Megújul az Edzésonline! Az új oldalakat és funkciókat elérheted ha ide kattintasz!

Már 40 524 071 km-t sportoltatok
Fuss, hogy utolérjenek!

Mennyi az annyi

Bozót | 2013-07-15 22:45:51 | 95 hozzászólás

Előrebocsátom, hogy mindenki teljesítményét elismerem és nem azért jártatom a csőröm, mert savanyú a szőlő. Itt is gratulálok az elért eredményekhez mindenkinek! De a hír szent, a vélemény szabad. Ez itt az enyém: 

 

Elhiszem, hogy az optivita kupa rendezői szuperek és a lelküket kiteszik a futókért, eszemben sincs kételkedni a jóindulatukban vagy az abszolút pozitív hozzáállásukban.  Elismerem, hogy nem voltam ott a rendezvényen, így csak mások információira támaszkodhatok.

 

Mindemellett fura hogy többek mérése szerint, igen szignifikáns különbség van a pálya előzetesen közzétett és valós hossza között, pláne fura ez egy ilyen szinvonalas rendezvény esetében, ahol ráadásul elég komoly a tét is. Talán csak én gondolom ilyen elitistán, de egy ilyen viadal talán megérdemel egy hiteles vagy hitelesnek tekinthető pályát. Ami még furább, hogy a résztvevők sem emeltek szót, maximum enyhe utalást tettek a beszámolóban, hogy talán mégse annyi volt. A szervezőkről nem is beszélve. Egy utcai ultrához képest nehéznek tekinthető terepen halomra születnek a hatalmas PB-k és mindenki csak örül....Nekem furcsa. Vagy talán én vagyok a furcsa.

 

A hivatalos eredmény persze hivatalos és a valós táv a helyezések sorrendjén természetesen nem változtat, így lényegében nem történt semmi. Vagy mégis? 

 

U.i.: Igen, vitaindítónak szánom. Korrekt, őszinte, de egymást és egymás véleményét tiszteletben tartó, nem személyeskedő vitát szeretnék. Tényleg érdekel a véleményetek. 

95 hozzászólás

gaborevi 2409 napja
gaborevi képe

Én egyetértek Veled, mindamellett, hogy én is óriási tisztelettel adózom az összes résztvevő teljesítménye előtt, de nekem is hiányérzetem van, hogy a szervezők nem korrigálnak. Én - kísérőként - a 2 óráson magamnak 17,39 km-t mértem, a hivatalos eredményem pedig 18,65 lett. A tempóm és az időm alapján az óra mérése valós, a hivatalos eredmény maga lett volna a csoda, tehát szerintem kb. 1,68 km körül volt egy kör. Az 50-70 körös - még egyszer mondom, hatalmas és emberfeletti - teljesítménynél ez 5-7 km különbözet, ami elég jelentős... :-(

necromedve 2409 napja
necromedve képe

Ezeket a pályákat egyébként mivel mérik ki? A gps szerintem elég pontatlan tud lenni, főleg ha szintkülönbség is van. Legalábbis az én túrázós kütyüm tud fura dolgokat produkálni egyik tízméterről a másikra. :)

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Csak viszonyításul, nem személyeskedő szándékkal: a 12órás győztes eredmények 142 illetve 126km a hivatalos lista szerint. Ha a táv csak 1,7 (bár sok mérés szerint ennél is kevesebb volt) , a valós eredmények 134 illetve 117km.

Ismétlem, így is tiszteletre méltó, nagyszerű teljesítmény mindkettő és a többieké is, le a kalappal előttük. Az én számomra a hozzáállás fura, hogy ez a hivatalos, tehát örüljünk, még ha tudjuk is, hogy nem annyi....

Bozót 2409 napja
Bozót képe

A hiteles mérés mérőkerékkel történik, a szokványos gps valóban pontatlan. 

Blue 2409 napja
Blue képe

Én az óra szerinti eredményt írtam be mert "kiütötte a szememet"az eltérés,de sajna az is több mint a valós.

Sárváron 120,5 kili volt a hivatalos,ez egy mért hitelesített pálya,a gps óra 123 kilit mutatott ami belefér a 2-3%-os hibahatárba,tehát az óra szerinti volt a több mert nem tudtam sohasem az ideális kimért útvonalon haladni,kerülgetni kellett,kiállni frissíteni,mosdózni.Evidens hogy a kisebbet írtam be akkor is illetve az ésszerűbbet így a fenti levezetésem után. 

Itt Pécsen az óra 112.2 kilit mért a hivatalos eredmény pedig 121,180 kili,az első kört 1,7 kilire mérte,de 10 körön már 16.67 kilire jött ki,azaz 1,67 kili egy kör.Na most ha jó a pályamérés akkor az én gps óra eredményem még mindig sok(mert nem tudok a kimért ideális íven menni,frissítek stb...) 2-3%-kal azaz a 112.2 kili helyett kb a 109 kilit mentem volna egy hitelesített pályán a végeredményt tekintve.

Bozót,még mielőtt beírtad már beszélgettem az optivitás szervezőkkel bár kicsit perverznek tűnik,hogy azért lobbizunk,hogy kevesebb legyen a végeredményünk,de fontos,hogy közel legyen a ténylegeshez.:)

A DUV listára a fehérvári(bronz címke-már fenn van) és majdan a győri eredmény ami a 6 órás magyar OB lesz majd fog felkerülni.

tomcsi 2409 napja
tomcsi képe

részemről...ilyen jók vagyunk ennyi :-))

a footpodom ha egyszer bekalibrálnám lehet jól mérne, de sztem össze-vissza mér...

ahol túl sok a PropánBután az gyanus...az azonos helyen azonos nyomvonalon elért eredményeket lehet összehasonlítani...figyelgettem ki mennyit futott Kecskeméthez képest, ami persze megint nem reális mert ott gigameleg volt, de mégis, volt aki ugyanazt, volt aki jobbat ment...Pécsi pályának van göcsört-szorzója :-)

a lehetséges teljesítményemről csak sejtéseim vannak, úgy biciklin mint többiben, így ahhoz tudok viszonyítani...Nagyatádon sztem rövidebb az úszás, Pécsen meg a futás :-)

de idén kiderül újfent...még 10 nap...

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

"pláne fura ez egy ilyen szinvonalas rendezvény esetében, ahol ráadásul elég komoly a tét is. Talán csak én gondolom ilyen elitistán, de egy ilyen viadal talán megérdemel egy hiteles vagy hitelesnek tekinthető pályát. Ami még furább, hogy a résztvevők sem emeltek szót, maximum enyhe utalást tettek a beszámolóban, hogy talán mégse annyi volt."
Köszi, köszi... ugye ezek után Te sem oktatsz ki többé, ha fel merek tenni érdeklődő kérdéseket? ;))
Olvasd el légyszi Blue, vagy az én beszámolómat... a 149.000 Ft-os garminom tavaly a CCC nevű elég híres versenyen a szervezők által lerövidített pályán a 87 km helyett 93-at mért, Sárváron is volt eltérés, de az UB-én is. A kecskeméti optivitán szinten méterre pontos volt, most igen, volt eltérés, ezért nem is tartom ezt az új pbémnek. Ha nem kerül fel a DUV-ra, nem kerül fel sehova (itt, az edzesonlineon még egy hírt se érdemel meg az optivita sorozat, pedig mindenféle bugyuta hír - síugrósánc futóverseny, stb. - is felkerül a hírek közé), akkor miért bánt ez téged?

powerhiker 2409 napja
powerhiker képe

Magyarországon legalább két ismert ultrafutó végzett pályahitelesítő tanfolyamot, és tett vizsgát. He versenyt rendeznék, elhívnám valamelyiket. Akár így, utólag is. Talán még ki lehetne köszörülni a csorbát.

 

Ha mondjuk futnék valahol egy egyéni csúcsot, aztán kiderülne, hogy, ja, bocs, vicc volt, azért nem lennék boldog.

 

Mit szólna ehhez Kurosz?

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

Az egyik ilyen hitelesítő ott volt Székesfehérváron egy bringát tologatott (ott azt hallottam, hogy ő az egyetlen hivatalos hitelesítő itthon:) Ehhez képest nekem 2 km-rel (121,5 volt a hivatalos távom) többet mutatott az órám. Mit tehettem? Elfogadtam a hivatalos távot, ráadásul több gps-est megkérdeztünk és nekik nagyjából stimmelt.
Bozótnak ez a bejegyzése természetesen arra is jó, hogy kicsit lehúzza a jelenlegi itthoni legjobb szervezésű versenyt (valamiért amúgy sem igen kedvelte:), továbbá arra is, hogy néhány embernek alaposan elrontsa a szája ízét...
(amikor a vb-re kiutazó - szinte semmilyen eredménnyel nem rendelkező - csapattagokra kérdeztünk rá, akkor Bozót ahelyett, hogy védted a kiválasztás folyamatát, inkább oda kellett volna írnod, hogy "ami még furább, hogy a résztvevők sem emeltek szót" :)

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

Blue, a kecskeméti eredmények is felkerültek a DUV-ra.

