Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 869 069 km-t sportoltatok
Futkorászások emlékiratai.

UB  - 61,9 Vonyarcvashegy,

…avagy egy verseny, a frissítőpont „UBÉ szűrős” lencséjén keresztül!

márkusöcsi | 2012-07-02 21:17:33 | 26 hozzászólás

Prológus

2011. augusztus, Budapest - Árkád Őrs vezér tér

- Mit iszol?

- Kösz, semmit!

- Már kikértem!

- Már megittam..

Nagy Péterrel (ha még valaki nem tudná - UB) és Tóth Csabával (Rotaryfélmaraton, Debreceni Kilométerek) ülünk az egyik kávézóban.

A „ki miben tud segíteni” elv győzelme. 5letelés, nevetgélés, sztorizás, visszapillantás egy-egy verseny emlékezetes mozzanataira, magyarul röhögtünk rajtatok!

Peti UB beszámolója eredménye, jelentkezésem egy frissítőpontra.

-          Legyen Vonyarc!

-          Legyen! Mit hozzak?

-          Semmit! Mindent adunk.

-          Akkor hozok fröccsöt!

-          Rendben.

2012. június6.

Telefoncsörgés. Kijelzőn „Nagy Péter UB”!

-Hello! Akkor minden rendben?

- Minden! Megbeszéltük! …öööőőő mikor is lesz? ;)

 1.      fejezet - Kezdetek

Június 29, péntek - Tihany 22:45

Begördültünk a kisbusszal. Két „sötét” alak kóvályog az UB befutó kapuja alatt, majd elindulnak a fák között a versenyközpont irányába.

Utánuk szólok, hogy ismernek-e egy szervezőt?

Az egyik Péter volt! 20 kiló mínusszal! ..kb.

Láttam az arcán, máshol van!

Nagyon messze!

Nagyon kész volt!

Kb. 48 órája lehetett talpon. A pakkom összekészítve. Sátrak, padok, víz, iso, kaják, dugóka meg egy – két bizbasz. Ja, hogy ez a pumpa, amiből folyni fog a lé!

20 perc alatt bepakoltunk, az állomás GPS koordinátája a telefonomba, irány vissza Vonyarc.

Barátaimmal érkeztünk. Lányok, gyerekek, apák. Tizenketten. Pihenni, szórakozni, frissíteni.

Nekik annyi közük van a futáshoz, mint nekem egy nőegylet egyenjogúsági mozgalmához.

Ugyan a lányok a Borvidék versenyközpont oszlopos tagjai, a srácok pedig fekete öves frissítők! Ugyanott! A borvidéken. Szeretik! Szeretnek Benneteket! Meghalnak egy mosolyért, két jó szóért, egy baráti pacsiért. A szívük van a műanyag pohárban!

Elrettentő példák

2.      fejezet – Verseny előtti pillanatok, egy feljelentés előzményei

Fél 8-kor indultunk a megadott GPS koordináták alapján a vesztő…izé, a frissítőpontra.

A békés bringa utat, már birtokba vették a korán kelők. Bringások, futók. Köszönünk mindenkinek. Egy hajrá, jó utat, egy-eg köszi, szép napot. Volt gyerekszobánk. Milka és francia nevelőnő nélkül….

Sátor ki, asztalok padok fel, kaja a műanyag tálcákon, az italok egyelőre a ballonban. Dél felé várjuk az élen haladó futókat, a kerekeseket (még hogy mekeg-e nyelv) kicsit korábbra.

Molinók feszülnek. Vesztünkre.

A sátor mögött, egy magát bringás frissítő pontként hirdető, „rétesben gazdag” vendéglő táblájára hanyagul rádobtam egy made in run molinót, ami később „végzetes” lett.

Szűk egy óra alatt készen voltunk. A pont hivatalos nyitása 9:15.

Jelzem: nyitva!

Az út túl oldalára az árnyékba elhelyeztük műanyag székeinket, és kezdtük felfalni az előző napi információkat, egy Blikk illetve egy NemzetiSport tálcájáról.

Meg tudtuk ki - kivel, ki – kivel nem, ki kit miért. Kit töltöttek fel, vagy csapoltak meg. Hány évet kapott, kibe lett szerelmes, vesztette el, illetve találta meg. Csupa fontos infó, kristálytiszta forrásból.

Miközben kezdtük békésen megváltani a világot zsebünkben a bölcsek kövével, szépen kocogott felénk egy „második iksze” felé haladó hölgyike.

Nem mondom, hogy nem 6 szempár ragadt rá és kellett falként maga előtt tolnia - nem mondom - de aztán hamar kiderült, hogy megszólalásig szép. És Ő megszólalt.

