Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 909 934 km-t sportoltatok
A 6. alabárdos edzésnaplója

Kinek a telivér, kinek a póni

Alabárdos | 2014-08-03 21:06:13 | 22 hozzászólás

Rájöttem, hogy baromi nehéz. Megtalálni, megtartani. Már az arany középutat. Ha a címben szereplő pacinál maradunk az a háta, amin ülni szokás. Különben marad az álldogálás az egyik, vagy a heverés a másik oldalán. [az elejével és a hátuljával, most nem kívánok foglalkozni]

22 hozzászólás

zilaci 3552 napja
zilaci képe

Jól elkapott gondolat, köszönet érte.
Általánosságban az arany középút nem létezik. Pontosabban olyannyira egyéni a kijelölése, a középutat meghatározó szélsőségek két túlsó határának kitűzése, hogy senki nem tudhatja másokról - de még saját magáról sem -, hogy ezen az úton jár-e... 
Bozót azt írta, ő is "egy ménes közepén áll". Ebben az a szép, ha átesünk az egyik ló hátán, akkor éppen pontosan egy másik ló innenső oldalán vagyunk még csupán... :) Most úgy előttem van ez a kép... :D

Mostanában egyre inkább úgy vallom, hogy semmi különbség nincs aközött, hogy valaki három vagy háromszáz kilométert fut egy héten, ezen az érzések által vezérelt ember számára semmi nem múlik. Mikor újra elkezdtem edzésnaplót vezetni, elgondolkoztam rajta, hogy nem is kilométerszámokat, hanem csak és kizárólag az edzés által kiváltott érzelmeket, hangulatokat írom le. Úgyis a harmónia és az öröm érzése határozza meg, jó úton járok-e, nem a számok...
De egyszerűbb volt ide a számokat bepötyögni. :)

Alabárdos 3552 napja
Alabárdos képe

@zilaci, köszönet a dícsérő szavakért.

Ugyanazt a gondolatsort fogalmazom újra meg újra, néha nyersebben, néha óvatosabban... és általában süket füleknek, mert a divat... pedig a harmóniát kéne keresni. Nem régiben azt mondták (de erről talán még írok egyszer), hogy egy igazán jó maratonhoz, félmaratonhoz fogynom kéne úgy tíz kilót.

Most híztam kínkeservesen ötöt.

Rájöttem, hogy a harmónia három dolog összhangja. A távé, a tempóé, és az enyém... hogy a végén tudjak örülni neki. Őszintén, nem félhalott zombiként.

 

mjoci 3552 napja
mjoci képe

Tovább olvastam volna, de a link nem müködik.

holovacz 3552 napja
holovacz képe

Igen, én is csak ezt a három sort látom, mert nem megy tovább sajnos a linkre :( ...

 

Alabárdos 3552 napja
Alabárdos képe

@mjoci, @holovacz köszi, hogy szóltatok!

Javítottam a linket, ez tegnap még működött, mert látom a háttérben az ide hivatkozó letöltéseket...

Ha megint eltűnne... http://withoutacatharsis.blog.hu/2014/08/03/kinek_a_teliver_kinek_a_poni

holovacz 3551 napja
holovacz képe

Na így, hogy el tudtam olvasni, csak annyit mondok, hát igön! :) Tetszik amit írtál, meg amit zilaci mondott erről az is... Én azt hiszem, a pónit választom :):) ... Meg annyit tennék még hozzá, hogy pont a ma reggeli futásom volt egy érdekes... Mert igazából csak a szemem kívánta... no meg a lelkem... de az nagyon... amúgy fáradt voltam, szétcsúszott, éjszakás műszak után, otthoni nappali műszak előtt, szóval olyan semmilyen állapotban... mégis már a buszon alig vártam, hogy hazaérjek, vegyem át a jáccóst' és mehessek... kiszellőzni, töltődni, frissülni, újraéledni... lazán futottam, idő is fülledt volt, igyekeztem volna jobban, de éreztem, hogy nem megy... nézegettem az órát, megállapítottam, hogy hát ilyen nyomorult tempót rég futottam, mint most fogok... aztán meg azon gondolkodtam el hirtelen, hogy ééééés???? :D Kit érdekel... nem azért jöttem ki, hogy töltődjek? Fullra nem azért jöttem ma ki, hogy az órámat nézegessem, hogy mi van... majdnem beszippantott ez a kényszer, aztán rájöttem, ez annyira lényegtelen... Megadta a mai futás, amiért kimentem? Jobban éreztem utána magam? Igen. Hát akkor??? :) Úgyhogy ennyiben maradtunk. :)

monique 3550 napja
monique képe

érdekes meg leginkább vicces:P.

