Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 53 869 585 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Edzés, étrend et cetera...

Bozót | 2014-01-24 20:27:30 | 35 hozzászólás

 

Annyian kérdezték már, hogy mit eszem, mit edzek, mit csinálok és miért, hogy ideje írnom az eddigi tapasztalatokról (és meglepetésekről és kétségekről és...)

 

Meglepve láttam, hogy már több mint egy éve volt amikor egy sporttárs (nicknevén piedcat) hatására érdeklődni kezdtem a fegyencedzés és a harcosok étrendje néven futó életmód/étrend iránt. Még nem igazán hittem, hogy én is képes lehetek rá, de jó volt látni mások sikereit és "hallani" az öszinte bíztatást, nem az álszent "jaj, hát te jól nézel ki" dumát, hanem az igazságot. Igenis lehet változtatni, nem kell elfogadni a úszógumit örök béklyóként :)

 

A fegyencedzéssel nem jutottam messzire, bár az elemeit alkalmazom, az étrendet szintén kipróbáltam, de elég hamar módosítottam. Nem mintha bajom lett volna vele, igazából működött, az életembe is belepasszolt, viszont jelentős fogyást nem értem el vele (ez nem hiba, ez az étrend nem fogyókúra!) és utánanézve, többeket meghallgatva, arra jutottam, hogy ha az alakformálás a célom, fogyni majd izmosodni szeretnék, akkor nem ideális a hosszabb alulevéses időszakok alkalmazása. Ráadásul időközben a korábbinál is jobban eltávolodtam a húsevéstől, így nehezemre esett elegendő fehérjét bevinni.(táplálékkiegészítőre akkor nem gondoltam)

 

Tehát ismét elkezdtem "normális" reggelit és ebédet fogyasztani, persze viszonylag diétásan és az általam egészségesnek gondolt ételekből válogatva, de azért volt néha kilengés. Nagyon kevés pékárut fogyasztottam, próbáltam sok zöldséget-gyümölcsöt enni, húst csak nagyon ritkán, halat hetente többször, édességet minimálisan. Az utóbbiról viszont nem volt olyan egyszerű lejönni, általában vesszőparipám, hogy az ilyen kajafüggőségek inkább csak a megszokás hatalma, de még én is úgy éreztem, hogy valódi függőségről van szó, a kenyérféléket el tudtam hagyni, de az édesség, a süti, csokoládé, édesen fogyasztott sok tea, tejeskávé nem eresztett. A nyáron sikerült az édességet alkoholra cserélni, ami nem valami jó csere :)  Nyugi, nem lettem alkoholista, de simán pótolta egy-két sör vagy pár pohár bor az esti nasizást, csak épp kalóriában nem biztos, hogy így kevesebbet vittem be, ráadásul ott volt az alkohol negatív hatása. 

 

Közben egész sokat mozogtam, volt edzőtábor, meg UB, meg Rocki130, aztán életemben talán először, viszonylag rendes edzésbe álltam a Dupla Élményre, ami jól is sikerült, magamhoz képest edzett voltam és erős. Az a Dupla után látszott, hogy a folyamatos, rendszeres, kemény futóedzés nem jön spontán, de az edzésre, mozgásra van igényem. És bár még nem volt átütő a változás, valamennyit fogytam is, aminek köszönhetően felcsillant előttem egy erősebb, edzettebb, izmosabb, vékonyabb Bozót eszményképe, és kezdtem elhinni, hogy elérhető. Persze nem voltak illúzióim, tudtam, hogy még jobban kell figyelnem a kajára és ha nem csak vékonyabb akarok lenni, de izmos, jó alakot szeretnék akkor arra edzeni kell.