Köszönés nélkül (részünkről ez elmaradhatatlan), közölte velünk hogy a molinót takarítsuk el a táblájukról, mert hű meg ha, meg ez lesz meg az is!  …ja, meg hívja a főnökét, és akkor mi nagyon nagy bajban leszünk.

-          Angyalom! Kutyát reggeliztél?  Elmaradt a bűvös szó! – mondom

-          Meg különben is, takarodjunk, mert el takarjuk a táblájukat!

Gondoltam így kilencfelé, közel 30 fokban a legkisebb mozdulat is komoly energia veszteséggel jár, pulzus emelkedik, sátor marad!

Kicsike elhalad, molinó leugrik, sátor marad! Még mindig!

Kisvártatva megérkezik egy „közelötvenes”, autójában a cicamicával. Cica marad (meg a sátor), ötixes kiszáll, köszönés elmarad. Részéről! Részünkről egy helló-val azonnal mély tiszteletet gyakoroltunk.

Na, emberünknek mintha tévesek lettek volna az infói, mert közölte velünk, hogy cicamicával minősíthetetlen hangon beszéltünk, és hová jutott a világ, mert ő ezért a tábláért talán a világ minden pénzét kifizette (és még talán hitelt is vett fel rá – a szerző gondolata), és hogy ő itten és mostan jól feljelent azonnal bennünket a falugazdánál, Sanyinál, ha azonnal nem húzunk innen!

Mer’ ez neki micsoda bevétel kiesés, és hogy trallala-trallala…

Lapoztunk egyet az újságban, és egy –idézem - ne legyél „márszánalmas” mormogás után a képébe mosolyogtunk.

Erre felhívta Sanyit! Elkezdett úgy beszélni Sanyival, mintha mi fenyegetnénk!, eljátszotta a megfélemlítettet – zéró túlzás – és nyújtogatta a telefont, hogy beszéljünk a Zilletékesúrral.

Beszéljen vele Hannibal Lecter gondoltam, és a biztonság kedvéért ismét kiröhögtük! Nem, nem mosolyogtunk. Röhögtünk!

Ötixes beszáll, kövér gázzal elhajt, cicamica képünkbe vigyorogva integet! …még mindig zéró túlzás!

Ne lássam a (magyar) tengert többet, ha nem így történt!

Később - kb. 16 óta körül – megérkezik egy rendőrautó. Két rendes rendőr kiszáll, igazoltat! Feljelentettek az önkormányzatnál! Akadályozásért!

Na jó! Még egyszer leírom! Akadályozásért! Akadályozzuk a kerékpáros forgalmat!

Mondom a jóembernek, mit keresünk itt! Mit itt kérem szépen frissítjük ezt a sok futó hüjjét, azok itt dugnak, a kerékpárosok papírmicsodáját meg jól kilyukasztjuk, mert ők így szeretik!

-          kértek egy fröccsöt?

Nincs válasz! Mosoly van! Emberből van! Auffiderzén!

 

  1. fejezet – Most jöttök Ti!

…és akkor most tényleg jól Ti jöttök! Öveket becsatolni!

Már nagyon vártuk a mezőnyt! Dél (12 óra) előttre vártuk az élbolyt.

Távolból egy fehér vitorla…izé az első futó! Akkor még a francia srác vezetet! Mögötte sokáig senki.

Térdelőrajtban várjuk! Gyere már, gyere már, frissítünk, gyere már, itt lesz az eszem-iszom, gyere már! Begyakorolt klisék! Vízet? Iso-t? Netán fröccsöt? ( mert az is van!) Szőlőcukrotmazsolátésesetlegkekszet?

Emberünk befut, dugókát megdugja, és mire kinyithatnánk a szánkat, fogta magát, és eltűnt!

Hé öreg! Mi itt frissítenénk!

Felocsúdtunk! …és már jön is a szlovén srác! Térdelő rajt! Klisék! Gyere-gyere, várunk nagyon!

Vizetizótfröccsött? 'Ittakekszés 'amazsola!

Emberünk berepül, dugóka megdug, és …….. ….. és továbbrepül! B+ mi ’nemezért jöttünk!

Itten itt inni kell, meg fröccsözni, meg kapsz kétjószót’ is! Nesiess, gyere vissza! ..jóvanna ’menny’tovább!

Alig vártalak titeket….!

Az ismerősöket, barátokat, és akiket még nem ismertem, de már nyomtunk egy „lájkot” egymás naplójába. (vagy már volt a Borvidéken, esetleg tervezi- igen ’ezittareklám)

…ééééééés akkor megérkeztetek! Eleinte szállingózva, majd egyre többen, aztán húbazzee’ tele a sátor! Van itt kérem egyéni, csapattag csapattagokkal, kerékpáros és kerékpártalan.