Blue 2409 napja
Blue képe

No,én éppen most olvasgatom a Spartathlon topicban a magyar ultrafutás kezdőlépéseit,szárnyabontogatását,ajánlom mindenki figyelmébe bár Miki biztosan emlékszik amikor még Sárváron diákok számolták a köröket és hogy milyen parázs viták mentek a többi versenyről is. :) Aztán eljutottunk oda,hogy most már mindenki természetesnek veszi,hogy chipes időmérés van,most már csak a távval vagy a táv kimérésével,hitelesítésével vannak gondok,ami jó,hogy azt egyszer kell csak hitelesíteni.

Az optivitások most indultak,kezdő kupasorozat,ha jővőre lesz lemérve és hitelesítve minden pálya akkor az szerintem úgy jó mert az én infóim szerint 6számjegyű összeg egy pálya hitelesítése és azt most nem biztos,hogy egy kezdődő futássorozatnál kitermelhető lenne,az a lényeg,hogy menjen,hogy ha nem is a pontos táv,távméréssel,de sok ember kedvet kapjon hogy ha úgy érzi akkor szálljon be 1-2-4-6 órára futni,aztán hátha köztünk ragad! :)

dilisüni szerintem,ha a hivatalosnál a gps többet mutat 2-3%.kal az a jó hitelesített pálya mert úgysem tudsz mindig az ideális kimért útvonalon haladni,tehát többet futsz ennyivel.Ha viszont a hivatalos a több és a gps szerinti a kisebb,na az nem jó.És ha felkerült a DUV-ra akkor szabotázs történt! :)

 

mjoci 2409 napja
mjoci képe

Az én órám szerint is rövidebb volt a pálya kb. 100-120 méterrel.

Pecsenye irta, hogy kerékkel mérték ki a pályát és az ő órája idönként eldobta a jelet. Amikor már csak versenyen kivül futkostam Maráz Zsuzsival és kérte, hogy nézzek tempót, volt egy rész a pályán ahol össze-vissza mért az órám. Jelenleg úgy tekintem, hogy futottam is PB-t meg nem is.

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Köszi Süni, hogy nem személyeskedünk.....

 

Az Optivita előző fordulójáról is volt hír, most is lesz, csak tegnap még igazoltan távol voltam délelőtt. (síugrósánc-versenyről tudtommal nem volt hír, a facebookon láthattad nyolcszázszor belinkelve ;-) Mindemellett szeretném, ha a saját blogomban nem mint Miss EO lennék kezelve. 

 

Sajnálom, hogy az jött le a bejegyzésből, hogy lehúzom a rendezést. Nem ez volt a cél. Persze, ha indultam volna, biztosan morognék, de így kívülről szemlélve inkább a résztvevők magatartása fura. Egy Kourosz vagy Bérces Edit vagy teszem azt Gebre ujjongana és fogadná a gratulákat a csúcsdöntéshez ha tudja, hogy valójában nem volt az? 

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Ne keverjük bele a CCC-t, terepversenyeket, stb. Itt most 4-6-12 stb órás eredményekről van szó amit más 4-6-12 órással vetünk össze. Szerintem. És persze nem is a mérőeszközök hibahatárairól szerettem volna vitázni :) 

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

Na, sikeresen elszállt a hozzászólásom, akkor újra :(

Nem tisztem megvédeni az Otivitát. Nem szeretnék személyeskedni. De a múltkor jól megkaptam, hogy az érdeklődő kérdesem esetleg milyen érzés lehetett az érintetteknek, akik eredmények nélkül mentek a VB-re. Ok. Ne hozzuk fel újra azt a témát. De Te gondoltál arra, hogy nekem, nekünk milyen érzés lehet ez? Lementünk Pécsre, becsülettel lenyomtunk 1-2-4-6-12 órát egy rendkívül nehéz pályán, született egy hivatalos eredmény. Pont. Te tudsz arról, hogy pl. én verseny közben több versenyzőt (többek között pont Blue-t) kérdeztem, hogy mit mér az órájuk? Edzőmnek és csapattársaimnak, a frissítőnél állóknak, illetve az időmérőknek mondtam, hogy szerintem nem jó a táv. Ennél sokkal többet mit tehettem volna? Az edzésnaplómba felvittem a hivatalos eredményt, de odaírtam, hogy nem fogadom el pb-nek, mert az órám kevesebbet mért. Ki kellett volna állnom?

Hogy miért írom, hogy ezzel lehúzod a versenyszervezőt? Mert aki még nem indult ezeken a versenyeken, az csak annyit olvas, hogy rosszul volt kimérve a táv, csalás történt (szándékos, vagy vétlen). Ezek után szerinted kedvet kap ahhoz, hogy elmenjen a következő ilyen versenyre? Mondjuk aki már egyen is volt, az tisztában van azzal, hogy mit kap, mennyivel többet kap, mint a hasonló körversenyeken.

"Gebre ujjongana és fogadná a gratulákat a csúcsdöntéshez, ha tudja, hogy valójában nem volt az?" Nem tudom, hogy mit tenne Gebre, Edit, vagy Kourosz. De ki tett ilyet? Ki tett azok közül, akik tudják (valószínűsítik!!!), hogy nem volt 1,8 a pálya? Gondolod, hogy manapság már mindenki csúcskütyükkel fut? Nem írom le ide, hogy mennyi szintemelkedést ír a csúcskütyüm, mert kiröhögnél és én is tudom, hogy ez köszönőviszonyban sincs a valósággal. Node akkor fogadjam el, mert a kütyüm azt mondja?

Összegezve: szerintem egy elég nehéz pálya volt (de erre pont az edzőm mondta azt, hogy nagyon ingergazdag pálya volt és sokkkal könnyebb ilyenen jót futni, mint egy szintemelkedés nélküli, monoton, aszfaltpályán) és túl sok és túl nagyarányú pb javítás történt, így valószínűsíthető, hogy tényleg nem volt 1,8 km a pálya. Éppen ezért nem kéne hivatalossá tenni (DUV-ra feltenni) az eredményeket csak akkor, ha be lehet bizonyítani, hogy az 1,8 az 1,8.  

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Edzőmnek és csapattársaimnak, a frissítőnél állóknak, illetve az időmérőknek mondtam, hogy szerintem nem jó a táv. Ennél sokkal többet mit tehettem volna? Az edzésnaplómba felvittem a hivatalos eredményt, de odaírtam, hogy nem fogadom el pb-nek, mert az órám kevesebbet mért. Ki kellett volna állnom? 

 

 Nem kellett volna semmi mást tenned, ez teljesen korrekt. Ezt vagy ilyesmit várnék/vártam volna másoktól is, különösen a győztesektől. A szervezőktől pedig azt, hogy ellenőrizzék a távot és publikáljanak hivatalos állásfoglalást. No és persze ne büszkélkedjünk a DUV-on ezekkel az eredményekkel, ha tényleg nem annyi az annyi. 

 

Nem húznék párhuzamot a VB keret és egy helyi kupa között (*) és megbántani sem szerettem volna senkit. Egyszerűen kiváncsi voltam/vagyok a véleményetekre. 

 

* Ha már erőlteted ezt a témát: ha egy VB válogatóról beszélnénk most, vajon lenne össznépi felhördülés? Akkor se? 

gaborevi 2409 napja
gaborevi képe

Maráz Zsuzsi kísérőjeként hadd álljak ki itt is érte: nyaral, jól megérdemelt szabadságát tölti, nincs igazán gép előtt, de biztos vagyok benne, hogy ő is el fogja ismerni sportszerűen és korrekten, hogy nagy valószínűség szerint nem volt meg a 126 km-es óriási egyéni csúcs. A legkorrektebb viszont tényleg az lenne, ha a szervezők korrigálnának. 

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

Ismétlem, hogy nem mindenki fut ilyen kütyükkel, olyan ismerősöm, csapattársam is van, aki óra nélkül fut ultrát, tehát nekik nem feltétlenül kell tudniuk, hogy valami nem okés. Tehát ha nem tudták/tudják/valószínűsítik, hogy valami nem okés, akkor miért ne örülnének a sikerüknek? Bizonyítottuk már, hogy nem 1,8? Vagy ha elég sokan mondanak/mondunk valamit, akkor az úgy van? Mennyi szavazat az elegendő, mondjuk a kétharmad? ;)

*Nem, nem lenne, mert ugyanazon a (tökmindegy, hogy hány méteres) pályán egymással versengve derülhetne ki, hogy ki érdemli meg, hogy kimenjen egy nemzetközi versenyre és nem lehetne önként jelentkezni a válogatottba ;)
Természetesen ha nem jól lenne kimérve a pálya, akkor a válogató csak válogatás céljára lenne jó, de nem kerülhetne fel a ranglistákra. Szerintem... node én kis pont vagyok ezen a nagy és színes térképen :)

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Úgy értettem a kérdést, hogy ha ez egy még komolyabb téttel rendelkező verseny volna akkor is így állnánk-e hozzá. Mondjuk egy 39km-es maratonon XY megdönti Szűcs Csaba csúcsát? ;-)

 

A válogatott kérdése szerintem azért más, mert egy átmeneti, szerencsétlen időszakban vagyunk (még mindig). Én hiszek benne, hogy az UMSZ jó munkát fog végezni és hamarosan színvonalas válogatókon dőlnek el a helyek és az indulók emelt fővel képviselhetik az országot, kételyek nélkül. 

