak nemrég vették ki a rögzítő drótokat a combjából, mivel három helyen is el volt törve a combcsontja. Sajnos hámom még nincs, így sima nyakörv, póráz. derékra kötött madzag kombinációval futottunk. Mit futottunk ... repültünk! Magamtól ritkán futnék ilyen tempóban. 11 km-t nyomtunk le. Cuha a sánta, Füles a szívbeteg és én a túlsúlyos futó élveztük a napsütést, a tájat, a rohangálást. Négy őzikét láttunk akik a távolban átvágtak a szántóföldön. Még jó hogy nem voltak közelebb, mert nem szivesen lobogtam volna a póráz végén.

Ma a focipályán futottunk, a kutyák meg én. Résztávozni akartam. Az egyenes 100m-es szakaszon gyorsan, a kapu mögötti szakaszon lassan. Sajnos nálunk nem teljes atlétikapálya van az egyébként szabványos méretű focipálya körül. Látszik, hogy a futás nem volt érdekes annak idején mikor a pályát csinálták, bár salak is volt rajta hajdanán. Most már benőtte a fű, ott szoktam gombázni - és futni. Cuha nagyon hamar megtanulta, hogy melyik szakaszon akarok gyorsan futni, mert amint ráfordultunk az egyenes szakaszra turbó fokozatra kapcsolt és rohantunk pont a 100 méter végéig. És ezt minden körben megcsinálta külön felszólítás nélkül. Sőt ugyanazon az íven haladtunk mindig. Megjegyzem sötétben, fejlámpával futottunk a néhol térdig érő fűben. Cuha rájött, hogy nem bírom mindkét egyenes szakaszt gyorsan futni, ezért csak az egyikben húzott.
Hazafelé az összes hülye kiszabadult töpszli kutyát jól megkergette Fülessel együtt. Otthon, a jó vontatásért cserébe egy nagy doboz kutyakonzervet kaptak.

2007-10 hó (1 bejegyzés)
2007-09 hó (3 bejegyzés)
2007-08 hó (1 bejegyzés)
2007-04 hó (2 bejegyzés)
2007-03 hó (2 bejegyzés)
2007-02 hó (1 bejegyzés)
2007-01 hó (1 bejegyzés)
2006-12 hó (1 bejegyzés)
2006-11 hó (4 bejegyzés)
2006-10 hó (6 bejegyzés)