És isztok, meg esztek is! Egy fröccs is legördül, persze lazán, aztán a második! Fogy a víz - hű de fogy –na ettől nem lesz torokfájás. Ürül a mazsolás tányér meg a kekszes. Na az gyorsan. Fene a beletek! ;)

’Tuttam én! Itt a banda! Velkám to saint tropez- izé Vonyarcvashegy - barátaim! Egy pacsi, ölelés, puszi, üdvözlet! Üdvözlet átvesz, üdvözlet átad! Zrika, poén, beszól, vissza szól! Anyádtiedmicsinálsz? Nemlátodhüjefutok! Nemúgynézkimenjtovább! ;)

Nem merek neveket írni, mert nagyon félek, hogy kimarad valaki! Aki számít, mind ott volt! És ez nekünk nagyon jól esett!

  1. Ilyenek vagytok Tik!

Jöhet a görbe tükör? Mert akkor jön! ;)

Hogy milyenek a futók! Egyesek szerint egy sem normális, mások szerint mind hülye, izé - hüjje, szerintem egyszerűen csak mások vagyunk. Na de a mások külön- külön is mások! De nem kicsit, olyan szépen nagyon!

Persze mindenki más a célja! Egyesek a az időért, mások a helyezésért vagy mindkettőért. Valaki a társaságért, más a magányért. De mindenki valamiért.

Sokan berobogtak a sátorba, keresik a dugókát – azt mi szemmagasságba rögzítettük – jól megdugja, persze mindezt qrvára kapkodva. Ugyan a váltótársa még nincs a ponton, talán még ezért is mi vagyunk a hibásak. ;) Üvölt, mint a fába szorult féreg!

Valaki beslattyog, leül, kiszolgáltatja magát! Talán a lábmosás elmaradt, de a popsi fényes! Valaki csak iszik, vagy csak eszik! Egyiknek sós, másiknak édes! Valakinek jó a keksz is, másnak hiányzik a zsíros deszka, valakinek a pacal sem lenne elég! Kicsit mormogtok, másik csak kicsit elégedetlenkedik, a harmadiknak a hét is páros! Szervező legyen a talpán, megfelelni ennyi igénynek! Persze, hogy nem lehet!

Csak megpróbálni!

De mindig van gikszer!

De ettől még minden rendben.

Talán ezért nem nagy baj, ha futó áll a sátorban frissíteni. Ismerős a szeszély, a gesztus, kiszámítható a viselkedés!

De ettől még minden rendben! Én így szeretlek Benneteket!

Hülyék! ;)

  1. Respect barátaim!

Mostanában kicsit elharapóztak a kommentek. Ugye tudjátok mi(k)re gondolok. Nem, nem Normandiára!!! Az egy másik kávéház!

Sokkal inkább Ránk! Mi itt az EO-n! Nap mint nap! Kezd néha nehezen emészthető lenni! Mint a mazsola kétszáz után!

De! Mielőtt kommentelnéd a gondolatot, nézz magadra, merj magadba tekinteni! Te kinek szóltál be? Elértél valamit? Ja, hogy legalább hülyének néznek! Úgy is az vagy! De hát mindannyian azok vagyunk! Csak a másikban könnyebb észrevenni! Mert barátom, Te sem vagy különb a Deákné vásznánál! Meg én sem! (valaki tudja milyen a Deákné vászna?)

Persze, ez nem azt jelenti, hogy itt és most, nekünk valami könnyfakasztó össznépi összeborulásra lenne szükségünk!

Szerintem a legnagyobb tiltakozás a csend! Kuss!

.

.

.

A "rétesestől" elnézést kérek! Valaki adja át Vonyarcon! Na jó, majd én...ha merem.

 

Epilógus

2012. június 30. - Vonyarcvashegy

21:30

Frissítőpont bezár! Sátor össze, ’autóbabe, nicsak itt egy futó! Az utolsó, a nonstop váltó tagok közül! Dugó elő, menj tovább! Puszi van, víz nincs! Kiöntöttük, bocs!

Aztán ott maradt valami!

A HŰLT HELYETEK HÜLYÉK!

Ott maradtunk egyedül. Mi hárman! Az üres ballonok, a magányom meg én.

A két társam is hazament! Jani és Ati! Közük nincs a futáshoz! De nagyon készültek! Szeretnek Benneteket, szeretnek jót tenni!

Emberek.

Saját szabadidejükben, önzetlenül, értetek, értünk! Érted?