 

Elolvastam ezt-azt, többeket megkérdeztem a témában és gyakorlatilag minden egy irányba mutatott: optimális kaja és erőedzés. Konditerembe nem akartam menni, de megjelent itthon egy súlyzókészlet és használni is kezdtem, bár kevés tudományossággal, de lelkesen. Mellette maradtak a hangulattól függő gyakoriságú futóedzések és a taekwondo a gyerekekkel együtt.  Valami ilyesmi lenne talán az ideális, erőedzés az izomtömeg megőrzésére, egészségügyi és esztétikai okokból is, futás vagy más aerob edzés az állóképességért, a keringés frissen-fitten tartásáért és egy kis játék-nyújtás-technika amit egy küzdősport vagy akár csapatjáték adhat.

 

Kb itt tartok most, kezdek belejönni a súlyzós mókába, ráérezni a gyakorlatok végrehajtására, ami sokkal nehezebb, mint ahogy kívülről tűnik. Az izmokat meg kell tanulni működtetni, a szervezetnek hozzászokni egy újfajta terheléshez, az agynak megszokni, hogy engedje keményen megterhelni az egyes testtájakat, izomcsoportokat. Alakulnak is az izmaim lassan, de még mindig túl fedettek, és különösen deréktájon sok rajtam a fölösleg és nem igazán akar mozdulni. Étrendben próbálok észszerűen keveset és egészségeset enni, az izmok miatt elegendő fehérjével, ami nem egyszerű. Hosszas ellenzés után, beadtam a derekam és kipróbáltam a fehérjeport is (tejsavó), kiegészítésként vagy egy étkezést helyettesítve vele. 

 

Az elfogyasztott kajamennyiség (kalória) alapján, rohamléptekben kellene fogynom, de erről szó sincs. Lement elég sok, ha kilóban nem is, de centiben, és feszességben mérhető, de még bőven van mit. Kíváncsiságból elkezdtem számolni, hátha csak azt hiszem, hogy keveset eszek, de valójában mégse, de a matek nem hazudik, stabil többszáz kalóriás mínuszban vagyok. Sok helyen olvasni, hogy a túl kevés kalória is rossz stratégia, mert az éhező szervezet tartalékol. Jól belegondolva, ez nem hangzik túl hihetőnek, ha kevesebbet viszünk be, mint amennyit elégetünk akkor mit tud tartalékolni? No, de majd az idő és a tapasztalat megmondja. 

 

35 hozzászólás

Bozót 3738 napja
Bozót képe

Ami kimaradt: természetesen a futással is le lehet fogyni, rengeteget kéne futni és bizonyára lehetne belőlem inas, vékony futó, gyenge felsőtesttel, de nem erre vágyok és nem is biztos, hogy akár fizikálisan akár mentálisan elbírnám azt a futásmennyiséget ami kellően büntetné a feleslegemet. Alacsony testzsírt, de izmos testet szeretnék. Remélem, lesz! :)

Mara 3738 napja
Mara képe

Kitartás :) Én is próbáltam itthon a súlyzós erőedzéseket és a fegyencet is, de nagyon hamar eluntam a dolgot :/ Futni nagyon szeretek, de kéne erősíteni.... lehet, a jó időben próbálom magam végérvényesen rászoktatni, de eddig mindig hamar elapadt a lelkesedés.

Bozót 3738 napja
Bozót képe

Köszi!  A fegyencben az volt a bajom, hogy kissé türelmetlen vagyok és a gyakorlatok kezdeti lépései túl könnyűek, a magasabb szintűek pedig túl nehezek, ami frusztrált :)   A vasakkal barátok leszünk :)

