Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 659 340 km-t sportoltatok
hmm..

őrültségek :P

monique | 2010-07-04 02:09:11 | 5 hozzászólás

ez a hét elég furára sikeredett... először adtam magamnak pár (2) extra pihenőnapot futásban, mert az úszás nem ment, na de ezt majd egy másik blogbejegyzésben részletezem. :)

aztán csütörtökön nekiindultam, hogy legyen legalább egy futás a balatonnál, de akkor már kissé őrültnek tartottam magam utólag, mert 30 fokban tűző napon kevés folyadékkal, legalábbis amíg nem vettem 1,5l ice teát :) a pulzuskontrollt mindenesetre hagytam így is, sikerült jól elkevernem balatonfüreden és sikerült egész rendesen megizzadni is :) az utolsó 5 percben meg teljesen kikészített a nap, enyhe emelkedő volt, de szörnyű volt :)

de most lettem igazán őrült :D eddig a leghosszabb távom a félmaraton volt (2x), most pedig ez változott 31km-re (31,15) :D

az úgy volt, hogy yoyo írta a blogjában, h legyen pénteken egy jó kis éjjeli futás, 15-25km 3 órában, gondoltam ez nem lenne probléma (csak a fejlámpa). :) de végül is ez nem jött össze, emiatt helyette Bozóttal nekiindultunk csak úgy spontán ma (azaz szombaton). :)

úgy kezdtük h a gmapen elkezdtünk szépen megrajzolni egy durva útvonalat :) 9,5km-es bemelegítés az örs vezér tértől a déliig :D aztán ott úgy kb. 6km fel végig emelkedőn az istenhegyin a normafáig :) aztán kis lazázás a jánoshegyi úton a kilátóig :) aztán én úgy terveztem h a budakeszi útra kiérve megállok és hazamegyek, mert az nekem kb. pont félmaraton :)) Bozót meg erre kitalálta, h egy maratont akar... :P

ja, meg úgy gondoltam h jó lazán megyünk a déliig, mondjuk kvázi pulzuskontrollal, mondjuk 160bpm-en :P

a valóságban meg ez történt:

örsre érkeztem 10p késéssel, na akkor Bozót nekiindult, mint az állat, én követtem - a pulzuskontrollt egy néma felkiáltással kidobva a francba, mert úgyis meleg volt és sütött a nap :P -, bár éreztem h nem egészen ilyen tempóban szoktam bemelegíteni :))) de aztán elég hamar már jól esett a tempó. sztem az eleje 6-on belül volt és utána gyorsan változott 6 körülre. 1 óra alatt tettük meg a 9,5km-t.
az elején miután beállt a pulzus (vmiért 140-ről indultam eleve álló helyzetből, meleg, na!), 173-ról lassan felkúszott 176-ra, aztán a végére már 180-181 volt. ennyit a bemelegítésről :))) de csak poénból nézegettük a pulzust! :)
tök jó feeling volt végigkocogni a városon!!

aztán akkor elindultunk felfelé, az elején elég ratyin éreztem magam, bár ezt igyekeztem nem mutatni :))), nem csoda, mert rögtön felkúszott a pulzus 189-re, aztán 190-191-re huh. aztán icipicit kevésbé volt meredek sokáig, és ez nagyon jól esett, itt elememben voltam :) 190-en fel, de élvezve!! ez a kékes-feeling, ami mindig jót jelent, imádom :) tiszta eufória, komolyan... meg kellene megint csinálni majd! :)
aztán Bozót lusta volt, belegyalogolt :P, egy darabig mentem vele, mert olyan izé egyedül menni ha nem egyedül vagyok... de erősködött, h menjek előre. itt-ott bevártam, a végén már rendesen együtt mentünk a normafánál :)
amúgy ez totál nem versenyzésről szólt számomra, egyszerűen csak imádtam ezt a hegyen felfelét és nem akartam leállni! :) de azért megbeszéltük h majd lesz visszavágó :P:P
itt a pulzus 190-191, ugye, "laposabb" részeken 188 néha, a nagyon meredeken 194-195-ig engedtem, a lényeg az volt, hogy azért elég legyen orron át a levegő, nem akartam full anaerob módba menni :) úgyhogy gyors se volt... ilyen 7:50-es tempóban mentem átlagban.