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Nem az én tisztem eldönteni, hogy pontos-e a táv, természetesen. Csak ha ennyien jelzik, hogy valami gyanús, nehéz a pálya és úgy dőlnek a PB-k óráról órára, hogy csak na....akkor minimum elgondolkodtató és megkérdőjelezendő.

A rendező helyében talán még ott helyben nekiesek a pályának egy colstokkal.....

 

 

endrodi.gabor 2409 napja
endrodi.gabor képe

Gyerekek! Sztem ennyit azért nem ér ez az egész hivatalos/valós táv! Nyilván DUV listán igen, de sztem nem sokan futunk azzal a céllal, hogy ott minél előkelőbb helyen végezzünk. Az idő annyi amennyi, az élmény meg annyi amennyit keszedünk belőle! Peace & run!

 

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Jajj, Gábor, kihozod belőlem az állatot :) De komolyan. Mi az, hogy ennyit nem ér?! Mennyit? Nem bántjuk egymást, nekem sem az volt a célom, Sünié se az szerintem. 

Nem számít, hogy egy országos csúcs valóban az e? Nem számít, hogy átvágom-e a környezetem és ami a durvább, saját magam? 

 

De meggyőztetek, belátom, hogy csak mosolyogni és vállveregetni lehet, a kétkedés, a vita, a katarzisra éhező diszharmónia csak akkor érdekes ha az viccelődés vagy valakin élcelődés. Én személy szerint ezt nagyon sajnálom. 

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

Jaj, Bozót, ne kapd fel a vizet, légysziiiii!!! Gábor ha jól értem azt írta, hogy az élmény a fontos, a társaság, a versenyzés, a környezet, a buli, a hobbink... igen. Mi a francért csinálnánk mi, kocafutók ezt az egészet, ha nem azért, hogy jólérezzük magunkat? Persze, fontosak a számok, de kétlem, hogy bármelyik 12 óráson dobogón végzett kollega (őket ismerem személyesen) ne fogadná el készségesen, ha a szervező azt mondaná, hogy bocsi, de rosszul mértük, ez nem ennyi, hanem annyi.

Ha az UMSZ esetében elfogadod, hogy ez egy "átmeneti, szerencsétlen " időszak volt, akkor az Optivita esetében miért nem vagyunk egy kicsit türelmesebbek, elfogadóbbak, hisz idén indították ezt a sorozatot?
Persze, ha nem volt annyi a táv, akkor a pb-ék nem pb-ék, akkor a DUV-ra ne kerüljenek fel, de akkor is egy jót versenyeztünk/edzettünk, jól éreztük magunkat 1-2-4-6-12 órán keresztül. Ennyi. Szerintem. Az Optivitások szerintem tudják, értesültek a problémáról, biztos vagyok benne, hogy ezek után fokozottabban oda fognak erre figyelni.

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Nem kapom fel. Halálosan nyugodt vagyok, csak egy picit kiábrándult. 

TiGör 2409 napja
TiGör képe
Bozót, én magamból kiindulva utálni szoktam, ha meghírdetnek vmit félmaratonnak, és közben 20.6km.. Mert utólag tök rosszul esik, hogy akkor mégse futottam olyan jót, stbstb.. Szóval a kellemes meglepetéseket jobban szeretem. Aki nem futott órával, max másoktól hallhatta, hogy ez lehet nem volt annyi. Nekem egy ilyen amúgy nem venné el a kedvemet egy versenytöl, max erre a részére felkészíteném magam lelkileg, és gps órailag. :) A DUV-ra meg ki tudja mik kerülnek fel? Az vmi hivatalos dolog, vagy csak összesíti a versenyeredményeket? Összességében én örülök a postodnak. sztem ez mind azt jelenti, hogy érdekel minket a téma. És talán egyre többeket.. Különben hol érdekelne bárkit, hogy néhány "eszement" mennyit futkos össze irdatlanul sok idö alatt? :) az optivitáról meg eddig annyi jót olvastam, hogy ez a kis malör sztem nem homályosítja el a rendezöi teljesítményüket. Meg különben is, mindig tisztelem, ha vki megszervez egy futóversenyt, elég hálátlan feladat...
sultan albertovics 2409 napja
sultan albertovics képe

Ugyan már! Nem ez volt ez első eset, sőt nem is az utolsó mikor nem volt pontosan kimérve a táv!

Jó tudom nekem könnyebb cinikusnak lennem, mert olyan korban éltem mikor "természetes" volt a dolgok kicsit elferdítése. Hisz le kellett győznünk a gaz imperialista kapitalistákat. Igen voltak akkor lassabban ketyegő órák és kicsit nyúlósabb mérőszalagok és kicsit furcsa világcsúcsok kicsit fura versenyeken, és nemcsak a béketáborban odaát is néha fura dolgok jöttek ki..

Az optivitások mentsége csak annyit, hogy itt most ennek igazi "haszna" senkinél nem volt. Ez nem szándékos volt, és a tévedés minden ember munkájában benne van!

sultan albertovics 2409 napja
sultan albertovics képe

 Amúgy tény van néhány olyan egyéni csúcsom még miről a mai napíg nem tudom, hogy valóban annyi volt-e vagy kicsit lassabb, de olyan 35 év távlatából már úgy sem lehet se ezt, se azt bizonyítani, így akkor az volt a hivatalos így annyi az annyi!

tomcsi 2409 napja
tomcsi képe

hitelesített kerék vagy jól beállított kerékpár...az tán sokat nem tévedhet...de nem a külső íven tolva ám :-))

egyébként meg kinek rossz az ha az embernek nagyobb az önbizalma mert félre van méricskélve cseppet...az ellenfeleknek :-))

ezt a tendenciát szeretném ha folytatnák...mert szeretnék újabb pb-ket a jövőben is :-))

ezt akarta Gay és Powel is...csak ők másképp... :-))

tomcsi 2409 napja
tomcsi képe

és volt cikk az Optivitáról, és a Planicai sáncfutásról is...

endrodi.gabor 2409 napja
endrodi.gabor képe

Belátom, hogy ha az a cél ohgy a világon bárhol máshol hasonszőrű versenyen indulókkal szeretném magam összemérni/hasonlítani, akkor jelen esetben nem kapnék reális képet. De tudja már mindenki a helyén kezelni a teljesítményét lécci! A szervezők és indulók feladata, hogy törekedjen a maximumra! Bozótot is maximálisan megértem, hiszen a mi sportunk egy remekül mérhető dolog, ha minden klappol. Ha meg nem klappol akkor meg remekül fel/leértékelhető az eredmény. Ha törekszünk, akkor előbb utóbb meglesz az a bizonyos Nirvana!

Blue 2409 napja
Blue képe

Bozót drága,ne csüggedj,szerintem mindenki érti vagy remélem,hogy érti,hogy mit szeretnél ezzel a bejegyzéssel.

Emlékszem még egy eo-s sporttársnak volt egy maratonja ahol 1 év után derült ki,hogy 42kili helyett az 39 kili volt és így a PB-je nem PB volt.Na ott parázs vita volt,volt aki elhitte,volt aki nem,aztán jöttek a tények,hogy rövidebb volt,és az sem volt hitelesített pálya.

Itt most aki ott volt és itt is van az mindenki tudja,hogy kisebb volt a pálya,mivel annyira kiugró volt a különbség(nagyobb mint a fenti maratonnál,az én számításom szerint több mint 10% itt a különbözet) a szervezők is tudják ezt,a DUV listákra nem szabadna felkerülnie olyan versenyeknek ahol nincs hitelesítve a pálya.És onnantól kezdve mindenki azt ír be amit akar az edzésnaplóba mert aki optivitázik azokat egységesen rosszul távmérik,aki meg nem megy oda futni annak tökmindegy. szervezők meg az első próbaév után jővőre valszeg minden pályát hitelesítenek és akor onnantól nem lesznek ilyen eltérések./mert ezidáig szerintem mínuszos a számlájuk és nem kezdeném el verni a tamtamot,hogy költsetek még 1 millát most azonnal pályahitelesítésre de mán :)./ 

Addig meg lesz Balatonalmádi 12 óra,Spar maraton,Sárvári 12/24 óra(a nagykanizsai 50-est nem tudom hogy hitelesítve van-e,megkérdezem majd csikától)ahol a majom a vízbe ugrik és kiderül,hogy ki mit tud mert ezek fix pályák és hitelesítettek.

/Ui:Bozót,te nem kísérted egyszer dilisünit az UB körül?/

Böki 2409 napja
Böki képe

Bozót, sikerült a vitaindítás! Gratulálok! :))

Egyébiránt ahány kütyü, annyifélét mér, egyik sem mérvadó, sőt a mérőkerék is pont úgy mér, ahogy kalibrálva van...