Mara 3738 napja
Mara képe

Majd nézem, hogy formálódsz és hátha kedvet kapok :D A vaskat is elővenni, a megfelelő tárcsát ráhúzni, cserélgetni, ismételni, pihinap után megint más izomcsoporttal ugyanezt, kitalálni, mely gyakorlatokat akarok, és mindezt idebent.... inkább lefutok 5 km-t odakint ezalatt xD De kéne, jaj nagyon kéne, mert kéne az izom meg a tónusos test. Sajna attól ,hogy vékony, jó testű csajoakt nézek Tumblr-en attól még nem lesz az én testem is olyan xD

torolt_13926 3738 napja
torolt_13926 képe

"Ha kevesebbet viszünk be, mint amennyit elégetünk akkor mit tud tartalékolni?" ...
A szervezet ilyenkor nem úgy tartalékol, hogy félretesz; hanem megtanul kevesebb kalóriabevitel mellett is ugyanolyan hatékonyan működni, mint ahogy tette azt  anno - amikor még kiadósabb kajákat nyomattál :-) Tehát a kevesebből jobban gazdálkodik, és ha visszatérsz az előzőleg megszokott mennyiséghez-minőséghez, az súlygyarapodással járhat.
Ez bíz így van, már én is megtapasztaltam...Most beérem azzal, hogy kaja dolgában ösztöneimre hagyatkozom - és emellett persze igyekszem kondiban tartani magam. Persze, amikor fiatalabb voltam 10-20 kilóval, és készültem egy-egy keményebb megmérettetésre, akkor előjött a "célorientált" táplálkozás - és legyőzte a puszta evést / olykor az éhezési vizenyő vetett csak véget neki...

Bozót 3738 napja
Bozót képe

Tacitus, ezt értem, és nem is bánom a hatékonyabb működést (mi fenének egyek többet, mint amennyi szükséges?) de ha hetek-hónapok óta visz be az ember jóval kevesebbet akkor valahonnan el kell vegyen a szervezet, valamiből működnie kell... Nem éhezek, ez biztos. És nem is fogyókúrának szánom, nem csupán  x kilót akarok ledobni (a súlyom megfelelne most is), hanem változni, formálódni.

torolt_13926 3738 napja
torolt_13926 képe

Megtanul kevesebb üzemanyaggal is ugyanolyan hatékonyan működni. Persze van egy küszöbszint, ami alatt már a saját szöveteit is kénytelen nagyobb mértékben égetni. Itt csak az a kérdés, nem megy-e ez (hosszabb időszakot alapul véve) az egészség és a teljesítmény rovására. A formálódásnak pedig sokszor keresztbe tesz, hogy megvannak testünknek a kedvenc zsírdepói, ahonnan sehogyan sem sem akarnak eltűnni a pluszok...Ha a derekunkon, akkor lehet, hogy a vesénk szereti a körülpárnázottság biztosította hőtöbletet; ha a nyakunkon, akkor a pajzsmirigyünk igényli azt...és így tovább....

Persze, azért csak harcolj, ismerd meg mégjobban magad :-) De ha csupán  azzal gazdálkodsz, ami ab ovo megadatott, akkor sincs takargatni valód / valónk...  

Bozót 3738 napja
Bozót képe

Köszi!   Ez az "ami megadatott" azért igencsak vitatható pont, az eddigi életmódunk,a gyerekkorunk, stb, stb minden befolyásolja azt amik most vagyunk. Ha gyerekként sportoltam volna, ha nem szokom rá az édességre, ha..... talán sokkal vékonyabb lennék most. És fordítva is igaz, ha abszolút kanapékrumpli családban, a szgép mellett gubbasztva növök fel nagymama fánkjain vagy a bolti csokikon, akkor háromszor ekkora is lehetnék...Bizonyára nagy a genetika szerepe, de a környezeté, az életmódé se elhanyagolható. 

Másrészt, épp ebből lett elegem nagyon, hogy folyton azt hallottam, fogadd el magad, jól nézel ki, két gyerekhez képest, mit akarsz 30 felett anyaként, feleségként,én örülnék ha ilyen lennék, ésatöbbi. Nincsen testképzavarom vagy ilyesmi, az átlaghoz képest eddig se voltam rossz, a genetikára sem panaszkodhatok túlzottan (na jó, azért egy kicsit, és még nem tudom, mit kapok az egészségügyi dolgokból...), de nem akarok ülni ezeken a babérokon, úgy, hogy meg sem próbáltam elérni azt amire vágyok. 