a normafánál a buszvégállomáson kicsit kerestük pátyalsót :PP de hiába, látom a lustaság győzött :PP talán nem baj, nem hiszem h még fel akartunk volna a nagy-kopaszra is kúszni... csak, ha muszáj... :P
meg volt kis ivás, ilyenek. utána tovább a jánoshegyi úton a kilátó felé, na erre nem voltam annyira ismerős, de a gmapre még emlékeztem :)
elértünk a kilátóig, és nem akartuk kihagyni :) (legalábbis én) no, gyanús volt, h ott a meredeken "felfutva" a végén ki kellett nyitni a számat icipicit több levegőért... ez volt az egyetlen ilyen alkalom az egész futás alatt. csak amikor visszanéztem lefelé akkor láttam h ez meredekebb, mint hittem :D (elvileg tudtam h meredek, de az más, mint gyakorlatban tudni!)

sajnos már zárva volt 8-tól a kilátó. úgyhogy ott nem időztünk sokat.
a kilátótól lefelé Bozót kicsit lealázott akaratlanul is :))) mondta h akkor ő most előremegy, és majd megvár... :P (mert gondolta, kímélni akarom a térdem lefelé.) de nem beszélt ám hülyeséget, mert a minimum 10% lejtőn úgy nekiindult, h nem bírtam követni. nem tüdővel volt a gond, hanem vhogy úgy éreztem h ha gyorsabban próbálok menni, tuti orrabuknék :P csak a végére ahol picit ellaposodott, sikerült beérnem őt :)))

"odalent" kis időzés, mert találtunk vízcsapot :) megtöltöttem a palackom (Bozótnál az a király camelbakszerűség volt!), utána elindultunk lefelé a jánoshegyin a budakeszi út irányába. úgy 6:00 tempóban átlag (170-175 pulzus). ez tök jó volt, csak a fele után elkezdte érezni a lábam, hol itt, hol ott fájt :)) amúgy addig sehol nem fájt semmi! de a lefelé betett totál - nem is annyira a térdemnek, az ott még jól bírta, hanem tök random helyeken. és a palack is nehéz lett hirtelen, szóval a tündérhegyihez érve szóltam h innék, álljunk meg... jó kifogás volt részemről :))) de legalább utána már nem volt nehéz a palack...

a budakeszi útnál lett volna nekem elvileg a vége, mert az ott kb. 22km volt. de milyen hülyeség lett volna már ott megállni? :) nem is tudom hogy juthatott eszembe :)))
szóval lelazáztunk, ja, csak 7p-es tempóval, mert éreztem h a gyorsabb tempó ezen a lejtőn már tényleg kikészítené a lábaim. (Bozót, sajnálom h itt erőltettem a lassút :))). ) így is szörnyű volt helyenként. de lassabban nem lett volna értelme menni, nem lett volna jobb semmivel, gyalogolni meg nem akartam... jól érzékelteti a helyzetet pl., hogy volt egy kb 50m-es sík rész vhol, és amikor azon át futottunk, az egyszerűen valami mennyei volt a lábaimnak! istenem de rövid volt az az 50m..
itt be is szólt a jobb térd, erre mondjuk számítottam előtte is, úgyhogy vártam h a filmarchívumhoz érjünk, mert utána már picit laposabb volt a lejtő. :)
azért jó volt a pulzusnak, megpihenhetett, 160-ig lement időnként, átlag olyan 163-164.

a budakeszi út elejénél lett csak sík a terep, és azonnal elmúlt a térdgond tőle, ez jó! ez nekem összesen egy jó 6 km "levezetés" volt innentől. itt nyomtuk kicsit jobban, már ha lehet ezt mondani a 6:50-7:00 tempóra :)) azért nekem felment tőle a pulzus 175-ig. de az még laza pulzus nekem. itt nagyon kellemes volt sík, jól ismert terepen az esti sötétben menni, azért persze volt világítás :) nagyon nyugis volt számomra. itt már sajnos nem beszélgettünk igazán, mert nehogy orra bukjak... :P (bár szerintem ment volna simán anélkül is!)

a margit hídhoz közeledve kezdtem megint érezni a lábaim, de semmi különös, csak generalizált "fájdalomizé", nem tudok rá jobb szót, mert már tényleg jó régóta futottam :) hiába, nem menne a 24 órás még :))) Bozót meg bezzeg egy helyen arról dumált h mégis futna csomót még... andrássy úton át az örsig :) ami nem a legrövidebb útvonal, az is tuti... ha muszáj lett volna, le tudtam volna nyomni, de azért tuti volt különbség köztünk az ízületek terhelhetőségében :)

egy icipici éhséget éreztem néha a moszkva tértől, semmi extra, csak meglegyintett egy kis "szellő", mert eszembe jutott az a szelet akármi, amivel Bozót kínált korábban (és nem kellett akkor). de elvoltam. mindenesetre erről eszembe jutott, h vajon mennyi glikogénem lehet még :)) jó, persze nem mentem 30km versenytempóban, de azért kíváncsi voltam, h eléhezek-e :) meg a csütörtöki futás után se hiszem h 100% újratöltődött már az összes glikogén :) de nem történt semmi extra, elkocogtam a végéig, minden probléma nélkül.