És tudjátok hányan vannak ilyenek? Vedd észre....

 

UB – 2013. június, Vonyarcvashegy

Frissítőpont?

Lesz!

Öcsi?

Nem lesz!

Veletek leszek, ott az aszfalton!

Valamelyik hülye csapatban!

Megérintett!

26 hozzászólás

Gandi 4309 napja
Gandi képe

Ez szuper! Minden gondolata! Oszd meg még néhány helyen, sokaknak jót tennél vele... hátha kicsit magába nézne az örök elégedetlenkedő futó, és átértékelné magában a dolgokat a kiábrándult frissítő...

A feljelentés meg egy vicc :-)

Sneci-ke 4309 napja
Sneci-ke képe

Mosolyogtam, kacagtam, röhögtem, elgondolkodtam, meghatódtam, mosolyogtam, röhögtem, egyetértettem.... stb.

Szuper írás, élmény volt olvasni.

 

csetbalu 4309 napja
csetbalu képe

gyakrabban írhatnál...:)

Mi pedig így szeretünk Téged, drága hüjjjje futó barátom: önzetlennek, lelkesnek.

Jó volt nálatok ülni kicsit, inni 1-2 fröccsöt, szövegelni, nézni az áthaladó dugó-futókat.

jövőre pedig futunk. akár együtt, akár egymást váltva.

örülök, hogy ismét ott leszel, egy másik minőségedben:)

ilyen ez az ÚBÉ: megérint. és nem enged.

márkusöcsi 4309 napja
márkusöcsi képe

Köszönöm!

Nem az észt szeretném osztani, ilyenek vagyunk mi...........öööŐŐőööö................izééééé, .............itt van a nyelvemen,.................ja tudom,

EMBEREK! ;)

futamanó 4309 napja
futamanó képe

Nem voltam UB-n, nagyonkezdőfutóként itthonról izgultam végig az "élő közvetítést", de öröm és nevetés volt az érem másik oldalát is megismerni. :)

picikata 4309 napja
picikata képe

Hmmm.....maga a szívét is belerakta azokba a frissítő poharakba....ahogy a Borvidéken is... :)

Puszi!...mert megérdemli... :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bozót 4309 napja
Bozót képe

Magyarázhatod ahogy akarod, ezt csak az érti meg aki épp ilyen, mint mi.....a többség ilyen, én hiszem.  Jó kis írás, nem is mesélted akkor a feljelentősdit :D Röhej :-/

Akkor jövőre csapatban akarod? Úgy is jó :)

saaby. 4308 napja
saaby. képe

Fantasztikus írás, csodás stílusban, remek Embertől. Kár hogy nem én futottam azt a szakaszt... :)

HarcsaBarna 4308 napja
HarcsaBarna képe

V@zze Öcsi, de jól írsz, többet kéne! Ja én nem dugtam nálatok... esetleg Szexárdon, de már régen... előlem is eldugtátok a dugókát...  viszont jólesett az árnyék, a jó szó, az innivaló.... fröccs is volt??!!

márkusöcsi 4308 napja
márkusöcsi képe

Hangulatjelentés >>>>>

 

mateve 4308 napja
mateve képe

Én csak ennyit írok, mert ebben benne van minden: ÉN IS SZERETLEK BENNETEKET ÉS NAGY KÖSZÖNET MINDENÉRT!! Mondjuk az, hogy nem volt jégkrém..az azért egy kicsit összetört... :)))))

pecsenye 4308 napja
pecsenye képe

Köszi mindent, Te kis PÖCS:)

empirke 4308 napja
empirke képe

De jó, hogy ezt megírtad! Jó volt ebből a szemszögből is belelátni picit. Szép munka volt!

Fredi Kacsa 4308 napja
Fredi Kacsa képe

Ez de jó volt! Imádtam minden sorát, ahogy az UB minden pillanatát, vagy a Borvidéket, de még a pólótokat is imádom :)))

Röhögtem, sírtam, nagyon jól leírtad!!!!

Nagyon megfogalmaztad amit éreztem a másfél nap alatt sokszor. Hogy csak morgunk mindenért állandóan, de mi is mind ugyanolyanok vagyunk.  Hogy néha jobb lenne csendben maradni. De én is majdnem megtéptem egy dugókás nőt (nemmondommeghol), mert nem figyelte a /a szegény kimerült, sietős :)))/ futókat, helyette én óbégattam, hogy kit merre menjenek.

Azért nagyon sok jót kaptunk, mi, nemnormálisak. Bár én sem felétek futottam, voltam hasonló szuper ponton, meg csendesebben is. És Szekszárdon éreztük a sziveteket a pohárban!!!