 

Ami a teljesítményt illeti, hamar észreveszem ha annak rovására megy az alakulás, de egyelőre épp ellenkezőleg.

 

torolt_13926 3737 napja
torolt_13926 képe

Igaz. Én sem a beletörődésre gondoltam, hanem arra, hogy gazdálkodj abból okosan ami van.
Azt azért nem tagadhatjuk, hogy vannak születetten ektomorf, mezomorf, endomorf...ilyen-olyan kevert stb. alkatok. Van, aki "büntetlenül" tömhet magába minden földi jót, mégis szilfid marad, más meg elég ha ránéz...
De mindenki egyedüli példány, és feszegesse csak határait - amíg lehet. Te se hagyd magad!
Igen, az megérne egy külön tanulmányt, hogy valaki felnőtt korára mennyire őrzi azt, ami megadatott; és mennyit adtak ehhez hozzá vagy vettek el belőle mások...
No jó, nem akarok sok lenni - én már lefelé tartok - más a horizont, közelebb a cél...:-) 

Manó 3737 napja
Manó képe

Húúú, köszi az összefoglalót! Szerintem teljesen rendben van az, hogy magadhoz képest, a saját vágyaidhoz képest méred magad és ezért teszel meg minden. :) Piszok kemény csaj vagy! Nagyon drukkolok, hogy elérd a vágyaidat. :)

Bozót 3737 napja
Bozót képe

Kösz Manó! Számítok a te tapasztalataidra is és nagyon szurkolok neked! 

Amatőr 3737 napja
Amatőr képe

...egy ilyen bloghoz-cikkhez képek is dukálnak, nem? :)

Előtte-alatta-utána? :)

Hajrá!

Bozót 3737 napja
Bozót képe

Nincs sok és nem akartam elvonni a figyelmet a tudományos igényű társalgásról :P  Például itt egy. A 2012 nyári elég éles kontraszt az egy évvel korábbi állapothoz is. Az after-re még várjatok :)

Amatőr 3737 napja
Amatőr képe

Oh, elvonni a figyelmet, ugyan! :)

Meggyőző argumentum, kétségkívül. Afterpartyra még várunk! :)

Czeglédi Ferenc 3737 napja
Czeglédi Ferenc képe

Tessék olyan képet mellékelni ahol látszik a fejed is, mert ez szerintem egy 18 éves fiatal lány képe....:):):):):)

Gandi 3737 napja
Gandi képe

Hööö, ezt a hasat én már nem is "during" felirattal illetném, ha az én fotóm/hasam lenne :-)

Még a végén kedvet kapok én is formálódni :-) Bár én azt hiszem most pont ott tartok, amit Manó blogjában írtál, hogy Te néhány évvel ezelőtt (minden nap házi süti, sok édesség, habos-tejeskávé, számlálhatatlanul sok bevitt kalória) :-) 

 

Bozót 3737 napja
Bozót képe

Gandi, nyugi, azért az a kép egy picikét "pózolós" :)  Sajnos a hasfalam mindig gyenge volt, ha teljesen lazán állok akkor max kiéhezett állapotban lapos :)    Ha jól érzed magad a bőrödben, akkor nincs baj, én is  jól elvoltam, aztán kattantam egyet :)

Molnartomasz 3737 napja
Molnartomasz képe

En ugy olvastam tobb fitness-helyen, hogy a

szikar-szalkas testalkat = sulyzos erosites+Sprint intervall kardio.