itt a tervem az volt h a híd után is futok a kolosy térig, mert azt a pár buszmegállót már minek busszal megtenni meg átszállni meg minden szar... :) ez sikerült is. :)) a hídnál elbúcsúzás egymástól, asszem itt volt, hogy megbeszéltük h lesz revans a hegyen :)))

utána lazítottam a tempón, a duna mellett futva, 170 alá engedtem sokszor, 168-as átlag. 7.30-as tempóban. a kolosy előtt az utolsó métereken meghúztam, gyorsítottam jó nagyot, mert kíváncsi voltam megy-e ez még a lábaimnak :) amúgy én jól éreztem magam, keringésügyileg semmi gond nem volt. na, ment a "sprint", simán, jól is esett! aztán megálltam és ott volt a vége :))

az már csak itthon derült ki h sikerült a 30km-t túllépni jócskán :D a margit hídnál még 29,6 volt (kb. 3 óra 40p amiből mondjuk 3 óra 22p nettó idő), a végére kb. 31,15! :) 3:34-en belül a nettó idő, 3:54 a bruttó, szóval azért nem erőltettük meg magunkat nagyon az idő nagy részében :PP
ja, és elvileg kb. 942m felfelé, meg 951m lefelé...

de rohadt jó volt így együtt futni jó sokat! :D majd tuti lesz még ilyen, csak előbb regenerálódok :)

ja igen, megállás után vettem kis kaját, aztán leültem, vártam a buszra. na... felkelve kissé fájt itt-ott... de semmi komoly, az egyetlen, ami kicsit aggasztott, hogy a kapunál muszáj volt levennem a rohadt cipőt a jobb lábamról, mert nagyon nyomta az achillest. így zokniban kúsztam fel a 6-7 emeletnyi távon :P (kertben sok lépcső meg utána a 4 emelet.) még jó, h senki nem volt kint :))
utána beraktam kicsit hideg vízbe a lábaim, mert olvastam h az jó :P ez egész jót tett achillesnek. amúgy nem hiszem h komoly gáz lenne, csak a cipő valszeg irritálja néha futás közben úgy h nem veszem észre :(( (várom azt a nike lunarglide-ot már!)

most ennyi jutott eszembe :))

5 hozzászólás

Bozót 5017 napja
Bozót képe

Köszi az együttfutást! 

Még mindig rejtély számomra, hogy miként mész a brutál emelkedőn felfelé alig szuszogva amikor én már a fülemen próbáltam levegőt szerezni :))

A maratonból meg nem lett semmi, mert féltem, hogy nem lesz vonatom és a Keletiben alhatok :)  (amúgy a Keletihez akartam menni az Andrássyn, nem az Örsre :P

miki 5017 napja
miki képe

Mi ez, megalakult a fight club :-)?

lassukapitany 5017 napja
lassukapitany képe

Gratula, szép futás! :)

 

Belegondolog abba a Déli pályaudvar - János hegyi kilátó szakaszba, kiráz a hideg...egyenlőre nekem még tuti nem menne, de mindenképp ki kell próbálnom, hogy megtudjam. Azon meglepődtem, hogy csak 9,5 km az örstől a déliig, az érzésre - metróval - többnek tűnik.

 

Ha a Nógrádin mentetek, akkor pont kikerültetek minket. :)

monique 5017 napja
monique képe

lassukapitány: kár h kikerültünk... :( csak véletlenül indultunk arra amúgy :)
feltétlen próbáld ki, szerintem élmény! :)
a 9,5km meg tényleg így jött ki, akkor a metró ennél még rövidebb úton megy biztos...

monique 5017 napja
monique képe

ja, remek: ma amikor felkeltem, nem fájt semmi, de kellett egy kis bemelegedés vagy hogy mondjam.. :D

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)
2012-04 hó (1 bejegyzés)
2012-03 hó (1 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (1 bejegyzés)
2011-09 hó (1 bejegyzés)
2011-08 hó (1 bejegyzés)
2011-07 hó (1 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (2 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (1 bejegyzés)
2011-02 hó (4 bejegyzés)
2011-01 hó (3 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (3 bejegyzés)
2010-10 hó (2 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (7 bejegyzés)
2010-07 hó (2 bejegyzés)
2010-06 hó (6 bejegyzés)
2010-05 hó (6 bejegyzés)
2010-04 hó (7 bejegyzés)
2010-03 hó (3 bejegyzés)
2010-02 hó (8 bejegyzés)
2010-01 hó (3 bejegyzés)
2009-12 hó (5 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)