Miki, Kouros ehhez annyit szól, hogy minden körverseny előtt leméri a pályát. Mérőszalaggal, zsineggel, saját szememmel láttam. :)

powerhiker 2409 napja
powerhiker képe

Bennem sosem merült volna fel, hogy egy körözős ultraversenyen nem mindenkinek fontos a táv hitelessége. Én ezt tettem volna az első helyre a fontossági sorrendben. A sportág hagyományai azért ezt kívánnák, hiszen össze szokás vetni az eredményeket.

 

Még semmi sincs veszve. Le kell mérni, korrigálni, ha szükséges, és mindenki jól érzi magát. A rendezőt nem az egyszeri hiba minősíti, hanem az, hogy fogja most kezelni a helyzetet.

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Kösz Böki, bár én nem egészen így érzem :) Vitázunk arról ami egyértelmű kéne legyen, hogy fontos és szükséges, hogy pontos  (nem feltétlen hitelesített) legyen a táv a versenyen, meg hogy melyik kütyü hogy mér és kinek van meg kinek nincs. Nem egészen ez volt a célom :)

De nem baj, én tanultam valamit ebből is. Köszi mindenkinek aki hozzászólt!

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Blue, nem ezt a Sünit kísértem 3 éve az UB-n, hanem Csapó Andrást. A 2011-es UB-n viszont futottunk együtt egy jódarabot dilisünivel. De miért is érdekes ez most? :)

dilisuni 2409 napja
dilisuni képe

"Vitázunk arról ami egyértelmű kéne legyen, hogy fontos és szükséges, hogy pontos  (nem feltétlen hitelesített) legyen a táv a versenyen, meg hogy melyik kütyü hogy mér és kinek van meg kinek nincs."

Bozót, csak azért tudunk vitázni, mert vannak ezek a kütyük, melyek mérnek és melyek mást mértek, mint ami a táv volt. Ha nem lennének ezek, akkor nem lenne vita sem. Ha mi - akik ott voltunk - nem tettük volna szóvá, akkor sem lenne vita. Tényleg nem értem mi a baj? Álljunk ki a nyilvánosság elé és mondjuk azt, hogy nem is futottunk semmit?

Őszintén sajnálom és nagyon bánt, hogy nem tudtunk méltón vitázni az általad felvetetteken :(

Komolyan kérdem, hogy melyik versenyen korrigálták utólag a távot? Most nézzem vissza az edzésnaplómban és írjam be, hogy melyeken volt eltérés (és nem csak az én órám szerint)? Egyetlen versenyen se emlékszem utólagos korrekcióra. Feszítsük keresztre az Optivitásokat, vagy a versenyen indulók is lehetnek mind csalók, vagy nem tudom mi lenne a jó.
Komolyan nem értelek. Blue beírta, hogy állítólag ezt nem teszik fel a DUV-ra. Mi bánt akkor? Hogy Mariannak, Vikinek, Zsuzsinak, nekem, vagy bárki másnak van egy ilyen eredménye? Hidd el, hogy én biztosan a helyén kezelem, de szerintem más is.
Nekem ez a verseny minimum 30e Ft-ban van mindennel együtt. Én a pénzemért szórakozni szerettem volna. Azt tettem, ott kiválóan éreztem magam. De így utólag már kicsit rossz a szám íze... nem is olyan kicsit

Nagyon-nagyon remélem, hogy a jövőben is ilyen kritikusan tudunk hozzáállni a dolgokhoz és akkor előbb-utóbb minden tökéletes lesz. Hajrá.


sultan albertovics 2409 napja
sultan albertovics képe

Valahol mindenkinek igaza van, de ez egy nem aszfaltos pálya volt,szinttel..és más tankcsapdákkal, így ha ez nem is kerülhet fel a DUV listára! Biztos ha mentem volna akkor nem azért mentem volna le, hogy teljesítményt menjek, hanem tesztnek..

Így egy kisebb szintű mérési pontatlanság itt még elfogadható! Na azért 10% az sok!

powerhiker 2409 napja
powerhiker képe

"Komolyan kérdem, hogy melyik versenyen korrigálták utólag a távot"

 

A veszprémi hatóráson 2005-ben, pl. az én eredményemet 70,5-ről 66 valamennyire. Ennek örülök. Később komoly verseny lett belőle, pont ezért is. Mérjék csak le azt a távot rendesen. Most vizsgáznak a szervezők. Ha előjönnek egy hiteles méréssel, akkor semmi baj, ha nem, az is egy válasz.

Bozót 2409 napja
Bozót képe

Mi bánt akkor? Hogy Mariannak, Vikinek, Zsuzsinak, nekem, vagy bárki másnak van egy ilyen eredménye? Hidd el, hogy én biztosan a helyén kezelem, de szerintem más is. 

Dehogy bánt. Ha én tartanék egy csúcsot ami most elvileg megdőlt akkor bizonyára bántana, de így...egyáltalán nem bánt, a teljesítményeteknek örülök és gratuláltam, most is gratulálok hozzá. Nem bánt, csak mint kritikus szemlélőt zavar a hozzáállás (nem a tiéd, te megtetted amit tehettél)


Nekem ez a verseny minimum 30e Ft-ban van mindennel együtt. Én a pénzemért szórakozni szerettem volna. Azt tettem, ott kiválóan éreztem magam. De így utólag már kicsit rossz a szám íze... nem is olyan kicsit

 Semmi gond ha szórakozni mentél, de tudtommal ez nem egy szombat esti táncparty volt hanem verseny. Sőt, egy pénzdíjas kupasorozat versenye. Sajnálom, ha miattam keserű szájízzel gondolsz rá,ismétlem, nem bántásból írtam, amit,  de a véleményemet fenntartom.


Más: ma felkerültek a honlapra a pontértékek, de erről a témáról egy szó sem esett. 

Amatőr 2409 napja
Amatőr képe

Kívülállóként, innen a fotelből úgy látom, hogy itt a lehetséges fix adatok birtokában két nehéz, de jellemerősítő dolgot kell megtennie az érintetteknek::

alapból a szervezőknek utólag meg kell mérnie a pályátl, és ha bebizonyosodik az eltérés, akkor

1. a rövidebb távot kommunikálni kell az indulók számára

2. a résztvevőknek is korrigálni kell az eredményüket, lelkükben és edzésnaplójukban egyaránt...

Minden valós vagy félreértett ellentéttől, érzékenységtől el lehet tekinteni, senki nem akar itt bántani senkit. :)

stojesz 2409 napja
stojesz képe

Én egyetértek Bozóttal és talán értem is, hogy mit szerett volna kihozni a bejegyzéséből. Szóval részemről plusz 1.

Amatőr és falábú vagyok. De mégis zavar, ha a táv nem annyi, mint amennyit mondanak. Legyen az akármilyen sportág.

 

pecsenye 2408 napja
pecsenye képe

no.. az Ironteam elnökségének korrektségét ismervén biztos vagyok abban, h a hivatalos állásfoglalás is megérkezik..

addig is szeretném elmondani: az Optivita Kupa sorozat éppen a szervezők alapossága, a mindenre kiterjedő figyelmük révén lett nagyon népszerű rövid idő alatt.. A gps világában időről, időre fellángolnak a viták egy verseny távjának a pontosságáról. Hiszen ahány kütyü, annyiféle táv. Még két azonos kört sem biztos, h mér pontosan. Én ezekben a vitákban mindig azt mondom, és azt vallom: a hivatalos táv, a hivatalos eredmény az, amit a verseny szervezői kihírdetnek. Nem értem Bozót vitaindóját sem valóban, ahogy nem értem, h miért pont ezen a versenyen akadt ki. Tisztelettel kérdezem: az UB-n mindenkinek pont 212km-et mutatott a csodaszerkezete? egy Spar Maratonon mindenkinek pont 42.195-öt mutatott a csodaszerkezete? Tisztelettel kérdezem, van-e olyan verseny egyáltalán, ahol az x száz indulóból mindenkinek ugyanazt mutatja a csodaszerkezete?

Én ebben a vitaindítóban inkább mást látok, de nagyon remélem, h rosszul..

Bozót 2408 napja
Bozót képe

Megmondom tök őszintén, miért épp ezen "akadtam ki" (egyébként nem akadtam ki, és nem most először, csak most úgy döntöttem, nem vágok jó képet, hanem elmondom a véleményem)

- hivatalos eredményként jelentek meg feltételezhetően (nyilvánvalóan) nem valós távok és 3 nappal a verseny után sincs helyreigazítás, ami épp azért furcsa, mert látom a szervezők egyébként fantasztikus alaposságát és jószándékát, a tökéletességre törekvő profizmust a versenyeikkel kapcsolatban,

.- büszkén naplózódnak és hirdetődnek különféle fórumokon a halomra futott PB-k, miközben már a hülye is látja, hogy nem annyi az annyi (tisztelet a kivételnek itt is) 

 

Nem tudom, mit sejtesz Pecsenye, de én is azt gondolom, hogy rosszul. Nem téged vagy bárki mást szerettem volna bántani, és nem is az bánt, hogy én nem futottam ezen a versenyen óriási egyéni csúcsot, egyszerűen - még ha mostanában nem is vettem részt sok versenyen - érdekel az ultrafutás ügye itthon és szeretném, ha nagyszerű versenyeken mérethetnénk meg, valamint joggal lehetnénk büszkék a magyarok eredményeire bárhol a világon. 