Bozót 3737 napja
Bozót képe

Tomasz, leegyszerűsítve, kifejezetten a szálkásításra értve oké, de nálam még nincs meg az izom amire szálkásíthatnék, illetve ami a sportot illeti, nekem fontos, hogy élvezzem. Illetve feltétlen kiegészítendő, hogy az összes edzés nem ér semmit ha a táplálkozás el van szúrva. Abs are made in the kitchen - ahogy szintén a fitnesz helyeken hallani :)

necromedve 3736 napja
necromedve képe

Kétgyerekes anyukaként gondolom, elég macerás megoldani, de ha zsírt akarsz leadni, ahhoz érdemes néhány elég hosszú edzést beiktatni, az szépen lezabálja a felesleget. Én sok ilyet csinálok, évek alatt folyamatosan csökkent a rajtam levő zsírmennyiség, szép lassan. Úgy is, hogy sütizek mellette veszettül. Ha odafigyenék a cukorra, valószínűleg feleennyi hosszú edzésnek is ilyen hatása lenne.

Mondjuk az ilyentől elég nyiszlett maradok, ha az izomtömeg oldaláról nézzük, heti 3x20 perc súlyzózással tutira sokkal sportosabb kinézetre lehet szert tenni, mint heti 6x2 óra úszással, úgyhogy csak súlyzózz keményen! :)

tomcsi 3736 napja
tomcsi képe

már az is dícséretes van önmagaddal szemben egy külalakbéli elvárásod...és ezért teszel is...pedig aszongyák az elfogadás az egyetlen üdvözítő :-))

leazsírral :-)

bár nyilván van szoros összefüggés a bevitt táplálék kalóriája és az edzésmunka által elvesztett kalóriák között, de ugyi a szervezet is változik ahogy fogyunk, többet kell edzeni vagy kevesebbet enni, de ha napi szinten 1-2 órát edzünk, és nem csak súlyzózást, bár az is lehet attól is lehet zsírtalanítani csak az intenzitást kell növelni...és ha nem szenvedsz kóros evészet vagy ivászatban, és megtartva a hétvégi hosszabb edzéseket, akkor ettől fogyni kell...mert nem ül addig a kaja bennünk a mozgástól az tuti...nyilván sok idő, de szinte szünnap nélkül kell vmit csinálni...tehát menni kell mert ahogy mondják a tehénnek enni kell :-))

Hajrá!

Bozót 3736 napja
Bozót képe

Köszi, srácok!  Ma a felsőtest edzés megvolt (hólapátolás :D :D ) , megyek futni!   Leazsírral :P

necromedve 3736 napja
necromedve képe

Hú, most látom, mekkora hülyeséget írtam. :D Tehát: gondolom, kétgyerekes anyukaként elég macerás... :)

somcsi 3736 napja
somcsi képe

Bozót, én úgy láttam, hogy te érintett vagy jógában is- azzal nem próbálkoztál még komolyabban formálás céllal? Itt mindenki annyira odavan a súlyzókért, meg a fegyencedzésért, én meg pont azt látom, hogy nagyon nehéz erősporttal komoly diéta nélkül fogyni- illetve kiegyensúlyozott edzést folytatni, hogy mindenütt egyformán hasson. Én inkább a komolyan jógázóknál látom, hogy szépen karcsúsodnak- bár persze az is lehet, hogy az olyan genetikai hátterű emberek mennek jógázni, akikre jól is hat. És persze az sem mindegy hogy milyen jóga... Én úgy érzem, hogy főleg nőknél, nagyon hatásos, hosszú, vékony száraz izmokat, karcsúbb testet eredményez. Ja és persze van komoly erő elem benne, rengeteg olyan gyakorlat, amikor a saját testsúly ellen dolgozunk- ami jó a csontritkulásra, meg bicepszre is.

Érdekes kérdés ez, hogy mennyit égetünk el a sporttal, illetve hogyan hat az aktivitás az anyagcserére. Én hobbi sportolóként nem is annyira a kalóriaégetésre helyezném a hangsúlyt, hanem arra, hogy a rendszeres sport keretet ad a napomnak, nem kajálhatok össze-vissza, általánosságban önmésékletre, önfegyelemre tanít. És persze belefér egy-két ( tényleg csak egy két) elgörbített nap is :). 

