Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 663 089 km-t sportoltatok
hmm..

tél

monique | 2010-12-05 23:54:10 | 17 hozzászólás

ez a tél nagyon kemény nekem eddig, úgy emlékszem tavaly könnyebb volt. talán, mert akkor csak heti 3-4x futottam igazán, csak tél végére próbáltam heti 5-öt futni, akkor meg már lassan vége volt. :)
a másik meg, hogy most már november végén jött a hó és jól meg is maradt, tavaly jóval később - csak január közepén - jött olyan hó, ami aztán meg is maradt sokáig.

 

de talán van itt más különbség is. ott kezdem, hogy tavaly télen miután a hó jött, két pályám maradt, az egyik anyum házától 150m-re, így erre mentem a legnagyobb hidegekben, de ha 0 fok körül volt, akkor mentem a szigetre, talán úgy mínusz 2-ig mentem oda ki, ilyenkor utána a hazabuszozáskor (fel a hegyre...) 3 rétegben voltam, ahol a 3. réteg egy vékony dzseki volt. most a vastag polár felsőben jobban fáztam, mint annak idején a vékony dzsekiben - igen, a polár a melegebb elvileg. reszkettem vagy félórát megállás nélkül amíg vártam a buszban hogy induljon már (végállomás). nem tudtam leállítani a remegést. de nem fáztam meg egyelőre :), csak nagyon szar volt, ilyen gondom ennyire nem volt még.

 

csökkent volna a hidegtűrésem tavaly óta? mondjuk mindig is utáltam a hideget, én a meleget szeretem. :P
szerencsére futás közben nem érzem, nem zavar. nem is tudom mi lenne ha igen :)

 

most a terv az, hogy mínusz 2-ig továbbra is sziget, és futok hazafelé amíg sík a terep, aztán már csak 1 buszra kell várni 2 busz helyett, ami nagy segítség. csak akkor van gáz ha minden tiszta jég, de lehet még így is jobb, mint várni. mert a reszketésnél minden jobb... vagy esetleg néha a közeli rekortán körpályát használom majd, aminek az az előnye, hogy közelebb van, akár haza is lehet gyalogolni 20 perc alatt, ha nem jönne busz, és nem is fáznék mert a hegynek fel tempós gyaloglás azért kicsit melegít. :)) a hátránya, hogy agyilag nem bírnám mindennap az ott körözést, szerintem. :) mondjuk ilyen 175-ös pulzussal már nem lenne gond agyilag se a körözés, de hát nem 175-ön edzek jelenleg. :)

 

amúgy elégedett vagyok a héttel, 6 nap 7 futást terveztem 63km-rel, 64 lett. :)) a következő héten 7 vagy 8 futás a cél, továbbra is 6 napra elosztva, 69-72km között. jó a kilométereket falni! :)

 

úgy tűnik, hogy máris csökkent a pulzus azonos tempó mellett, illetve gyorsabb tempó azonos pulzussal, ez jó jel! :) amúgy a tempó amit csinálok, kb. a lehető leglassabb tempó, ami még erőltetés nélkül megy és nagyon kényelmes, már túl kényelmes és ezért nagyon addiktív.

 

de érzem, hogy 1 hét ilyen futások után a duplázás után (ez van nekem most hosszúfutás helyett) örült a lábam a pihenőnapnak. nem volt semmi konkrét fájdalom vagy nehéz láb, ez csak egy ilyen szubjektív megfoghatatlan érzés. hozzáteszem, hogy a félmaraton előtt amikor először próbáltam ezeket a futásokat, dupla nélkül is örült pihenőnapnak, szóval tán itt is van némi javulás. :))

 

és még jó: edző azt írta, hogy később lesznek kis tempók is egyes futásokba beiktatva, azt még nem tudom h milyen tempóban/sebességgel. azért jó lesz ez kicsit megvariálni a dolgokat. ;) addig meg szokom a heti 70km-t vagy amennyi kijön. :)

17 hozzászólás

Bozót 4862 napja
Bozót képe

Talán csökkenhetett a testzsírarányod is, bár Schirilla bácsi szerint hülyeség, hogy a vékonkák jobban fáznak :)

jeszi 4862 napja
jeszi képe

Valami olyasmire gondoltam én is, mint Bozót. Visszapótlod rendesen az elégetett kalóriákat?! Ez télen többet számít a tapasztalatom szerint. Többet kell fűteni, mert több hőt veszít a zember. Én is küzdök a téllel, egyelőre nehezebben megy mint tavaly. Látom Te keményen szembeszálltál Fagyapóval, csak így tovább!

Sneci-ke 4862 napja
Sneci-ke képe

Teljesen együttérzek Veled, úúúúútálom a hideget én is.

monique 4862 napja
monique képe

Bozót: az tényleg csökkenhetett, szóval ez lehet megmagyarázná :))

jeszi: vissza, erre nagyon figyelek :) (úgyhogy amikor csökkent, az nem most volt... de nem hiszem h sokkal kevesebb lenne 20%-nál :) )

ahogy nézem ma melegebb van hálistennek :)

Tündüs 4862 napja
Tündüs képe

Hááát nem sokáig lesz melegebb. Én már most a tavaszt várom....