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

Bozót, mondanál konkrét példákat is, vagy csak a sötétben vagdalkozzunk? Az illető(k) tudják, hogy nem biztos, hogy jó volt a táv? Szóltál nekik? Az illetők végeztek saját mérést is? Megbízhatóan mér az órájuk, korábban nem volt nagyobb eltérésük? (én emlegettem a CCC-ét, ahol rövidebb távon nagyobb volt az eltérésem!, tény, hogy az terepverseny volt)

A vitát nem folytatnám, mert övön aluli kezd lenni a pénzdíjak felemlegetésével. Te matekból is jó vagy sejtéseim szerint, így mondjuk ha valami csoda folytán odaérnék én pl. a második helyre (mondom: csoda folytán!), akkor ezért 100e Ft-ot kapnék a kiírás szerint. Pécsre a le/haza utazás, fogyasztás kb. 30e-ből jött ki nekem és 6 verseny van, pl. Szombathelyre szállást is kell foglalni. Szerinted ez mennyire szól a pénzdíjról? Ha annyira vonzó lenne ez a pénz, akkor minden "nagyon jó" ultrafutónk ott lenne és nem csak Pecsenye képviselné az élmezőnyt.

Komolyan mondom, hogy nem értem, hogy neked miért van bajod azzal, hogy "büszkén naplozódnak és hirdetődnek különféle fórumokon a halomra futott pb-ék"? Nagyon furcsa... megkért valaki, hogy tisztítsd meg az edzésnaplókat a fals eredményektől? Ha beírom a naplómba azt, hogy 12 óra alatt 312 km-t futottam, akkor szaladsz és bepanaszolsz valakinek? Mit ártott esetemben az órám szerinti kb. 6,5 km-es különbség a magyar ultrafutásnak? (és Fehérváron nem ártott, ahol viszont többet mértem 2 kilivel? Méressük le azt is újra?) Ezt mindenképpen ilyen komolyan kell venned?) Érdekel az ultrafutás ügye? ez nagyon jó hír, mert akkor gondolom érzed, hogy pl. az ilyen vitaindító hozzászólásaidnak is köszönhető, hogy az SZTK-ban rákérdeznek, hogy érdemes-e menni optivita rendezvényre...

Biztosan fognak reagálni a szervezők is...

powerhiker 2408 napja
powerhiker képe

Gyerekek, ez olyan egyszerű. Várjuk meg azt a rendezői állásfoglalást, hogyan mérték le a távot, és leellenőrizték-e, mikor kétség merült fel. 1800 méter, egy óra alatt mérőszalaggal is végig lehet menni. Ha pécsi lennék, ma este megcsináltam volna.

 

A vita jó dolog, sokat tanulhatunk belőle, de van egy fontos szabálya, ha ki akarunk hozni belőle valami hasznosat. Ne a vitapartnerben, hanem az érveiben keressünk hibát.

Blue 2408 napja
Blue képe

Most miért Bozót a hibás,ha felveti azt ami az igazság? :) A pálya távja nem annyi volt amennyi,ennyi.Ez nem tragédia a szervezés részéről.főleg nem egy első évét taposó versenysorozatnál,lásd milyen kemény támadások érték a veszprémi és sárvári versenyrendezést anno,ennek következményeként jobbak lettek,itt is az a cél.

Bozót 2408 napja
Bozót képe

 

Nem szándékozom neveket mondani, nincs is jelentősége a konkrét személyeknek,  elvekről beszélgetünk.  Így a pénzdíjnak sincs jelentősége, azt csupán a magas színvonal mellett említettem, az összege egyáltalán nem fontos. Ismétlem, elvekről szerettem volna beszélgetni. 

 Nagyon furcsa... megkért valaki, hogy tisztítsd meg az edzésnaplókat a fals eredményektől? Ha beírom a naplómba azt, hogy 12 óra alatt 312 km-t futottam, akkor szaladsz és bepanaszolsz valakinek?

 

Ne haragudj, ez nevetséges. 

 

Ezt mindenképpen ilyen komolyan kell venned?

 

Mit ér az egész, ha nem vesszük komolyan? Vagy húzzunk egy határt, alkossunk csoportokat, hogy mely versenyeket veszünk komolyan és melyeket nem? Érzed ennek visszásságát? Magunkat mikor vesszük komolyan?

 

 

 

Sajnálom, hogy láthatóan nem sikerült elég közérthetően megfogalmazni az aggályaimat és egyeseknél csupán teljesen szükségtelen indulatokat gerjesztettem. Ha akadt egyetlen spori aki megpróbálta megérteni amit mondani szerettem volna és elgondolkodott, már megérte. 

 

 

 

 

 

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

Bozót, tökéletesen értem amit felvetettél, csak az okát nem értettem, de részemről lezártam. Jó futásokat kívánok.

Bozót 2408 napja
Bozót képe

Az ok?   Lázadozik az igazságérzetem ha úgy látom, valami nem korrekt és úgy általában, unom a megkülönböztető, olykor álszent hozzáállást (bárkiét) . Most ez a verseny kapcsán elérte az ingerküszöbömet és nem álltam be a sorba vállveregetni....Lehetett volna a casus belli egy totál más esemény is. 

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

Drága Bozót! Ki kért arra, hogy beállj a sorba vállveregtni? Tényleg ez zavar? Komolyan? Kis túlzással szinte hetente veregetem meg a válladat az UB teljesítésedért, Te a legnagyobbak között vagy a szememben. Miért akarod mindenáron elvenni az örömüket azoknak a messze nem élvonalba tartozó futóknak, akik most örülnek? Boldog leszel, ha győz az igazság és kiderül, hogy XJakab 2 órás versenyen nem 18,6 km-t, hanem csak 17,7-et ment? Győzött akkor az igazság?
Vádaskodsz (megkülönböztető, olykor álszent hozzáállás????), de nem nevezel meg senkit? Mondj EGYETLEN olyan személyt, akinek felhívtad a figyelmét arra, hogy nem annyi volt a táv és nem mondta azt, hogy ha korrigálják, akkor elfogadja ő is.
Bocsi, de ez a "megkülönböztető, olykor álszent hozzáállás" kiverte nála a biztosítékot.

Blue, egyáltalán nem baj, hogy felvetette, Te is, én is beleírtuk az edzésnaplónkba, hogy nem ennyit mért az óránk. Bozótnál azt nem értettem, hogy ez neki miért fáj, de most elmagyarázta.

Amatőr 2408 napja
Amatőr képe

Dilisuni, szerintem ott volt az ok is. Tisztán, elfogulatlanul szemlélve nem kell tovább keresni, avagy mást látni... :-) 

Bozót, ne hidd, hogy nem voltál közérthető, de persze az érintettség különböző esetei, a szóródó érzések, ítéletek más és más szemszögből közelítik meg a mondanivalódat. Óhatatlan, hogy eközben félreértések színesítik, vakvágányok terhelik a polémiát.

Szerintem Bozót nem ment neki a versenyzőknek és  szervezőknek, nem egy konkurrens gépezet ügynöke, nem egy sértett futó, akit frusztrál a sok remek eredmény... :-) 

Az ultrafutás, jelen esetben időre futás esetében fontos a megtett táv pontos ismerete. Ez legyen a lehetőségekhez képes korrekt ezen a versenyen és az összes többin.

 

 

Bozót 2408 napja
Bozót képe

Süni, utolsó hozzászólásod azt mutatja számomra, hogy még mindig nem érted, mit szerettem volna mondani. Azt hiszem, ez az a pont ahol belátom, nem tudom neked úgy elmondani, hogy úgy értsd ahogy én szeretném. Tényleg sajnálom. 

 

Amatőr ad egy csepp hitet, hogy talán akadnak mások is, akik számára átment az üzenet. 

 

 

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

Pont ugyanezt érzem én is, hogy nem érted, hogy miről beszélek. De én is örülök annak, hogy vannak olyanok, akik értik, hogy mi a baj a felvetéseddel. Nem, nem az, hogy esetleg nem 1,8 volt a pálya, hanem 1,7. Ezen már rég túlvagyunk, majd lemérik és megmondják, vagy nem mérik le és nem mondják meg. Ez ennyi.

Hanem pl. az a baj, hogy olyanokat írsz rólunk (?), hogy megkülönböztetők és álszentek lennénk (és egyetlen nevet sem írsz) és hogy téged zavar, hogy fóromtársaid "büszkén naplózódnak és hirdetődnek különböző fórumokon a halomra futott pb-ék". Meg hogy nem állsz be a vállveregetők csapatába. Na, ezekkel van a baj. Meg azzal, hogy nem hagytad, hogy a résztvevők/szervezők saját lelkiismeretük szerint intézzék az ügyet, hanem totálisan kivülállóként, önkéntes rendőrként ugrottál.