 

Bozót 3736 napja
Bozót képe

Necro, csak egy vessző kérdése :)   

Bozót 3736 napja
Bozót képe

Köszi somcsi!  A jógával nincsenek nagy terveim, van sok dolog ami tetszik benne, olykor csinálom is, de inkább csak nyújtás célzattal. Persze, nem is értek az egyes irányzatokhoz, jógaórán is csak egyszer voltam, az rémes volt :P   Talán tévedek, de én még nem láttam olyat aki CSAK jógával komolyan lefogyott ÉS izmosodott volna, általában mindig kiderült, hogy komoly erőedzés is van a háttérben és tudatos táplálkozás. A súlyokért nem "vagyok oda", de azzal már láttam, hogy működik.....meglátjuk :)

necromedve 3736 napja
necromedve képe

A jógázás tuti fogyaszt, ha azt vesszük, hogy előtte órák hosszat nem érdemes enni, különben jön a hányinger. Tehát ha napi 2-3 alkalommal nekiállok gyakorolni, le lehet fogyni tőle. ;) Hosszú távon szerintem abban rejlik a titka, hogy a rendszeres jógázók visszaállnak vega életmódra, illetve egy minimalista, hedonista örömöktől mentes táplálkozásra, és így a beviteli oldalon fogják meg a kalóriákat. Látványosan izmosodni szerintem egyáltalán nem lehet tőle.

empirke 3735 napja
empirke képe

Bozót, az nyilvánvaló, hogy jó az irány, meg amit csinálsz, mert van hatása. Nem elég gyors? Lehet, de val.szeg pont ezzel lesz tartós a változás. Lassan jött, lassan megy. Azért a before és during képeid nagyon meggyőzőek ám!  

Mondjuk baromira zavar, hogy a testünk, fejünk ilyen mértékben ragaszkodik azokhoz a kis pihe-puha részekhez. Fáradtság érzést küld, éhséget sugall, lelassítja az anyagcserét, próbálkozik, de végül úgyis engednie kell.

A kaja a legnehezebb része (nálam is), az edzéseket meg lehet alakítgatni a célhoz, szerencsés, aki szereti a változatos mozgást. Szerencsés vagyok. Szerintem Te is ;)

Az anyagcsere kardinális pont az ügyben, mert azt ki kell tapasztalni mi az ami felpörgeti, mi az ami leállítja. Ebben még biztosan lehetne fejlődni.

A sportok arányával (futás/erőedzés/koordinációs-nyújtós valami) nagyon egyretértek! (mintha számítana)

monique 3733 napja
monique képe

érdekes volt a blog! a súlyzózós gyakorlatokat összefoglalod h kb miket csinálsz? szívesen elkezdeném én is vmi alap szinten. de még azt se tudom hány kg-val indítsak :)

 

a fegyencedzésnél felesleges szerintem a legkönnyebb szinttel kezdeni, pontosan emiatt nem ott kezdtem, nehogy elmenjen a motivációm :) az első olyan szinten kell kezdeni ahol már vmennyire kihívás és nem tudsz annyi ismétlést csinálni. 

 

na most a fogyás téma...

 

jók a fotók! az első képen (2012-es) én se lettem volna elégedett azzal a hassal, nem tudtam h ennyi volt rajtad. :) szép a változás!

 

lehet mázli de én könnyen fogyok vagy mi, ha odafigyelek. mondjuk ritkán kell odafigyelni :) talán összefügg azzal is h nem vagyok valami érzékeny a cukorra, nem jellemző vércukorgond... legalábbis szubjektíve nem tűnik fel, terheléses cukortesztet sose csináltam :)

 

mennyi az a többszáz kalóriás mínusz? tehát napi hány kcal ez pontosan? az anyagcsere sajna tényleg elég rugalmas bizonyos keretek között. (és még annál is rugalmasabb, ha kóros elváltozások vannak, de ez nálad biztos nem)

 

egy javaslatom van még, kb amit necromedve is mondott. amikor egy télen k*rvasokat futottam alacsony pulzuson, akkor magától olvadt le annyi kiló, h csak pislogtam. lementem néhány hét alatt 50 kiló alá úristen. persze lehet h egy része izom volt, nemtom. az alacsony pulzus az nálam 70% alatti volt (EO kalkulátoros), gondolom neked olyan 150 alatti lenne.