 

"Tényleg honnan lehet tudni, hogy kinek mekkora ló való… már hogy ne essen át a túloldalára. Hogy ne váljon sportfüggővé, életmódfasisztává?"

 

itt mondjuk nem értem, a sportfüggő és az életmódfasiszta mennyiben ugyanaz?

 

mert én sportfüggő vagyok, azt hiszem ez biztos :) ...ironman után 2 napra direkt kihagytam edzéseket, aztán a 3. napon csak más miatt nem jutottam el futni és a 4.-en már nagyon örültem h mehetek :)

 

de életmódomra nem figyelek, az egyáltalán nem változott...ugyanazt eszem, stb... nem is különösebben izgat a dolog ezen oldala. (bár vmennyit asszem az étvágyam változott, több zöldséghez van kedvem pl :D ..de ez sem tudatos életmódváltásra irányuló döntés eredménye). szóval életmódfasisztának tuti nem nevezném magam :)

monique 3550 napja
monique képe

Alabárdos: miért próbáltál hízni 5kg-t? túl csontváznak érezted magad? vagy mi ez h így jobban érzed magad?:) ha szabad kérdeznem ilyet :P

Alabárdos 3550 napja
Alabárdos képe

@monique, életmódfaszisztának azt hívom (szerintem nem egyedül), aki az egyetlen igazság bajnokaként, magát felsőbb rendűnek hiszi, és ha tehetné rákényszerítené mindenkire, hogy az ő egyetlen és igaz útját kövesse...

...és amit idézel, az egy felsorolás... lehetne közé tenni egy "vagy" szócskát, de túlmagyarázás lenne. A két halmaznek ugyan van és lehet közös halmaza, de ez részletkérdés.

5 kilo plusz... nem éreztem jól magam a bőrömben. Ez most így jó, vagy inkább kényelmes. (ez sem jó szó) Persze tudom, hogy ennek az az ára, hogy lassabban futok, de nem zavar. 

monique 3549 napja
monique képe

Alabárdos: tudom, hogy felsorolás, de a blogbejegyzés további részében csak életmódfasisztákat említesz, és hát a bejegyzés összességében a ló túloldalára való túlesésről szól, meg szerintem a "vagy" szócska vagy esetleg a "netán" szócska még bőven nem túlmagyarázás, de érdekes h te annak éreznéd.

 

5kg plusz: azt értem h nem érezted jól magad a bőrödben, nem is azt kérdeztem hanem ennek a konkretizálását, h ez a gyakorlatban mit tesz, mitől érezted magad rosszul vékonyabban, de ha ennél jobban nem tudod megfogalmazni, nem baj, csak kíváncsi voltam.

monique 3549 napja
monique képe

...mindenesetre ha a bejegyzéseddel csak az életmódfasisztákat céloztad akkor én egyszerű sportfüggőként továbbra is csak popcornnal hátradőlve röhögök rajta :) (mint írtam vicces volt a stílus)

Bozót 3549 napja
Bozót képe

Szerintem- ahogy eddig is - mindenkit céloz akinek inge....és azért ha elég őszintén belegondolunk, a töbségünknek valahol az. Vagy volt. Esetleg lesz.

Alabárdos 3549 napja
Alabárdos képe

@monique, lássuk be az, hogy valaki sportfüggő, max akkor zavaró, ha együtt élsz vele... :D Ergo nem célom a sportfüggők baszogatása (sic!), az viszont tény, hogy a sportfüggőből lesz az életmódfasiszta... és én például nem tudom, hogy, hol a határ, ami elválasztja őket.