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

de javaslom zárjuk le a vitát és várjuk meg az állásfoglalást... mindketten biztosan sokat tanultunk ebből a kis beszélgetésből... én biztosan.

Bozót 2408 napja
Bozót képe

Kénytelen vagyok visszautasítani amit írsz. Senkit sem vádoltam semmivel, nem "ugrottam" senkire, egyszerűen leírtam a véleményem egy felvetődő helyzetben és kiváncsi voltam, a többiek hogyan látják. Nem hagytam, hogy rendezzék?  Miről beszélsz? Rendezi mindenki magával ahogy jónak látja, a szervezők is teszik amit jónak látnak. Mindenki más levonja a maga számára a következtetéseket ahogy jónak látja. Mindezekhez semmi köze annak, hogy én leírtam a benyomásaimat. 

Sokadszor ismétlen, nem egyénekről, nem kizárólag a mostani versenyről és annak résztvevőiről, hanem általános érvényű elvekről lett volna szó. 

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

"- büszkén naplózódnak és hirdetődnek különféle fórumokon a halomra futott PB-k, miközben már a hülye is látja, hogy nem annyi az annyi (tisztelet a kivételnek itt is)"
- " úgy általában, unom a megkülönböztető, olykor álszent hozzáállást (bárkiét) ."
"Most ez a verseny kapcsán elérte az ingerküszöbömet és nem álltam be a sorba vállveregetni..."

"Nem számít, hogy átvágom-e a környezetem és ami a durvább, saját magam?"

Az ilyenek zavarnak, de valószínűleg én voltam ma túl érzékeny, bocsi :(
Ok. A naplódba leírtad a benyomásaidat, a véleményedet, amit ugyebár "vitaindítónak" szántál. Én vitáztam veled, elnézést, ha nem ilyenre gondoltál, hanem arra, hogy igen, igazad van Bozót, jól van, így van.
Jó éjt.

Bozót 2408 napja
Bozót képe

 Magadra vetted azt is ami nem a te inged? Miért? 

Igen, szerintem kicsit érzékeny voltál/vagy, ez nem feltétlen baj, de rontja a tisztánlátást.  Ha megbántottalak, sajnálom.

Vitáztál VELEM. Igen, ez olyan szempontból baj, hogy nem produktív, nem vezet sehova. Az érveimmel, a mondanivalómmal szállj vitába, kérdőjelezd meg, mondd el a te gondolataid, a te érveid, ez volna előremutató és működőképes. Senkitől sem vártam, hogy azt mondja, igazam van. Mindenkitől azt vártam, hogy a SAJÁT véleményét, érveit, gondolatait tegye hozzá, akkor is ha ezzel esetleg konfliktushelyzetbe kerül. 

 

Tényleg jó éjt! A kevés alvás negatívan befolyásolja a teljesítményt :)

necromedve 2408 napja
necromedve képe

Szerintem ki kell dobni a kukába az összes gps berendezést, ha ennyi szót csépelnek miattuk az emberek futkosás, vagy alvás helyett. Ez a saját véleményem. :)

Egyébként a saját futókörömet a hiteltelen hitelesítetlen biciklimmel mértem ki, ez tényleg jó módszer szerintem is. A szinteket is figyelembe veszi. Azóta a kedvenc köröm 1250 méter, és kész. :D Versenyre meg nem kell elmenni, aztán akkor nincsenek ilyen viták se, hogy mennyi az annyi.

tomcsi 2408 napja
tomcsi képe

Jó Reggelt! :-)

nem ám lefeküdni héló, az meghunyázkodás :-)

azért tegyük hozzá...Optivita lehet egy pénzdíjas versenysorozat, de ki a túrót érdekel ez!?

nyerni ezen nem lehet, max 0 szaldósra fut ki az ember év végére...utiköltség, nevezés, esetleg szállás, amennyi vacak gélt és egyebet megeszik az ember alatta...drága cuccok ezek...

jószándékot kell díjazni...és azért el kell ismerni, a körülmények meghaladják az egyéb ilyen versenyét...nyilván itt is akadhatnak fennakadások, mint ahogy a futásunkban is :-)

a táv itt valszeg nem annyi...nem jó...de egyszer le lesz mérve, ha nem, azzal sem lőnek nyulat, csak ne könyveljék el a pálya leméréséig különböző nemzeti vagy világcsúcsnak...

jövőre mindenki összehasonlíthatja az idei teljesítményével...aki ugyanazon a távon indul :-))

addig meg a NASA-val kéne haverkodni, mert nekünk dobja azt a nyamvadt gps jelet :-))

Bozót Te meg kicsit túllihegted a témát, azt is el kell ismerni...ez nyilván egyéb okok miatt lehetséges...ki kell engesztelned Sünit és Blue-t, meg az összes indulót, meg a rendezőket...tessék elindulni az egyik versenyen...és nem 1 órában, büntetésül a leghosszabb számban...nem drága ne tojjá be...igaz ezért az ócsó pénzé nem tuti a megtett távolságod... :-)))

pecsenye 2408 napja
pecsenye képe

Bemásolom ide a módosított edzésleírásomat, h megnyugodjanak vmennyire a kedélyek:

"Optivita Kupa 3. állomás - Pécs. A problémákat sikerült a kocsiban hagyni (itt is látszik, h milyen fontos a "fej", kiicsiny sportunkban), így egy igazi örömfutás vette kezdetét. Nagyon hálás vagyok Máthé Zolinak, aki az elején megadta a kezdő sebességet. Szóval csak mentem, mentem, közben "halmoztam " a pb-ket: 78as 6órás, 8órán belüli 100as, és a vége: pb.,korcsop.ocs..Külön köszönet Ágiéknak, akik külön is figyeltek rám.

Az Ironteam újra egy magas színvonalú versenyt szervezett, köszönet érte.

jahh: röpke pihi után FIGYELEM: SZŰK KÉT HÉT ÉS INDULUNK!!!

remélem így mindenki elégedett..és én kérek elnézést, h lemertem írni a pb. halmozást"

sultan albertovics 2408 napja
sultan albertovics képe

Egyáltalán nem vagyunk elégedettek Csabi!

Akkor lennénk azok ha menetközben számoltad volna a lépteidet és úgy rögtön rájöhettél volna, hogy valami nem stimmel!:)

pecsenye 2408 napja
pecsenye képe

Bocsi Zoli, majd Szombathelyen számolni fogom:) A jótékonyságin pedig Te fogod:)

sultan albertovics 2408 napja
sultan albertovics képe

Na ne!

A te lábaidat nézzem órákon át? Inkább valamelyik lányét számolom!:)

dilisuni 2408 napja
dilisuni képe

Bozót, elnézést kérek, kicsit (sajnos nem is olyan kicsit) túllihegtem a dolgot. A lényeg, hogy futottunk egy jót, annyi lett amennyi lett. Valószínűleg azért voltam kicsit érzékenyebb, mert ez a verseny nekem különösen nagy élmény volt (és nem azért mert x, vagy y km-t mentem), hanem egyrészt, mert egyik példaképemmel futhattam egy ideig és a végén egy dobogón állhattam vele, másrészt mert gyönyörű környezetben egy kifogástalan színvonalú verseny volt, amin igen, elképzelhető, hogy 1,7 volt csak az 1,8 :)
Necromedve! Teljesen igazad van, szép lassan én is kezdem ezt belátni ;))
Tomcsi! Nekem kell kiengesztelnem Bozótot és mondjuk ezt megtehetném a következő verseny 12 órás számában... szóval el kéne gyünnie :)

Blue 2408 napja
Blue képe

és mit csinálnál Bozóttal,vinnél egy pálmalevelet 12 órán keresztül és legyezgetnéd? :))

Ha igen akkor ezt megnézem,de sírni fogok a nevetéstől! :)

Bozót 2408 napja
Bozót képe

Nagyon sajnálom, de egyelőre úgy tűnik, ebből a kupasorozatból sajna kimaradok. Most edzőtáborban voltam, a következő időpontbna a családommal nyaralunk....Talán az utolsó két eseményből valamelyik összejön. De nem bántott meg senki, nincs miért kiengesztelnie. A pálmelevelet azé nem utasítanám vissza :-)

 

Ha vitázunk valamin az nem túllihegés, bár ha hagyjuk, hogy érzelmileg túlságosan bevonódjunk, elköteleződjünk,  személyeskedünk, eltérünk a tárgytól vagy elbeszélünk egymás mellett akkor könnyen az lehet belőle. A kulturált és tényszerű vitatkozást mind tanuljuk, szerintem nem kár a karaketerekért. Személyiségfejlesztő dolog is :) 

 

 

mateve 2408 napja
mateve képe

no...Bozótka: akkor remélem Velencén egy 24 órás talit megejtünk....csak hogy legyen elég időnk dumálni.. ;):)