 

az intervallos edzések is fogyasztanak sztem, tapasztalat, csak nem kilóban lesz mérhető, mert az izom az marad :) de intervallozásban tényleg semmi élveznivaló nincs számodra? vagy mire írtad h inkább élveznéd a sportot? :)

 

még annyi h szerintem ne várj arra h legyen izom a szálkásítás előtt, ott van az az izom már, csak fedi a zsír! ja meg nők nem pakolnak annyi izmot magukra amúgy se könnyen :P meg minek is? elég ha szép tónusos ami van és kész. 

 

hát ennyi, nem értek a témához ezen túl...

 

ps: a jógaórán mi volt olyan rémes? nekem csak az volt rémes, hogy túl se jutottam a bemelegítő gyakorlatokon :) feszes izmok.. 

Bozót 3733 napja
Bozót képe

Köszi Móni!

Erőedzés: én is részben saját kútfőből, részben itt kérdezve, részben a neten olvasva találtam ki, hogy miket csináljak, igazából kézisúlyzókkal babrálok egyelőre, még nem jutottam el konditerembe. Talán az a jobb ha elmész valami jó kondiba és megmutatják, hogy kell jól kivitelezni a gyakorlatokat. Orbea Orca régebbi blogbejegyzései is sokat segítettek.

 

Elkezdtem számolni a kaját, aminek van egy olyan negatív következménye, hogy folyton azt látom, ehetnék még és akkor is éhesnek érzem magam amikor nem vagyok :)   Az elmúlt napokban  1400-1600kcal volt naponta, tegnap kicsit belehúztam, hadd legyek feltöltve a túrára, így majdnem 2000 volt. Amit látok most, hogy az arányokat nehéz tartani, könnyen lesz túl sok a zsírbevitel és arányában kevés a fehérje. Különösen izomépítéshez kevés.

 

Abban igazad van, hogy nem olyan könnyű szép izmokat gyártani, és abban is, hogy valamennyi izmom most is van, de én azért szeretnék nem csak vékony, hanem formás is lenni. Ami persze erősen szubjektív :)

 

A jógában a lassúsága nem tetszett, de tudom, hogy vannak különféle irányzatok. Most csinálgatom csak magamnak ami épp tetszik.

monique 3732 napja
monique képe

erőedzés: le van neked írva vhova hogy milyen gyakorlatokat csinálsz kb.?

 

izmok: de már ott vannak azok. vagy amit szeretnél elérni, ahhoz konkrétan meglevőt növesztenéd is, nemcsak a zsírt tüntetnéd el felette? feltételezve h van min átlag méretű izomzatod, persze nőként értve az átlagot (tudom vannak emberek, akiknek átlag alatti). 

 

jó túrázást. :)

monique 3730 napja
monique képe

*bump* :)

Bozót 3730 napja
Bozót képe

Átlagos izomzatom van, ennél többet szeretnék :) Definiáltabbat és néhol konkrétan angyobbat, vastagabbat, erősebbet.

 

monique 3727 napja
monique képe

nem értek hozzá de ahhoz h egy nőnek az izomépítés menjen elég komoly erőedzés kéne és rengeteg fehérjét kéne zabálni nem? bár nem tudom mi a célod pontosan :))

Bozót 3727 napja
Bozót képe

Ez is a cél és az eszközön is rajta vagyok :) Persze, még nem überkemény az edzés, nekem is szoknom kell a súlyokat. A fehérjére is figyelek, nem zabálom, de a korábbihoz képest sokkal többet eszek.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)