[mennyivel könnyebb volt a reptéren, ahol az a mondás járta a hajózószemélyzet körében, hogy a qrvákat az alkoholistáktól a pilótafülke ajtaja választja el. Az konkrét. ]

Stilisztikailag, érthetőség szempontjából meg szoktam hallgatni a véleményeket, mert az adott szöveg mást jelent nekem aki írtam, meg mást annak, aki olvassa... és vagy hozzányulok, vagy nem. Ráadásul a szöveg ritmusában a saját élőbeszédem ritmusát próbálom visszadni... (így a netán eleve kiesett... más környezetben és céllal használom), vagyot meg a különben megcélzott közös halmaz miatt nem passzol. Szerintem.

monique 3548 napja
monique képe

nemtom, h kiből mi lesz, bátyám pl életmódfasiszta, de nem sportfüggő. :D

én meg sportfüggő, de kizártnak tartom h valaha életmódfasiszta legyek :P

stílus: nemtom, most nincs jobb ötletem, tán nem is az a szócska (hiánya) lógott ki igazán, hanem h csak az életmódfasisztákról volt szó aztán. :) de nem mondom h ez baj :P

 

Bozót: akkor én meg aztmondom őszintén, hogy népnevelés célzattal engem nem igazán érdekel a téma :P

Bozót 3548 napja
Bozót képe

Azért klassz hogy mindig hozzászólsz aztán a sokadiknál leírod, hogy egyébként nem is érdekel :)))

monique 3548 napja
monique képe

nézd Bozót, ha valami bajod van velem, akkor azt mondd a szurkálódás helyett.

egyértelmű, hogy *nem* azt írtam, hogy nem érdekel maga a téma egyáltalán.

Bozót 3548 napja
Bozót képe

Tényleg nem. Azt mondtad "nem igazán érdekel" :)

 

   Ez nem szurkálódás, egyszerűen érdekesnek találom, nem csak tőled, bárkitől, ha hosszasan vitat valaki egy témát miközben állítólag annyira nem is érdekli. Egyik oldal sántít. Vagy érdekli mégis vagy addig csak szórakozott a többiekkel (?) annyira ráért (?) nem tudom...Biztos én is csináltam ilyet, magamtól is furának találnám....

bellone 3548 napja
bellone képe

Sziasztok!

Jó a gondolat, mert kimondja, hogy mindenkinek lehet saját "lova". A félreértés viszont abból táplálkozhat, hogy bizonyos megfogalmazásokban mégis egyértelmű minősítés van (pl. valaki valamilyen fasiszta). Szerintem ez elég szubjektív kategória, főleg a saját lóhoz képest... Ki dönti el helyettünk, hogy hol a határ? A pszichológusom (ha lenne) mit szólna hozzá?:)

Alabárdos 3548 napja
Alabárdos képe

Bizony @bellone bizonyos megfogalmazásokban egyértelműen szerepel az életmódfasiszta kifejezés. Lehetett volna életmódnáci is helyette... Persze biztos akad olyan, aki talál szerinte korrektebb kifejezést.

Halkan jegyzem meg, hogy az életmódfasiszta szerint nincs saját lovad. Az a ló van, ami szerinte a jó... ő a felsőbbrendű, ővé a truváj...

A pszichológusod valószínűleg ezt mondaná el. :)

bellone 3548 napja
bellone képe

Így már értem és köszönöm, hogy elmagyaráztad.

monique 3547 napja
monique képe

Bozót: mondom hogy félreérted. azt írtam h népnevelés célzattal nem érdekel a téma. ebből következik, hogy más szemszögből viszont igen, érdekel.

 

és nyilván ha nem érdekelne, nem írnék semmit, ez annyira triviális összefüggés h ezen nincs mit elemezni.