A fázáshoz a pulzusszámnak nem lehet köze?

Vagyis, hogy milyen tempóval futsz stb.Csak találgatok, nem értek ehhez a dologhoz.

Bozót 4862 napja
Bozót képe

 ahogy nézem ma melegebb van hálistennek :)

Valahol vicces, hogy ma reggel én így kiáltottam fel : A francba, tök meleg van :(

monique 4862 napja
monique képe

Tündüs: NEM futás közben fázom, futás közben nem szoktam :P

csak előtte de leginkább utána fázom.

Bozót: ez tényleg vicces... nyáron a meleget mennyire bírod amúgy? azt is szereted?

Bozót 4862 napja
Bozót képe

Futni nem annyira szeretek kánikulában, de nem zavar vagy legalábbis nem hagyom, hogy zavarjon. Ahogy mondtam korábban, az évszakok miatt szeretem ezt az éghajlatot. Most tél van, tehát legyenek mínuszok, hulljon a hó halomba, fagyjanak be a tavak, stb :)

monique 4862 napja
monique képe

nem a futásra gondoltam hanem úgy általánosságban. szerintem meg a tél december 22-e előtt ne jöjjön, mert csak onnantól van tél és kész :)

Mamba 4862 napja
Mamba képe

:o)) Gyere ki velünk vasárnap fürdőruhában futni rinyamanó! :o)) Aztán örülsz majd annak is, ha ruha van rajtad! :o))

Bozót 4862 napja
Bozót képe

Mamba :))))))))))))

Általánosságban is imádom a telet, ha igazi tél, hóval, faggyal :) December-január-február TÉL és slussz! Költözz Floridába :P

MungDaal 4861 napja
MungDaal képe

Írtam hsz.-t. De eltűnte magát. A lényeget azért újraszedem.

Szerintem elég veszélyes amit művelsz ezzel a buszozással. Csak egyszer kell megfáznod amúgy rendesen! Ezt talán nem kell részleteznem. Az apróbb problémák, amiket szinte észre sem veszel, – ízületek rendszeres áthűlése – is csúnyán összegződhetnek. A végén meg nézel, hogy mi a franctól dagad a talpad minden egyes fronttól ...

És csodálkozik, ogy ódzkodik a téltől! Ivan Pavlov bácsit biztosan ismered. :)))

monique 4861 napja
monique képe

Mung köszi, de az ízületek biztos nem hűlnek át, mert csak a felsőtestem fázik....másrészt nem olvastad el, amit írtam, mert azt írtam, h még 1x nem csinálom ezt a szart végig. a téltől pedig egész életemben ódzkodtam, futás elkezdése előtt is.

monique 4861 napja
monique képe

Mamba, félek hogy ehhez nem vagyok elég de azért köszi az invitálást. :)

norcsi85 4861 napja
norcsi85 képe

Hoppá!!! Na meg vagy! Most találtam rá erre az oldalra! Most már értem a hidegre való célzásodat... (én a norcsifut vagyok amúgy)

Amúgy szerintem azért fázol utána, mert le is izzadsz, azzal nagyon vigyázni kell, mert tényleg jól megfázhat az ember.

Én is utálok körözgetni, de hát ez van. Én ugye nyáron gáton futok, vagy a szüleimnél a kerékpárúton. De a gát már nem beszámítható, ráadásul nuku a közvilágítás arra, így muszáj körözgetni. Szerintem azzal is jól lehet készülgetni, bár tudom, hogy baromi unalmas. Jó zenéket kell összeválogatni és akkor megy az is. Inkább, minthogy várj a buszra, én arra képtelen lennék. Még jó hogy nem Pesten lakok...

Na mindegy. Azt azért látom, hogy bíztatásra nincs túl sok szükséged, ügyes vagyol! :)
Te ilyen vagy, melegvérű és kész. Én inkább a szélsőségeket szeretem, bár idén március elején már baromi idegesítő volt még mindig tükörjégen totyogni, mert az futásra nemigen hasonlított... De még lendületben vagyok!

Jaj, tényleg és végre itt az alkalom, hogy megkérdezzem: Hogy sikerült  a Balaton Félmaraton??

 

Jó futást!!!

monique 4861 napja
monique képe

jé, szia :)

 

nem nagyon izzadok, de azért egy picit biztos. mindig veszek fel edzés után egy extra réteget, de sajnos attól még hideg marad. úgyhogy most már én se várok a(z egyik) buszra, inkább totyogni fogok a jégen hazafelé futva. :)

 

a félmaratonról is írtam egy blogbejegyzést, ott le van írva minden részletesen :)

 

majd naplózod ide az edzéseid? nagyon jó erre ez az oldal!

norcsi85 4860 napja
norcsi85 képe

Majd naplózni fogok én is, de először körülnézek meg hasonlók, megismerem az oldalt.

Máris keresem a félmaratoni bejegyzésed :)

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (4 bejegyzés)
2011-01 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (7 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (6 bejegyzés)
2010-05 hó (6 bejegyzés)
2010-04 hó (7 bejegyzés)
2010-03 hó (3 bejegyzés)
2010-02 hó (8 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)
2009-12 hó (5 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)