Köszi!

Bringandi 4308 napja
Bringandi képe

Itt mint bringás mi is voltunk:) Jó volt.Kedvesek aranyosak voltatok :)Bár máshol minket isért némi negatívum...ezekt máshol más leírtam nem ragozom.

Mindenkinek nehéz volt,futónak bringásnak.

 

Jövőre?..nem tudoim talán kísérőnek ha valaki fut,persze nem egy fenékkel,mert az megterhelő,én meg öregszem :DDD

mjoci 4308 napja
mjoci képe

A képeket elnézve ahogy ott a kötényben tevékenykedsz, illetve a bogrács láttán sajnálom, hogy nem értem oda elöbb haldoklani.:)))))))))))

KÖSZÖNÖK MINDENT!!!

Jövöre egyéniben jössz???:))))))))))

csetbalu 4308 napja
csetbalu képe

Joci, mi azért bánkódtunk a (sosemlátott) halászlé miatt, mert akkor kezdtek beetetni Baján....:)

viszont a szívük ott volt, és ilyen figyelmet egy futó sem kapott máshol. mi csak ott ültünk az árnyékban fröccsel, és néztük az áthaladó forgalmat:)

jövőre párosban viszi velem, csak erről még ő sem tud, meg én sem. ....:)

eftomi 4308 napja
eftomi képe

Öcsi nem csak szervezésben vagy óriási hanem az írásában is! A vegyes halászlével már nem is csesztetlek, a képekből kiderült, hogy jó volt .... :-)

Eperszem 4308 napja
Eperszem képe

Oh ez de jó volt, köszi! Basszus hát ha tudom, hogy ott vagy esküszöm oda is futok :)))) De az a rész nekem kiamardt..

Nagyon nagyon köszönjük, iszonyat hálás vagyok minden frissítőnek, én nagyon elégedett voltam.

ultrafutó a kedvesem képe

A vonyarci frissítőnél pont nem voltam..(autóval frissítettem) ,de a rétesest ismerem. Majd megyek Vonyarcra augusztusban nyaralni, akkor szólok a rétesesnek, hogy bocsi! :-))

Zseniális írás! Köszi

Medit17 4307 napja
Medit17 képe

Nagyon hangulatos, olyan Pistys :)))) még jó, hogy arra járhattam.....ne csak fuss, írj!!! nagyon szórakoztató! ;))

Steve 4306 napja
Steve képe

Öcsi, köszönet az írásért, terveztem, hogy pacsizok veletek a pontotokon, nem úgy alakult :) Sajnos a futók sem mindig értékelik helyén a szervezők, frissítők munkáját, bár én hiszem, hogy a becsületes kritika segíthet a hibák, hiányosságok kiküszöbölésében csak a hangnemet kell jól megválaszolni. Azon, hogy a kívülállók nem igazán értik a frissítők és a futók dolgait nem szabad csodálkoznod - szerintem enm is teszed :) - az a súlyos amikor a futó komolyan sértődőst játszik a ponton a kisebb problémák miatt ... ilyenkor nem könnyű nevetve túllépni a dolgon, pedig jobbat nem tehetsz :) Jövőre jó futást valamelyik csapatban, de a fröccsnek valót azért ne feledd, jól jön az pénteken a versenyközpontban is :D

Tündüs 4305 napja
Tündüs képe

remekre sikerült írás! Bántam, hogy vége lett..

Köszi, hogy megírtad

forgi 4305 napja
forgi képe

Nagyon jó írás egy nagyszívű embertől. Bene van a fröccsben, benne van az írásban és mégis jut legközelebbre is!

Köszönet érte ismeretlenül is!

Blue 4305 napja
Blue képe

2.szakaszom kezdete,itt még azt hittem,hogy könnyed menet lesz a páros partink. :)

Ez a pont meg különösen gyanús volt,a területet hátulról közelítettük meg,és mivel gyanús volt előregyalogoltam a frissítőpont elejéig mert a frissítők tényleg előre néztek a közeledő futókra. :)

Kilométerszám stimmelt,visszafordulok és Márkus Pisty :) néz velem szembe. :)

Szóval a gyanú beigazolódott,valamiért ez a frissítőpont más volt mint a többi. :)

 

 

kenderike 4303 napja
kenderike képe

:) én csak azt láttam, hogy valaki sürög-forog, rendezkedik, intézkedik, etet-itat... 2 mpben, pont mint Szekszárdon egyszerre 3 frissítőponton :) Jé, Márkus, háthello! A futó attól jóllalkik, ahogy a lelkes, lelkiismeretes ténykedésed nézi. :) Örültem Nektek!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)