Blue 2408 napja
Blue képe
KÖZLEMÉNY 2013-07-17 
Az OptiVita Ultrafutó Kupa 3.állomás eredményeivel kapcsolatban a Szervező Bizottság az alábbi közleményt teszi.
A verseny utáni napokban különböző internetes portálokon kritika érte a versenyt a távolságméréssel kapcsolatban, többen kifogásolták a megtett távok hitelességét.
Mivel a verseny az eredeti tervek szerint nem IAU címkés verseny, a  pályát nem az IAU szabvány szerinti módon hitelesítettük, hanem saját távolságmérést alkalmaztunk. Az IAU hitelesítés hiánya ellenére alapos gondossággal jártunk el. Két különböző GPS eszközt alkalmaztunk, és azokkal több mérést is végeztünk. Az eredmények közötti minimális különbség nem adott okot arra, hogy kételkedjünk az eszközök megbízhatóságában, így a kapott eredményeket átlagoltuk és a végeredményt tekintettük a pálya hosszának.
A verseny rajtja után az első köridők ugyan gyanakvásra adhattak volna okot,  de mivel a helyszínen erre vonatkozó észrevételt – a megszokottnál nagyobb számban - nem kaptunk, illetve a verseny közben nem állt módunkban pontosabb mérést végezni, a távolságot nem módosítottuk.
A versenyt követő észrevételek és a futók egyéni mérési eredményeinek utólagos ismeretében azonban a Szervező bizottság is belátja, hogy a távolságmérés során hiba történhetett.
Mindezek értelmében a következő feladatok állnak előttünk:
- A pécsi pálya utólagos, IAU szabvány szerinti hitelesítése; - A mérési eredmények alapján számottevő eltérés esetén a verseny eredményeinek utólagos korrekciója; - Annak a tanulságnak a levonása, miszerint IAU címkétől függetlenül is IAU szabvány szerinti hitelesítés szükséges,     és ezt a tanulságot már a következő szombathelyi verseny kapcsán is érvényesíteni kell.
A versenyen induló futóinktól elnézést kérünk a kellemetlenségért, és arra kérjük őket, hogy ezt az eredményüket – bármennyire is csábító - ne tekintsék PB eredménynek. A helyezéseket, illetve a hősies teljesítményeket azonban az utólagos ellenőrző mérés sem fogja befolyásolni, így továbbra is büszkék lehetnek magukra!
Végezetül egy személyes megjegyzés: Az OptiVita Ultrafutó Kupát egy maroknyi, szárnyait bontogató lelkes csapat szervezi, akik szeme előtt egy cél lebeg, olyan versenyeket rendezni, amelyek az első perctől az utolsóig a versenyzőkről szólnak, ahol a futóink azt érezhetik, hogy minden és mindenki azért van ott, hogy ők jól érezzék magukat, és a legjobb teljesítményt tudják nyújtani. Ebbe a munkába most valószínűleg hiba csúszott, amiért viszont nem a teljes csapat a felelős. Remélem, hogy a frissítők, a segítők munkáját nem ez alapján fogjátok megítélni, és abban is bízom, hogy ez az eset nem veszi el a kedveteket a következő OptiVita futamoktól.
Megértéseteket köszönöm
Bárdos Barnabás szervező
márkusöcsi 2408 napja
márkusöcsi képe

Sportszeru es korrekt!

mjoci 2408 napja
mjoci képe

Az OptiVita Ultrafutó Kupa 3.állomás eredményeivel kapcsolatban a Szervező Bizottság az alábbi közleményt teszi.

A verseny utáni napokban különböző internetes portálokon kritika érte a versenyt a távolságméréssel kapcsolatban, többen kifogásolták a megtett távok hitelességét.

Mivel a verseny az eredeti tervek szerint nem IAU címkés verseny, a  pályát nem az IAU szabvány szerinti módon hitelesítettük, hanem saját távolságmérést alkalmaztunk. Az IAU hitelesítés hiánya ellenére alapos gondossággal jártunk el. Két különböző GPS eszközt alkalmaztunk, és azokkal több mérést is végeztünk. Az eredmények közötti minimális különbség nem adott okot arra, hogy kételkedjünk az eszközök megbízhatóságában, így a kapott eredményeket átlagoltuk és a végeredményt tekintettük a pálya hosszának.

A verseny rajtja után az első köridők ugyan gyanakvásra adhattak volna okot,  de mivel a helyszínen erre vonatkozó észrevételt – a megszokottnál nagyobb számban - nem kaptunk, illetve a verseny közben nem állt módunkban pontosabb mérést végezni, a távolságot nem módosítottuk.

A versenyt követő észrevételek és a futók egyéni mérési eredményeinek utólagos ismeretében azonban a Szervező bizottság is belátja, hogy a távolságmérés során hiba történhetett.

Mindezek értelmében a következő feladatok állnak előttünk:

- A pécsi pálya utólagos, IAU szabvány szerinti hitelesítése;
- A mérési eredmények alapján számottevő eltérés esetén a verseny eredményeinek utólagos korrekciója;
- Annak a tanulságnak a levonása, miszerint IAU címkétől függetlenül is IAU szabvány szerinti hitelesítés szükséges,     és ezt a tanulságot már a következő szombathelyi verseny kapcsán is érvényesíteni kell.

A versenyen induló futóinktól elnézést kérünk a kellemetlenségért, és arra kérjük őket, hogy ezt az eredményüket – bármennyire is csábító - ne tekintsék PB eredménynek. A helyezéseket, illetve a hősies teljesítményeket azonban az utólagos ellenőrző mérés sem fogja befolyásolni, így továbbra is büszkék lehetnek magukra!

Végezetül egy személyes megjegyzés: Az OptiVita Ultrafutó Kupát egy maroknyi, szárnyait bontogató lelkes csapat szervezi, akik szeme előtt egy cél lebeg, olyan versenyeket rendezni, amelyek az első perctől az utolsóig a versenyzőkről szólnak, ahol a futóink azt érezhetik, hogy minden és mindenki azért van ott, hogy ők jól érezzék magukat, és a legjobb teljesítményt tudják nyújtani. Ebbe a munkába most valószínűleg hiba csúszott, amiért viszont nem a teljes csapat a felelős. Remélem, hogy a frissítők, a segítők munkáját nem ez alapján fogjátok megítélni, és abban is bízom, hogy ez az eset nem veszi el a kedveteket a következő OptiVita futamoktól.

Megértéseteket köszönöm

Bárdos Barnabás
szervező

Bozót 2408 napja
Bozót képe

Így utólag, ez korrekt. Gondolom, a pontértékeket is korrigálják eszerint. 

 

(Hogy hogy a bánatba lehet - cimkéktől függetlenül - egy magas szinvonalúnak szánt verseny távját ilyen amatőr módon mérni, az azért érdekes. A szárnyait bontogató lelkes csapatnak minden jót kívánok, de figyelmükbe ajánlom, hogy nem ők az elsők akik ultraversenyt rendeznek ebben a kis országban. )

tomcsi 2408 napja
tomcsi képe

korrekt a frászt, számolják össze a szavazatokat újra...azaz fussuk újra már az új méret tudatában... :-)

mjoci 2408 napja
mjoci képe

Bozót ne haragudj nem akarok beszólni neked, de az utolsó hozzászólásod erősen szőrszáhasogató. Egyetlen versenyükön se voltál ott de majdnem hogy elitéled őket, mert egyszer hibáztak.

Mi akik megfordulunk ott, tudjuk, hogy magas szinvonalú eseményeket rendeznek, korrekt ár/érték arányon, és ezután  is ha tudunk részt veszünk a versenyeiken.

sultan albertovics 2408 napja
sultan albertovics képe

Na ez megint felfogás kérdése, de nálam a magas színvonal az az Olimpia,Világ, Európa és Országos bajnokság!

Minden más a futottak még kategória, így ha ott van egy kis bibi, hát van! ennyi!

Cimke, nem cimke? éerdekel ez bárkit is?

pecsenye 2408 napja
pecsenye képe

Bozót: most konkrétan mi bajod van a versenysorozattal, illetve a szervezőkkel? ki állította magáról, h ők az egyetlen ultra szervezők? nem értelek..:(:(

márkusöcsi 2407 napja
márkusöcsi képe

Előre senki nem tudja, hogy hibázott!

A szervezők, gondolom az egyéni P.B-kkel sincsenek tisztában! A verseny lefújásáig legfeljebb csak sejtéseik lehettek, hogy valami nem stimmelt, ha menet közben kapták az infókat.

Verseny közben távot mérni pedig kicsit nehézkes!

Szerintem korrektül kezelték, elég nagy nyilvánosság előtt!

 

Bozót 2407 napja
Bozót képe

Ezt mondom én is. Tök korrekt.

 Lapozzunk!   Hajrá Szombathelyen!   

 

(lehet Hajninál vitatkozni, hogy ki a jó futó :) 

tomcsi 2407 napja
tomcsi képe

helyzet a következő...a footpodom jól mér...ami nyilván nem hundert procent, de viszonyításnak megfelelő...eszerint a körönkénti távolság nem 100 méterrel kisebb Pécsen, hanem 20-50 méterig kisebb...ami nyilván sok körnél jelentős, de közel sem mértem körönként 100 méterrel kevesebbet...de később kiderül...

pecsenye 2406 napja
pecsenye képe

lemérted tomcsi?:)

tomcsi 2406 napja
tomcsi képe

papíron :-)

Tullius 2406 napja
Tullius képe

Itt az lehet a baj, hogy a mérés után a táv még ha az elfogadott hibahatáron belülre esik is, 50-70 körnél az eltérés is ugyanennyiszeresére fog nőni, ami már jelentős. 
Vagy sokkal pontosabb módszer kell, vagy kettőnél jóval több lemért kör hosszát kell átlagolniuk. Utólag persze könnyű. 