 

amúgy meg ha mégis elemezni szeretnél valakit, akkor az ne én legyek, köszönöm. tehát, engem ne elemezz, hanem ha érdekel a motivációm valamivel kapcsolatban, kérdezz rá -és privátban tedd, nem ide való az efféle offolás- és majd válaszolok vagy nem, ennyi, nem kell bonyolítani.

monique 3547 napja
monique képe

bellone: ne döntse el senki helyettünk :) a pszichológus és az életmódnáci se :P

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-09 hó (1 bejegyzés)
2018-06 hó (2 bejegyzés)
2018-05 hó (3 bejegyzés)
2018-04 hó (3 bejegyzés)
2018-03 hó (3 bejegyzés)
2018-02 hó (5 bejegyzés)
2018-01 hó (4 bejegyzés)
2017-12 hó (2 bejegyzés)
2017-11 hó (5 bejegyzés)
2017-10 hó (4 bejegyzés)
2017-09 hó (3 bejegyzés)
2017-08 hó (3 bejegyzés)
2017-07 hó (2 bejegyzés)
2017-06 hó (5 bejegyzés)
2017-05 hó (3 bejegyzés)
2017-04 hó (4 bejegyzés)
2017-03 hó (6 bejegyzés)
2017-02 hó (4 bejegyzés)
2017-01 hó (5 bejegyzés)
2016-12 hó (5 bejegyzés)
2016-11 hó (4 bejegyzés)
2016-10 hó (3 bejegyzés)
2016-09 hó (7 bejegyzés)
2016-08 hó (3 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2016-06 hó (6 bejegyzés)
2016-05 hó (4 bejegyzés)
2016-04 hó (6 bejegyzés)
2016-03 hó (5 bejegyzés)
2016-02 hó (4 bejegyzés)
2016-01 hó (5 bejegyzés)
2015-12 hó (5 bejegyzés)
2015-11 hó (5 bejegyzés)
2015-10 hó (5 bejegyzés)
2015-09 hó (8 bejegyzés)
2015-08 hó (3 bejegyzés)
2015-07 hó (4 bejegyzés)
2015-06 hó (5 bejegyzés)
2015-05 hó (4 bejegyzés)
2015-04 hó (5 bejegyzés)
2015-03 hó (3 bejegyzés)
2015-02 hó (3 bejegyzés)
2015-01 hó (5 bejegyzés)
2014-12 hó (1 bejegyzés)
2014-11 hó (2 bejegyzés)
2014-10 hó (7 bejegyzés)
2014-09 hó (6 bejegyzés)
2014-08 hó (6 bejegyzés)
2014-07 hó (8 bejegyzés)
2014-06 hó (8 bejegyzés)
2014-05 hó (7 bejegyzés)
2014-04 hó (6 bejegyzés)
2014-03 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (2 bejegyzés)
2013-11 hó (6 bejegyzés)
2013-10 hó (4 bejegyzés)
2013-09 hó (4 bejegyzés)
2013-08 hó (3 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (7 bejegyzés)
2013-05 hó (4 bejegyzés)
2013-04 hó (5 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (3 bejegyzés)
2012-11 hó (4 bejegyzés)
2012-10 hó (5 bejegyzés)
2012-09 hó (7 bejegyzés)
2012-08 hó (6 bejegyzés)
2012-07 hó (6 bejegyzés)
2012-06 hó (6 bejegyzés)
2012-05 hó (7 bejegyzés)
2012-04 hó (8 bejegyzés)
2012-03 hó (6 bejegyzés)
2012-02 hó (6 bejegyzés)
2012-01 hó (8 bejegyzés)
2011-12 hó (5 bejegyzés)
2011-11 hó (4 bejegyzés)
2011-10 hó (4 bejegyzés)
2011-09 hó (5 bejegyzés)
2011-08 hó (7 bejegyzés)
2011-07 hó (6 bejegyzés)
2011-06 hó (1 bejegyzés)
2011-05 hó (4 bejegyzés)
2011-04 hó (4 bejegyzés)
2011-03 hó (5 bejegyzés)
2011-02 hó (5 bejegyzés)
2011-01 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (1 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (2 bejegyzés)
2010-08 hó (1 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (4 bejegyzés)
2010-05 hó (1 bejegyzés)
2010-04 hó (2 bejegyzés)
2010-03 hó (5 bejegyzés)
2010-02 hó (1 bejegyzés)
2010-01 hó (5 bejegyzés)
2009-12 hó (3 bejegyzés)
2009-11 hó (5 bejegyzés)
2009-10 hó (18 bejegyzés)
2009-09 hó (15 bejegyzés)
2009-08 hó (18 bejegyzés)
2009-07 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (6 bejegyzés)
2009-05 hó (14 bejegyzés)
2009-04 hó (4 bejegyzés)