Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 868 452 km-t sportoltatok
Futkorászások emlékiratai.

De ki az a Berecz Lajos?

márkusöcsi | 2012-05-07 22:01:45 | 12 hozzászólás

Ha bárki valamilyen vitriollal áztatott gúnyt érezne a kérdés mögött, ezúton szeretném jelezni, hogy, csak!  és kizárólag! Berecz Lajos védelmében írom soraimat, és igen nagy tiszteletet érzek továbbra is Feléd!

A nyilvánosságot azért választottam, mert Lajost érte a kritika, holott ez a dolog, ami megtörténhetett, az én felelősségem!

Mielőtt válaszolnék a blog címben leírt kérdésre, engedjétek meg, hogy leírjam mi történt!

A versenyútvonala 7,8 km-nél ismét áthaladt a Garay téren, amit a Béla király tér felöl – a második frissítőpont helyszíne – közelített meg a mezőny. A Béla téren lévő Szentháromság szobor és a kereszteződés ahol a térről jobbra fordultak  (tehát a célegyenes) a futók, 230 m távolságra van!

Az útvonalat a rendőrség felvezető autójával illetve sofőrjével kétszer jártuk végig!

Tekintettel arra, hogy a célkapun elhelyezett műanyag időmérő gerendán - ami egyben a jeladó és vevő  - az autó a súlya miatt nem haladhat át, szerveztünk egy felvezető motorost, aki a rendőr autó előtt haladt!

Az volt az utasításom, hogy a Béla téren a motoros lassítson, az autó pedig húzódjon le jobbra, zárja a Bezerédj utcát, amin szintén meg lehet közelíteni a főutcát, amire a mezőny a Garay térről ráfordult!

Ezt úgy a legkönnyebb elképzelni, hogy a mezőny egy derékszögű háromszög két befogóján halad, a Bezerédj utca az átfogó!

Sajnos a hiba ott történt, hogy a rendőrautó nem állt meg, elindult a Bezerédj utcán lefelé – tehát az átfogón -Lajos pedig nem vette észre a rá váró motorost, futott az autó után!

Az élmezőny - Laca Sanyival, Előd Zolikával a végén pedig Czencz Péterrel haladt a kijelölt úton!

Nem nehéz kiszámolni, hogy Lajos kevesebb, mint 230 m-rel futott rövidebbet , mint az őt üldöző mezőny!

Még egyszer szeretném hangsúlyozni, nem revans, vagy bármilyen elvtelen szócsata vezérelt a tények! leírására, de NEM Lajos vállát nyomja a felelősség! Ha útvonal biztosítási probléma merül fel, az a rendező felelőssége, és nem a futóé! Lajos a célban tudta meg tőlünk, hogy át kellett volna haladnia a rajtkapun!

Valóban, Lacának én mondtam, hogy 1 perc büntetés terheli Lajost, de ezt végül nem tettük meg!

Hogy miért!?

 Mert több mint 2 perccel előbb ért célba az őt üldöző Zsigmond Elődnél, aki nem mellesleg a tavalyi győztesünk! Előd egyébként szekszárdi lévén a mi fiúnk borja, akit szívesen láttunk volna idén is a dobogó tetején, mint előző évben, és akit az idén a már említett Fair Play díj illet!

Előd húzta magával a versenyen azt a harmadik helyezett Orsós Zolikát, aki értelmi fogyatékos, és edzője Németh Gyula szeretné kijuttatni a londoni Paralimpiára!

Zoli nem tud különbséget tenni 8-10 vagy 20 km között, ezért az volt az utasítás, hogy „utazzon” Előddel, és a végén döntsék el, ki van aznap jobb formában! Kettejük közötti verseny az utolsó Kálváriára vezető emelkedőn dőlt el!

Gratulálok Elődnek és Zolinak egyaránt!

De hadd térjek vissza a címben megválaszolandó kérdésre!

Berecz Lajos nem az űrből tért vissza, és valójában nem ufó! A most 32 éves Lajos, pályafutása csúcsán 2:20-as maratoni idővel rendelkezett, 63:40-es félmaratonja van, 29-es tízezre és 14:38-as az 5000 m-es csúcsa! Aktív pályafutását követően, a legutóbbi maratonját 2:24-gyel pipálta ki, és saját bevallása szerint ismét kedvet kapott az amatőr versenyeken való részvételhez!

Lajos csapattagként nyert BéBu-t, a Normafánál Hegyvidék Félmaratont kétszer is nyert!

Ha kizártuk volna a versenyből, úgy érzem, joggal forgathatná a bicskáját bennem!

Ezt azért írom le, mert méltatlan lenne, ha bármilyen árnyék vetődne Rá, az ÉN szervezési hibám miatt!

Bocsánatot kérek!

 

És végül!

Ki az Berecz Lajos?

Az én szemem Berecz Lajos a Borvidék Félmaraton 3.0 győztese!

2013-04 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (1 bejegyzés)