Gratulálok az eredményekhez!

Czeglédi Ferenc 2405 napja
Czeglédi Ferenc képe

Jó a témafelvetés Bozót részéről! Blue írta, hogy pb-t futott valaki maratonon, és parázs vita volt. Gondolom, hogy rám gondolt, mivel a Tiszakeszi maratonomat én 42,2 km-nek könyveltem el, és ment a vita róla....most pár hónapja itt járt a szállodában Gyenge Gyula a szervező, és kinyomtattam neki az egész blogot,és a sok-sok hozzászólást, elolvasta, és közölte, hogy tényleg kevesebb volt 1500 méterrel a pálya, nem tudom már ,mi okból....( utolag ezt egy blogban közöltem is, és a verseny távját is átírtam, a címlapomon is nem ezt tekintem egyéni legjobbamnak) mint mondta a nagyszámú hozzászólás, és a futók visszajelzései alapján most törekednek a sokkal-sokkal pontosabb mérésre, és a jobb szervezésre.....

tomcsi 2405 napja
tomcsi képe

hogy mennyire kishazánk problémája ez...néztem tegnap a Diamond Leagua Monaco-i versenyét....megfordult a fejemben, vajon ott 400 a 400 ?

nyilván elhanyolható a különbség pályák között méretben...viszont elég gyanusan sok Pb született... a férfi 1500 méternél tetőzött...pontosan nem tudom mennyi induló volt, de kb 10-ből 9 (!!!!!!!) egyéni csúcsot jegyzett...az hogy Farah megjavította a 2009-es csúcsát, emegy, valszeg nem futott sokat azóta...na de akár mp-eket javítanak egyesek ripsz-ropsz...mondhatjuk jól sikerült a formaidőzítés, minnyá VB...az okok valszeg a pálya talajában kereshetők...mert magaslat az nem volt...

sultan albertovics 2405 napja
sultan albertovics képe

tomcsi!

Ne gondolj semmi rosszra, semmi összeesküvés elméletet se csinálj!

De néhány nagyon régi világcsúcsnál bizony a koksz mellett az elmérés is fennáll...csak úgy példaként a női 400 világcsúcsát Marita Koch tartja még ő NDK-s futó volt és ha jól tudom Cottbusban egy névtelen versenyen futotta, vagy pl. a kalapácsvetésé Jurij Szedih szovjet atléta nevéhez fűződik és ő is valahol a tajga mentén érte el..De pl. annak idején Parragi Feri is Tatán dobott gerellyel világcsúcsot, vagy Gresa Laja is az Olimpiai Csarnokban futott 6,4-es kézi világcsúcsot 60 síkon, azt például láttam, mert azon a versenyen indultam később 400-on.Az edzőm 6,7-et mért pl..a lelátón..

Tullius 2404 napja
Tullius képe

Sultan, össze is dőlt a keleti blokk! De már az EU végét is rebesgetik, szóval tessék csak pontosan kimérni a pályákat! :)

pátyalso 2404 napja
pátyalso képe

Cottbusi névtelen vereseny= Canberra,Világkupa 1985.10.6.

A Tajga mente= Stuttgart,Atlétika EB 1986.08.30.

Bozót 2403 napja
Bozót képe

Jóvan, globális felmelegedés, elcsúszott a tajga :P :D

alouette 2403 napja
alouette képe

Bozót: :D...tajga hallotta Go west...és ment :D

sultan albertovics 2403 napja
sultan albertovics képe

Jó vanna rosszul emlékeztem, de ők rendszeresen csináltak világcsúcsot, így néha külföldön is összejött nekik.

Blue 2393 napja
Blue képe
Feladó:
Bárdos Barnabás barnabas.bardos@cardiocontrol.hu
 
Címzett: blue@citromail.hu
Másolatot kap:  
Tárgy: OptiVita 3.állomás
Érkezett:
 
 
Tegnap 19:39
 
 
 
 

Kedves Albert,

 

Bizonyára te is találkoztál a neten a pécsi versenyünk kapcsán felmerült, a pálya hosszát érintő vitákkal. A versenyt követően az Ironteam SE közleményt adott ki, melyet ehhez a levélhez is csatolok. A közleményben ígérteknek megfelelően a pályát azóta hitelesítettük, melyről jegyzőkönyv készült, azt is mellékelem.

 

A hiteles mérés alapján a pálya hossza az előzetesen kommunikált 1.800 méter helyett 1671,60 méter. Ennek megfelelően módosítottuk az eredménylistát és az OptiVita összesített ponttáblázatot is, mindkettő megtalálható az egyesület weboldalán.

 

http://www.ironteam.hu/index.php?a=9&eredmenyek=10

http://www.ironteam.hu/index.php?a=34

 

A korábbi mérés körülményeit és okait a közleményben részletesen kifejtettük, azonban a hibáért külön is szeretnék elnézést kérni, és remélem, hogy nem okoztunk túl sok kellemetlenséget.

 

 

Üdvözlettel

 

Bárdos Barnabás

Bozót 2393 napja
Bozót képe

Cool!

Köszi Blue!

 

Tökjó egyébként, hogy Ákibácsi térképes mérése milyen pontos volt. Legközelebb mérőkerék helyett is őt kérjük, hogy kattintgassa össze :)

hadzsi 2393 napja
hadzsi képe

Tényleg jó, hogy pont került a végére. De a Blue által idézett levélhez mellékelték a pályahitelesítési jegyzőkönyvet is, amit bevallom, nem teljesen értek. Tudom, tudom, fussak inkább, elvégre Kökényre is azért mentem...:-)))

Bozót 2393 napja
Bozót képe

Jegyzőkönyvet nem láttam, nem tudok róla nyilatkozni. Igen, fussál! :)

TiGör 2392 napja
TiGör képe

Le a kalappal a szervezők előtt!!

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
2018-06 hó (1 bejegyzés)
2018-05 hó (1 bejegyzés)
2016-07 hó (1 bejegyzés)
2015-10 hó (1 bejegyzés)
2015-08 hó (1 bejegyzés)
2015-06 hó (1 bejegyzés)
2014-10 hó (1 bejegyzés)
2014-09 hó (2 bejegyzés)
2014-07 hó (2 bejegyzés)
2014-06 hó (1 bejegyzés)
2014-05 hó (1 bejegyzés)
2014-02 hó (1 bejegyzés)
2014-01 hó (2 bejegyzés)
2013-12 hó (1 bejegyzés)
2013-10 hó (2 bejegyzés)
2013-09 hó (1 bejegyzés)
2013-08 hó (1 bejegyzés)
2013-07 hó (2 bejegyzés)
2013-06 hó (1 bejegyzés)
2013-05 hó (3 bejegyzés)
2013-03 hó (3 bejegyzés)
2013-02 hó (2 bejegyzés)
2013-01 hó (2 bejegyzés)
2012-12 hó (1 bejegyzés)
2012-11 hó (1 bejegyzés)
2012-10 hó (2 bejegyzés)
2012-09 hó (1 bejegyzés)
2012-07 hó (1 bejegyzés)
2012-06 hó (1 bejegyzés)
2012-05 hó (2 bejegyzés)
2012-04 hó (2 bejegyzés)
2012-02 hó (1 bejegyzés)
2012-01 hó (1 bejegyzés)
2011-12 hó (3 bejegyzés)
2011-11 hó (3 bejegyzés)
2011-10 hó (3 bejegyzés)
2011-09 hó (4 bejegyzés)
2011-08 hó (3 bejegyzés)
2011-07 hó (4 bejegyzés)
2011-06 hó (4 bejegyzés)
2011-05 hó (3 bejegyzés)
2011-04 hó (2 bejegyzés)
2011-03 hó (4 bejegyzés)
2011-02 hó (2 bejegyzés)
2011-01 hó (7 bejegyzés)
2010-12 hó (2 bejegyzés)
2010-11 hó (8 bejegyzés)
2010-10 hó (1 bejegyzés)
2010-09 hó (6 bejegyzés)
2010-08 hó (9 bejegyzés)
2010-07 hó (3 bejegyzés)
2010-06 hó (7 bejegyzés)
2010-05 hó (8 bejegyzés)
2010-04 hó (5 bejegyzés)
2010-03 hó (12 bejegyzés)
2010-02 hó (2 bejegyzés)
2010-01 hó (10 bejegyzés)
2009-12 hó (2 bejegyzés)
2009-11 hó (1 bejegyzés)
2009-10 hó (3 bejegyzés)
2009-09 hó (4 bejegyzés)
2009-08 hó (4 bejegyzés)
2009-06 hó (1 bejegyzés)
2009-05 hó (1 bejegyzés)
2009-04 hó (1 bejegyzés)
2009-03 hó (1 bejegyzés)